Domov ReceptyBezmäsité jedlá Jablkové lievance s ovsenými vločkami

Jablkové lievance s ovsenými vločkami

Autor: Veronika Čopíková
Jablkové lievance

Pomaličky sa nám blíži koniec januára, ktorý mnohí z nás považujeme za kľúčový z hľadiska plnenia našich predsavzatí - darí sa vám ich napĺňať alebo ste na niektoré z nich už radšej pozabudli? :D Ja som sa s vami pri mojom poslednom recepte na jednoduché cviklové rizoto podelila o predsavzatie dodržiavať pravidelný jedálniček a môj cieľ tohto roka, deliť sa s vami o samé chutné recepty. :-) Tentokrát to bude recept na sladké nedeľné raňajky, ktoré sa však dokonale hodia aj na obed či večeru.

Moje obľúbené jablkové lievance s ovsenými vločkami, ktorými som už pohostila aj moju prvú návštevu. A že im chutilo! Cesto na lievance som osladila jablkovou šťavou značky K-Bio, ktorú nájdete v Kauflande - šťava neobsahuje farbivá, chuťové zvýrazňovače či umelé arómy. Lievance môžeš servírovať aj s domácou čokoládovou či orieškovou nátierkou, na mojom foodblogu nájdeš rovno 2 recepty na sladké nátierky - orieškovú nutelu a slivkovú nutelu plnú domácich sliviek, kakaa a horkej čokolády.

Vyskúšaj aj môj základný recept na palacinky s tvarohom, palacinky sú tenučké a jemné a s cestom sa výborne pracuje.

Ingrediencie

na 14 lievancov

  • 80 g špaldovej hladkej múky
  • 60 g jemných ovsených vločiek
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 2 vajcia
  • 125 ml bio jablkovej šťavy K-Bio
  • 125 ml mlieka
  • 25 g masla
  • 1 zrelý banán
  • 200 g skyru
  • 50 g granoly
  • med na osladenie
  • čerstvé ovocie

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Jablkové lievance

1 Maslo roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým v miske premiešame vajíčka s jablkovou šťavou a mliekom izbovej teploty. Pridáme maslo a premiešame. V druhej miske premiešame vareškou špaldovú múku, jemné ovsené vločky, škoricu a prášok do pečiva. Suché ingrediencie prisypeme k mokrým a jemne premiešame, aby sa prepojili. Na záver do cesta vmiešame jeden banán rozpučený na kašu.

2 Lievance opečieme na nepriľnavej panvici. Servírujeme s osladeným skyrom, chrumkavou granolou a čerstvým ovocím.

Jablkové lievance

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

ibojka 10.1.2023 - 13:15
Ahoj Veronika, aj ja Ti prajem na prahu nového roka, veľa zdravia, pohody a dobrých nápadov do Tvojej úžasnej tvorivej činnosti pri varení. Si veľmi šikovná a tvorivá, veľmi Ťa obdivujem, ako sa Ti to darí. Určite by si sa mala prihlásiť do súťaže "Pečie celé Slovensko " určite by si bola jednička. Niektoré názvy sú mi úplne cudzie ako napr. granoly, skyr...... Ešte raz všetko dobré Ti želám Ibojka
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.1.2023 - 20:15

Ahoj Ibojka, ďakujem ti za nádherné prianie do nového roka :) Veľmi ma to potešilo :) Do súťaže neviem, nie som veľmi súťaživý typ, radšej si tvorím recepty v mojej kuchyni a delím sa o ne s vami a najviac ma teší, keď vám chutí :)

Reaguj