Domov ReceptyBezmäsité jedlá Jablkové lievance s ovsenými vločkami

Jablkové lievance s ovsenými vločkami

Autor: Veronika Čopíková
Jablkové lievance

Pomaličky sa nám blíži koniec januára, ktorý mnohí z nás považujeme za kľúčový z hľadiska plnenia našich predsavzatí - darí sa vám ich napĺňať alebo ste na niektoré z nich už radšej pozabudli? :D Ja som sa s vami pri mojom poslednom recepte na jednoduché cviklové rizoto podelila o predsavzatie dodržiavať pravidelný jedálniček a môj cieľ tohto roka, deliť sa s vami o samé chutné recepty. :-) Tentokrát to bude recept na sladké nedeľné raňajky, ktoré sa však dokonale hodia aj na obed či večeru. Moje obľúbené jablkové lievance s ovsenými vločkami, ktorými som už pohostila aj moju prvú návštevu. A že im chutilo! Cesto na lievance som osladila jablkovou šťavou značky K-Bio, ktorú nájdete v Kauflande - šťava neobsahuje farbivá, chuťové zvýrazňovače či umelé arómy.

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

na 14 lievancov

  • 80 g špaldovej hladkej múky
  • 60 g jemných ovsených vločiek
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 2 vajcia
  • 125 ml bio jablkovej šťavy K-Bio
  • 125 ml mlieka
  • 25 g masla
  • 1 zrelý banán
  • 200 g skyru
  • 50 g granoly
  • med na osladenie
  • čerstvé ovocie

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Jablkové lievance

1 Maslo roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým v miske premiešame vajíčka s jablkovou šťavou a mliekom izbovej teploty. Pridáme maslo a premiešame. V druhej miske premiešame vareškou špaldovú múku, jemné ovsené vločky, škoricu a prášok do pečiva. Suché ingrediencie prisypeme k mokrým a jemne premiešame, aby sa prepojili. Na záver do cesta vmiešame jeden banán rozpučený na kašu.

2 Lievance opečieme na nepriľnavej panvici. Servírujeme s osladeným skyrom, chrumkavou granolou a čerstvým ovocím.

Jablkové lievance

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top