Domov ReceptyBez lepku Domáca horúca čokoláda

Domáca horúca čokoláda

Autor: Veronika Čopíková
Horúca čokoláda

Horúca čokoláda je dokonalý hrejivý nápoj na jesenné sychravé dni a celú zimu, keď trávime viac času vnútri pri dobrej knižke či filme. Táto horúca čokoláda sa skladá len z 5 ingrediencií, hotová je do pár minút a väčšinu surovín na jej prípravu, ak nie rovno všetky, máš určite doma. Sprav si sladký čas pre seba, oddýchni si a načerpaj sily do nového dňa pri šálke horúcej čokolády s perníkovým korením a korenistou škoricou. Či bude ďalší deň daždivý, sychravý, alebo plný mlák, so spomienkou na včerajšiu horúcu čokoládu doň vykročíš s úsmevom na perách. :-)

Vyskúšaj aj moje ďalšie recepty, ktoré sa dokonale hodia na oddychový večer pri sviečkach či vianočných svetielkach - výborne ťa zahreje môj vianočný punč, či šálka domáceho pečeného čaju. Ak máš doma návštevu, ponúkni ju domácim vaječným likérom a k pohosteniu pridaj nejaké sušienky - mäkučké čokoládové crinkles, špaldové perníčky, zázvorové sušienky s čokoládovou náplňou alebo čokoládové cookies.

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 200 ml mlieka
  • 50 g horkej čokolády (s obsahom kakaa 70 % a viac)
  • 1 ČL kakaa
  • 1/2 ČL cejlónskej škorice
  • 1/2 ČL perníkového korenia
  • smotana na šľahanie + cukor (ľubovoľné)

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Horúca čokoláda

Domáca horúca čokoláda z 5 ingrediencií

1 Najprv si v malom hrnci zohrejeme mlieko. Keď je horúce, pridáme k nemu kakao, škoricu a perníkové korenie a celú zmes dobre premiešame. Pár minút povaríme. Pridáme nalámané kúsky čokolády a miešame, kým sa čokoláda neroztopí. Horúcu čokoládu odstavíme zo sporáka a prelejeme do šálok. Pred podávaním ju posypeme troškou škorice. Ak chceš dodať horúcej čokoláde ešte trochu dávky hriešnosti, môžeš pridať navrch kopček vyšľahanej smotany s cukrom a až následne posypať troškou škorice.

Vyskúšaj aj tieto čokoládové recepty

Moje tipy

  • horúcu čokoládu si môžeš pripraviť v rozličných variáciách, napríklad použitím horkej pomarančovej čokolády či čokolády s mätou jej pridáš nový rozmer chutí
  • pri príprave horúcej čokolády sa môžeš vyhrať aj s koreniami, pridať trošku klinčekov, badiánu či čerstvej pomarančovej kôry z bio pomaranča
  • ak si chceš pripraviť horúcu čokoládu v bezlaktózovej verzii, nahraď klasické mlieko bezlaktózovým, prípadne použi rastlinný nápoj - kokosový alebo orieškový. Pri kúpe horkej čokolády si pozorne prečítaj zloženie, nemala by obsahovať žiadne stopy mlieka. Vynechaj šľahačku alebo ju nahraď bezlaktózovou verziou.
Horúca čokoláda

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

10 komentárov

Zuzka 18.2.2021 - 1:59

Nádherná úvodná fotografia ??

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.12.2022 - 16:44

Ďakujem krásne Zuzka :)

Reaguj
Simona 7.1.2021 - 16:25
Prave sme ju dojedli, famozna! To pernikove korenie tomu doda vybornu chut a vonu. Pouzili sme 85% cokoladu, takze sme este primiesali jeden bio vanikovy cukor a este sme navrch nasypali nalamane keksiky Speculatius a slahacku. Mnam!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.12.2022 - 16:46

Ďakujem krásne Simonka :) Teším sa, že výsledok chutil a dúfam, že ste si ju spravili aj tento rok :) A výborné tipy na vylepšenie, nalámanie keksíkov speculatius sa mi veľmi páči :)

Reaguj
Jana Podstanická 19.10.2020 - 15:59
Čokoláda vyzerá veľmi príťažlivo a keďže čochvíľa dofrčí dcéra s manželom /teda mojím zaťom/ na návštevu, určite milo prekvapím! Ďakujem za nápad a veru pôjdem do toho /vrátane bezláktozového mlieka, keďže vraj! trpí laktózovou intoleranciou/. S pozdravom Jana Podstanická von Humenné
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.12.2022 - 16:46

Ďakujem krásne Janka a pozdravujem do Humenného :) Dúfam, že dcére s manželom i tebe čokoláda chutila a mali ste pekný spoločný čas :)

Reaguj
Janka 16.10.2020 - 16:49
Mnaaaam, tak toto je nebezpecna kombinacia. Geniaaaalne ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2021 - 22:58

Ďakujem krásne Janka, určite sa oplatí vyskúšať a variť pravidelne len čo začne upršané či snehové počasie :)

Reaguj
Erika 16.10.2020 - 13:27

Vynikajúce na toto sychravé počasie, hneď sme si s dcérou urobili:-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2021 - 22:57

Teším sa Erika, že ste si s dcérou pochutili v sychravom jesennom počasí :)

Reaguj