Domov ReceptyBezmäsité jedlá Jednohubky a obložené chlebíčky

Jednohubky a obložené chlebíčky

Autor: Veronika Čopíková
Jednohubky a obložené chlebíčky

Včera sme oslávili posledný deň roka a dnes sme sa s plným nasadením pustili do toho nového. Premýšľam, čo si pre mňa tento rok nachystal a ktoré z mojich cieľov a predsavzatí sa mi podarí konečne naplniť. Jedným z nich je aj častejšie variť a piecť, aby ste tu vždy našli dostatok chutnej inšpirácie. A keďže verím tomu, že tento rok budete mať dostatok dôvodov na oslavy, skúste si pripraviť tieto rýchle jednohubky alebo netradičnejšie obložené chlebíčky. Skladajú sa len zo zopár ingrediencií vďaka čomu si naplno vychutnáte chute jednotlivých oblôh. :)

Ingrediencie

  • 2 - 3 bagety
  • 1 balenie cottage cheese
  • 1 balenie syra Lučina
  • 125 g bryndze
  • plátkový syr
  • 1 avokádo
  • 1/2 červenej cibule
  • 1 uhorka
  • zväzok reďkovky
  • pažítka
  • soľ

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Jednohubky a obložené chlebíčky

Obložené chlebíčky alias jednohubky 3x inak

Receptov na obložené chlebíčky či jednohubky nájdete na internete veľa. Inšpirácií je kopec, ale ak hľadáte recept v ktorom sa snúbi jednoduchosť, rýchlosť a plná chuť ingrediencií, tieto tipy na jednohubky (nielen) na Silvestra budú pre vás tie pravé. V prvom rade si teda narežeme bagety (francúzske, celozrnné alebo kváskové) na kolieska. V druhom kroku prichádza na rad nátierka. Tu môžete zvoliť bryndzu, cottage cheese alebo Lučinu, ktorú si ešte ochutíme trochou soli.

Rýchla bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka nie je super len na raňajky ale hodí sa aj ako rýchla večera, ak vaša chladnička zíva prázdnotou.

Keď máme kolieska natreté, kombinujeme ich s vhodne zvolenou zeleninou. K jemnému syru Lučina sa dokonale hodí plná chuť avokáda narezaného na plátky, posypaného troškou nasekanej červenej cibule. Cottage cheese sa zase dobre dopĺňa s kolieskami reďkovky a stonkami pažítky. A na záver moja obľúbená bryndza, ktorú dopĺňam hrsťou nasekanej pažítky. Kolieska uhorky sa hodia k bryndzi aj k syru Lučina, takže ak budete mať na návšteve fanúšikov uhorky, ponúknete im takto 2 možnosti chutnej mlsky pod zub.

Jednohubky a obložené chlebíčky

Toto sú moje tipy na obložené chlebíčky, verím, že v jednoduchosti je krása a čím menej sa budeme piplať s obložením chlebíkov, tým viac času nám zostane na vychutnávanie si oslavy. Ak máte vlastné obľúbené kombinácie, budem rada, ak mi ich napíšete, pri budúcej príležitosti ich vyskúšam. Nech vám chutí!

Jednohubky a obložené chlebíčky

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, Pridaj sa do klubu.

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 26 Priemer: 3.2]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box