Domov ReceptyBez lepku Krémová karfiolová polievka

Krémová karfiolová polievka

Autor: Veronika Čopíková
Karfiolová polievka

Milí gastronauti, dnes mám pre vás pripravený recept na krémovú polievku, ktorá dokonale zasýti a zohreje od hlavy až po päty. Polievka je zahustená zemiakmi a nenájdete v nej žiadnu múku. Viac receptov na výborné polievky, v ktorých nenájdete žiadnu zápražku, nájdete v mojej druhej kuchárskej knihe. Okrem iného nájdete v mojej kuchárke recept na cviklovú, cuketovú, špenátovú polievku či mňamóznu francúzsku cibuľačku. A v knižke je aj táto krémová karfiolová polievka. :) Kombinácia pečeného karfiolu, smotany a parmezánu dáva polievke nezameniteľnú chuť, po ktorej si hneď pridáte ešte jednu naberačku. Budem sa tešiť, ak ju vyskúšate a dáte mi vedieť, ako sa vám podarila. :)

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 1 karfiol (asi 600 g ružičiek)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g zemiakov
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • plátok masla
  • soľ a čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • ½ ČL mletej rasce
  • panenský olivový olej
  • parmezán
  • čerstvý tymian

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Karfiolová polievka

1 Karfiol umyjeme pod prúdom studenej vody a rozoberieme na menšie ružičky. Poukladáme ich na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a lyžicou premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 30 minút. Medzitým na lyžici olivového oleja a plátku masla opečieme nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme nasekaný cesnak a opekáme pol minúty. Prisypeme na kocky nakrájané zemiaky a mletú rascu a zalejeme horúcou vodou z rýchlovarnej kanvice (liter). Premiešame a prikryté varíme asi 20 minút.

2 K uvareným zemiakom pridáme ružičky upečeného karfiolu. Polievku stiahneme zo sporáka, prilejeme k nej smotanu a trochu ju rozmixujeme tyčovým mixérom tak, aby v nej zostali kúsky karfiolu. Ochutíme soľou, čiernym korením a trochou nastrúhaného muškátového orieška. Pred servírovaním polievku posypeme nastrúhaným parmezánom a ozdobíme tymianom.

Karfiolová polievka

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

3 komentáre

Alena Mitterova 19.5.2022 - 22:36
Polievka bola super❤️
Reaguj
Miriam 12.5.2022 - 10:03
Polievka vyzerá super, mám rada takéto rýchle polievky.
Reaguj
ibojka 11.5.2022 - 20:12
Ahoj Veronika, tvoj recept ma zaujal tým, že karfiol opekáš v rúre- len neviem prečo. Ja túto polievku robím presne tak ako ty, len karfiol neopekám v rúre - dáva to lepšiu chuť ? Napíš mi prosím ťa, prečo ho dávaš do rúry. Ďakujem pekne za odpoveď. Ibojka
Reaguj
Top