Domov ReceptyBez laktózy Hrejivý pečený čaj z lesného ovocia

Hrejivý pečený čaj z lesného ovocia

Autor: Veronika Čopíková
Pečený čaj z lesného ovocia

Vonku je stále krásne a teplučko, no vo vzduchu už cítiť jeseň. Ihrá farbami, šuchoce lístím a predzvesťou balkónových posedení s napínavým knižným príbehom a hrejivou šálkou čaju. :) Na jeseň už nielen zaváram, ale tiež začínam tradičné jesenné upratovanie, kedy obrátim každý kúsok bytu, vrátane našej mrazničky, hore nohami. Tentokrát som využila zásoby mrazeného ovocia na výrobu môjho najobľúbenejšieho pečeného čaju, ktorý sa dokonale hodí na jesenné rána i večery, keď si chcete vychutnať niečo hrejivé, ovocné a voňajúce korením. Ak zásoby v mrazničke nemáte, všetky ingrediencie na domáci pečený čaj nakúpite v Kauflande, v ktorom nájdete rozmanitý výber čerstvého i mrazeného ovocia, ktoré ponúkajú pod vlastnou značkou K-Bio.

Výroba domáceho pečeného čaju predstavuje skvelý spôsob, ako minúť posledné minuloročné zásoby z mrazničky a spraviť si tak miesto na nové. Pečený čaj je navyše krásnym jedlým darčekom, ktorým spravíte radosť vašim najbližším.

Ingrediencie

  • 500 g mrazeného ovocia (jahody, čučoriedky a ríbezle)
  • 250 g mrazených malín (použila som maliny v bio kvalite, ktoré nájdete v Kauflande pod ich značkou K-Bio)
  • 125 g trstinového cukru
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL mletých klinčekov
  • 1 ČL mletého badiánu

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Pečený čaj z lesného ovocia

Do stredne veľkej misky presypeme mrazené ovocie. K ovociu pridáme cukor a jednotlivé korenia – škoricu, klinček a badián. Dobre premiešame a vylejeme na stredne veľký vyšší plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 140 °C približne 60 minút. Počas pečenia ovocie dvakrát premiešame.

Po upečení plníme ešte horúci pečený čaj do vysterilizovaných malých pohárikov. Pod uzáver môžeme dať za lyžičku rumu, ktorý nám poslúži ako konzervant v miestach, kde nám teoreticky môže preniknúť trocha vzduchu. Pečený čaj dobre uzatvoríme kovovým viečkom. Obrátime dnom nahor, položíme na utierku a prikryjeme druhou utierkou. Necháme vychladnúť. Po otvorení skladujeme pečený čaj v chladničke a spotrebujeme do pár dní.

Tip: Do hrnčeka dáme 2-3 lyžičky pečeného čaju z lesného ovocia, zalejeme vriacou vodou a premiešame. A potom už len po dúškoch vychutnávame. :)

Pečený čaj z lesného ovocia

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Martina 15.9.2021 - 0:41

Výborný nápad. Určite skvelé riešenie ako využiť naše mrazené ríbezle. 😊👍

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 13.11.2021 - 22:11

Ďakujem krásne Martina, teším sa, že ťa recept zaujal a padne na úžitok :) Dúfam, že sa čajík podaril a spríjemní vám jeseň i zimu :)

Reaguj
Ivana 14.9.2021 - 17:03
Vyzerá to super...farba čaju úplne láka ochutnať. Mám plnú mrazničku ovocia, určite ho spravím. Zároveň super typ ako do detí dostať niečo zdravé, samozrejme bez rumu . Skvelý recept Veronika.
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 13.11.2021 - 22:14

Ďakujem krásne Ivana, teším sa, že ťa recept na pečený čaj zaujal a chystáš sa ho upiecť :) Dúfam, že bude chutiť tebe i deťom a spríjemní vám túto jeseň :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box