Domov ReceptyBez lepku Bezlepkový kinder mliečny rez

Bezlepkový kinder mliečny rez

Autor: Veronika Čopíková
Bezlepkový kinder mliečny rez

V rádiu som dnes započula, že máme vydarené babie leto. Máte aj vy taký pocit? Stmieva sa o piatej, vzduch je chladnejší a pod nohami nám šuchoce lístie. Zababušení v kabátoch sa všetci náhlime domov. Tam nás čaká teplá jesenná polievka, neskôr hrnček čaju so sušienkami a k tomu dobrý film. Celé to zaváňa atmosférou šedej.

 

Opäť pečiem a miešam farby v kuchyni. Fialová je taká akurát - ako z filmu Moje čučoriedkové noci. :) Výsledok mi pripomína kinder mliečny rez. Presne ako ten z detských čias, len o niečo zdravší. Skúste ho aj vy a potešte svojich najbližších - mladší si tak pochutia na zdravšom koláčiku a starší si pri ňom zaspomínajú na detstvo.

Ingrediencie

okrúhla forma s Ø 20 cm

Cesto

  • 3 vajcia
  • 50 g trstinového cukru (môžete použiť aj kokosový cukor)
  • 30 g kakaa

Krém

  • 400 g jemného tvarohu
  • 150 g bielej čokolády
  • 1 - 2 zrelé banány

Na ozdobu

  • čerstvé čučoriedky
  • horká čokoláda

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Bezlepkový kinder mliečny rez

Ako si upiecť bezlepkový kinder mliečny rez

Najprv si pripravíme cesto: bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Cukor pridávame do bielok postupne popri tom, ako šľaháme bielka. V druhej miske vyšľaháme žĺtka so zvyškom cukru do peny, pridáme preosiate kakao a po lyžiciach tuhý sneh. Jemne premiešavame, kým nám nevznikne kakaové obláčikové cesto.

Gaštanový koláč - bez lepku a laktózy

Takmer bezmúčny koláč s kokosovou plnkou dokonale zavŕši Váš nedeľný obed.

Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 190 °C  10 - 15 minút. Cesto by malo byť upečené, ale zároveň mäkké a nepresušené. Po 10-tich minútach ho teda skontrolujeme špáradlom a ak je suché, môžeme rúru vypnúť a nechať cesto vychladnúť. 

Bezlepkový kinder mliečny rez

Krém si pripravíme jednoducho: v miske si nad parou necháme rozpustiť bielu čokoládu. V tanieriku si vidličkou rozpučíme banány na kašu a pridáme ich k roztopenej čokoláde. Na záver pridáme tvaroh a celú zmes poriadne premiešame. Krém rozotrieme na cesto a ozdobíme čerstvými čučoriedkami a nastrúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky (najlepšie cez noc) a netrpezlivo čakáme, kým stuhne. Servírujeme minimálne vo dvojici, inak hrozí, že to všetko zjeme sami. :D Nech vám chutí!

Bezlepkový kinder mliečny rez

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 94 Priemer: 3.6]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

8 komentárov

Jana 29.10.2019 - 16:26

Dnes som robila koláčik v troska pozmenenej verzii namiesto bielej čokolády som použila tmavú. A nemala som banány tak som tu čokoládu rozpustila nad parou a zamiešala s 33% smotanou a vymiesala s tvarohom. A použila malinky.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 18:58

Ahoj Janka, ďakujem, teším sa, že si recept na kinder mliečny rez vyskúšala :) Tmavá čokoláda je výraznejšia, ja osobne ju používam radšej, ale pri tomto koláčiku som chcela ponechať podobnosť kinder mliečneho rezu, tak som použila bielu čokoládu :) Super si sa vynašla, dúfam, že chutilo :)

Reaguj
Miriam 9.3.2019 - 21:42

Dobrý večer koláčik sa vydaril len som ho robila väčší ale zo všetkým čo bolo napísané banány som vymixovala v smothie mixery a pyre s banánov sa pekne schovalo do tvarohu výborný je dobrý nápad nikdy by ma nenapadlo že to cesto bude tak pekne držať a že bude aj nafúknuté a to bez múky a kypriaceho prášku do pečiva. Prvýkrát som robila bez múky som veľmi spokojná. Ďakujem 🤗😉

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 17:15

Ahoj Miriam, super, veľmi sa teším, že sa koláčik vydaril :) A tiež, že si sa rozhodla skúsiť upiecť koláčik bez múky odo mňa a hneď ti aj chutilo a si spokojná :) Ja z tohto cesta robievam aj tortičky a roládu, jeho využitie je naozaj rozmanité. Krásny deň ti prajem a ďakujem, že si mi dala vedieť, ako dopadlo pečenie.

Reaguj
Katka Jakubíková 26.11.2017 - 20:59

ja som skúšala tento koláčik a neviem prečo ale bol veľmi nízky(robila som ho do 20 cm formy alebo dokonca ešte menšej) dala som rozmixovaný banán a tá plnka bola dost taka do žlta vôbec nie ako máte vy na obrázku úplne bielu ale chuťovo bol dobrý :)

Reaguj
Veronika Čopíková 1.12.2017 - 20:56

Ahoj Katka, tak to ma mrzí. Koláčik je nižší, cesto trochu povyrastie ale vzhľadom na objem ingrediencií nie je až také vysoké. Krém som mala belší, svietilo vtedy dosť svetlo a dala som len jeden banán, lebo sladím čo najmenej :) a teším sa, že chutil :)

Reaguj
Lapka 21.7.2017 - 11:37

vynikajuci kolacik, robila som viackrat, prvy krat s bananom, potom uz bez – viac mi to tak chuti, aj to krajsie vyzera :-)

Reaguj
Veronika Čopíková 4.8.2017 - 11:01

Ahooj Lapka, teším sa, že ti koláčik chutí :) :) Banán je tam len na osladenie, ale ak nie je rozmixovaný úplne na kašu, zostávajú tam hrudky a nevyzerá to tak pekne :) Ale je tam dosť bielej čokolády, takže potenciálne by mala stačiť tá :) Budem ho robiť teraz opäť tak vynechám banány a ak to bude akurát sladké pre mlsné jazýčky, banány z receptu odstránim :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box