Domov ReceptyBez laktózy Hruškový džem s rozmarínom

Hruškový džem s rozmarínom

Autor: Veronika Čopíková
Hruškový džem

Začiatok jesene sa prelína s letom, slnko strieda jemný dážď a z trhu sa pomaly vytrácajú ostružiny, ktoré nahrádzajú jabĺčka a hrušky s bohatým výberom odrôd. A ja mám pre vás pripravený prvý jesenný recept, v ktorom zužitkujete hrušky a otvoríte tohtoročnú sezónu. :) Bude to recept na domáci džem zo štyroch ingrediencií, pričom zo všetkých džemov, ktoré som tento rok varila do zásoby, je tento hruškový džem s rozmarínom môj najobľúbenejší. Dokonale sa hodí na croissant či iné sladké pečivo, no svedčí mu spojenie aj s palacinkami, lievancami či len tak na lyžičku a šup s ním do úst! :D Je naozaj výborný vďaka sviežej kombinácii hrušiek a rozmarínu a ja sa budem veľmi tešiť, ak ho tento rok vyskúšate. Všetky ingrediencie na hruškový džem som nakúpila v Kauflande, v ktorom nájdete širokú ponuku čerstvého ovocia.

Chutný dôkaz, že domáci džem sa dá pripraviť len zo 4 ingrediencií. Výborne sa hodí nielen na pečivo. Pochvalu zožnete aj v prípade, že ho použijete ako náplň do palaciniek či nedeľných raňajkových lievancov.

Ingrediencie

na 600 g džemu

  • 1 kg hrušiek (použila som hrušky v bio kvalite, ktoré nájdete v Kauflande pod ich značkou K-Bio)
  • 2 biocitróny (kôra + šťava)
  • 250 g trstinového cukru
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu

Predpredaj pokračovania knižného bestselleru, obsahuje 3 výhody Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ VÝHODY

Hruškový džem

Hrušky umyjeme, osušíme utierkou a zbavíme jadierok. Polovicu hrušiek zbavíme aj šupky. Všetky hrušky nakrájame na drobné kocky a vložíme do hrnca. K hruškám pridáme nastrúhanú kôru z bio citrónov a pokvapkáme čerstvo odšťavenou citrónovou šťavou. Posypeme cukrom, premiešame a na strednom plameni privedieme do varu. Následne teplotu znížime a za pravidelného premiešavania varíme 60 minút. Ak je to potrebné, džem dosladíme. Rozmarín odstopkujeme a listy nakrájame nadrobno. Drobné kúsky rozmarínu pridáme do džemu, premiešame a varíme ďalších 15 až 30 minút.

Džem je hotový, keď nám po odobratí na tanierik zostane po prejdení prstom cez stred džemu cestička, teda džem sa nezlieva. Ak máte radi jemnejšiu konzistenciu džemu, môžete ho rozmixovať, prípadne rozmixujte len pomernú časť, aby vám v džeme zostali drobné kúsky hrušiek. Horúcim džemom naplníme vysterilizované zaváraninové poháriky a dobre uzatvoríme kovovým viečkom. Obrátime dnom nahor, položíme na utierku a prikryjeme druhou utierkou. Necháme vychladnúť. Po otvorení skladujeme džem v chladničke a spotrebujeme do pár dní.

Hruškový džem

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

1 komentár

zuzik 3.9.2021 - 17:22
znie to úžasne
Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box