Domov ReceptyBez lepku Jednoduchá čokoládová torta s malinami

Jednoduchá čokoládová torta s malinami

Autor: Veronika Čopíková
Čokoládová torta s malinami

Na Slovensku máme práve najkrajšiu časť leta, keď všetko kvitne a trh prekypuje melónmi, broskyňami a lesným ovocím. V kuchyni trávime čo najmenej času pri rúre a pripravujeme si najmä všetky možné i nemožné kombinácie šalátov, ovocné misky a nezabúdame piť veeeeľa vody. :) A prečo je tu potom uprostred horúceho júla táto jednoduchá čokoládová torta s malinami? Lebo je slávnostná, chutná a skladá sa zo samých mojich obľúbencov. A keďže sme mali dôvod oslavovať, upiekla som spolu s mojou šikovnou sestrou Barbarou túto krásku. Verím, že vám bude chutiť! 

Táto torta je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Je zatiaľ najchutnejšia, akú som kedy jedla.

Zlatka

Torta je vynikajúca! Mala som formu 25 cm a kedže som nemala veľa času na prípravu, upiekla som len dva korpusy, ktoré bohate stačili! Všetci si tortu vychvaľovali a dokonca aj najväčší kritici na koláče si vzali hneď dva kúsky!

Veronika

Tato torta je absolútna topka! Robila som ju na moje aj dcérkine narodky a vždy sa po nej zaprášilo, takže ju budem piecť zas a znova.

Miška

Tak aj ja som ju vyskúšala a je geniálna! Najprv som sa bála ako cesto bude bez múky vyzerať ale bolo skvelé. Robila som ho na 25cm formu s rovnakým dávkovaním lebo som ju chcela nižšiu.

Mirka

Ingrediencie

okrúhla forma s Ø 20 cm

3 korpusy na tortu

  • 9 vajec
  • 150 g trstinového cukru
  • 75 g kakaa

Čokoládová plnka do torty

  • 100 g horkej čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • čerstvé maliny
  • práškový trstinový cukor podľa potreby

Čokoládová poleva

  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 60 g horkej čokolády
  • čerstvé maliny na ozdobu
  • hoblinky bielej čokolády

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá Kuchárka

Recenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Táto torta je absolútna topka! Robila som ju na moje aj dcerkine narodky a vždy sa po nej zaprášilo, takže ju budem piecť zas a znova. Ďakujem za tento super recept ;)

Miška

Torta je vynikajúca! Mala som formu 25 cm a kedže som nemala veľa času na prípravu, upiekla som len dva korpusy, ktoré bohate stačili! Všetci si tortu vychvaľovali a dokonca aj najväčší kritici na koláče si vzali hneď dva kúsky!

Veronika

Toto je skôr recept na to, ako sa stať hviezdou oslavy! Torta zmizla za 5 minút a každý kto ochutnal, chce už len túto tortu ako darček…. skutočne výborná chuť!

Janka

Čokoládová torta s malinami

Ako si pripraviť korpus na tortu bez múky

Okrúhlu formu s priemerom 20 cm si vystelieme papierom na pečenie. Následne si v miske vyšľaháme 3 bielka s cukrom (25 g) do tuhého snehu. Cukor pridávame do bielok postupne popri tom, ako šľaháme bielka. V druhej miske si vyšľaháme 3 žĺtka s ďalšími 25 g trstinového cukru do peny. K vyšľahaným žĺtkam pridáme po častiach preosiate kakao (25 g) a sneh z bielok. Zakaždým jemne premiešame, až nám vznikne obláčikové cesto.

Čokoládová torta s malinami

Cesto vylejeme do pripravenej formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 190 °C 10 - 14 minút. Po 10 minútach môžeme spraviť test špáradlom a ak je suché, rúru vypneme a cesto necháme v pootvorenej rúre vychladnúť. Nezabúdame, že cesto by malo byť upečené, ale zároveň mäkké a nepresušené. Týmto spôsobom si pripravíme aj ďalšie 2 korpusy na tortu.

 

Ak nemáte veľa času a chcete mať korpusy hotové raz-dva, nemusíte rúru vypínať a nechávať korpus vychladnúť v pootvorenej rúre. Kým sa pečie jeden korpus, môžete si pripraviť cesto na druhý, následne upečený prvý korpus vytiahnuť, chvíľku nechať vonku vo forme (na ten čas môžete znížiť teplotu v rúre), vybrať z formy, dať do nej nový papier na pečenie a vyliať do nej cesto na druhý korpus. Korpus po upečení a vytiahnutí z rúry trošku spľasne, ale to mu vôbec neuberie na chuti. :) 

Bezlepková čokoládová torta

Táté čokoládová torta je určená pre všetkých zanietených i odmietavých čokoholikov :D

Čokoládová plnka do torty

V miske si nad vodnou parou rozpustíme čokoládu. Roztopenú čokoládu stiahneme zo sporáka, necháme trochu vychladnúť a následne k nej pridáme mascarpone izbovej teploty. Premiešame stierkou, aby sa nám čokoláda a mascarpone pekne prepojili. Následne pridáme k čokoládovému mascarpone smotanu na šľahanie a 2 lyžice trstinového cukru a vyšľaháme na hladký a nadýchaný krém. Krém môžete v tejto fáze ochutnať a ak je to potrebné, ešte si ho trochu osladiť. 

Čokoládová torta s malinami

A môžeme sa pustiť do vrstvenia!

Na tortový podnos alebo plochý tanier položíme prvý vychladnutý korpus. Natrieme naň 1/3 krému a naukladáme zopár čerstvých malín. Krém s malinami prikryjeme druhým korpusom a jemne pritlačíme, aby sa spojil s krémom. Natrieme ďalšou 1/3 krému, pridáme maliny a prikryjeme posledným tretím korpusom. Vrch posledného korpusu a boky torty natrieme zvyšným krémom (boky len jemne, chceme totiž dosiahnuť efekt polonahej resp. naked torty) a celú tortu odložíme do chladničky, aby nám pekne stuhla.

Čokoládová torta s malinami

Čokoládová poleva s malinami

V hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie. Dávame pozor na to, aby sme ju neprevarili, stačí ju zohriať tak, aby bola horúca a hneď na to stiahnuť zo sporáka. Do horúcej smotany pridáme nalámané kúsky čokolády, chvíľku necháme tak a následne dobre premiešame. Vylejeme na tortu, lejeme od stredu, čokoládová poleva sa nám takto pekne roztečie. Čokoládovú polevu po bokoch neurovnávame, ale necháme ju len voľne stiecť. Tortu ozdobíme malinami a hoblinkami bielej čokolády a môžeme sa pustiť do krájania a jedenia. Najlepšie s niekým, lebo táto torta je vysoko návyková. :) Nech vám chutí!

Čokoládová torta s malinami

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 372 Priemer: 3.8]

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

100 komentárov

Veronika 19.10.2020 - 23:16
Ahojte už som recept skúšala, je to výborná torta.. Teraz mám však otázku, ešte s tým nemám skúsenosť, ale vymiešam žĺtka a bielka aj s náhradným sladidlom Erytritol? čítala som že 70% je ako biely cukor, čiže použila by som cca 200g Erytitolu. Ja len či nemáte s tým skúsenosť prosím 🙂 Prajem pekný deň
Reaguj
Vladka 12.10.2020 - 20:31

Ďakujem za recept, torta bola úžasná, piekla som ju na synove narodeniny a všetci si ju chválili…naozaj skvelá! 🙂

Reaguj
Maria 7.10.2020 - 2:19

Preco ma iba 3,8 * ked ma take super recenzie?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:29

Pekný deň želám Mária, sama neviem :) Ide o separátne hodnotenia, to hodnotenie vyššie, ktoré je vo výške 3,8, môže pridať hocikto aj bez komentára. Čiže sa niekedy stáva, že tortu daná osoba ani nevyskúša a hodnotí na základe dojmu z fotografií či samotného znenia receptu. Hodnotenie formou komentára spolu s hodnotením pridáva konkrétna osoba, ktorá sa buď pýta na konkrétnu otázku spojenú s receptom, alebo píše o tom, ako sa jej tortička vydarila :)

Reaguj
Diana 13.8.2020 - 22:36

Dobry den, cize smotanu na slahanie treba slahat hned z chladnicky, ked pisete, ze ci bola dobre vychladena, nemusim cakat kym bude izbovej teploty? a chcem sa este spytat, na 22 cm formu staci rovnaka davka ingrediencii? Dakujem pekne :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:25

Pekný deň želám Diana :) Smotanu šľahám hneď z chladničky, väčšinou rovno do krému, mám s tým najlepšie skúsenosti. Na 22 cm formu by som použila rovnaké množstvo ingrediencií. Držím palce, nech sa tortička vydarí a chutí :)

Reaguj
Leki 18.7.2020 - 15:08

Je úžasná ….. Takúto presne som vždy chcela vedieť urobiť, ďakujem za recept 💓

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:47

Ahooj, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že sa čokoládová torta vydarila a chutila! :)

Reaguj
Jana 28.6.2020 - 22:37
Torta mala obrovsky uspech, a to nie som ziadna super pekarka.
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:47

Ahoj Janka, veľmi sa teším, že sa torta vydarila a mala úspech! :)

Reaguj
Nikola 30.5.2020 - 18:30

Tortu som piekla na synove narodeniny a všetci z nej boli nadšení. Miesto horkej čokolády do polevy som dala mliečnu Milku čokoládu, bola naozaj vynikajúca 😊

Reaguj
Zuzana 1.6.2020 - 11:36

ahoj prosím ťa, môžeš odporučiť konkrétnu značku mascaropone, ktorú používaš? čítala som recenzie a písala si, že pri jednej značke sa plnka zvykne zgrcnúť. idem ku piecť ako prekvapko kamoške a musí vyjsť na prvú šupu :-D veľká vďaka za tip.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:52

Ahoj Zuzana, ospravedlňujem sa, že odpisujem až teraz. Používam väčšinou mascarpone značky Galbani alebo to z Lidl, značku si presne nepamätám teraz. Dúfam, že tortička vyšla na prvú šupu a kamoška sa potešila takému krásnemu prekvapeniu :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:49

Ahoj Nikola, teším sa, že torta sa vydarila a všetkým chutila :) Verím, že ste mali krásnu oslavu :)

Reaguj
Veronika 25.5.2020 - 10:02

Zdravim,prosim ako najlahsie oddelim upecene cesto na tuto torticku od papiera na pecenie?Dakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:55

Ahoj Veronika, cesto nechám chvíľočku vychladnúť a potom ho hneď dávam z papiera dole. Nesmie vychladnúť úplne, lebo potom sa dáva z papiera nadol veľmi ťažko.

Reaguj
Ivana 19.4.2020 - 15:40

Dobry den🙂 dnes som skusala Vasu tortu, avsak chcem sa opytat, Vy mate na fotke plnku taku hustu, ale ta moja ostaka redsia 🙄 uz sa chladi, snad tam ten krem bude citit, 😔 prosim Vas kde som mohla spravit chybu? nebola dost studena?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:30

Pekný deň prajem Ivana :) Krém je hustý, nakoľko tuhol niekoľko hodín v chladničke. Ak sa vám po vyšľahaní zdá krém málo hustý, tak pred natieraním odporúčam dať ho na chvíľu do chladničky (pol hodiny až hodinu) a až potom ho natierať na korpusy :) Plus šľahačka musí byť dobre vyšľahaná, musí mať naozaj pevnejšiu konzistenciu, nemala by byť riedka, inak krém zredne. Ako to nakoniec dopadlo?

Reaguj
Mirka 24.3.2020 - 21:20

Torta vyzerá veľmi dobre, určite ju chcem vyskúšať len ja mám formu až 27 cm menšiu nemám, neviem teda presne o koľko mám navýšiť všetky suroviny, nejaké rady? Ďakujem pekne.

Reaguj
Nika 2.4.2020 - 7:38

Dobrý deň, ja som robila tortu do 26cm , a spravila som to tak, že som spravila len dva korpusy a medzi nich som dala vrstvu plnky ovocie znovu vrstvu plnku, a korpus. Na vrch som taktiež dala plnku a po stuhnutí polevu . Vyšlo to parádne :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 15:23

Nika ďakujem pekne za tvoje rady :) Verím, že Mirke pomôžu a vyjde jej tortička rovnako parádne ako tebe :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 15:22

Ahoj Mirka, ďakujem pekne, teším sa, že sa tortu chystáš vyskúšať :) Buď z uvedených ingrediencií upeč len 2 korpusy ako píše Nika, alebo zvýš dávku ingrediencií v primeranom pomere o 1/3 (teda namiesto 3 vajec na 1 korpus použi 4 atď). Držím palce, nech sa tortička vydarí a chutí! :)

Reaguj
Zlatka 16.2.2020 - 18:16

Táto torta je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Je zatiaľ najchutnejšia, akú som kedy jedla. Kúpila som si tri formy na pečenie, takže pláty pečiem naraz. Takto som čas prípravy výrazne urýchlila. Malín však dávam omnoho viac (po celej ploche celej ploche plátu). Piekla som ju už viackrát a vždy, keď som videla hostí, ako si na tortičke pochutnávajú, tak som si povedala, že sa Vám Veronika musím touto cestou poďakovať za tento úžasný recept.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 15:15

Jeeeej Zlatka, veľmi pekne ďakujem! Teším sa, že torta chutila a je zatiaľ tou najchutnejšou, akú si kedy jedla :) Veru, najlepšie je mať tri formy, čo pečenie značne urýchli, väčšina z nás má však len jednu formu (ja už konečne dve :)), takže žiaľ časovo sa nám to posunie, aj keď myslím, že to stále stojí za ten chutný výsledok :) Malín určite toľko, čo hrdlo ráči, tohto ovocia sa ja nikdy neprejem :) Tak som rada, že si hostia zakaždým pochutia a ďakujem, že ste mi dali vedieť :)

Reaguj
Ivana 5.2.2020 - 20:37

Dobry vecer idem na sobotu vyskusat Vasu torticku pre svokra. Kedze jeho priatelka ma bezlepkovu dietu. Chcem s opytat ak tortu naplnim uz v piatok vecer,neurobi krem sarapatu kedze je tam aj slahacka?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 15:12

Milá Ivana, teším sa, že si sa rozhodla vyskúšať moju čokoládovú tortičku a dúfam, že sa vydarila, keďže odpovedám s oneskorením. Tortu môžeš naplniť krémom už deň predtým, neurobí to žiadnu šarapatu, deň predtým je úplne ok, aspoň sa korpusy s krémom dobre spoja :)

Reaguj
Dominika 21.11.2019 - 12:16

Ahoj prosím ta , myslíš že by som vrch mohla
Preliať aj s bielou čokoládou ? Alebo by to kričalo už?
Potrebujem tam dať obrázok pre dcéru k narodkam
A ten na čokoládovej by presvital😬dakujem za odpoved

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 24.11.2019 - 17:37

Ahoj Dominika, podľa mňa môžeš poliať polevou podľa vlastnej chuti a potreby :) Biela čokoláda je však väčšinou oveľa sladšia, tak na to pozor :) Inak dá sa kúpiť aj ružová čokoláda Ruby, ak to chceš pre dcérku k narodeninám, pekne by to vyniklo :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Sona 22.10.2019 - 21:40

Ahoj chcem sa spýtať, recept vyzerá super, idem ho skúsiť na synove narodeniny, dá sa to aj bez malín, nemal by byt problém? A keby som dala na vrch fondam, to by nedrzalo však? Rozpustili by sa to? Potrebujem plnku bez masla a táto sa mi veľmi páči čokoládová, lenže by som potrebovala na vrch fondam aby som tam dala figúrky, hokej 🙂Ďakujem za odpoveď

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:26

Ahoj Soňa, teším sa, že sa chystáš môj recept vyskúšať :) Maliny môžeš pokojne vynechať a nahradiť iným ovocím, napr. čučoriedkami alebo ho vynechať úplne. Fondán ja nepoužívam, takže s ním žiaľ nemám skúsenosti a neviem, ako sa správa a s čím sa dobre kombinuje tak, aby držal. Takže v tomto ti neviem poradiť, aj keď by som veľmi rada :) Teším sa, že ťa plnka zaujala, ja maslové vôbec nerobievam, mám radšej tie bez masla :) Držím palce, nech sa vydarí!

Reaguj
Silvia 21.10.2019 - 12:51

Dobrý deň. Tak túto tortičku som robila pre môjho manžela bola vynikajúca aj keď ja som lenivejšia kuchárka tak som urobila len z 2 ciest ale na väčšiu formu (urobila som 1 cesto z 5-tich vajec) prvy krat som robila cesto bez múky a bola som veľmi prekvapená jeho ľahkosťou. Ešte ako možno moje malé vylepšenie čokoládu do plnky som použila 70% s malinami…úplná topka. Pozdravujem a poskúšam ešte vaše ďalšie veľmi dobre vyzerajúce recepty. Silvia

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:33

Milá Silvia, ďakujem krásne za spätnú väzbu k mojej čokoládovej torte :) Veľmi sa teším, že vám chutila a korpusy prekvapili svojou ľahkosťou :) Ja používam tiež 70 % a s malinami musela byť skvelá! Budem sa tešiť na ďalšie vyskúšané recepty a dúfam, že budú chutiť rovnako dobre, ako tento :)

Reaguj
Simona 8.9.2019 - 10:23

Dobrý deň Veronika. Tortu som predvčerom skúšala, je výborná, určite budem piecť častejšie. Len by som sa chcela opýtať, aké kakao kupujete, že máte korpusy také krásne tmavé. Veľmi pekne ďakujem a želám krásny deň.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 9.9.2019 - 17:43

Ahoj Simona, veľmi sa teším, že čokoládová torta chutila a budeš ju piecť častejšie :) Používam holandské kakao van houten :) Aj ja ti prajem krásny deň :)

Reaguj
Simona 24.9.2019 - 12:10

Ďakujem za odpoveď. A rovno prosím o radu :D. Robila som ju už 4x a plnka sa mi zakaždým zgrcla. Ja viem – ingrediencie majú mať rovnkú teplotu. Ale ako to dosiahnuť? Posledný raz mi vyšla plnka najlepšie – mascarpone som nechala niekoľko hodín na linke, ale keď som ho presunula do misky, aby som ho premiešala, už začínalo mať tvarohovitú konzistenciu. Pridala som doňho kúštik práškového cukru, jemne premiešala a zdalo sa to ok. Mascarpone malo 20°C, čokoláda po vychladnutí 26°C, tak som ju ešte nechala dochladnúť, ale pri 23°C začala tuhnúť :-D, super… takže som ju znovu roztopila a po lyžiciach opatrne pridávala do mascarpone a jemne miešala, vznikol hladký krém, jupiiiiiiiiii. Šľahačku som vyšľahala a pridávala do mascarpone, ktoré mi prekvapivo dosť stuhlo, kým som šľahala šľahačku. A dokopy sa to začalo zase zgrcávať, skoro ma piclo :-D. Každopádne, torta je fantastická, jemná konzistencia a vyvážená chuť, každému veľmi chutí. Len táto moja nešikovnosť jej chýba k dokonalosti… vieš mi niečo poradiť?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.9.2019 - 22:05

Ahoj Simona, juj to ma veľmi mrzí, veď to mal byť jednoduchý recept a teraz pozerám, že toľko zložitostí pri ňom. Určite to nie je tvoja nešikovnosť, mne sa to zgrcnutie tiež párkrát prihodilo a akosi sa mi to spája s určitou značkou mascarpone. Neviem prečo je to tak, ale zakaždým, keď som ju použila, tak sa mi to zgrclo. Ale inak osvedčený postup, ak sa nedarí ten, ktorý je uvedený v recepte, skús takto: čokoládu rozpusti a nechaj trochu vychladnúť. Následne do nej pridaj mascarpone a stierkou premiešaj. Do tejto zmesi prilej smotanu na šľahanie a celú zmes prešľahaj najskôr na nižších a neskôr na stredných otáčkach do konzistencie, ktorá je nadýchaná a nie úplne hustá. Krém totiž stuhne v chladničke, takže by sa nemal šľahať príliš dlho, aby nebol príliš hutný. Budem rada ak skúsiš a dáš mi vedieť, či sa ti to tentokrát podarilo :) A veľmi sa teším, že torta chutí!

Reaguj
Marcelka 10.6.2019 - 16:21

Dobrý deň, veľmi sa mi páči táto torta. Chcela by som sa spýtať či by som mohla použiť med namiesto cukru? Vopred ďakujem za odpoveď :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.6.2019 - 21:49

Ahoj Marcelka, ďakujem krásne, teším sa že ťa torta zaujala :) Med ja do pečenia skôr nepoužívam, svoje cenné látky pečením stráca, takže je ho tam škoda. Navyše má ešte vyšší glykemický index ako trstinový cukor, takže skôr by som zostala pri cukre. Skús mi povedať prečo med, či cukor nemôžeš, potrebuješ náhradu a podobne, skúsim poradiť ako len budem vedieť :)

Reaguj
Janka 24.5.2019 - 17:45

Toto je skôr recept na to, ako sa stať hviezdou oslavy! ☺️ Torta zmizla za 5 minút a každý kto ochutnal, chce už len túto tortu ako darček…. skutočne výborná chuť! Tiež sa mi podarilo robiť vo forme s priemerom 26 a horšie sa mi odliepali tenké pláty z papiera na pečenie, ale rýchlosť akou zmizla z podnosu hovorí za seba!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.5.2019 - 20:05

Ahoj Janka, veľmi sa teším, že tortička všetkým chutila a dokonca ju chcú ako darček :) To je veľký kompliment, takže som veľmi rada! :) Korpusy sa odliepajú ťažšie, ja ich dávam dole ešte teplé z papiera. A ten výsledok veru stojí za to, chuťovo je mojou najobľúbenejšou tortou :)

Reaguj
Petra 7.5.2019 - 13:55

Ahoj Veronika, myslíš, že by išiel urobiť korpus aj bez kakaa? Skúšal niekto? Dik

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 12.5.2019 - 12:27

Ahoj Petra, určite môžeš spraviť korpus aj bez kakaa, nahraď ho ale v tom istom pomere nejakou múkou :) Napr. orechovou – mandľovú používam najčastejšie, prípadne aj špaldová hladká je ok :)

Reaguj
Veronika 15.4.2019 - 19:53

Ahoj Veronika, prave sa pripravujem na torticku no mozes mi vysvetlit korpusy- davkovanie je pisane na 3korpusy? Mam to rozdelit slebo davkovanie 9 vajec 150g trsncukor a 75g kakaa je len na jeden korpus?
Dakujem pekne za odpoved

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:45

Ahoj Veronika, prepáč že reagujem na tvoju otázku takto oneskorene. Dúfam, že si na to prišla po prečítaní postupu :) Dávkovanie je písané na 3 korpusy, teda všetko treba deliť deleno 3, 1 korpus sa skladá z 3 vajec, 50 g cukru a 25 g kakaa. Ide o malú formu s priemerom 20 cm, ak by si chcela robiť vo väčšej, pomer ingrediencií treba zvýšiť. Držím palce, nech sa vydarí a chutí! :)

Reaguj
Tatiana 20.5.2020 - 0:34

Ďakujem za krásny recept 👍urobila som tortičku pre syna na 6. narodeniny a asi ešte nikdy predtým som na žiadnu tortu nedostala tolko pochval ako na tuto 😁😁👏👏🎂🎂💪💪 bola to pre mňa doposiaľ najväčšia výzva, ale postupovala som podľa vášho receptu krok za krokom a všetko som to zvládla skvele 👍 ešte raz vďaka, torta bola ozaj famózna 😘😘😘

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:58

Ahoj Tatiana, neskutočne sa teším, že sa tortička vydarila a dostala si na ňu toľko krásnych pochvál :) Je to dôkaz, že si výzvu zvládla skvele a môžeš sa pustiť do ďalších receptov, na ktoré si si možno doposiaľ netrúfla :) Som rada, že recept bol zrozumiteľný a pri postupovaní krok za krokom si to zvládla skvele :) Ďakujem za krásnu spätnú väzbu!

Reaguj
Miška 1.4.2019 - 20:05

Tato torta je absolutna topka! Robila som ju na moje aj dcerkine narodky a vzdy sa po nej zaprasilo, takze ju budem piect zas a znova 🤗 Dakujem za tento super recept ;)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:41

Ahoj Miška, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k čokoládovej torte. Nesmierne ma potešila :)

Reaguj
Iki 24.3.2019 - 21:43

V recepte pisete, ze 1/3 kremu prve poschodie, druhu tretinu na druhe a poslednou tretinou natrieme vrch a boky. Ale na ten krem sa bude davat poleva? Na foto to tak ale nevyzera a vidiet tam len dve vrstvy kremy. Tak ako teda? Dakujem :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 16:47

Ahoj Iki, presne ako píšeš a je aj uvedené v postupe :) Navrch ide tenká vrstva krému a po bokoch tiež len taká jemná, je to naked torta, takže robím to tak od oka, medzi korpusmi krémom nešetrím a navrch a boky len tak jemne obtiahnem krémom, ktorý mi zostane v miske :)

Reaguj
Veronika 22.3.2019 - 21:39

Torta je vynikajúca! Mala som formu 25 cm a kedže som nemala veľa času na prípravu, upiekla som len dva korpusy, ktoré bohate stačili! Všetci si tortu vychvaľovali a dokonca aj najväčší kritici na koláče si vzali hneď dva kúsky!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 16:43

Ahoj Veronika, ďakujem ti za krásnu spätnú väzbu k receptu na čokoládovú tortu :) Veľmi sa teším, že vám chutila a to aj všetkým kritikom na koláče :D

Reaguj
Natália 14.2.2019 - 8:45

Táto torta je úžasná! Všetky tvoje recepty sú perfektné a množstvo som už vyskúšala. Tvoja práca je úchvatná a obdivuhodná len tak ďalej:). Pre mňa si tá najlepšia blogerka :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.2.2019 - 18:28

Ahoj Natália, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na čokoládovú tortu :) Veľmi sa teším, že ti chutila a taktiež aj ďalšie recepty, ktoré si už vyskúšala :) Veľmi si to vážim a ešte raz ďakujem za krásny feedback, budem sa snažiť, nech je tu stále dostatok chutnej inšpirácie, hlavne, keď mi píšete také motivujúce komentáre :P

Reaguj
Kristína 10.2.2019 - 11:20

Tak táto tortička je famózna 😍🙏
Včera večer dorobená a dnes ráno už je polka fuč.
Trošku som si ju upravila, do krému som dala jedno mascarpone a jedno nátierkove maslo neochutene, jednu čokoládu horkú a jednu mliečnu, ale je fakt skvelá a to cesto, no mnaaam.. Ďakujem za úžasný recept 😍😚

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.2.2019 - 18:24

Ahoj Kristína, veľmi sa teším, že tortička chutila! :) Úpravy sú viac než dovolené, treba si vždy pomeniť podľa chuti. Ale som strašne rada, že ti chutila – aj cesto aj krém, dúfam, že to tak bude aj pri ďalších receptoch :P Krásny deň ti prajem.

Reaguj
Nika 6.2.2019 - 18:22

Dobrý večer,
Keďže si oslávenec vybral túto čokoladovo-čokoladovu tortičku k sviatku tak sa chystám cez víkend piecť.
Chcela by som sa spýtať či si môžem korpus a plnku urobiť deň dopredu.
Alebo aspoň korpus…
Ďakujem 😊

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 20:40

Ahoj Nika, teším sa, že si oslávenec vybral túto tortičku a držím palce, nech sa vydarí a chutí! A oslávencovi prajem všetko naj :) Korpusy si kľudne môžeš urobiť deň dopredu a pokiaľ ide o plnku, myslím si, že tiež, ale nechala by som ju potom chvíľku postáť pri izbovej teplote, aby sa ti v pohode natierala na korpus, keďže ak bude celú noc v chladničke, bude dosť tuhá (stuhne čokoláda v kréme).

Reaguj
iveta 19.11.2018 - 19:02

Ahoj Veronika, super recept ďakujem. Príprava podľa receptu a výsledok? Vynikajúca dobrotka :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 20.11.2018 - 19:44

Ahoj Iveta, veľmi pekne ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že sa ti vydaril a chutil ti :)

Reaguj
Mirka 6.9.2018 - 8:44

Ahoj,
tak aj ja som ju vyskúšala a je geniálna! Najprv som sa bála ako cesto bude bez múky vyzerať ale bolo skvelé. Robila som ho na 25cm formu s rovnakým dávkovanim lebo som ju chcela nižšiu. Aj mne sa zgrcla smotana takže šlo len viac mascarpone s čokoládou do plnky. Nakoniec som ju ozdobila tyčinkami Kit Kat dookola a M&M cukríky na vrchu. Bola to torta pre neterku a veľmi sa páčila, ešte viac chutila. Ďakujem krasne!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.9.2018 - 20:21

Ahoj Mirka, veľmi sa teším, že vám tortička chutila! :) Pekne si ju ozdobila a som rada, že si to napriek obavám z výzoru korpusov skúsila a nakoniec si sa tešila z chuťového výsledku :) Zgrcla sa ti smotana v čokoládovej poleve či tá v kréme? Je potrebné, aby všetko malo podobnú teplotu, keď sa to spracováva dokopy :)

Reaguj
Paula 9.7.2018 - 14:58

Ahoj Veronika. Musim povedať že nie som veľmi typ na torty a kolače s krémami, ale tento som vyskušala. Namiesto torty som to spravila ako rez – piekla som len 1 cesto ktore som rozrezala na 3 kusy. Torta bola ozaj genialna, všetci doma si prsty oblizovali :)

ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam ešte aj iné z tvojich receptov.
Paula

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 18.7.2018 - 19:09

Ahoj Paula, tak to mám radosť, že si ho vyskúšala a doma vám všetkým chutil :) Skvelý nápad, ja tiež nie som veľmi na torty alebo koláče s krémami, uprednostňujem jednoduchosť a rýchlejšiu prípravu. Preto u mňa veľa tort na blogu ani nenájdeš :) Táto je ale skvelá, preto som rada, že to tak vnímajú aj vaše chuťové poháriky :) Teším sa, že vyskúšaš niektoré z ďalších receptov, budem rada ak mi dáš potom vedieť. Pekný deň ti prajem!

Reaguj
Slavka 3.6.2018 - 20:52

Torta je famózna. Piekla som formát A4. Na cesto som použila 2x množstvo, plnku 3x mascarpone, 300g čokoládu a 1 šľahačku + veľa veľa malín. Len tak sa zaprášilo, mňam mňam :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 3.6.2018 - 21:36

Ahoj Slávka, tak to mám veľkú radosť! :) Super si to vymyslela s navýšením ingrediencií a teším sa, že sa tak rýchlo zjedla :)

Reaguj
Monika 1.4.2018 - 10:31

Včera som ju robila kamarátke k 20-tim narodeninam :) chutnala som ju sice len priebežne ako som ju robila, ale bola vyborna (jemné cesto a k tomu vyborny krem) :). Tortičku som si ešte dozdobila domacimi makaronkami, takže som si dala robotu navyše :D

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 2.4.2018 - 10:38

Ahoj Monika, veľmi pekne ďakujem za spätnú väzbu k receptu na tortu a hlavne za to, že si si ju vybrala ako narodeninovú tortu, ktorú si spravila svojej kamarátke :) Juj tak to si si dala prácu navyše, ale určite musela vo výsledku vyzerať 100x lepšie ako moja, keď si ju ozdobila aj makrónkami :P

Reaguj
All 10.3.2018 - 21:31

Túto tortičku som piekla. Je úžasná a skvele chutila všetkým. Ďakujem za recept

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.3.2018 - 9:37

Ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že vám tortička chutila :)

Reaguj
Veronika 9.2.2018 - 9:05

Vyzerá vynikajúco! 😇 dnes ju chcem vyskúšať, ale doma mám len 25cm formu, mám navýšiť ingrediencie ? Ďakujem :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 10.2.2018 - 21:26

Ahoj Veronika, ďakujem krásne :) Prepáč, že odpisujem až teraz, pustila si sa nakoniec do torty už včera? Ak ešte nie, čo sa týka navýšenia ingrediencií, závisí to od toho, aký výsledok chceš dosiahnuť. Ak chceš mať peknú vysokú tortu, odporúčam zvýšiť množstvo ingrediencií. Každopádne korpusy sú skôr tenké, keďže ich štruktúru drží pokope len kakao, vajíčka a cukor :) Takže určite navýšiť ingrediencie a to nielen čo sa týka korpusov ale aj krému a polevy. Držím palce, nech sa výsledok podarí a hlavne nech chutí!

Reaguj
Eliška 10.9.2018 - 22:15

Ahojte, nakoľko treba navýšit ingrediencie ak mam tortovú formu 26 cm?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.9.2018 - 20:17

Ahoj Eliška, zvýš ich minimálne o 1/3 :)

Reaguj
Eliška 14.9.2018 - 12:51

Do tej šľahačky sa da hneď cukor ako sa ide šľahať,alebo az ked je vyslahana? Lebo mne sa nedala vyšľahať. Tak som dala druhú smotanu ta sa mi pekne vyšľahala dala som aj študovac. Lenze krd som zmiešala s mascarpone tak sa mi to zgrclo. Čím to bolo, dlho som slahala šľahačku alebo stužovačom??😏

Veronika Čopíková
Veronika 16.9.2018 - 20:37

Eliška, ja stužovač nepridávam, do vysokého pohára nalejem studenú smotanu na šľahanie (33 %-tnú z chladeného tovaru v obchodoch) a pridám rovno 2 PL trstinového cukru. Šľahám postupne, od stredne vysokých otáčok, po tie najrýchlejšie a šľahám, kým nie je smotana tuhšia (nie úplne tuhá, ale skôr tak jemne, nemala by sa ti hýbať, ale ani byť úplne tuhá). Potom ju po lyžiciach pridám do čokoládového mascarpone a stierkou jemne primiešavam. Najlepšie je, keď majú ingrediencie podobnú teplotu, vtedy by nemalo dôjsť k žiadnu zgrcnutiu. Mrzí ma, že sa ti krém nevydaril :( Dúfam, že ti moje rady pomôžu a nabudúce sa krém podarí bez komplikácií :)

Eliška 17.9.2018 - 23:36

Nevadi nabudúce to snad dopadne lepšie, ale torta všetkým chutila. 😀 Skor som sa bala týchto korpusov, ze to zle dopadne ale tie boli super aj chuťovo.

Veronika Čopíková
Veronika 18.9.2018 - 19:13

Eliška tak som veľmi rada, že chuťovo dopadla naozaj dobre :) Verím, že nabudúce to dopadne skvele!

Martina 7.2.2018 - 23:20

Najlepšia torta pod slnkom,ďakujem za receptiiiik.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 8.2.2018 - 21:17

Martinka teším sa a veľmi pekne ďakujem za tvoju spätnú väzbu :)

Reaguj
Zuzana 28.1.2018 - 22:03

Ahoj po dlhom hľadaní na nete som našla tvoju stránku a zaujala ma táto torta tak som ju deťom k meninám spravila a poviem ti vďaka za tento recept všetkým veeeelmi chutila a manžel keďže je celiatik a do torty nejde ani štipka múky si taktiež pochvaľoval. Určite ešte budem tortu robiť a idem skúsiť aj ďalšie tvoje recepty. 👌👌👌👍👍👍

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 29.1.2018 - 20:34

Ahoj Zuzka, veľmi sa teším, že si objavila môj blog a ešte viac sa teším z tvojej spätnej väzby na tortu :) Som veľmi rada, že sa vydarila a všetkým chutila a dúfam, že aj ostatné recepty vám budú chutiť :) krásny deň ti prajem!

Reaguj
Lenka Petrova 8.12.2017 - 14:30

Ahoj , prosim ta korpus z 9 vajicok je na jednu tortu? ten korpus prekrojim na tri platy. Dobre si rozumela ? Lebo ja som streso uz sa bojim ci nieco zase nepokazim :(

Reaguj
Veronika Čopíková 10.12.2017 - 21:37

Ahoj Lenka, ingrediencie sú zadané rovno na 3 korpusy a v postupe je napísané, že robíme postupne jeden korpus za druhým :) Ak by si upiekla rovno jeden korpus, musel by sa dlhšie piecť a keďže cesto trochu spľasne, ťažko by sa ti s ním manipulovalo pri rezaní korpusu na tri časti. Netreba sa báť ani stresovať, pečenie je radosť :) Len sa treba držať postupu a táto tortička je veľmi jednoduchá, takže uvidíš, že ti to pôjde ako po masle. takže z troch vajíčok jeden korpus a pečieme osobitne, vždy jeden, potom druhý a nakoniec tretí.

Reaguj
Michaela N. 12.11.2017 - 13:37

Ahojky, natrafila som na tvoj recept a torta je neskutočná, ďakujem moc, myslím že sa podarila a všetkým na oslave chutila :) :)

Reaguj
Veronika Čopíková 14.11.2017 - 19:43

Ahoj Michaela, veľmi pekne ti ďakujem, som veľmi rada, že si natrafila na môj recept a torta sa ti vydarila :) dúfam, že rovnako budú chutiť aj ostatné recepty, ak niektoré vyskúšaš :)

Reaguj
Miriam Miriam 21.10.2017 - 12:07

Ahojko, okrem 3 svetovej v mojej kuchyni po pripraveni tejto torty sa podarila celkom dobre. Upiekla som ju kamaratke na narodeniny takze este som ju neprekrojila. Ale misky boli pracne vyoblizovane :). Naozaj uzasne cokochute. Dakujem.

Reaguj
Veronika Čopíková 21.10.2017 - 18:04

Ahoj Miriam, až 3. svetová to bola? :D mne sa darí tiež po každom koláči urobiť veľký neporiadok, ale už som sa naučila po každom korpuse sa pustiť do umývania riadov, nech ich potom nemám až po strop :D Tortička je naozaj čokoládová, takže pre čokoholikov ako stvorená :) inak v akej forme si robila tortičku? Lebo sa mi zdá, že máš dosť tenučké korpusy. Hore v ingredienciách píšem, že som piekla vo forme s priemerom 20 cm, tak ak máš väčšiu, treba si prispôsobiť množstvá :) tak dúfam, že bude chutiť a že pôjde pekne narezať, lebo ozdobená je krásne :)

Reaguj
Miki Gogal 9.10.2017 - 21:47

Ahoj Veronika, nóooo tak ta torta bola zatial asi najlepsia aku som kedy jedol. Nami, nami. Vyborne spojenie chuti, cokolada a maliny. Je tak vlacna, stavnata, vyborna, jemna. Prosto skvely recept .Urcite sa k nemu viackrat vratim

Reaguj
Veronika Čopíková 10.10.2017 - 20:16

Ahoj Miki, torta v tvojom podaní vyzerá super :) nešetril si čokoládou, takže je taká, aká má byť :) Veľmi sa teším, že ti tak chutila a o to viac, že sa k nej ešte plánuješ niekoľkokrát vrátiť :) dúfam, že aj ostatné recepty ti budú chutiť a keby si sa niekedy potreboval niečo spýtať, neváhaj písať. Pekný večer ti prajem! Veronika

Reaguj
Katka 21.9.2017 - 19:59

V priebehu týždňa som tuto tortu robila hneď dvakrát. Je úúžasná :) :) všetkým veľmi chutila a mne asi najviac. aj recept je veľmi zrozumiteľne napísaný. Konečne sa mi podarila torta ktorá aj pekne vyzerala ak keď tá moja bola nižšia ako tvoja, asi ani naša najmenšia forma nebola dostatočne malá :) ale na chuti jej to rozhodne neubralo. Ďakujem za skvelý recept :)

Reaguj
Veronika Čopíková 26.9.2017 - 21:24

Ahoj Katka, ďakujem ti krásne za taký milý komentár :) a hlavne za spätnú väzbu, som rada, že píšem zrozumiteľne, a zároveň sa mi tam darí vložiť kúsok seba :) recept je na formu s priemerom 20 cm, je to napísané aj hore v rámci ingrediencií, vždy sa snažím uviesť na koľko porcií vyjde, alebo v akej forme som piekla, aby sa lepšie pieklo :) teším sa, že chutila a dúfam, že aj ďalšie receptíky budú chutiť :)

Reaguj
Lull 2.9.2017 - 18:44

Ahoj Veronika, dakujem, naozaj skvely recept! Velmi mi chutila, vynikajuce cesto, konecne torta s lahuckym stavnatym cestom, co nezanecha „prach v hube“ :). Torta sa zjedla komplet asi za 10 minut, dokonca aj baby na diete dojedli :D. Idem teda prelustrovat aj Tvoje ostatne recepty…
S pozdravom, Lull.

Reaguj
Veronika Čopíková 11.9.2017 - 20:20

Ahoj Lull, ďakujem krásne, veľmi si ma potešila :)) Keď dostávam takúto krásnu spätnú väzbu, je radosť tvoriť nové recepty :) Prelustruj, vyskúšaj a keby niečo pýtaj sa, budem sa vždy snažiť odpovedať čo najskôr :) dúfam, že ti takto budú chutiť aj ostatné recepty :)

Reaguj
Lenka 28.7.2017 - 20:25

Nadherna torta! Mala som ale problem s kremom.. po pridani vyslahanej smotany sa uplne zgrcol a skoncil v kosi ? Druhy pokus som urobila iba cokoladu a mascarpone spolu vyslahane a krem bol uzasny! Neviete kde sa stala chyba?

Reaguj
Veronika Čopíková 4.8.2017 - 11:34

Ahoj Lenka :) je možné robiť krém aj bez smotany na šľahanie, vtedy naozaj chutí super :) ono ak ho chceš trochu nadýchanejší a aj väčšie množstvo, treba tam pridať aj šľahačku :) hmm a akú smotanu na šľahanie si použila? Bola dobre vychladená? Treba to robiť tak, že roztopíš čokoládu, dáš ju dole zo sporáka, pridáš mascarpone izbovej teploty, premiešaš stierkou a následne sa pustíš do šľahania smotany na šľahanie. Potom už pridávaš po lyžiciach šľahačku do krému a jemne premiešavaš :) Doplním to do receptu, mrzí ma, ak kvôli nie úplným podrobnostiam skončil krém v koši :(

Reaguj
Viki C. 16.7.2017 - 13:09

Konečne som našla recepty, ktoré zmáknem aj ja ! :) SUPER

Viki Ceglédyová

Reaguj
Veronika Čopíková 26.7.2017 - 12:13

Ahoj Viki, teším sa, že si našla môj blog a verím, že ich zmákneš ľavou zadnou :) Nie nadarmo to hovorím, keď ich zmáknem aj ja :D

Reaguj
zdenka 12.7.2017 - 20:16

Krasna torta ! Ale mozte mi poradit akym zazrakom mate tie korpusy krasne rovne ? Ja peciem podla rovnakeho receptu,ale vzdy mi stred splasne a zostanu vyssie okraje.

Reaguj
Veronika Čopíková 12.7.2017 - 21:11

Ahoj Zdenka, ďakujem krásne! :) Pri tomto ceste mi spľasne celý korpus, nielen stred ale aj okraje. Ja to aj vítam, inak by cesto bolo veľmi hrubé. Takže mám potom pekne rovnaké všetky korpusy :) Ale inak dá sa to zachrániť podľa mňa krémom, pri niektorých korpusoch sa mi to stáva a dávam v tom prípade viac krému do stredu, aby sa to trošku vyrovnalo :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box