Domov ReceptyBez lepku Čokoládové truffles s pomarančom

Čokoládové truffles s pomarančom

Autor: Veronika Čopíková
Čokoladové lanýže s pomarančom

Dnešný recept je ideálnym darčekom pre všetkých milovníkov čokolády. Je nesmierne jednoduchý na prípravu, zahŕňa len pár ingrediencií a ak ho zabalíte do peknej krabičky, vašich blízkych potešíte chutným darčekom vyrobeným zo srdca. :-) Ďalšou výhodou receptu je aj to, že ho môžete meniť podľa toho, akú príchuť by ste radi dosiahli. Máte radi mätu, čili alebo kávu? Vaše domáce čokoládové truffles môžu chutiť aj takto! Ja zbožňujem kombináciu pomaranča a čokolády, preto som pri príprave truffles mala jasno a hneď som vygúľala čokoládové truffles s pomarančom. Budem sa tešiť, ak ich vyskúšate a dáte mi vedieť, ako sa vám podarili a ešte radšej budem ak mi napíšete, koho ste nimi potešili.

Ingrediencie

na cca 40 truffles

  • 150 g horkej čokolády (použila som horkú čokoládu Figaro s 43 % kakaa)
  • 150 g pomarančovej čokolády (napríklad horkej čokolády Figaro s pomarančovou príchuťou)
  • 100 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 2 PL pomarančového likéru (použila som francúzsky likér Cointreau, ak ho nemáte alebo nechcete kupovať kvôli jednému receptu, môžete ho vynechať)
  • kakao na obalenie truffles (na obalenie môžete použiť aj čokoládové vločky alebo mleté oriešky)

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Čokoladové truffles s pomarančom

Najskôr si do menšej misky pripravíme čokoládu - obidve horké čokolády nasekáme na menšie kúsky a z dosky presypeme do misky. Menšie kúsky čokolády sa rýchlejšie a lepšie rozpustia v smotane, preto pri príprave čokoládových truffles odporúčam začať predprípravou ingrediencií. :-) Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a pri strednej teplote (ja zohrievam na indukčnej varnej doske na stupni teploty 4 z celkového počtu 9) zohrejeme, neprivádzame ju však do varu. Horúcu smotanu odstavíme zo sporáka a pridáme k nej nasekanú čokoládu a pomarančový likér. Zmes necháme pár sekúnd postáť a následne ju dobre premiešame stierkou do konzistencie čokoládového krému.

Čokoladové truffles s pomarančom

Krém necháme vychladnúť na kuchynskej doske. Hrniec s krémom prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a odložíme na približne 1 až 2 hodiny do chladničky. Po uplynutí času vyberieme stuhnutý krém z chladničky a necháme chvíľku postáť na kuchynskej doske. Z čokoládového krému lyžičkou alebo vareškou odoberáme kúsky cesta, z ktorých v rukách vytvarujeme približne rovnaké guľôčky. Guľôčky obalíme v jemnej vrstve kakaa, mletých orieškov alebo čokoládových vločiek. Čokoládové truffles skladujeme v chladničke, v ktorej vydržia minimálne týždeň. Nech vám chutí!

Tip: Pri tvarovaní guľôčok môžete použiť kuchynské alebo chirurgické rukavice, ktoré minimalizujú prenos tepla z vašich dlaní. Guľôčky sa tak budú menej roztekať a lepiť.

Čokoladové truffles s pomarančom

Recept vznikol v spolupráci so značkou Figaro.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Anna 9.12.2021 - 10:55
Určite vyskúšam...všetky tvoje čokoládové recepty mi chutia😘🤗
Reaguj
Jana 8.12.2021 - 11:21

Milá Veroniko. Tuhle Vaši dobrůtku jsem ještě nevyzkoušela, ale chystám se použít další z Vašich receptů na cukroví. Dostávám od Vás pravidelně nové předpisy. Nejvíc využívám ty z řady moučníků. Je mi líto, že si Vaši kuchařku nekoupím. Jsem senior s podprůměrným důchodem….ale Váš blog často navštěvuju. Je takovým osvěžením :-) Recepty jsou nápadité, kombinace někdy nečekané, ale o to víc překvapí výsledek.
Přeju Vám spokojený osobní život, pohodové vánoční svátky a dobrý rok 2022.
Jana Valchářová

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box