Domov ReceptyBez lepku Čokoládové brownies s ovocím

Čokoládové brownies s ovocím

Autor: Veronika Čopíková
Čokoládové brownies

V rámci mojich skúšobných dní v jednej milej cukrárni som okrem 16 cheesecakeov a 2 snehových koláčov upiekla aj čokoládové brownies. Brownies sú pre naozaj zanietených čokoholikov, ktorý si radi doprajú čokoládovo-cukrové potešenie, ktoré pôjdu následne vybehať. :D Na mňa sú typické brownies neskutočne sladké a keďže sa snažím meniť a kombinovať čo sa len dá, upiekla som si svoju vlastnú verziu, s čo najmenším množstvom cukru a kvalitnou horkou čokoládou. Bežnú múku som nahradila ryžovou, pridala moje obľúbené čučoriedky a vznikli z toho chutné bezlepkové čokoládové brownies s ovocím.

Ingrediencie

na plech veľkosti 29 x 29 cm

  • 200 g čokolády (použila som 70 %-tnú)
  • 100 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 3 vajíčka
  • 110 g ryžovej múky
  • 1/2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • čučoriedky
  • mandle

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá Kuchárka

Recenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Čokoládové brownies

Čokoládové brownies, ako na to?

Vo vodnom kúpeli roztopíme za občasného miešania čokoládu. Roztopenú čokoládu stiahneme zo sporáka a pridáme k nej na kocky nakrájané maslo izbovej teploty a premiešame, aby sa nám maslo a čokoláda dobre prepojili. Pridáme práškový cukor a premiešame. Necháme chvíľku vychladnúť a postupne pridávame a zamiešame vajíčka jedno po druhom.

Čokoládové brownies

V druhej miske zmiešame suché ingrediencie - ryžovú múku, kypriaci prášok a štipku soli. Suché ingrediencie postupne primiešame  do čokoládovej zmesi. Hotové cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, vareškou urovnáme a posypeme bohatou dávkou čučoriedok (čučoriedky môžete predtým jemne obaliť v múke, aby sa vám neprepadli do cesta, ak na to ale zabudnete do dierok z prepadnutých čučoriedok môžete dať po upečení čerstvé čučoriedky čím získate dvojitú dávku ovocia v koláči :D) a nahrubo nasekaných mandlí. Pečieme pri 170 °C 25 až 30 minút.

Banánové cookies

Náročné dni si zaslúžia rýchlu mlsku, ktorú si môžete zbaliť na cestu do práce, školy, či na výlet.

Upečené čokoládové brownies s ovocím necháme trochu vychladnúť a potom sa už len pustíme do ochutnávania a delenia sa s kolegami, priateľmi a rodinou. Dúfam, že vám moje brownies bude chutiť, nám chutilo nesmierne, aj keď kvôli nižšiemu množstvu cukru nemá takú hutnú štruktúru ako typické brownies, ale vyvažuje to počet kúskov, ktoré môžete zjesť bez výčitiek svedomia. :) Nech vám chutí!

Čokoládové brownies

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

20 komentárov

Natalia 29.3.2020 - 12:18

Robila som Brownies-je uzasny.A nemam ani vycitky ked ho zjem viac.To bude asi tou ryzovou mukou👍👏

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 13:43

Ďakujem krásne Natália, veľmi sa teším, že sa brownies vydarilo a chutilo :) Je tam aj o hojnú mieru menej cukru, než v klasickom brownies, tak aj to pomáha, keď si človek dopraje ešte jeden kúsok :D

Reaguj
Silvi 8.11.2019 - 19:26

Dobry den, prosim vas a aky by mal byt rozmer plechu? Ked chcem nahradit obycajnou mukou tak pouzit hladku a tiez 110g?
Dakujem :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.11.2019 - 16:52

Pekný deň Silvi, rozmer plechu je uvedený priamo v ingredienciách, použila som plech veľkosti 29 x 29 cm. Ak chcete nahradiť obyčajnou múku, použite hladkú pšeničnú v rovnakom množstve :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Veronika 16.7.2019 - 15:04

Ahoj,
som nadsena z tejto krasnej stranky (recepty podrobne vysvetlene, ludmi vyskusane), objavila som ju este len vcera a hned som vyskusala tento brownie..
vydaril sa na 1. behom hodiny bolo po nom, urcite sa k nemu vratim, a idem skusat dalsie recepty…
dakujem… krasa….

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:32

Ahoj Veronika, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na brownie a aj k môjmu blogu :) Veľmi sa teším, že si ho objavila a dúfam, že pre teba bude inšpiráciou na dlhé dlhočizné obdobie :P Nech sa ti vydaria aj ďalšie recepty a chutia rovnako dobre :) A ak by si mala nejaké otázky, neváhaj sa na mňa obrátiť :)

Reaguj
Tunde Biro 13.5.2019 - 20:39

Dobry vecer prajem. Upiekla som vase Brownies, vymenila som iba ryzovu muku na spaldovu celozrnnu mletu. A je to strasne suche nieco. 🙁 je to kvoli tomu, alebo preto, lebo som to piekla vo forme 20×20cm?

Dakujem pekne!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.5.2019 - 21:46

Zdravím :) Veľmi ma mrzí, že sa brownies nevydarilo podľa predstáv :( Tieto brownies nie sú úplne klasické brownies, ktoré majú takmer žuvačkovú konzistenciu – tú vytvára práve množstvo čokolády, masla a práškového cukru, ktorý sa do nich pridáva. Spravila som odľahčenejšiu verziu a keďže cukru je tam o dosť menej, brownies je vláčne, ale rozhodne suchšie v porovnaní s klasickou verziou. Strašne suché by ale byť nemalo, mohlo to byť spôsobené časom pečenia, veľkosťou formy (treba jej prispôsobiť čas pečenia) a tiež zámenou múky. Ryžová múka je jemnejšia, po upečení s ňou sa cesto trochu drobí, celozrnná múka ale „nasaje“ viac tekutín a cesto môže byť tým pádom suchšie. Každopádne budem ich piecť čoskoro znova, tak otestujem :) Veľmi dobré brownies nájdete v recepte na čokoládovo kokosový koláč, základ je brownie vrstva, takže ak by ste chceli skúsiť, budem rada :)

Reaguj
eva 12.3.2019 - 19:44

ci to je brownie z Fertuchy? chuti rovnako,mnam, tento recept je perfektny <3 dakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 18:14

Ahoj Evka, tak to je veľký kompliment! :D Brownie z Fertuchy poznám veru, snažila som sa spraviť nejakú odľahčenú verziu s menším množstvom cukru, bez lepku :) Ďakujem krásne, teším sa veľmi, že ti chutí.

Reaguj
Monika 24.12.2018 - 16:12

Mňam to je dobrotaaaa…. :) dala som na to kúsky hrušky(a mandle) Ďakujeem:))

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.12.2018 - 18:19

Monika teším sa, že brownies chutí :) A hrušky s mandľami sú super nápad! :))

Reaguj
Lívia 18.12.2018 - 9:24

Ahoj Veronika, tento tvoj Brownies som už piekla niekoľkokrát :) je perfektný, ja sama ho dokážem celý zbaštiť :D :D naposledny som namiesto masla použila Ramu s kokosovým a mandľovým olejom :) tiež perfektné

P.S. vo štvrtok idem piecť tvoj netradičný perník :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 18.12.2018 - 18:25

Ahoj Lívia, veľmi sa teším, že sa moje brownies pieklo u teba už niekoľkokrát a hlavne, že ti chutí :) S baštením mám problémy aj ja :D Super, teším sa, že ideš piecť netradičný perník, držím palce, nech sa vydarí a budem rada, ak mi dáš potom vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Manuela 17.10.2018 - 19:21

Môžem to brať v takom zmysle že múka ako múka a použiť namiesto 110 g ryžovej múky 110g špaldovej ? :D nemám velmi vlohy na experimentovanie ak skúšam niečo nové :)……inak zatial co som skusila ine recepty boli uzasne :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 20.10.2018 - 18:03

Ahoj Manuela, v tomto prípade to môžeš brať presne v tomto zmysle a zameniť ryžovú múku za špaldovú v rovnakom pomere :) Teším sa, že si už vyskúšala viacero receptov a všetky dopadli podľa tvojich chuťových očakávaní :))

Reaguj
Andrejka 10.9.2017 - 20:26

prosim vas, cim zdravsim sa da nahradit praskovy cukor? vdaka za odpoved :-)

Reaguj
Veronika Čopíková 10.9.2017 - 20:33

Ahoj Andrejka, práškový cukor môžeš nahradiť aj jemným trstinovým cukrom, xylitolom, javorovým sirupom alebo kokosovým cukrom :)

Reaguj
Stanka 10.9.2017 - 19:50

Prosím Vás a namiesto masla by som mohla dat kokosovy olej?

Reaguj
Veronika Čopíková 10.9.2017 - 20:32

Ahoj Stanka, s kokosovým olejom som brownies ešte neskúšala, ale myslím si, že by mal fungovať podobne ako maslo, keďže je to tiež tuk :) takže odporúčam skúsiť, ja tiež niekedy vyskúšam, aby som to mala potvrdené :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box