Domov ReceptyBez lepku Jednoduchá čokoládová torta s malinami

Jednoduchá čokoládová torta s malinami

Autor: Veronika Čopíková
Čokoládová torta

Čokoládová torta s malinami patrí medzi najobľúbenejšie recepty na blogu a v mojej prvej kuchárskej knižke a ja sa tomu ani trochu nečudujem, keďže veľký úspech slávi zakaždým aj u nás doma. Táto čokoládová torta poteší všetkých čokoholikov (aj bezlepkáčov!), keďže je nielen bez lepku, ale aj plná kakaa a krému, ktorý ti pripomenie nadýchanú čokoládovú penu. Na tortu budeš potrebovať len 6 ingrediencií a čerstvé ovocie podľa tvojho výberu - ja rada používam maliny alebo čučoriedky. Torta je jednoduchá na prípravu - ak však chceš dosiahnuť čo najkrajší a najchutnejší výsledok, odporúčam dodržať presný postup prípravy a zvoliť kvalitné ingrediencie. :-)

Vyskúšaj aj moje ďalšie recepty na torty - ak je čokoláda tvojou obľúbenou ingredienciou, mám pre teba recept na šťavnatú Sacherovu tortu a slávnostnú atmosféru nielen počas sviatkov vyčaríš krásnou makovou tortou, jednoduchou orechovou tortou či mrkvovou tortou s mascarpone krémom.

Ingrediencie

forma s Ø 20 cm

3 korpusy

  • 9 vajec
  • 150 g trstinového cukru
  • 75 g kakaa

Krém

  • 100 g horkej čokolády (s obsahom kakaa 70 % a viac)
  • 400 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • čerstvé maliny

Poleva

  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 60 g horkej čokolády (s obsahom kakaa 70 % a viac)
  • maliny a ríbezle na ozdobu

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Táto torta je absolútna topka! Robila som ju na moje aj dcerkine narodky a vždy sa po nej zaprášilo, takže ju budem piecť zas a znova. Ďakujem za tento super recept ;)

Miška

Torta je vynikajúca! Mala som formu 25 cm a kedže som nemala veľa času na prípravu, upiekla som len dva korpusy, ktoré bohate stačili! Všetci si tortu vychvaľovali a dokonca aj najväčší kritici na koláče si vzali hneď dva kúsky!

Veronika

Toto je skôr recept na to, ako sa stať hviezdou oslavy! Torta zmizla za 5 minút a každý kto ochutnal, chce už len túto tortu ako darček…. skutočne výborná chuť!

Janka

Táto torta je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Je zatiaľ najchutnejšia, akú som kedy jedla.

Zlatka

Čokoládová torta s malinami

Jednoduchá čokoládová torta s mascarpone krémom

1Formu vymastíme maslom. V miske vyšľaháme 3 bielky s 25 g cukru na tuhý sneh. Cukor pridávame do bielkov postupne popri šľahaní. V druhej miske vyšľaháme 3 žĺtky s 25 g cukru na penu. K vyšľahaným žĺtkom pridáme 25 g preosiateho kakaa a sneh z bielkov. Jemne premiešame a vylejeme do formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C 10 až 14 minút. Po 10 minútach otestujeme korpus špáradlom. Ak je cesto suché, je upečené. Korpus by mal byť upečený, ale zároveň mäkký a nepresušený.

2Kým sa pečie prvý korpus, pripravíme si druhý a pri pečení toho druhého si pripravíme tretí. Upečený korpus vždy necháme chvíľu vychladnúť, následne nožíkom oddelíme okraje korpusu od formy a korpus jemne obrátime, aby sa odlepil od dna formy. Necháme ho vychladnúť na mriežke. Formu si zakaždým umyjeme a znova vymažeme maslom.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Stiahneme ju zo sporáka, necháme trochu vychladnúť a potom k nej pridáme mascarpone izbovej teploty. Prešľaháme mixérom, pridáme 3 PL cukru, smotanu (z chladničky) a na vyšších otáčkach zašľaháme do krému. Ak je to potrebné, krém ešte osladíme a opäť prešľaháme, aby sme rozbili kryštáliky cukru. Krém by mal mať jemnú a nadýchanú konzistenciu.

Vyskúšaj aj tieto čokoládové recepty

3Pustíme sa do vrstvenia. Korpus položíme na tortový podnos alebo plytký tanier. Natrieme naň cca 1/3 krému, naukladáme pár čerstvých malín, prikryjeme druhým korpusom a jemne pritlačíme. Natrieme ďalšou 1/3 krému, pridáme maliny a prikryjeme posledným korpusom. Vrch korpusu natrieme tenkou vrstvou krému a boky potrieme zvyškom krému. Ak ti nejaký krém zostane, odlož ho do chladničky a použi na dodatočné úpravy torty alebo len tak zjedz s ovocím. :-) Tortu odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

4Tortu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme čerstvým ovocím (odporúčam predtým chvíľku nechať tortu odstáť na kuchynskej doske, aby ti poleva na torte rýchlo nestuhla a dosiahli sme pekné čokoládové kvapky/stekance po stranách). Polevu si pripravíme jednoducho: v hrnci zohrejeme smotanu na miernom plameni, keď je smotana horúca, sporák vypneme a k smotane pridáme nalámanú čokoládu. Chvíľku necháme tak a následne premiešame. Polevu vylejeme na tortu, po bokoch ju necháme voľne stiecť.

Čokoládová torta s malinami

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

207 komentárov

Lucia 29.3.2024 - 2:44
Zdravim, tortu som robila presne podla receptu a je fantasticka, ja som pridala okrem malin aj cucoriedky, ozdobila som malinami, cucoriedkami a jahodami a je fantasticka. Nakolko som neni ziadna zdatna kucharka a uz vobec nie pekarka, musim povedat, ze podla vasich instrukcii som to zvladla lepsie, ako som ocakavala :) prajem pekny den.
Reaguj
Veronika 10.1.2024 - 18:26

Dobrý večer prajem, neskutočná torta zožala veľký úspech , piekla som ju pred rokom ale na malom kruhu 16cm kde som uberala suroviny, teraz by som chcela na 24cm a chcela by som sa opýtať či je potrebné navýšiť suroviny alebo mi to výjde aj pri surovinách na 20 cm ? Ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 23.1.2024 - 17:29

Pekný deň želám, Veronika, teším sa, že tortička zožala úspech :-) Ja by som navýšila suroviny o 1/3 a upravila čas pečenia, možno bude potrebovať minútku navyše. Dané množstvo vám vyjde aj na formu s priemerom 24 cm, ale vo výsledku môže byť korpus dosť tenký, preto by som radšej išla cestou navýšenia surovín :-)

Reaguj
Silvia Ďurčová 8.12.2023 - 7:32

Mila Veronika,
chystam sa spraviť torticku na synove 3. narodeniny a rada by som sa rada opýtala, či by torta zvládla aj druhé menšie poschodie. Alebo bude lepšie spraviť 2 samostatne torty?
Potrebovala by som 20 porcii.
Ďakujem krásne. 🙏🏽

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.12.2023 - 22:22

Pekný deň želám, Silvia, jeeej to znie skvele, teším sa, že ste sa rozhodli na synove narodeniny spraviť práve tortičku podľa môjho receptu :) 2. menšie poschodie som pri tejto torte ešte neskúšala, pravdupovediac je táto torta za mňa taká krehkejšia, takže pre istotu by som išla radšej do verzie 2 samostatných tort :)

Reaguj
Jana 2.12.2023 - 9:58

Roztopena čokoláda je mierne vychladnuta, mascarpone izbovej teploty. A smotana pridana k tomu alej teploty? Lebo mne sa to vzdy zrazi.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.12.2023 - 22:12

Pekný deň želám, Janka, kedy sa vám to prosím zrazí? Už pri miešaní čokolády s mascarpone alebo keď pridáte smotanu? Smotanu pridávate ako vyšľahanú šľahačku alebo ju zašľaháte rovno do krému? Ja pridávam smotanu z chladničky, zašľahám ju následne do krému – začínam na nižších otáčkach, šľahám kým nemá krém akurátnu nadýchanú konzistenciu. Mne sa zvykol krém zraziť vtedy, keď som použila určitú značku mascarpone, tak teraz siaham iba po takej, ktorú už mám odskúšanú a ide to :)

Reaguj
Veronika 27.10.2023 - 8:51

Dobrý deň, Veronika,
chcela by som sa poradiť, či torte uškodí alebo skôr pomôže keď sa „odleží“ v chladničke 1 deň. Rozmýšľala som, či korpusy nenapijú veľa vlhkosti z krému, ešte som ju nerobila, tak neviem aká je to konzistencia a veľmi si želám aby to vyšlo, bude pre rodičov na 70tku :). Kvôli času som chcela spraviť korpusy v piatok večer, naplniť v sobotu a v nedeľu sa bude konzumovať, tak hádam by to nebol problém..Ďakujem.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.12.2023 - 22:07

Pekný deň želám, Veronika, juj mrzí ma, že odpovedám až teraz, robili ste nakoniec tortu pre rodičov na 70tku? :) Ak áno, ako to dopadlo? Ja ju väčšinou presne takto robím, pospájam korpusy krémom, na druhý deň polejem čokoládou, ozdobím a servírujem :) Takže môže sa v chladničke nechať odležať 1 deň, bude potom lepšie držať aj sa krájať :) Tak ako píšete, v piatok kľudne korpusy, v sobotu naplniť a v nedeľu konzumovať/vychutnávať :)

Reaguj
Martina 13.10.2023 - 7:53

Zdravim Veronika, tortu budem skladat u mami pred oslavou aby som sa vyhla prenasaniu. Chcem si predpripravut plnku: Myslis ze je lepsie celu vymiesat alebo len mascarpone s cokoladou a slahackou vmiesat tak po 2 hodinkach? Plnka bude cestovat 2 hodky autom vydrzi v doze? Nezrazi sa? Chcem si co najviac usetrit neporiadok v maminej kuchyni a cas :) Dakujem moc za radu a postrehy.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.10.2023 - 19:26

Pekný deň želám, Martina, ja by som vymiešala mascarpone s čokoládou a smotanu na šľahanie by som zašľahala až následne u maminy :)

Reaguj
Miriam 13.7.2023 - 17:25
Ahoj Veronika Volám sa Miriam síce ma ešte len 11 rokov túto toto som urobila úplne sama je veľmi chutná a neostala po nej ani stopa. Všetci si ju obľúbili vďaka za recept???
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.7.2023 - 19:13

Ahoj Miriam, to sa veľmi teším, že sa ti podarila na prvý pokus a všetkým chutila tak, že sa po nej len zaprášilo :) Som zvedavá, čo ďalšie vyskúšaš a dúfam, že ti bude chutiť :)

Reaguj
Patricia 29.6.2023 - 13:55
Dobry den,torticka vyborna ?? Prosim Vas len chcela by som sa spytat korpus mi velmi klesol mohlo to byt tym,ze nechladol v rure?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.6.2023 - 10:03

Pekný deň želám, Patrícia :) Teším sa, že tortička vám chutila :) Korpus by mal chladnúť chvíľku v rúre, aby nedošlo k prudkej zmene teploty, vtedy zvykne klesnúť. Ale zároveň musím napísať, že tie korpusy nie sú tradične vysoké, ako zvyknú byť pri piškótových cestách, lebo v tomto sú len vajíčka, cukor a kakao, takže hrúbka je menšia než pri klasických korpusoch :)

Reaguj
Nikoleta 5.4.2023 - 21:34

Ahoj Veronika.
Prosím Ťa, myslis ze by bolo ok pridat este jeden kospus a jednu vstvu krému? Aby bola torta vyssia. Ďakujem
Nikoleta

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 23.6.2023 - 13:34

Ahoj Nikoleta, myslím si, že by to nemal byť problém, len by som vrstvila postupne a nechala vždy jednu vrstvu stuhnúť, aby to nezačalo kĺzať doboku a nepadlo :) Myslím, že som ti na túto otázku odpovedala aj na Facebooku, podarila sa ti tortička nakoniec? :) Ako chutila?

Reaguj
Lenka Michalovicova 4.4.2023 - 13:06

Zdravim Veronika,prosim viete mi povedat kolko porcii pri 20 cm forme vyjde? dakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 23.6.2023 - 13:35

Pekný deň želám Lenka, závisí od toho, aké kúsky nakrájate, ale v pohode z toho vyjde min. 8 kúskov :)

Reaguj
Adriana 4.3.2023 - 9:59
Vynikajúca, jednoduchá torta, všetkým chutila. :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 23.6.2023 - 13:35

Ďakujem krásne Adriana, veľmi sa teším, že tortička sa podarila a chutila všetkým :)

Reaguj
Alena 20.2.2023 - 13:14
Jednoduchá, chutná a zaručene ohúri! Skvelý recept, ďakujem ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 23.6.2023 - 13:36

Jeeej ďakujem krásne Alenka :) Veľmi sa teším, že tortička sa podarila a chutila :)

Reaguj
Iveta 13.2.2023 - 16:27

Ahoj. Chystám sa robiť torticku, len sa chcem opýtať, či sa ten korpus nedá urobiť raz zo všetkých ingrediencií a potom ho rozrezať na 3 časti. Ďakujem ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 23.6.2023 - 13:37

Ahoj Iveta :) Je to možné spraviť aj takto, ale potom treba prispôsobiť pečenie a tie korpusy už nebudú také pekné, ako keď sa pečú samostatne. Je to predsa len atypický korpus tým, že sa skladá len z kakaa, vajec a cukru :) A tiež je dôležité, aby sa ti cesto zmestilo do formy a malo aj priestor na rast :)

Reaguj
Natália 11.7.2023 - 9:52

Ja som to upiekla vo forme naraz. Zmestiť sa zmestilo cesto, aj narástlo. Lenže tým, že je to krehké cesto podarilo sa mi to rozkrojiť len na polovicu a nie na tri časti. Inak torta perfektná, doslova sa po nej zaprášilo.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.7.2023 - 19:16

Ahoj Natália, ďakujem, že si nám dala vedieť ako sa to podarilo tebe :) Takže cesto sa zmestí, aj má priestor na rast, len krájanie je ťažšie. Ale som veľmi rada, že torta sa podarila a chutila, len tak sa po nej zaprášilo :)

Reaguj
Gabriela 1.2.2023 - 18:37
Uzasna, chutna a naozaj jednoducha :leniva: torta. Pripravujem ju kazdorocne na dcerine narodeniny a bez tejto pochutky si vlastne uz ani oslavu nevieme predstavit. Tusim sa stala nasou rodinnou narodeninovou tradiciou. Len si treba skontrolovat gramaz horkej cokolady, lebo Figaro zredukovalo balenie na 80g, co som samozrejme zistila az ked som pripravovala polevu, takze moja plnka je ochudobnena o 20g cokolady. Dakujem Veronika za recept, u nas ste vychvalovana a inspirujete dalsich .... Prajem vela uspesnych receptov. Gabriela
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.4.2023 - 21:36

Jeeej Gabriela ďakujem za krásny a pozitívny komentár k dnešnému receptu i mojej tvorbe, neuveriteľne ste ma potešili! :) Teším sa, že tortička vám doma chutí a stala sa vašou rodinnou narodeninovou tradíciou :) Balenie treba veru pozerať, mení sa všetko, ja radšej všetko vážim poctivo na váhe :D Ďakujem krásne za prianie a budem sa tešiť na ďalšie vami odskúšané recepty a spätnú väzbu :)

Reaguj
Dana 8.12.2022 - 21:29

Super torta. Budem ju piect znova na vianoce. Peciem to naraz v 3 formach. Uspora casu. Miesto polevy som dala kupovany cokoladovy glazing. Aka je poleva z tohoto receptu? Stuhne alebo zostane makka po vychladnuti?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:51

Ďakujem krásne Dana :) Teším sa, že ti tortička chutila a som zvedavá, ako dopadlo pečenie počas Vianoc :) Určite sa to dá piecť aj naraz, ak máš 3 rovnaké formy, je to veľká úspora času :) Poleva stuhne, ale zároveň sa výborne krája, neláme sa :)

Reaguj
Ivana 24.11.2022 - 22:00

Zdravím:) náhodou to cesto by sa nedalo urobiť naraz a potom rozdelit na tri casti na vahe? Namiesto slahat, piect, siahať, piecť… Vďaka!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:52

Určite áno Ivanka :) Len ideálne by potom bolo, aby sa rovno rozdelilo do troch foriem a dalo naraz piecť, lebo cesto by nemalo dlho stáť na kuchynskej linke, ale šup rovno piecť :)

Reaguj
Nika 12.10.2022 - 11:33
Moze sa vsade namiesto horkej cokolady pouzit biela, aby bol vizual bielej torticky? Pripadne iny sposob?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:38

Ahoj Nika, popravde túto verziu nemám vyskúšanú, ale ak by som pripravovala bielu/svetlú tortu, do korpusov by som namiesto kakaa pridala kukuričný škrob. Do krému zase bielu čokoládu, ale ubrala by som cukor, nakoľko biela čokoláda je sladšia. Budem rada, ak sa s nami podelíš o výsledok, ako to dopadlo :)

Reaguj
Maya 20.9.2022 - 15:06
Vyborna, len robim piskotove cesto. V priebehu masiaca som ju piekla 3krat :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:39

Jeeej super, to sa veľmi teším! :) A ako robíš piškótové cesto? Teda čím nahrádzaš kakao? :)

Reaguj
Lubi 7.3.2022 - 21:12

Ahoj prosím poradis za čo vymeniť masvarpone a smotanu keď mám intoleranciu ? Ďakujem moc ????

Reaguj
Júlia P. 30.7.2022 - 18:33

Ak máš intoleranciu tak sa dá zohnať aj bezlaktózové mascarpone a bezlaktózová smotana na šľahanie. Dnes som presne takúto tortu piekla,lebo sama mám laktózovú intoleranciu.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:41

Julka super, ďakujeme krásne, že si sa s nami podelila o tip a dúfam, že ti tortička chutila :)

Reaguj
Júlia P. 4.11.2022 - 13:51

Áno Veronika, chutila veľmi a nielen mne ale všetkým,piekla som ju na oslavu a zožala úspech! Vynikajúca torta ? Vďaka za super receptík.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:53

Jeeej super, to sa veľmi teším! :)

Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:40

Ahoj Ľubi, ako píše Julka, mascarpone aj smotana na šľahanie sa dnes dá kúpiť aj v bezlaktózovej verzii, čo je super! :) Dúfam, že sa ti podarili zohnať ingrediencie a tortička sa podarila a chutila :)

Reaguj
viera 5.2.2022 - 14:53
Super torticka ja sa priznam ze som leniva piest tri krat cesto tak to peciem na jeden plech prekrojim na tri casi naplnim a mame z toho rezy ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:42

Viera ďakujem krásne! :) A výborný tip pre všetkých, dá sa to aj takto, tu som piekla do okrúhla, aby sa tortička dala pripravovať na slávnostnejšie príležitosti :) Och ale hneď by som si dala takéto rezy :D

Reaguj
Katka 5.2.2022 - 14:43
Ja úžasná, robila som ju manželovi k narodeninám, všetkým nám chutila.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:42

Ďakujem krásne Katka, teším sa, že sa tortička podarila a všetkým chutila :)

Reaguj
Kikusa 4.2.2022 - 14:43
Neskutocna torticka! Robim ju vzdy ked nas caka nejaka oslava. Je pomerne jednoducha ale ta chut je genialna!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:44

Ďakujem krásne Kikusa, veľmi ma to potešilo :) Súhlasím, na ingrediencie je jednoduchá, ale chuťovo sa jej nevieme u nás doma dojesť, tak som rada, že aj u vás je to tak :D

Reaguj
Miloslava 21.11.2021 - 1:03

Ahoj Veronika, myslis, ze bude ta torta aj pre deticky, ze im bude chutit? Mala by si prosim nejaky tip pre mna ako by som jumohla ozdbit aby bola lakavejsia aj pre 8 rocne deticky prosim, dakujem za tipy a tesim sa uz na ten chutovy zazrak, lebo mne bude chutit isto :D

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:26

Ahoj Miloslava, ja som ju ešte pre detičky nerobila, ale napríklad Katka nižšie v komentároch píše, že je to najlepšia tortička pre detičky aj dospelých :) Spomína tiež, že ju ozdobila figúrkami, aby bola pre detičky lákavejšia :) Ak sa ti ju odvtedy podarilo upiecť, budem rada ak mi dáš vedieť, ako to dopadlo a najmä ako chutilo :)

Reaguj
Zuzka 11.11.2021 - 12:12

Dobry den, naozaj tam nejde ani gram muky?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:27

Dobrý deň, Zuzka, naozaj tam nejde ani gram múky :) Múku v koláči nahrádza kakao :)

Reaguj
Števka 10.11.2021 - 9:08

Zdravím, myslíte, že by sa to dalo upiecť aj do srdcovej formy z takého počtu surovín?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:28

Ahoj Števka, určite by sa dala upiecť aj do srdcovej formy, množstvo použitých ingrediencií závisí od jej veľkosti. Ak je to veľká forma, pokojne zvýš množstvo o jednu tretinu a primerane podľa potreby zvýš/zníž dĺžku pečenia :) Držím palce, nech sa tortička vydarí!

Reaguj
Adela 12.10.2021 - 20:55

AHOJTE, PROSÍM Vás, môžem použiť aj mrazené maliny? V akom množstve približne? Ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 28.10.2021 - 22:20

Ahoj Adela, môžeš použiť aj mrazené maliny, len ich treba nechať dobre odkvapkať. Množstvo závisí od toho, z akého množstva budeš robiť korpusy a krém, teda od veľkosti formy, počtu korpusov a podobne. Ja dávam tak za hrsť do krému, aby bol v každom kúsku torty po nakrájaní aspoň jedna-dve maliny :) S množstvom by som to však pri mrazených malinách nepreháňala, použila by som ich menej ako v prípade čerstvých malín, aby ti dobre stuhol krém medzi korpusmi :)

Reaguj
Majka 16.7.2021 - 22:23
Ach mne to vyšlo perfektne na prvýkrát a ako náročky teraz pred dôležitou návštevou sa mi to zbabralo. Ten krém mi nejak zvodnatel. Dúfam že do rána stuhne. Z krému som spravila dvojnásobnú dávku lebo tej pôvodnej bolo dosť málo. Skôr mám dilemu či mám celu tortu vyhodiť alebo to nechať tak. Snaď bude chutiť aj keď bude krém vodnatejší. Inak tie korpusy každému vychádzajú také hrubé ako na obrázku? Mije su stále nejaké tenké a to má moja forma nejakých 22 cm priemer.
Reaguj
k 25.8.2021 - 8:21

asi ste ho prešlahali :/

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:32

Ďakujem pekne, že ste poradili :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:32

Ahoj Majka, tak to ma veľmi mrzí :( Inak presne toto sa niekedy bohužiaľ aj stáva mne, inak sa vždy všetko darí a keď chcem zapôsobiť na návštevu, napríklad moju maminu, tak sa ako na just nepodarí :D Môže to byť práve tým, že sa krém šľahal príliš dlho, lepšie je začať na nízkych otáčkach a postupne ich zvyšovať. Priebežne mixér vypnúť a skúsiť konzistenciu. Dôležitý je aj výber mascarpone, už sa mi stalo, že s jednou značkou sa krém vôbec nevydaril, použila som inú a všetko išlo ako po masle. Korpusy nie sú hrubé, sú skôr tenšie, než na aké bývame pri tortičkách zvyknuté, ale nám to práve takto vyhovuje, viac vyniká spojenie jednotlivých vrstiev za mňa :)

Reaguj
Katka 4.6.2021 - 0:34
Najlepšia torta (recept) široko ďaleko pre deti aj dospelých :) (a to som fakt poleno). Už inú nerobím, len obmieňam figúrkovú výzdobu pre deti :).
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.6.2021 - 19:02

Milá Katka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k čokoládovej tortičke :) Veľmi sa teším, že sa ti tortička darí a robievaš ju len s menšími obmenami výzdoby :)

Reaguj
Denisa 8.5.2021 - 21:50

Aj mne to pri inej torte ale takomto istom ceste velmi stuhlo. Ale to som kakao nedavala cez sitko. Teraz pridavam postupne kakao cez sitko. Vyslaham zltka s cukrom, preosejem trosku kakaa, vyslaham a potom dam dalsiu cast kakaa a vyslaham. A potom uz len pridam sneh a ten neslahat. Uz len jemne premiesat.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:35

Ahoj Denisa, ďakujeme pekne za všetky rady ohľadom prípravy :) Kakao treba veru preosiať a na striedačku pridávať do cesta, obmieňať so snehom :) To už len stierkou jemne premiešať, aby bolo cesto nadýchané, také ako pavučinka trochu :)

Reaguj
Denisa 8.5.2021 - 21:45
Neskutocna torta. Robila som ju minuly tyzden pre kamaratov k sviatku a dnes opat pre maleho oslavenca. Neviem sa dockat co zajtra na nu povedia. Cesto vyborne ako oblacik a krem bozsky. Formu som mala vacsiu, tak som ju robila z 12tich vajicok ? Ale stoji za to. Jednoducha a vyborna. Odporucam vsetkym cokoholikom.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:36

Jeeeej ďakujem krásne Denisa :) Veľmi ma potešilo, že sa tortička podarila a máš z nej rovnaké pocity ako ja – cesto ako obláčik a krém božský :D Dúfam, že chutila aj oslávencovi a pečie sa u vás pravidelne :)

Reaguj
Anna 2.5.2021 - 22:23
Ahoj Veronika, tento tvoj recept som skúšala prvykrat a je naozaj skvelý. Torta sa krasne vydarila, nakoľko vsak nie som az taka cokomaniacka, dala som do každého korpusu namiesto 25g kakaa iba 15g a doplnila som 10g hladkej spaldovej muky. Cesto bolo aj tak jemnulinke a šťavnaté a velmi mi to pripomínalo chut parížskej slahackovej torty. Torticku som plnila len krémom (inak by sa jej deti nechytili), no aspon navrch som musela dat pár čerstvých malín, hoblinky bielej čokolády i matu aby som ulahodila i sebe ? Fakt najúžasnejšia, najlahodnejšia i najstavnatejsia torticka aku sme kedy mali. Určite uz iné piskoty do tort robit nebudem, tato je uuuuplne dokonalá ?? Dakujem za inšpiráciu
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:40

Ahoj Anna, ďakujem za nádhernú spätnú väzbu k čokoládovej tortičke :) Veľmi sa teším, že sa ti podarila aj s malými obmenami a pripomína ti chuť parížskej šľahačkovej torty, u mňa je to tiež takto :) Fakt ešte raz ďakujem, spravila si mi veľkú radosť :) Krásny deň ti želám.

Reaguj
Petra 1.5.2021 - 2:32

Ahoj Veronika, Tvoju tortu som piekla už treti raz a vždy vysla super!!! …. Len este otázka pre ulahcenie procesu :) Pri pridavani kakaa do zltkovej zmesy mi to veľmi stuhne, aj ked dávam kakao postupne, mam teda dávať postupne kakao na striedacku so snehom? Vďaka za radu

Petra

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:41

Ahoj Petra, ďakujem za tvoju spätnú väzbu, veľmi sa teším, že sa ti tortička už viackrát vydarila na výbornú :) Samozrejme, vždy rada poradím, ako len budem vedieť :) Ja dávam na striedačku kakao a sneh, jemne premiešavam stierkou, aby bolo cesto ľahké ako pavučinka :)

Reaguj
Zuzana 18.4.2021 - 11:32
Táto čokoládová torta je veľká mamka ??
Reaguj
Zuzana 18.4.2021 - 11:41

A nie mamka ale veľká mňamka

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:42

nevadí, preklepy sa stávajú, ja som najmä rada, že chutí a teším sa, že si napísala Zuzana :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:41

jeeeej ďakujem krásne, veľmi sa teším, že čokoládová tortička chutí :)

Reaguj
Laura 17.4.2021 - 13:52
Skvelý recept. Jednoduchý, všetko podrobné napísané. Chuť výborná. Robila som pre dcéru na narodeniny ? Ďakujem.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:43

Ďakujem krásne Laura, teším sa, že tortička sa podarila a bola súčasťou narodenín dcérky :)

Reaguj
Jana 4.4.2021 - 13:38
Pre mna dost sladke aj po znizeni gramaze cukru. Chutove inak dobre, ale postup podla mna nie velmi dobry.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:44

Janka ďakujem pekne za spätnú väzbu, cením si to :) Ak sa smiem spýtať, aké suroviny ste použili? Chýbalo vám niečo v postupe? :)

Reaguj
Zuzana 3.4.2021 - 19:12
Neskutočná torta! Napriek tomu, že naozaj nerada pečiem, nies som v tom zdatná a obávala som sa korpusu vyšla na jednotku a len sa po nej zaprášilo. Všetci hostia si pochvaľovali. Ďakujem za ďalší výborný recept. Asi tomu pečeniu, vďaka vašim receptom, aj na chuť prídem ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:46

Ďakujem krásne Zuzana, veľmi sa teším z tvojej spätnej väzby na túto tortičku a iné recepty na blogu :) Najmä však, že sa tortička podarilo, všetkým chutilo a ty aj možno vďaka tomuto blogu prichádzaš na chuť pečeniu :) Budem sa tešiť, ak mi dáš vedieť, ako ti to ide :)

Reaguj
Emma 24.3.2021 - 20:23
Vyborna!? Vydarila sa uzasne a ta chut? Nebicko v papulke? Ja som do vnutra dala jahody a tak isto aj na vrch a chutilo to perfektne! Odporucam?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:48

Jeeeej super, to sa veľmi teším Emma! :) Nebíčko v papuľke je krásne chuťové prirovnanie :) A jahody sú výborné ovocie, ktoré sa sem dokonale hodí :)

Reaguj
Andrea 18.3.2021 - 11:50
Robila som si ju na narodeniny. Mala veľký úspech, každému chutila. Zajtra ju idem robiť ešte raz pre otca, chce presne túto. Za mňa vynikajúca.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:49

Super Andrea, to sa veľmi teším, že čokoládová tortička mala úspech na narodeninovej oslave a tatino si vypýtal presne túto opäť :)

Reaguj
Míša 7.3.2021 - 19:16
Veľmi chutná a ľahká torta, ale aj mne sa zdrcol krém, takze nabudúce budem robiť radšej podľa už osvedčeného postupu :) je síce náročnejší, ale nezdrcne sa :) v každom prípade i s nepodareným krémom vyzerala aj chutila božsky :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:52

Ahoj Míša, super, to som rada, že tortička chutila aj napriek nepodarenému krému :) Ak by si krému predsa len chcela dať ešte jednu šancu, odporúčam použiť značku osvedčeného mascarpone izbovej teploty, čokoládu mierne vychladnutú a smotanu na šľahanie zašľahať do krému pri nízkych otáčkach, postupne ich zvyšovať. Mixér priebežne vypnúť a otestovať konzistenciu :) Takto sa mi vždy vydaril a nebol žiadny problém :)

Reaguj
Stanka 18.1.2021 - 20:42

Ahojte, chystám sa tortičku upiecť pre dcéru k meninám. Len jedna vec mi neni jasna. Pri príprave krému zmiesam čokoládu s mascarpone a k tomu pridám šľahačku vyslahanu do tuha?alebo len prilejem šľahačku a slaham vsetko spolu? Ďakujem za odpoved :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:54

Ahoj Stanka, dúfam, že sa tortička pre dcérku podarila a chutila :) Sú 2 rôzne postupy prípravy krému, osvedčil sa mi však najviac tento – do mascarpone izbovej teploty pridáme mierne vychladnutú čokoládu a premiešame stierkou. Následne pridáme cukor a smotanu na šľahanie (33 % rovno z kelímka) a pri nízkych otáčkach vyšľaháme krém na nadýchanú konzistenciu. Otáčky postupne zvyšujeme, nešľaháme príliš dlho, radšej priebežne mixér vypneme a konzistenciu otestujeme prstom či lyžičkou :)

Reaguj
zuro 12.12.2020 - 14:57
Zabudla som dat 5 hviezdiciek!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:54

Jeeeej ďakujem krásne! :)

Reaguj
zuro 12.12.2020 - 14:56

Tato torta je bomba!!! :)
Upiekla som ju na 5. narodeniny dcerky a aj ked ona na taketo kolacoviny velmi nie je, pochutila si :D
Spravila som len 2 korpusy (este som nemala odskusane, ci bude chutit) vo forme 20cm. Plnku som vyrobila zmiesanim roztopenych kinder cokoladiek (4-5) a tvarohu (asi 5 lyzic) – vznikla z toho taka kremova mnamka. Na to som poukladala mrazene jahody a celu tortu som potiahla fondanom. No na paradu! :) Skoda, ze sa tu nedaju pripojit fotky.
Vdaka za super recept, idem tortu robit znova, pre dalsieho oslavenca.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 18:56

Ďakujem krásne, veľmi sa teším, že tortička chutila a vydarila sa :) A najmä, že sa chystala aj pre ďalšieho oslávenca a ktovie, možno už má aj stále miesto v kuchárskej knižke? :) Fotky budem rada, ak pošlete, kľudne na môj e-mail, alebo na facebooku, budem sa tešiť :)

Reaguj
Slavi 25.11.2020 - 12:49
Ahoj Veronika, Toto bol moj prvy pokus o narodeninovu tortu - vybrala som si tento recept, lebo mi prialo ze to musim zvladnut a navyse bez muky co sa mi pacilo...a musim povedat ze to dopadlo vynikajuco!! Vsetkym torta velmi chutila :))) mala som formu 24cm, navysila som teda ingrediencie (okrem polevy) o 1/3. Akurat teraz v komentaroch cotam ze ta smotana mala byt vyslahana...to v popose recepty nebolo...ja som ju primoesala len tak ako bola, ale bola to taka ta husta smotana a krem bol vynikajuci!! Skoda ze nie je moznost zdielat aj foto :))
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.11.2022 - 19:00

Ahoj Slavi, jeeej to sa teším a som veľmi rada, že tortička vyšla hneď na prvý pokus :) A najmä, že torta všetkým chutila :) Pri príprave krému sú 2 možnosti – buď sa jemne primieša vyšľahaná smotana na šľahanie, alebo sa smotana na šľahanie prileje a zašľahá sa do krému pri nízkych, postupne sa zvyšujúcich otáčkach až kým nemá požadovanú konzistenciu :) Ak si mala nejakú super hustú smotanu, tak to ani nie je potrebné, ja používam 33 %-nú, tak tam vždy šľahám :) Budem rada, ak mi fotku pošleš na môj e-mail alebo na facebooku, určite ju rada prezdieľam následne :)

Reaguj
Ulrika 22.11.2020 - 3:03
Tato torta je uplny skvost. Rychla, stavnata, bez muky, uplne ocarila deti aj dospelych. Robila som ju s malou obmenou, miesto cokoladoveho kremu, vanilkovy. A malin nahusto. Dokonala! Dakujem za recept.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:35

Jeeej ďakujem krásne, veľmi si ma potešila Ulrika :) A vanilkový krém znie výborne :)

Reaguj
Ivana 9.11.2020 - 13:29

Vynikajúca torta, ďakujeme za recept

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:34

Jeeeej super, to sa veľmi teším a ďakujem :)

Reaguj
Veronika 19.10.2020 - 23:16
Ahojte už som recept skúšala, je to výborná torta.. Teraz mám však otázku, ešte s tým nemám skúsenosť, ale vymiešam žĺtka a bielka aj s náhradným sladidlom Erytritol? čítala som že 70% je ako biely cukor, čiže použila by som cca 200g Erytitolu. Ja len či nemáte s tým skúsenosť prosím ? Prajem pekný deň
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:34

Ahoj Veronika, v prvom rade ďakujem pekne za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že si tortičku skúšala a chutila :) Popravde ani ja s tým nemám skúsenosť, ale píšem si to na zoznam, aby som to niekedy vyskúšala. Ak sa však ozve niekto z čitateľov, kto má skúsenosti s pečením s erytritolom, budeme veľmi radi :)

Reaguj
Vladka 12.10.2020 - 20:31

Ďakujem za recept, torta bola úžasná, piekla som ju na synove narodeniny a všetci si ju chválili…naozaj skvelá! ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:32

Ahoj Vladka, super to sa veľmi teším, že sa tortička podarila a všetci ju chválili :)

Reaguj
Maria 7.10.2020 - 2:19

Preco ma iba 3,8 * ked ma take super recenzie?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:29

Pekný deň želám Mária, sama neviem :) Ide o separátne hodnotenia, to hodnotenie vyššie, ktoré je vo výške 3,8, môže pridať hocikto aj bez komentára. Čiže sa niekedy stáva, že tortu daná osoba ani nevyskúša a hodnotí na základe dojmu z fotografií či samotného znenia receptu. Hodnotenie formou komentára spolu s hodnotením pridáva konkrétna osoba, ktorá sa buď pýta na konkrétnu otázku spojenú s receptom, alebo píše o tom, ako sa jej tortička vydarila :)

Reaguj
Diana 13.8.2020 - 22:36

Dobry den, cize smotanu na slahanie treba slahat hned z chladnicky, ked pisete, ze ci bola dobre vychladena, nemusim cakat kym bude izbovej teploty? a chcem sa este spytat, na 22 cm formu staci rovnaka davka ingrediencii? Dakujem pekne :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:25

Pekný deň želám Diana :) Smotanu šľahám hneď z chladničky, väčšinou rovno do krému, mám s tým najlepšie skúsenosti. Na 22 cm formu by som použila rovnaké množstvo ingrediencií. Držím palce, nech sa tortička vydarí a chutí :)

Reaguj
Leki 18.7.2020 - 15:08

Je úžasná ….. Takúto presne som vždy chcela vedieť urobiť, ďakujem za recept ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:47

Ahooj, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že sa čokoládová torta vydarila a chutila! :)

Reaguj
Jana 28.6.2020 - 22:37
Torta mala obrovsky uspech, a to nie som ziadna super pekarka.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:47

Ahoj Janka, veľmi sa teším, že sa torta vydarila a mala úspech! :)

Reaguj
Nikola 30.5.2020 - 18:30

Tortu som piekla na synove narodeniny a všetci z nej boli nadšení. Miesto horkej čokolády do polevy som dala mliečnu Milku čokoládu, bola naozaj vynikajúca ?

Reaguj
Zuzana 1.6.2020 - 11:36

ahoj prosím ťa, môžeš odporučiť konkrétnu značku mascaropone, ktorú používaš? čítala som recenzie a písala si, že pri jednej značke sa plnka zvykne zgrcnúť. idem ku piecť ako prekvapko kamoške a musí vyjsť na prvú šupu :-D veľká vďaka za tip.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:52

Ahoj Zuzana, ospravedlňujem sa, že odpisujem až teraz. Používam väčšinou mascarpone značky Galbani alebo to z Lidl, značku si presne nepamätám teraz. Dúfam, že tortička vyšla na prvú šupu a kamoška sa potešila takému krásnemu prekvapeniu :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:49

Ahoj Nikola, teším sa, že torta sa vydarila a všetkým chutila :) Verím, že ste mali krásnu oslavu :)

Reaguj
Veronika 25.5.2020 - 10:02

Zdravim,prosim ako najlahsie oddelim upecene cesto na tuto torticku od papiera na pecenie?Dakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:55

Ahoj Veronika, cesto nechám chvíľočku vychladnúť a potom ho hneď dávam z papiera dole. Nesmie vychladnúť úplne, lebo potom sa dáva z papiera nadol veľmi ťažko.

Reaguj
Ivana 19.4.2020 - 15:40

Dobry den? dnes som skusala Vasu tortu, avsak chcem sa opytat, Vy mate na fotke plnku taku hustu, ale ta moja ostaka redsia ? uz sa chladi, snad tam ten krem bude citit, ? prosim Vas kde som mohla spravit chybu? nebola dost studena?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:30

Pekný deň prajem Ivana :) Krém je hustý, nakoľko tuhol niekoľko hodín v chladničke. Ak sa vám po vyšľahaní zdá krém málo hustý, tak pred natieraním odporúčam dať ho na chvíľu do chladničky (pol hodiny až hodinu) a až potom ho natierať na korpusy :) Plus šľahačka musí byť dobre vyšľahaná, musí mať naozaj pevnejšiu konzistenciu, nemala by byť riedka, inak krém zredne. Ako to nakoniec dopadlo?

Reaguj
Lucia 10.2.2022 - 21:05

Zdravím, Veronika. Narazila som na túto tortičku, úplne na očarila,no bude to moja prvá torta vôbec, tak luskam aj komenty, na čo sa pripraviť. Len mi nie je jasné to s plnkou, v texte je že k roztopené čokoláde primiešame mascarpone a smotanu a šľaháme, tu v komente spomínate, že šľahačka musí byť dobre vyslahana, aby krém nezredol. Viete mi to prosím dovysvetlit? Ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:31

Ahoj Lucia, teším sa, že ťa tortička zaujala a chystáš sa ju vyskúšať. Alebo sa ti to už medzitým podarilo? :) Prelúskať sa komentármi je dobrá vec, nakoľko sú tu rôzne rady ako na pečenie vo väčšej forme, či uľahčení práce :) Pokiaľ ide o krém, sú tam dve možnosti jeho prípravy, jednoduchšia je tá, v ktorej začneš tým, že premiešaš stierkou mascarpone izbovej teploty s mierne vychladnutou čokoládou. Následne prileješ smotanu na šľahanie a pridáš cukor a začneš šľahať na nízkych otáčkach (postupne otáčky zvyšuješ), až kým nie si spokojná s konzistenciou krému :) Treba priebežne mixér vypnúť, krém ochutnať a posúdiť konzistenciu, nemal by byť úplne tuhý a nesmú sa ti v ňom začať robiť hrudky. Dúfam, že ti vysvetlenie pomôže a tortička sa vydarí na jednotku :) Krásny deň ti želám!

Reaguj
Mirka 24.3.2020 - 21:20

Torta vyzerá veľmi dobre, určite ju chcem vyskúšať len ja mám formu až 27 cm menšiu nemám, neviem teda presne o koľko mám navýšiť všetky suroviny, nejaké rady? Ďakujem pekne.

Reaguj
Nika 2.4.2020 - 7:38

Dobrý deň, ja som robila tortu do 26cm , a spravila som to tak, že som spravila len dva korpusy a medzi nich som dala vrstvu plnky ovocie znovu vrstvu plnku, a korpus. Na vrch som taktiež dala plnku a po stuhnutí polevu . Vyšlo to parádne :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 15:23

Nika ďakujem pekne za tvoje rady :) Verím, že Mirke pomôžu a vyjde jej tortička rovnako parádne ako tebe :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 15:22

Ahoj Mirka, ďakujem pekne, teším sa, že sa tortu chystáš vyskúšať :) Buď z uvedených ingrediencií upeč len 2 korpusy ako píše Nika, alebo zvýš dávku ingrediencií v primeranom pomere o 1/3 (teda namiesto 3 vajec na 1 korpus použi 4 atď). Držím palce, nech sa tortička vydarí a chutí! :)

Reaguj
Eva 18.8.2022 - 5:09

Dobry den, dal by sa spravit tento korpus aj v bledej/vanilkovej verzii? Ak by som napr. nedala kakao vyzeral by po upeceni rovnako?
Dakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:26

Pekný deň želám Eva, popravde to nemám odskúšané, ale ak by som robila tento korpus v svetlej verzii, použila by som namiesto kakaa kukuričný škrob a pridala trochu vanilky :)

Reaguj
Zlatka 16.2.2020 - 18:16

Táto torta je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Je zatiaľ najchutnejšia, akú som kedy jedla. Kúpila som si tri formy na pečenie, takže pláty pečiem naraz. Takto som čas prípravy výrazne urýchlila. Malín však dávam omnoho viac (po celej ploche celej ploche plátu). Piekla som ju už viackrát a vždy, keď som videla hostí, ako si na tortičke pochutnávajú, tak som si povedala, že sa Vám Veronika musím touto cestou poďakovať za tento úžasný recept.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 15:15

Jeeeej Zlatka, veľmi pekne ďakujem! Teším sa, že torta chutila a je zatiaľ tou najchutnejšou, akú si kedy jedla :) Veru, najlepšie je mať tri formy, čo pečenie značne urýchli, väčšina z nás má však len jednu formu (ja už konečne dve :)), takže žiaľ časovo sa nám to posunie, aj keď myslím, že to stále stojí za ten chutný výsledok :) Malín určite toľko, čo hrdlo ráči, tohto ovocia sa ja nikdy neprejem :) Tak som rada, že si hostia zakaždým pochutia a ďakujem, že ste mi dali vedieť :)

Reaguj
Ivana 5.2.2020 - 20:37

Dobry vecer idem na sobotu vyskusat Vasu torticku pre svokra. Kedze jeho priatelka ma bezlepkovu dietu. Chcem s opytat ak tortu naplnim uz v piatok vecer,neurobi krem sarapatu kedze je tam aj slahacka?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 15:12

Milá Ivana, teším sa, že si sa rozhodla vyskúšať moju čokoládovú tortičku a dúfam, že sa vydarila, keďže odpovedám s oneskorením. Tortu môžeš naplniť krémom už deň predtým, neurobí to žiadnu šarapatu, deň predtým je úplne ok, aspoň sa korpusy s krémom dobre spoja :)

Reaguj
Dominika 21.11.2019 - 12:16

Ahoj prosím ta , myslíš že by som vrch mohla
Preliať aj s bielou čokoládou ? Alebo by to kričalo už?
Potrebujem tam dať obrázok pre dcéru k narodkam
A ten na čokoládovej by presvital?dakujem za odpoved

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.11.2019 - 17:37

Ahoj Dominika, podľa mňa môžeš poliať polevou podľa vlastnej chuti a potreby :) Biela čokoláda je však väčšinou oveľa sladšia, tak na to pozor :) Inak dá sa kúpiť aj ružová čokoláda Ruby, ak to chceš pre dcérku k narodeninám, pekne by to vyniklo :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Sona 22.10.2019 - 21:40

Ahoj chcem sa spýtať, recept vyzerá super, idem ho skúsiť na synove narodeniny, dá sa to aj bez malín, nemal by byt problém? A keby som dala na vrch fondam, to by nedrzalo však? Rozpustili by sa to? Potrebujem plnku bez masla a táto sa mi veľmi páči čokoládová, lenže by som potrebovala na vrch fondam aby som tam dala figúrky, hokej ?Ďakujem za odpoveď

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:26

Ahoj Soňa, teším sa, že sa chystáš môj recept vyskúšať :) Maliny môžeš pokojne vynechať a nahradiť iným ovocím, napr. čučoriedkami alebo ho vynechať úplne. Fondán ja nepoužívam, takže s ním žiaľ nemám skúsenosti a neviem, ako sa správa a s čím sa dobre kombinuje tak, aby držal. Takže v tomto ti neviem poradiť, aj keď by som veľmi rada :) Teším sa, že ťa plnka zaujala, ja maslové vôbec nerobievam, mám radšej tie bez masla :) Držím palce, nech sa vydarí!

Reaguj
Silvia 21.10.2019 - 12:51

Dobrý deň. Tak túto tortičku som robila pre môjho manžela bola vynikajúca aj keď ja som lenivejšia kuchárka tak som urobila len z 2 ciest ale na väčšiu formu (urobila som 1 cesto z 5-tich vajec) prvy krat som robila cesto bez múky a bola som veľmi prekvapená jeho ľahkosťou. Ešte ako možno moje malé vylepšenie čokoládu do plnky som použila 70% s malinami…úplná topka. Pozdravujem a poskúšam ešte vaše ďalšie veľmi dobre vyzerajúce recepty. Silvia

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:33

Milá Silvia, ďakujem krásne za spätnú väzbu k mojej čokoládovej torte :) Veľmi sa teším, že vám chutila a korpusy prekvapili svojou ľahkosťou :) Ja používam tiež 70 % a s malinami musela byť skvelá! Budem sa tešiť na ďalšie vyskúšané recepty a dúfam, že budú chutiť rovnako dobre, ako tento :)

Reaguj
Simona 8.9.2019 - 10:23

Dobrý deň Veronika. Tortu som predvčerom skúšala, je výborná, určite budem piecť častejšie. Len by som sa chcela opýtať, aké kakao kupujete, že máte korpusy také krásne tmavé. Veľmi pekne ďakujem a želám krásny deň.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.9.2019 - 17:43

Ahoj Simona, veľmi sa teším, že čokoládová torta chutila a budeš ju piecť častejšie :) Používam holandské kakao van houten :) Aj ja ti prajem krásny deň :)

Reaguj
Simona 24.9.2019 - 12:10

Ďakujem za odpoveď. A rovno prosím o radu :D. Robila som ju už 4x a plnka sa mi zakaždým zgrcla. Ja viem – ingrediencie majú mať rovnkú teplotu. Ale ako to dosiahnuť? Posledný raz mi vyšla plnka najlepšie – mascarpone som nechala niekoľko hodín na linke, ale keď som ho presunula do misky, aby som ho premiešala, už začínalo mať tvarohovitú konzistenciu. Pridala som doňho kúštik práškového cukru, jemne premiešala a zdalo sa to ok. Mascarpone malo 20°C, čokoláda po vychladnutí 26°C, tak som ju ešte nechala dochladnúť, ale pri 23°C začala tuhnúť :-D, super… takže som ju znovu roztopila a po lyžiciach opatrne pridávala do mascarpone a jemne miešala, vznikol hladký krém, jupiiiiiiiiii. Šľahačku som vyšľahala a pridávala do mascarpone, ktoré mi prekvapivo dosť stuhlo, kým som šľahala šľahačku. A dokopy sa to začalo zase zgrcávať, skoro ma piclo :-D. Každopádne, torta je fantastická, jemná konzistencia a vyvážená chuť, každému veľmi chutí. Len táto moja nešikovnosť jej chýba k dokonalosti… vieš mi niečo poradiť?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.9.2019 - 22:05

Ahoj Simona, juj to ma veľmi mrzí, veď to mal byť jednoduchý recept a teraz pozerám, že toľko zložitostí pri ňom. Určite to nie je tvoja nešikovnosť, mne sa to zgrcnutie tiež párkrát prihodilo a akosi sa mi to spája s určitou značkou mascarpone. Neviem prečo je to tak, ale zakaždým, keď som ju použila, tak sa mi to zgrclo. Ale inak osvedčený postup, ak sa nedarí ten, ktorý je uvedený v recepte, skús takto: čokoládu rozpusti a nechaj trochu vychladnúť. Následne do nej pridaj mascarpone a stierkou premiešaj. Do tejto zmesi prilej smotanu na šľahanie a celú zmes prešľahaj najskôr na nižších a neskôr na stredných otáčkach do konzistencie, ktorá je nadýchaná a nie úplne hustá. Krém totiž stuhne v chladničke, takže by sa nemal šľahať príliš dlho, aby nebol príliš hutný. Budem rada ak skúsiš a dáš mi vedieť, či sa ti to tentokrát podarilo :) A veľmi sa teším, že torta chutí!

Reaguj
Marcelka 10.6.2019 - 16:21

Dobrý deň, veľmi sa mi páči táto torta. Chcela by som sa spýtať či by som mohla použiť med namiesto cukru? Vopred ďakujem za odpoveď :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.6.2019 - 21:49

Ahoj Marcelka, ďakujem krásne, teším sa že ťa torta zaujala :) Med ja do pečenia skôr nepoužívam, svoje cenné látky pečením stráca, takže je ho tam škoda. Navyše má ešte vyšší glykemický index ako trstinový cukor, takže skôr by som zostala pri cukre. Skús mi povedať prečo med, či cukor nemôžeš, potrebuješ náhradu a podobne, skúsim poradiť ako len budem vedieť :)

Reaguj
Janka 24.5.2019 - 17:45

Toto je skôr recept na to, ako sa stať hviezdou oslavy! ☺️ Torta zmizla za 5 minút a každý kto ochutnal, chce už len túto tortu ako darček…. skutočne výborná chuť! Tiež sa mi podarilo robiť vo forme s priemerom 26 a horšie sa mi odliepali tenké pláty z papiera na pečenie, ale rýchlosť akou zmizla z podnosu hovorí za seba!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 29.5.2019 - 20:05

Ahoj Janka, veľmi sa teším, že tortička všetkým chutila a dokonca ju chcú ako darček :) To je veľký kompliment, takže som veľmi rada! :) Korpusy sa odliepajú ťažšie, ja ich dávam dole ešte teplé z papiera. A ten výsledok veru stojí za to, chuťovo je mojou najobľúbenejšou tortou :)

Reaguj
Petra 7.5.2019 - 13:55

Ahoj Veronika, myslíš, že by išiel urobiť korpus aj bez kakaa? Skúšal niekto? Dik

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.5.2019 - 12:27

Ahoj Petra, určite môžeš spraviť korpus aj bez kakaa, nahraď ho ale v tom istom pomere nejakou múkou :) Napr. orechovou – mandľovú používam najčastejšie, prípadne aj špaldová hladká je ok :)

Reaguj
Veronika 15.4.2019 - 19:53

Ahoj Veronika, prave sa pripravujem na torticku no mozes mi vysvetlit korpusy- davkovanie je pisane na 3korpusy? Mam to rozdelit slebo davkovanie 9 vajec 150g trsncukor a 75g kakaa je len na jeden korpus?
Dakujem pekne za odpoved

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:45

Ahoj Veronika, prepáč že reagujem na tvoju otázku takto oneskorene. Dúfam, že si na to prišla po prečítaní postupu :) Dávkovanie je písané na 3 korpusy, teda všetko treba deliť deleno 3, 1 korpus sa skladá z 3 vajec, 50 g cukru a 25 g kakaa. Ide o malú formu s priemerom 20 cm, ak by si chcela robiť vo väčšej, pomer ingrediencií treba zvýšiť. Držím palce, nech sa vydarí a chutí! :)

Reaguj
Tatiana 20.5.2020 - 0:34

Ďakujem za krásny recept ?urobila som tortičku pre syna na 6. narodeniny a asi ešte nikdy predtým som na žiadnu tortu nedostala tolko pochval ako na tuto ???????? bola to pre mňa doposiaľ najväčšia výzva, ale postupovala som podľa vášho receptu krok za krokom a všetko som to zvládla skvele ? ešte raz vďaka, torta bola ozaj famózna ???

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 11:58

Ahoj Tatiana, neskutočne sa teším, že sa tortička vydarila a dostala si na ňu toľko krásnych pochvál :) Je to dôkaz, že si výzvu zvládla skvele a môžeš sa pustiť do ďalších receptov, na ktoré si si možno doposiaľ netrúfla :) Som rada, že recept bol zrozumiteľný a pri postupovaní krok za krokom si to zvládla skvele :) Ďakujem za krásnu spätnú väzbu!

Reaguj
Miška 1.4.2019 - 20:05

Tato torta je absolutna topka! Robila som ju na moje aj dcerkine narodky a vzdy sa po nej zaprasilo, takze ju budem piect zas a znova ? Dakujem za tento super recept ;)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:41

Ahoj Miška, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k čokoládovej torte. Nesmierne ma potešila :)

Reaguj
Iki 24.3.2019 - 21:43

V recepte pisete, ze 1/3 kremu prve poschodie, druhu tretinu na druhe a poslednou tretinou natrieme vrch a boky. Ale na ten krem sa bude davat poleva? Na foto to tak ale nevyzera a vidiet tam len dve vrstvy kremy. Tak ako teda? Dakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 16:47

Ahoj Iki, presne ako píšeš a je aj uvedené v postupe :) Navrch ide tenká vrstva krému a po bokoch tiež len taká jemná, je to naked torta, takže robím to tak od oka, medzi korpusmi krémom nešetrím a navrch a boky len tak jemne obtiahnem krémom, ktorý mi zostane v miske :)

Reaguj
Veronika 22.3.2019 - 21:39

Torta je vynikajúca! Mala som formu 25 cm a kedže som nemala veľa času na prípravu, upiekla som len dva korpusy, ktoré bohate stačili! Všetci si tortu vychvaľovali a dokonca aj najväčší kritici na koláče si vzali hneď dva kúsky!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 16:43

Ahoj Veronika, ďakujem ti za krásnu spätnú väzbu k receptu na čokoládovú tortu :) Veľmi sa teším, že vám chutila a to aj všetkým kritikom na koláče :D

Reaguj
Natália 14.2.2019 - 8:45

Táto torta je úžasná! Všetky tvoje recepty sú perfektné a množstvo som už vyskúšala. Tvoja práca je úchvatná a obdivuhodná len tak ďalej:). Pre mňa si tá najlepšia blogerka :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 17.2.2019 - 18:28

Ahoj Natália, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na čokoládovú tortu :) Veľmi sa teším, že ti chutila a taktiež aj ďalšie recepty, ktoré si už vyskúšala :) Veľmi si to vážim a ešte raz ďakujem za krásny feedback, budem sa snažiť, nech je tu stále dostatok chutnej inšpirácie, hlavne, keď mi píšete také motivujúce komentáre :P

Reaguj
Kristína 10.2.2019 - 11:20

Tak táto tortička je famózna ??
Včera večer dorobená a dnes ráno už je polka fuč.
Trošku som si ju upravila, do krému som dala jedno mascarpone a jedno nátierkove maslo neochutene, jednu čokoládu horkú a jednu mliečnu, ale je fakt skvelá a to cesto, no mnaaam.. Ďakujem za úžasný recept ??

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 17.2.2019 - 18:24

Ahoj Kristína, veľmi sa teším, že tortička chutila! :) Úpravy sú viac než dovolené, treba si vždy pomeniť podľa chuti. Ale som strašne rada, že ti chutila – aj cesto aj krém, dúfam, že to tak bude aj pri ďalších receptoch :P Krásny deň ti prajem.

Reaguj
Nika 6.2.2019 - 18:22

Dobrý večer,
Keďže si oslávenec vybral túto čokoladovo-čokoladovu tortičku k sviatku tak sa chystám cez víkend piecť.
Chcela by som sa spýtať či si môžem korpus a plnku urobiť deň dopredu.
Alebo aspoň korpus…
Ďakujem ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 20:40

Ahoj Nika, teším sa, že si oslávenec vybral túto tortičku a držím palce, nech sa vydarí a chutí! A oslávencovi prajem všetko naj :) Korpusy si kľudne môžeš urobiť deň dopredu a pokiaľ ide o plnku, myslím si, že tiež, ale nechala by som ju potom chvíľku postáť pri izbovej teplote, aby sa ti v pohode natierala na korpus, keďže ak bude celú noc v chladničke, bude dosť tuhá (stuhne čokoláda v kréme).

Reaguj
iveta 19.11.2018 - 19:02

Ahoj Veronika, super recept ďakujem. Príprava podľa receptu a výsledok? Vynikajúca dobrotka :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 20.11.2018 - 19:44

Ahoj Iveta, veľmi pekne ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že sa ti vydaril a chutil ti :)

Reaguj
Mirka 6.9.2018 - 8:44

Ahoj,
tak aj ja som ju vyskúšala a je geniálna! Najprv som sa bála ako cesto bude bez múky vyzerať ale bolo skvelé. Robila som ho na 25cm formu s rovnakým dávkovanim lebo som ju chcela nižšiu. Aj mne sa zgrcla smotana takže šlo len viac mascarpone s čokoládou do plnky. Nakoniec som ju ozdobila tyčinkami Kit Kat dookola a M&M cukríky na vrchu. Bola to torta pre neterku a veľmi sa páčila, ešte viac chutila. Ďakujem krasne!

Reaguj
Veronika
Veronika 11.9.2018 - 20:21

Ahoj Mirka, veľmi sa teším, že vám tortička chutila! :) Pekne si ju ozdobila a som rada, že si to napriek obavám z výzoru korpusov skúsila a nakoniec si sa tešila z chuťového výsledku :) Zgrcla sa ti smotana v čokoládovej poleve či tá v kréme? Je potrebné, aby všetko malo podobnú teplotu, keď sa to spracováva dokopy :)

Reaguj
Paula 9.7.2018 - 14:58

Ahoj Veronika. Musim povedať že nie som veľmi typ na torty a kolače s krémami, ale tento som vyskušala. Namiesto torty som to spravila ako rez – piekla som len 1 cesto ktore som rozrezala na 3 kusy. Torta bola ozaj genialna, všetci doma si prsty oblizovali :)

ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam ešte aj iné z tvojich receptov.
Paula

Reaguj
Veronika
Veronika 18.7.2018 - 19:09

Ahoj Paula, tak to mám radosť, že si ho vyskúšala a doma vám všetkým chutil :) Skvelý nápad, ja tiež nie som veľmi na torty alebo koláče s krémami, uprednostňujem jednoduchosť a rýchlejšiu prípravu. Preto u mňa veľa tort na blogu ani nenájdeš :) Táto je ale skvelá, preto som rada, že to tak vnímajú aj vaše chuťové poháriky :) Teším sa, že vyskúšaš niektoré z ďalších receptov, budem rada ak mi dáš potom vedieť. Pekný deň ti prajem!

Reaguj
Slavka 3.6.2018 - 20:52

Torta je famózna. Piekla som formát A4. Na cesto som použila 2x množstvo, plnku 3x mascarpone, 300g čokoládu a 1 šľahačku + veľa veľa malín. Len tak sa zaprášilo, mňam mňam :)

Reaguj
Veronika
Veronika 3.6.2018 - 21:36

Ahoj Slávka, tak to mám veľkú radosť! :) Super si to vymyslela s navýšením ingrediencií a teším sa, že sa tak rýchlo zjedla :)

Reaguj
Monika 1.9.2021 - 15:47

Prosím vas este raz detailné postup na plnku..smotanu z chladničky naliať do mierne vychladnutej čokolády s mascarpone a vyslahat spolu? ďakujem pekne za odpoveď

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:23

Pekný deň želám Monika :) Ja postupujem väčšinou takto: mierne vychladnutú čokoládu zmiešam stierkou s mascarpone izbovej teploty. Následne prilejem šľahačku z chladničky + pridám cukor a na miernych otáčkach (postupne otáčky zvyšujem) šľahám, až kým krém nemá akurátnu konzistenciu :) Priebežne teda mixér vypnem a skúšam, či sa mi krém pozdáva čo sa týka konzistencie :) Nemal by byť veľmi tuhý, po natretí stuhne v chladničke, ale ani je príliš tekutý, čo sa ale nestáva vďaka použitému mascarpone a horkej čokoláde :)

Reaguj
Monika 1.4.2018 - 10:31

Včera som ju robila kamarátke k 20-tim narodeninam :) chutnala som ju sice len priebežne ako som ju robila, ale bola vyborna (jemné cesto a k tomu vyborny krem) :). Tortičku som si ešte dozdobila domacimi makaronkami, takže som si dala robotu navyše :D

Reaguj
Veronika
Veronika 2.4.2018 - 10:38

Ahoj Monika, veľmi pekne ďakujem za spätnú väzbu k receptu na tortu a hlavne za to, že si si ju vybrala ako narodeninovú tortu, ktorú si spravila svojej kamarátke :) Juj tak to si si dala prácu navyše, ale určite musela vo výsledku vyzerať 100x lepšie ako moja, keď si ju ozdobila aj makrónkami :P

Reaguj
All 10.3.2018 - 21:31

Túto tortičku som piekla. Je úžasná a skvele chutila všetkým. Ďakujem za recept

Reaguj
Veronika
Veronika 11.3.2018 - 9:37

Ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že vám tortička chutila :)

Reaguj
Veronika 9.2.2018 - 9:05

Vyzerá vynikajúco! ? dnes ju chcem vyskúšať, ale doma mám len 25cm formu, mám navýšiť ingrediencie ? Ďakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika 10.2.2018 - 21:26

Ahoj Veronika, ďakujem krásne :) Prepáč, že odpisujem až teraz, pustila si sa nakoniec do torty už včera? Ak ešte nie, čo sa týka navýšenia ingrediencií, závisí to od toho, aký výsledok chceš dosiahnuť. Ak chceš mať peknú vysokú tortu, odporúčam zvýšiť množstvo ingrediencií. Každopádne korpusy sú skôr tenké, keďže ich štruktúru drží pokope len kakao, vajíčka a cukor :) Takže určite navýšiť ingrediencie a to nielen čo sa týka korpusov ale aj krému a polevy. Držím palce, nech sa výsledok podarí a hlavne nech chutí!

Reaguj
Eliška 10.9.2018 - 22:15

Ahojte, nakoľko treba navýšit ingrediencie ak mam tortovú formu 26 cm?

Reaguj
Veronika
Veronika 11.9.2018 - 20:17

Ahoj Eliška, zvýš ich minimálne o 1/3 :)

Reaguj
Eliška 14.9.2018 - 12:51

Do tej šľahačky sa da hneď cukor ako sa ide šľahať,alebo az ked je vyslahana? Lebo mne sa nedala vyšľahať. Tak som dala druhú smotanu ta sa mi pekne vyšľahala dala som aj študovac. Lenze krd som zmiešala s mascarpone tak sa mi to zgrclo. Čím to bolo, dlho som slahala šľahačku alebo stužovačom???

Veronika
Veronika 16.9.2018 - 20:37

Eliška, ja stužovač nepridávam, do vysokého pohára nalejem studenú smotanu na šľahanie (33 %-tnú z chladeného tovaru v obchodoch) a pridám rovno 2 PL trstinového cukru. Šľahám postupne, od stredne vysokých otáčok, po tie najrýchlejšie a šľahám, kým nie je smotana tuhšia (nie úplne tuhá, ale skôr tak jemne, nemala by sa ti hýbať, ale ani byť úplne tuhá). Potom ju po lyžiciach pridám do čokoládového mascarpone a stierkou jemne primiešavam. Najlepšie je, keď majú ingrediencie podobnú teplotu, vtedy by nemalo dôjsť k žiadnu zgrcnutiu. Mrzí ma, že sa ti krém nevydaril :( Dúfam, že ti moje rady pomôžu a nabudúce sa krém podarí bez komplikácií :)

Eliška 17.9.2018 - 23:36

Nevadi nabudúce to snad dopadne lepšie, ale torta všetkým chutila. ? Skor som sa bala týchto korpusov, ze to zle dopadne ale tie boli super aj chuťovo.

Veronika
Veronika 18.9.2018 - 19:13

Eliška tak som veľmi rada, že chuťovo dopadla naozaj dobre :) Verím, že nabudúce to dopadne skvele!

Martina 7.2.2018 - 23:20

Najlepšia torta pod slnkom,ďakujem za receptiiiik.

Reaguj
Veronika
Veronika 8.2.2018 - 21:17

Martinka teším sa a veľmi pekne ďakujem za tvoju spätnú väzbu :)

Reaguj
Zuzana 28.1.2018 - 22:03

Ahoj po dlhom hľadaní na nete som našla tvoju stránku a zaujala ma táto torta tak som ju deťom k meninám spravila a poviem ti vďaka za tento recept všetkým veeeelmi chutila a manžel keďže je celiatik a do torty nejde ani štipka múky si taktiež pochvaľoval. Určite ešte budem tortu robiť a idem skúsiť aj ďalšie tvoje recepty. ??????

Reaguj
Veronika
Veronika 29.1.2018 - 20:34

Ahoj Zuzka, veľmi sa teším, že si objavila môj blog a ešte viac sa teším z tvojej spätnej väzby na tortu :) Som veľmi rada, že sa vydarila a všetkým chutila a dúfam, že aj ostatné recepty vám budú chutiť :) krásny deň ti prajem!

Reaguj
Lenka Petrova 8.12.2017 - 14:30

Ahoj , prosim ta korpus z 9 vajicok je na jednu tortu? ten korpus prekrojim na tri platy. Dobre si rozumela ? Lebo ja som streso uz sa bojim ci nieco zase nepokazim :(

Reaguj
Veronika Čopíková 10.12.2017 - 21:37

Ahoj Lenka, ingrediencie sú zadané rovno na 3 korpusy a v postupe je napísané, že robíme postupne jeden korpus za druhým :) Ak by si upiekla rovno jeden korpus, musel by sa dlhšie piecť a keďže cesto trochu spľasne, ťažko by sa ti s ním manipulovalo pri rezaní korpusu na tri časti. Netreba sa báť ani stresovať, pečenie je radosť :) Len sa treba držať postupu a táto tortička je veľmi jednoduchá, takže uvidíš, že ti to pôjde ako po masle. takže z troch vajíčok jeden korpus a pečieme osobitne, vždy jeden, potom druhý a nakoniec tretí.

Reaguj
Michaela N. 12.11.2017 - 13:37

Ahojky, natrafila som na tvoj recept a torta je neskutočná, ďakujem moc, myslím že sa podarila a všetkým na oslave chutila :) :)

Reaguj
Veronika Čopíková 14.11.2017 - 19:43

Ahoj Michaela, veľmi pekne ti ďakujem, som veľmi rada, že si natrafila na môj recept a torta sa ti vydarila :) dúfam, že rovnako budú chutiť aj ostatné recepty, ak niektoré vyskúšaš :)

Reaguj
Miriam Miriam 21.10.2017 - 12:07

Ahojko, okrem 3 svetovej v mojej kuchyni po pripraveni tejto torty sa podarila celkom dobre. Upiekla som ju kamaratke na narodeniny takze este som ju neprekrojila. Ale misky boli pracne vyoblizovane :). Naozaj uzasne cokochute. Dakujem.

Reaguj
Veronika Čopíková 21.10.2017 - 18:04

Ahoj Miriam, až 3. svetová to bola? :D mne sa darí tiež po každom koláči urobiť veľký neporiadok, ale už som sa naučila po každom korpuse sa pustiť do umývania riadov, nech ich potom nemám až po strop :D Tortička je naozaj čokoládová, takže pre čokoholikov ako stvorená :) inak v akej forme si robila tortičku? Lebo sa mi zdá, že máš dosť tenučké korpusy. Hore v ingredienciách píšem, že som piekla vo forme s priemerom 20 cm, tak ak máš väčšiu, treba si prispôsobiť množstvá :) tak dúfam, že bude chutiť a že pôjde pekne narezať, lebo ozdobená je krásne :)

Reaguj
Miki Gogal 9.10.2017 - 21:47

Ahoj Veronika, nóooo tak ta torta bola zatial asi najlepsia aku som kedy jedol. Nami, nami. Vyborne spojenie chuti, cokolada a maliny. Je tak vlacna, stavnata, vyborna, jemna. Prosto skvely recept .Urcite sa k nemu viackrat vratim

Reaguj
Veronika Čopíková 10.10.2017 - 20:16

Ahoj Miki, torta v tvojom podaní vyzerá super :) nešetril si čokoládou, takže je taká, aká má byť :) Veľmi sa teším, že ti tak chutila a o to viac, že sa k nej ešte plánuješ niekoľkokrát vrátiť :) dúfam, že aj ostatné recepty ti budú chutiť a keby si sa niekedy potreboval niečo spýtať, neváhaj písať. Pekný večer ti prajem! Veronika

Reaguj
Katka 21.9.2017 - 19:59

V priebehu týždňa som tuto tortu robila hneď dvakrát. Je úúžasná :) :) všetkým veľmi chutila a mne asi najviac. aj recept je veľmi zrozumiteľne napísaný. Konečne sa mi podarila torta ktorá aj pekne vyzerala ak keď tá moja bola nižšia ako tvoja, asi ani naša najmenšia forma nebola dostatočne malá :) ale na chuti jej to rozhodne neubralo. Ďakujem za skvelý recept :)

Reaguj
Veronika Čopíková 26.9.2017 - 21:24

Ahoj Katka, ďakujem ti krásne za taký milý komentár :) a hlavne za spätnú väzbu, som rada, že píšem zrozumiteľne, a zároveň sa mi tam darí vložiť kúsok seba :) recept je na formu s priemerom 20 cm, je to napísané aj hore v rámci ingrediencií, vždy sa snažím uviesť na koľko porcií vyjde, alebo v akej forme som piekla, aby sa lepšie pieklo :) teším sa, že chutila a dúfam, že aj ďalšie receptíky budú chutiť :)

Reaguj
Lull 2.9.2017 - 18:44

Ahoj Veronika, dakujem, naozaj skvely recept! Velmi mi chutila, vynikajuce cesto, konecne torta s lahuckym stavnatym cestom, co nezanecha „prach v hube“ :). Torta sa zjedla komplet asi za 10 minut, dokonca aj baby na diete dojedli :D. Idem teda prelustrovat aj Tvoje ostatne recepty…
S pozdravom, Lull.

Reaguj
Veronika Čopíková 11.9.2017 - 20:20

Ahoj Lull, ďakujem krásne, veľmi si ma potešila :)) Keď dostávam takúto krásnu spätnú väzbu, je radosť tvoriť nové recepty :) Prelustruj, vyskúšaj a keby niečo pýtaj sa, budem sa vždy snažiť odpovedať čo najskôr :) dúfam, že ti takto budú chutiť aj ostatné recepty :)

Reaguj
Lenka 28.7.2017 - 20:25

Nadherna torta! Mala som ale problem s kremom.. po pridani vyslahanej smotany sa uplne zgrcol a skoncil v kosi ? Druhy pokus som urobila iba cokoladu a mascarpone spolu vyslahane a krem bol uzasny! Neviete kde sa stala chyba?

Reaguj
Veronika Čopíková 4.8.2017 - 11:34

Ahoj Lenka :) je možné robiť krém aj bez smotany na šľahanie, vtedy naozaj chutí super :) ono ak ho chceš trochu nadýchanejší a aj väčšie množstvo, treba tam pridať aj šľahačku :) hmm a akú smotanu na šľahanie si použila? Bola dobre vychladená? Treba to robiť tak, že roztopíš čokoládu, dáš ju dole zo sporáka, pridáš mascarpone izbovej teploty, premiešaš stierkou a následne sa pustíš do šľahania smotany na šľahanie. Potom už pridávaš po lyžiciach šľahačku do krému a jemne premiešavaš :) Doplním to do receptu, mrzí ma, ak kvôli nie úplným podrobnostiam skončil krém v koši :(

Reaguj
Viki C. 16.7.2017 - 13:09

Konečne som našla recepty, ktoré zmáknem aj ja ! :) SUPER

Viki Ceglédyová

Reaguj
Veronika Čopíková 26.7.2017 - 12:13

Ahoj Viki, teším sa, že si našla môj blog a verím, že ich zmákneš ľavou zadnou :) Nie nadarmo to hovorím, keď ich zmáknem aj ja :D

Reaguj
zdenka 12.7.2017 - 20:16

Krasna torta ! Ale mozte mi poradit akym zazrakom mate tie korpusy krasne rovne ? Ja peciem podla rovnakeho receptu,ale vzdy mi stred splasne a zostanu vyssie okraje.

Reaguj
Veronika Čopíková 12.7.2017 - 21:11

Ahoj Zdenka, ďakujem krásne! :) Pri tomto ceste mi spľasne celý korpus, nielen stred ale aj okraje. Ja to aj vítam, inak by cesto bolo veľmi hrubé. Takže mám potom pekne rovnaké všetky korpusy :) Ale inak dá sa to zachrániť podľa mňa krémom, pri niektorých korpusoch sa mi to stáva a dávam v tom prípade viac krému do stredu, aby sa to trošku vyrovnalo :)

Reaguj