Domov ReceptyBezmäsité jedlá Chrumkavé domáce Grissini

Chrumkavé domáce Grissini

Autor: Veronika Čopíková
Domáce Grissini

Chlebové tyčinky alias chrumkavé grissini pochádzajú z Turína. Perfektne sa hodia len tak na zahryznutie ako rýchly snack, ako predjedlo s chuťovo výrazným dipom či na cesty za svetom. Ich príprava je jednoduchá a s vaším obľúbeným dipom získate ďalší zdravý a domáci recept do vašej kuchyne. A nič ale naozaj nič sa nevyrovná tomu pocitu, keď si po uprataní kuchyne zahryznite do vlastnoručne vyrobenej chlebovej tyčinky a tá vydá to povestné chrumkavé zapraskanie. :)

Ingrediencie

na 15 tyčiniek

  • 190 g chlebovej múky (ja som použila špaldovú)
  • 1 ČL soli
  • 15 g roztopeného masla (izbovej teploty, nie horúceho)
  • 30 ml olivového oleja Borges
  • 100 ml teplej vody
  • 1/2 ČL sušeného droždia
  • 3 PL strúhaného parmezánu
  • sezamové/makové semienka na posypanie

Dressing

  • 1 kyslá smotana
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • jarná cibuľka

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Domáce Grissini

Chrumkavé grissini alias tyčinky na zahryznutie

Do stredne veľkej misky dáme múku, soľ, roztopené maslo, olivový olej, strúhaný parmezán, teplú vodu a droždie. Pomocou hákov na hnetenie miesime pri nízkych otáčkach 2 - 3 minúty. Následne zvýšime rýchlosť mixéra na stredné otáčky a takto miesime ďalších 5 minút. Cesto sa nám krásne spojí do jednej guličky, ktorú podsypeme múkou, dobre prikryjeme utierkou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 60 minút. 

Jednoduchá domáca pizza

Táto domáca pizza je jednoducho nesmierne chutná a my sa jej doma nevieme nabažiť.

Po uplynutí času rozdelíme cesto na 15 guliek (môžete si ich aj odvážiť, každá by mala vážiť cca. 25 gramov) a z každej guľky vytvarujeme tyčinku. Tyčinky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom, posypeme sezamom/makom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 190 °C 20 - 25 minút dozlata. Upečené chrumkavé grissini necháme trochu vychladnúť a následne podávame s obľúbeným dipom, v okruhu priateľov, štipky čierneho humoru a filmu Pineapple express. :) 

Domáce Grissini

Môj obľúbený dressing

Kyslú smotanu zmiešame so strúčikom cesnaku, ktorý sme prelisovali cez lis na cesnak. Pokojne môžete pridať aj 2 strúčiky, ak máte radi výraznejšiu chuť dressingu. Posypeme nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou a príp. dochutíme soľou a čiernym korením. Hotovo. Nech vám chutí!

Domáce Grissini

Tento recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Transtrade, ktorá je distribútorom značky Borges.

Pri tomto recepte som sa inšpirovala receptom na breadsticks od Pretty Simple Sweet. 

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 25 Priemer: 4]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Sofi 21.2.2019 - 21:07

No ja som to práve urobila a neviem sa toho najesť… je to vynikajúce.. už len dressing a ide sa hodovať. Taktiež som robila cícerovú nátierku a tiež je parádna… už len batáty sa pečú v rúre.
Rada skúšam nové veci a jedlá a myslím si, že je to super stránka :D akurát tá hokkaidová polievka mi nevyšla trošku. Neviem či sa tu dajú posielať fotky, no asi nie.. škoda

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 24.2.2019 - 15:30

Ahoj Sofi, fotky mi môžeš poslať prostredníctvom mojich sociálnych sietí – na Facebooku alebo na Instagrame, veľmi rada sa pokochám tvojimi výtvormi :) Teším sa veľmi, že sa ti grissini vydarili a taktiež aj cícerová nátierka :) Na hokkaidovej polievočke ti čo konkrétne nevyšlo? Budem rada, ak mi dáš vedieť, spätná väzba mi pomáha blog zlepšovať. A veľmi sa teším, že sa ti môj blog páči, ďakujem ti :)

Reaguj
Anka 19.2.2019 - 17:43

uz nikdy viac! co je to za recept? neviem,ci to malo aj nakysnut… vsetko robene podla receptu,no ani za svet usulat podlhovasty tvar.Cesto sa mrvilo,rozpafavalo,akurat do kosa!!!!!!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 24.2.2019 - 15:28

Ahoj Anka, veľmi ma mrzí, že sa ti grissini nevydarili. Cesto malo nakysnúť a nemalo sa mrviť. Dodržala si nielen postup, ale aj množstvo a výber ingrediencií? Pri zámene múky napr. je potrebné recept upraviť a pridávať podľa potreby múku a vodu, tak aby bolo kompaktné a dobre sa s ním pracovalo :) Sofi skúšala grissini pár dní po tebe a chutili jej. Každopádne recept spravím v najbližších dňoch opäť, aby som ho otestovala, ale u nás doma chutilo, takže bohužiaľ neviem takto na diaľku povedať, kde mohol nastať problém.

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box