Domov ReceptyBez laktózy Cícerová nátierka s avokádom a domácimi hranolkami

Cícerová nátierka s avokádom a domácimi hranolkami

Autor: Veronika Čopíková
Hummus nátierka s avokádom

Z krátkej jari sme sa rovno prehupli do teplého leta. A letu svedčia jednoduché a ľahké jedlá, ktoré nás príjemne zasýtia a nechajú nám aj miesto na dobrú zmrzlinu :) Cícerová nátierka patrí medzi jedno z nich, v spojení s čerstvo nakrájanou zeleninou získate ľahký a zdravý obed do práce, ktorý si môžete oživiť chrumkavými domácimi hranolkami zo sladkých zemiakov. Cícer (rímsky hrach) je strukovina obsahujúca hodnotné bielkoviny, vitamín C, vitamíny skupiny B a železo, takže ak ste ho doteraz neochutnali, odporúčam vyskúšať.

Ingrediencie

na 4 porcie

Cícerová nátierka

  • 1 konzerva cíceru (310 g)
  • 2 zrelé avokáda
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL tahini (sezamová pasta)
  • 3 PL čerstvej šťavy z limetky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • ½ ČL mletej rímskej rasce
  • soľ a čierne korenie

Domáce hranolky

  • 3 ks sladkých zemiakov (batátov)
  • soľ, čierne korenie a čili
  • olivový olej (Ja momentálne používam extra panenský olivový olej od Powerlogy s aciditou 0,1% a v BIO kvalite)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Cícerová nátierka s avokádom

Cícerová nátierka s avokádom – jednoduchý obed bez lepku

Cícer presypeme do sitka (nálev si necháme bokom pre možné neskoršie použitie) a poriadne prepláchneme studenou vodou. Vložíme do mixéra a pridáme k nemu olivový olej, tahini, limetkovú šťavu, prelisovaný cesnak a rascu. Rozmixujeme na hladkú zmes hodvábnej konzistencie. Ak je naša nátierka hustá, pridáme nálev z cíceru, lyžicu ľadovej vody alebo olivový olej.

Pridáme nakrájané avokáda, soľ a čierne korenie (radšej menej, dochucujeme následne) a rozmixujeme. Dochutíme soľou, čiernym korením a limetkovou šťavou. Nátierku podávame ako dip s čerstvo nakrájanou zeleninou v tvare paličiek (napr. s mrkvou, stopkovým zelerom a uhorkou) alebo k nej môžete pridať aj domáce hranolky zo sladkých zemiakov. Nátierku po preložení do misky lyžicou premiešame tak, aby sme vytvorili záhyby, do ktorých následne nalejeme trochu olivového oleja na ozdobu a chuť.

Cícerová nátierka s avokádom

Domáce hranolky zo sladkých zemiakov

Zemiaky umyjeme pod studenou vodou, aby sme šupku zbavili prípadných nečistôt. Následne ich prekrojíme napoly a nakrájame na hranolky. Batáty sa krájajú ťažšie než tradičné zemiaky, ale tá chuť a benefity stoja za to :) Nakrájané hranolky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme soľou, čiernym korením a čili. Párkrát plechom zatrasieme, aby sa hranolky rovnomerne obalili v korení a olivovom oleji. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme 25 minút. Podávame s nátierkou.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 31 Priemer: 4]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box