Domov ReceptyBez laktózy Domáci kinder mliečny rez

Domáci kinder mliečny rez

Autor: Veronika Čopíková
Bezlepkový bezlaktozový kinder mliečny rez

Kedysi som v uličke so sladkosťami dokázala stráviť celú večnosť. Prezerala som očami keksík po keksíku, cukríky od výmyslu sveta, sušienky, čokolády, dezerty. V obchodoch toho nájdete neúrekom, človek častokrát nevie, čo si vybrať. No ani neviem kedy u mňa nastal akýsi zlom, asi to išlo ruka v ruke so stúpajúcimi zdravotnými problémami, keď som až tak trochu fanaticky začala sledovať namiesto lákavej prednej strany obalu tú zadnú so zložením a kalorickými hodnotami.

Juj a veruže boli  že to zaujímavé prekvapenia, ktoré sa mi naskytli! Palmový olej, cukor, cukor, cukor, srvátka, sója, pšeničná múka, slnečnicový olej, rôzne éčka, farbivá a arómy...Jedno vám môžem povedať určite: odvtedy viac pečiem a menej nakupujem. A keďže pri tom nezabúdam ani na vás, chcem sa s vami podeliť o super recept na kinder mliečny rez, ktorý je úplne bez lepku a laktózy. Tak šup sa piecť domáci kinder mliečny rez!

Ingrediencie

Cesto

  • 6 vajec
  • 6 PL medu
  • 2 PL kokosového oleja
  • 4 PL kokosového masla
  • 4 PL kvalitného kakaa
  • 8 PL pohánkovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli

Krém

  • 300 ml kokosovej smotany na šľahanie
  • pár lyžíc kokosového mlieka (plechovku kokosového mlieka si pred pečením koláčika uložíme do chladničky na niekoľko hodín, aby sa nám na dne konzervy usadila kokosová voda a hore nám zostala stuhnutá kokosová časť, ktorú použijeme pri príprave krému)
  • 2 PL medu
  • čučoriedky na ozdobu

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Domáci Kinder mliečny rez

Ako si spraviť domáci kinder mliečny rez

1 Najprv si pripravíme cesto: žĺtka vymiešame s medom do hustej peny, pridáme kokosový olej, roztopené kokosové maslo, kakao a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka - po lyžiciach ho zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Vylejeme do tortovej alebo inej okrúhlej formy, ktorú sme si predtým vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri 175 °C približne 10 - 15 minút, kým cesto nie je upečené (otestujeme špáradlom).

Bezlepková torta pre čokoholikov

V tomto koláčiku je len máličko cukru, ale predsa je sladký a samotná plnka mi pripomína čokoládovú penu. 

 Krém na domáci kinder mliečny rez

2 Pripravíme si ho jednoducho: kokosovú smotanu na šľahanie si vyšľaháme s lyžicou medu do tuha, pridáme pár lyžíc stuhnutého krému z plechovky kokosového mlieka a opäť prešľaháme. Ochutnáme a keď sa nám krém zdá byť dostatočne sladký, odložíme šľahačku do chladničky a necháme na chvíľu stuhnúť. Po 30 minútach vyberieme šľahačku z chladničky, naplníme si zdobiace vrecúško a okraje cesta zdobíme efektnými dekoráciami. Do stredu dáme zvyšok krému a ozdobíme čučoriedkami. Voilá! Ďalší koláčik je na svete a vy môžete prijímať ovácie na vaše kuchárske umenie. :)

 Tip na domácu šľahačku z kokosového mlieka

3 Domácu šľahačku si môžete vyrobiť z kokosového mlieka (400 ml konzerva), bez pridania akýchkoľvek ingrediencií. Trik spočíva v tom, že si cez noc necháte konzervu mlieka v chladničke a vyberiete ho až vtedy, keď ho budete potrebovať.

4 Takže ak nastala chvíľa pre plnku, otvoríme konzervu a vydlabeme stuhnutú časť do misky. Naspodku vám zostane voda, tú do misky nepridávajte. Prípadne môžete pridať pár lyžíc, ak sa vám kokos šľahá ťažko. Stuhnutú časť vyšľaháme mixérom, a ak sa vám zdá šľahačka málo sladká, môžete pridať vanilkový cukor. Následne ju natrieme na cesto a ozdobíme čučoriedkami. Dôležité je nájsť kvalitné kokosové mlieko, ktoré obsahuje čo najvyšší podiel kokosu, čo najmenší podiel vody a minimum ďalších nedôležitých ingrediencií. Nech vám chutí!

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

20 komentárov

Terez 2.7.2022 - 14:48
Super recept. A mam ešte tip na vylepšenie ak máte radi čokoládu. Zdalo sa mi škoda vyhodiť ten zvyšok kokosového mlieka tak som ho zahriala na plyne a nalamala do neho čokoládu a vzniklo fajne bez mliečne ganache. ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:29

Ahoj Terez, tak to sa teším a ďakujem! :) A určite výborný nápad, ja to zvyknem použiť do polievky či omáčky, nech nič nevyjde nazmar ale aj bezmliečne ganache je skvelý nápad :)

Reaguj
Jana 29.4.2022 - 13:55
Tento korpus peciem takmer na kazdu oslavu, je fantasticky, dakujem za recept. A ked nemam doma vsetky suroviny, vymienam muku za spaldovu, kokosove maslo a olej za normalne maslo a olej, aj tak je vyborny. Akurat na upecenie potrebujecca 25 min na tych 175 stupnov. Prvy krat som skusala aj kokosovu slahacku, ale ta mi nejako nevysla, tak som potom robila iny bezmliecny krem. Musim este niekedy vyskusat :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:28

Ahoj Janka, jeeej tak to sa veľmi teším! :) A som rada, že sa dá pripraviť aj v klasickej verzii a stále chutí výborne :) Kokosová šľahačka mi zatiaľ najviac chutila pripravená z kokosového mlieka, ale tá čo som kupovala mala skoro 100 % kokosovej zložky, a u nás žiaľ nie je dostupná :(

Reaguj
Adela 26.3.2022 - 11:26

Jeeej, toto je super recept pre nás bezmliecnych :) dala by sa pohankova múka niečím nahradiť? Kľudne lepkovou alternatívou, môj muž pohanku neznáša :D

Reaguj
Jana 29.4.2022 - 13:56

Ja pouzivam spaldovu a je to uplne ok :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:26

Ahoj Janka, ďakujem pekne, že si odpovedala Adele a teším sa, že aj so špaldovou múkou chutí koláčik dobre :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:25

Ahoj Adela, to som rada, že som receptom trafila :) Pohánková múka sa dá pokojne nahradiť, toto bolo len kvôli bezlepkovej verzii :) Tak pokojne môžeš použiť aj špaldovú či pšeničnú múku :)

Reaguj
zuzka 20.11.2019 - 11:57

prosim vas, myslite, ze by sa dal pouzit aj karobovy prasok miesto kakaa do tejto torty???

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 20.11.2019 - 18:50

Dobrý deň prajem Zuzka, karobový prášok som ešte neskúšala použiť do cesta, malo by to byť v poriadku, ale korpus bude zrejme svetlejší. Chuťovo neviem, aký bude, ja karob v receptoch takmer nevyužívam, nakoľko nemám problém s kakaom :) Ale niekedy vyskúšam a ak sa podarí, pridám to ako alternatívu do receptu :)

Reaguj
Klára 25.10.2018 - 10:13

Ahoj Veronika, skúšala si recept aj s nejakou bezlepkovou múkou? :)

Reaguj
Veronika
Veronika 26.10.2018 - 14:22

Ahoj Klára, pohánková múka, ktorá je použitá v recepte, je bezlepková :) Takže koláčik je v tejto verzii bezlepkový :)

Reaguj
Timea 28.9.2018 - 23:38

Ahoj, v prvom rade by som sa ti chcela poďakovať za úžasne a hlavne zdravé receptiky! :) veľmi má potešilo keď som objavila tvoju stránku :) chcela by som sa hlavne ale opýtať akú kokosovu smotanu vhodnú na slahanie si použila? Ďakujem krásne!

Reaguj
Veronika
Veronika 30.9.2018 - 21:22

Ahoj Timea, ďakujem krásne za veľmi milý komentár k receptu :) Teším sa, že si objavila môj blog a recepty ťa zaujali :)) Presnú značku kokosovej smotany na šľahanie si nepamätám, ale určite na nej bolo napísané, že je určená na šľahanie. Z hľadiska zloženia to nebola úplná výhra, preto som pridala aj tip na výrobu šľahačky z kokosového mlieka. Tu tiež treba bádať trhom, lebo zohnať kvalitné je čoraz ťažšie. Kedysi bolo na trhu jedno mlieko od Hmmm a to bolo úplne perfektné. Žiaľ už ho u nás neviem nájsť, zrejme sa nepredáva. Budem musieť pozisťovať a následne dám tipy na kvalitné s dobrým zložením :)

Reaguj
Milota 26.6.2018 - 9:23

A este otazocka. Aku formu si pouzila pri tomto recepte? chystam sa ho vyskusat. dakujem

Reaguj
Veronika
Veronika 26.6.2018 - 19:02

Ahoj Milota, pri tomto recepte som použila okrúhlu formu s priemerom 26 cm :) Ak použiješ menšiu, budem koláč krajší, lebo bude vyšší, ale všetko závisí od toho, akú formu používaš :) Teším sa, že ho ideš vyskúšať a dúfam, že ti bude chutiť.

Reaguj
Janka 18.10.2017 - 18:04

Ahoj mila a nieLeNiva Kucharka ;) (leniva veru nie si, viem, co to da zistit zdrave info o tom ako varit, piect a potom papat zdravo:)) dnes som Ta objavila a suzniem :))) i fandim! ;) a mam aj otazocku, ake kokosove mlieko kupujes? Vela vela zdaru prajem i chuti – do jedla i prace :) Janka

Reaguj
Veronika Čopíková 21.10.2017 - 17:44

jeeej Janka, ďakujem za také krásne slová a veľmi sa teším, že si ma objavila :)) snažím sa zisťovať a vzdelávať v tejto oblasti, len si to vyžaduje veľa času ako hovoríš :) ale baví ma to a keď mi napíšu takí milí ľudia ako ty, hneď sa vo mne nazbiera nová energie do práce :) čo sa týka kokosového mlieka, veľmi dlho som kupovala mlieko od značky hmmm.sk. Stránka už nefunguje, ale ide o toto mlieko: https://www.sensilab.si/vegalife-kokosovo-mleko Má zatiaľ najlepšie zloženie, aké som kedy videla :) A inak kupujem také, ktoré nájdem, len sa snažím aby obsahovalo čo najvyšší podiel kokosu a žiadne pridané veci navyše :)

Reaguj
Milota 26.6.2018 - 9:21

Ahojte, pozeram, ze uz torchu neskoro, ale ja kupujem kokos mlieko z DM – zlozenie kokosova duzina 60% a nic viac.

Reaguj
Veronika
Veronika 26.6.2018 - 19:04

Ahoj Milota, ďakujem za tip, 60 % podiel kokosovej dužiny v kokosovom mlieku je taký štandard :) Zatiaľ najlepšie kokosové mlieko, aké som kedy mala, bolo práve to, ktoré spomínam vyššie. Tam bol podiel kokosovej dužiny viac ako 97 % :) Ale hlavné je, aby tam neboli žiadne zbytočnosti navyše, čím jednoduchšie zloženie, tým lepšie.

Reaguj