Domov ReceptyKoláče a zákusky Rýchly nepečený koláč

Rýchly nepečený koláč

Autor: Veronika Čopíková
Rýchly nepečený koláč

Priznám sa, že som plánovací typ. Mám asi tak 6 diárov, v každom niečo čo chcem v daný deň spraviť, milión úloh a večerné povzdychy, keď vidím, že som splnila tak dve. :D Keď už absolútne nestíham nájdete v mojom diári týždeň prázdne miesto, vtedy už ani nezaznamenávam, že som niečo chcela spraviť. A potom sú tu tie chvíle, keď si poviete, že kašlete na úlohy a idete si oddýchnuť. Najlepšie pri koláči. Takom jednoduchom, rýchlom a farebnom. Všetky tieto podmienky spĺňa tento rýchly nepečený koláč.

Ingrediencie

na formu veľkosti 25 x 15 cm

  • dlhé piškóty (približne 300 g)
  • 4 ČL mletej kávy
  • 200 ml vody

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 3 - 4 PL trstinového cukru
  • 1 PL vanilkového sirupu
  • hrsť lesného ovocia (čučoriedky, černice, maliny) - čerstvého alebo mrazeného

Na posypanie

  • nastrúhaná čokoláda
  • hrsť kávových zŕn

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Rýchly nepečený koláč

Ako si pripraviť rýchly nepečený koláč

1 Do hlbšieho taniera nasypeme mletú kávu, zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku chladnúť. Následne do kávy namáčame dlhé piškóty, ktoré ukladáme do sklenenej misky (alebo pekáčika) natesno pekne vedľa seba.

2 V druhej miske vyšľaháme mascarpone, jogurt, trstinový cukor a vanilkový sirup. Polovicu bieleho krému natrieme na piškóty. Na biely krém položíme ďalšiu vrstvu kávových piškót, na ktoré rozprestrieme fialový krém (stačí, keď k zvyšnému bielemu krému pridáte rozmixované čučoriedky alebo zmes lesného ovocia a olalá máte krásny prírodne sfarbený krém na koláčik.

Nepečený čokoládový cheesecake

Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou pripraviť  niečo sladké, zároveň nepečené a rýchlo pripravené.

3 Krém posypeme kúskami čokolády prípadne môžeme pridať aj niekoľko kvalitných bio kávových zrniek na prebudenie... :D Odložíme do chladničky na 2 hodiny a potom už len vychutnávame farby, chute a prijímame ovácie!

Rýchly nepečený koláč

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

Marta 28.7.2019 - 12:04

Túto fobrotu robievam už veľmi dlho. Keď nie je doma mascarpone, používam tvaroh a ovocie v lete aké je práve na záhradke čerstvé a v zimnom období zavárané, alebo mrazené.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.8.2019 - 20:32

Jeej, teším sa Marta, že robievaš tento nepečený koláč :) Super náhrady, veru, treba podľa ročného obdobia a dostupných surovín dotvárať koláčové radosti :)

Reaguj
Lucia 27.7.2019 - 18:53

Krásne farebne oku a vôňou čuchu lahodiaca maškrta. Idem akurát pripraviť na zajtrajšiu záhradnú party
?☕

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.8.2019 - 20:31

Ďakujem krásne, teším sa, že recept i fotky zaujali :) A dúfam, že na záhradnej párty mal koláčik úspech :)

Reaguj
Janka 18.10.2017 - 18:13

Tak tento (och ako trefne!) napisany uvod k „rychlemu nepecenemu kolacu“ mi hovori z duse :) idem si jeden farebny spravit i ja, diar pockaaa ;)

Reaguj
Veronika Čopíková 21.10.2017 - 17:38

Ahoj Janka, juj ako sa ja teším, že moje krátke úvodníky aj niekto číta :D Spravila si si jeden farebný? :) a diár počká vždy, len zdravie to nie, takže ja sa už púšťam do vytrieďovania tých mojich 6 diárov :D

Reaguj