Domov ReceptyBez lepku Bezlepkový kinder mliečny rez

Bezlepkový kinder mliečny rez

Autor: Veronika Čopíková
Bezlepkový kinder mliečny rez

V rádiu som dnes započula, že máme vydarené babie leto. Máte aj vy taký pocit? Stmieva sa o piatej, vzduch je chladnejší a pod nohami nám šuchoce lístie. Zababušení v kabátoch sa všetci náhlime domov. Tam nás čaká teplá jesenná polievka, neskôr hrnček čaju so sušienkami a k tomu dobrý film. Celé to zaváňa atmosférou šedej. Opäť pečiem a miešam farby v kuchyni. Fialová je taká akurát - ako z filmu Moje čučoriedkové noci. :) Výsledok mi pripomína kinder mliečny rez.

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

okrúhla forma s Ø 20 cm

Cesto

  • 3 vajcia
  • 50 g trstinového cukru (môžete použiť aj kokosový cukor)
  • 30 g kakaa

Krém

  • 400 g jemného tvarohu
  • 150 g bielej čokolády
  • 1 - 2 zrelé banány

Na ozdobu

  • čerstvé čučoriedky
  • horká čokoláda

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Bezlepkový kinder mliečny rez

Ako si upiecť bezlepkový kinder mliečny rez

1 Najprv si pripravíme cesto: bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Cukor pridávame do bielok postupne popri tom, ako šľaháme bielka. V druhej miske vyšľaháme žĺtka so zvyškom cukru do peny, pridáme preosiate kakao a po lyžiciach tuhý sneh. Jemne premiešavame, kým nám nevznikne kakaové obláčikové cesto.

Gaštanový koláč - bez lepku a laktózy

Takmer bezmúčny koláč s kokosovou plnkou dokonale zavŕši Váš nedeľný obed.

2 Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 190 °C  10 - 15 minút. Cesto by malo byť upečené, ale zároveň mäkké a nepresušené. Po 10-tich minútach ho teda skontrolujeme špáradlom a ak je suché, môžeme rúru vypnúť a nechať cesto vychladnúť.

3 Krém si pripravíme jednoducho: v miske si nad parou necháme rozpustiť bielu čokoládu. V tanieriku si vidličkou rozpučíme banány na kašu a pridáme ich k roztopenej čokoláde. Na záver pridáme tvaroh a celú zmes poriadne premiešame. Krém rozotrieme na cesto a ozdobíme čerstvými čučoriedkami a nastrúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky (najlepšie cez noc) a netrpezlivo čakáme, kým stuhne. Servírujeme minimálne vo dvojici, inak hrozí, že to všetko zjeme sami. :D Nech vám chutí!

Bezlepkový kinder mliečny rez

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

12 komentárov

Gabriela 19.3.2022 - 9:20

Dobrý deň, tvaroh v recepte je jemný tvaroh hrudkovity?

Reaguj
Marie 11.11.2021 - 20:21

Můj nejoblíbenější recept :) Už jsem pekla xkrát. Vždy všem chutná a přidávají si. Moc děkuji :)

Reaguj
Paulína 27.2.2020 - 16:33

Úžasný nápad, práve sa chladí, ale už teraz viem, že to bude mňamka! Oceňujem nápad s banánom ako sladidlo, s tvaroh to chutí skvelo.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 18:10

Ďakujem pekne Paulína, teším sa, že si kinder mliečny rez vyskúšala a dúfam, že doma všetkým chutilo :)

Reaguj
Jana 29.10.2019 - 16:26

Dnes som robila koláčik v troska pozmenenej verzii namiesto bielej čokolády som použila tmavú. A nemala som banány tak som tu čokoládu rozpustila nad parou a zamiešala s 33% smotanou a vymiesala s tvarohom. A použila malinky.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 18:58

Ahoj Janka, ďakujem, teším sa, že si recept na kinder mliečny rez vyskúšala :) Tmavá čokoláda je výraznejšia, ja osobne ju používam radšej, ale pri tomto koláčiku som chcela ponechať podobnosť kinder mliečneho rezu, tak som použila bielu čokoládu :) Super si sa vynašla, dúfam, že chutilo :)

Reaguj
Miriam 9.3.2019 - 21:42

Dobrý večer koláčik sa vydaril len som ho robila väčší ale zo všetkým čo bolo napísané banány som vymixovala v smothie mixery a pyre s banánov sa pekne schovalo do tvarohu výborný je dobrý nápad nikdy by ma nenapadlo že to cesto bude tak pekne držať a že bude aj nafúknuté a to bez múky a kypriaceho prášku do pečiva. Prvýkrát som robila bez múky som veľmi spokojná. Ďakujem 🤗😉

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 17:15

Ahoj Miriam, super, veľmi sa teším, že sa koláčik vydaril :) A tiež, že si sa rozhodla skúsiť upiecť koláčik bez múky odo mňa a hneď ti aj chutilo a si spokojná :) Ja z tohto cesta robievam aj tortičky a roládu, jeho využitie je naozaj rozmanité. Krásny deň ti prajem a ďakujem, že si mi dala vedieť, ako dopadlo pečenie.

Reaguj
Katka Jakubíková 26.11.2017 - 20:59

ja som skúšala tento koláčik a neviem prečo ale bol veľmi nízky(robila som ho do 20 cm formy alebo dokonca ešte menšej) dala som rozmixovaný banán a tá plnka bola dost taka do žlta vôbec nie ako máte vy na obrázku úplne bielu ale chuťovo bol dobrý :)

Reaguj
Veronika Čopíková 1.12.2017 - 20:56

Ahoj Katka, tak to ma mrzí. Koláčik je nižší, cesto trochu povyrastie ale vzhľadom na objem ingrediencií nie je až také vysoké. Krém som mala belší, svietilo vtedy dosť svetlo a dala som len jeden banán, lebo sladím čo najmenej :) a teším sa, že chutil :)

Reaguj
Lapka 21.7.2017 - 11:37

vynikajuci kolacik, robila som viackrat, prvy krat s bananom, potom uz bez – viac mi to tak chuti, aj to krajsie vyzera :-)

Reaguj
Veronika Čopíková 4.8.2017 - 11:01

Ahooj Lapka, teším sa, že ti koláčik chutí :) :) Banán je tam len na osladenie, ale ak nie je rozmixovaný úplne na kašu, zostávajú tam hrudky a nevyzerá to tak pekne :) Ale je tam dosť bielej čokolády, takže potenciálne by mala stačiť tá :) Budem ho robiť teraz opäť tak vynechám banány a ak to bude akurát sladké pre mlsné jazýčky, banány z receptu odstránim :)

Reaguj
Top