Domov ReceptyBez lepku Krémové hubové rizoto

Krémové hubové rizoto

Autor: Veronika Čopíková
Krémové hubové rizoto

Priznám sa, že rizoto nikdy nepatrilo medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Jedávala som to od mamy a neskôr, keď som sa presťahovala do Bratislavy, to od priateľovej mamy. Dôvodom, prečo mi rizoto nechutilo, bola jeho príprava na slovenský spôsob. Väčšinou bolo treba minúť zvyšky z nedeľného kuraťa, k tomu sa pridala nejaká zelenina z konzervy, uvarila sa klasická ryža, a rizoto bolo na svete. A ja som pri jedení len na stokrát prežúvala a dúfala, že keď prídem na návštevu, nebude ma tam čakať rizoto. :D

Všetko sa však zmenilo minulý mesiac, keď som ochutnala najprv krémové rizoto s chobotnicou v Gatto Matto a potom hubové rizoto v českom Mikulove. A potom prišlo štúdium ako na to pravé krémové rizoto. Prečítala som desiatky článkov a receptov a vyšli mi z toho viaceré, pre mňa nové, poznania:

  • chutnosť a čarovnosť rizota odráža jeho príprava a kvalita ingrediencií
  • v receptoch nájdete väčšinou medzi ingredienciami vývar, jeho kvalita a chuť sa však výrazne odlišuje, preto je najlepšie použiť čistú vodu
  • na rizoto je najlepšie použiť ryžu s vysokým obsahom škrobu, teda carnaroli alebo arborio ryžu (ryža sa nepremýva)
  • ingrediencie, ktoré pridávate do rizota počas jeho prípravy, by mali mať podobnú teplotu. Ak pridáte studenú vodu či vývar, „zastavíte“ proces prípravy a vo výsledku sa nedočkáte toho wau efektu po ochutnaní
  • rizoto sa je čerstvé, hneď po uvarení, kedy je také skvelé, že ho vyjedáte priamo z panvice. Samozrejme chutné je aj na druhý deň, ale stratí svoju povestnú krémovosť.

Ingrediencie

  • 3 PL olivového oleja
  • 2 šalotky
  • 200 g arborio ryže
  • 125 ml bieleho suchého vína
  • 2 plátky masla
  • 55 g parmezánu
  • voda
  • soľ
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • olivový olej a maslo

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Tento recept prepísal dejiny našej kuchyne. Priateľ aj ja odmietame jesť akékoľvek rizoto na „slovenský spôsob“, ale toto je úžasné! Uvarila som ho včera presne podľa receptu a len sa po ňom zaprášilo :) Ďakujem za super recept.

Lilska

Ďakujem veľmi pekne za recept, rizoto je úžasné. už asi len takto. Konečne som sa naučila urobiť ho presne také, ako mám rada ;)

Jana

Super recept, prílohu som trochu pozmenil, príloha hovädzie plátky restované s koreňovou zeleninou (mrkva, petržlen) a cesnakom.

Rišo

Krémové hubové rizoto

Krémové hubové (šampiňónové) rizoto

1 Do menšieho hrnca dáme zohriať 700 ml vody s 1 čajovou lyžičkou soli. Vodu zohrievame preto, aby sme ju následne pridávali do rizota horúcu, teda mala by mať podobnú teplotu ako ryža. Vďaka tomu sa nezastaví proces varenia a budete mať rizoto presne také, aké má byť – krémové a mňamózne. Kým sa voda zohrieva, zohrejeme si v hlbokej panvici olivový olej. Pridáme k nemu nadrobno nasekané šalotky a opečieme dosklovita. Prisypeme nepremytú ryžu (arborio alebo carnaroli) a poriadne premiešame, aby sa ryža obalila vo vrstve olivového oleja. Opekáme 4 až 5 minút, pričom ryžu pravidelne premiešavame. Prilejeme víno, osolíme štipkou soli a za občasného miešania privedieme do varu. Varíme 2 minúty, kým sa víno neodparí.

Ako uvariť rizoto?

2 A teraz prichádza časť, ktorá je plná trpezlivosti, lebo ak vydržíte poctivo miešať a nenecháte rizoto napospas vlastnému životu, na konci vás čaká chuťový zázrak. Keď sa víno odparí, znížime teplotu na stredný plameň, pridáme naberačku horúcej vody a pravidelne miešame, kým sa voda nevstrebe. Pokračujeme v postupnom pridávaní vody a zakaždým premiešavame, kým sa nevstrebe voda a ryža sa neuvarí al dente. Ja mám radšej, keď je ryža trochu chrumkavá, takže ju varím presne takto. Ak ju chcete mať mäkšiu, varte ju trocha dlhšie. Ryža je hotová vtedy, keď je obklopená krémovou tekutinou a po ochutnaní je jemne chrumkavá. Celý proces varenia trvá 25 až 30 minút, tak si na to vyhraďte čas a pohár vína. :)

3 Ryžu stiahneme zo sporáka a primiešame k nej plátky masla. Na záver vmiešame ešte nastrúhaný parmezán a ak je to potrebné, rizoto ešte dosolíme a okoreníme, prípadne pridáme horúcu vodu. Základné rizoto máme hotové, čím ho doplníte je už na vás, výborné je však hubové rizoto. Šampiňóny premyjeme pod studenou vodou a nakrájame na menšie časti. V panvici zohrejeme olivový olej a plátok masla, pridáme nasekané šampiňóny a opečieme do zmäknutia. Opečené šampiňóny servírujeme na rizote, navrch môžete pridať aj trošku nasekanej petržlenovej vňate. Vychutnávame si ho hneď, pretože rizoto chutí najlepšie čerstvé.

Krémové hubové rizoto

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

88 komentárov

Anna 14.4.2024 - 15:56
Najlepšie rizoto, aké som kedy jedla.
Reaguj
Kitty 3.1.2024 - 19:22
Toto rizoto je famozne
Reaguj
Monika 27.7.2023 - 23:02
Som veľmi rada, že som skúsila tento recept, je krásne jednoducho napísaný, dobre sa nasleduje. Predtým som robila niekoľkokrát podľa Nigelly Lawson, ale jej postup mi neprišiel takýto priamočiary. Som rada, že som obetovala ten čas, lebo výsledok bol super. Tiez nie som fanúšik slovenského rizota :D Toto je rizoto.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.7.2023 - 9:50

Ahoj Monika, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na rizoto :) Veľmi sa teším, že si spokojná s výsledkom a tiež s popísaným postupom prípravy :) Na blogu sú potom ešte rôzne variácie rizota, okrem hubového aj cviklové, cuketové či tekvicové, podobný postup, len nejaké nové zakomponované prvky :) Ale podstata prípravy zostáva, ak by si chcela vyskúšať :) Krásny deň ti želám!

Reaguj
Eva 4.6.2023 - 15:42
Veľmi chutné rizoto. Počas varenia ryže som pridala aj v horúcej vode premytý mrazený hrášok a podlievala som precedeným vývarom z kuracej polievky.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 16:41

Ďakujem krásne Evka :) Super tip, v tejto variante robím hráškové rizoto, ktoré určite tiež pridám na blog :) A veru, ak máš doma vývar, je skvelé pridať ho do rizota, stačí len precediť ako píšeš :)

Reaguj
jiri 6.3.2023 - 20:22
Perfektne.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 16:40

Ďakujem krásne, teším sa, že chutí :)

Reaguj
Martina 6.3.2023 - 12:47
Vynikajúci, robievam rizoto pravidelne podla tohto receptu
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 16:40

Jeej, tak to sa veľmi teším Martina :) Na blogu už pribudli aj variácie rizota, nájdeš tu tekvicové, cviklové, cuketové a rizoto s pečenými paradajkami :) Budem sa tešiť, ak niektoré z nich vyskúšaš a dáš mi vedieť, ako ti chutilo :)

Reaguj
Danqo 1.3.2023 - 20:24
fajnuo..dakujem za inspiraciu
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 16:38

Super, teším sa, že chutilo :)

Reaguj
Emma 22.2.2023 - 15:41
Jednoducho TOP ❣️
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 16:38

Ďakujem krásne Emma, teším sa, že rizoto sa ti vydarilo a chutilo :)

Reaguj
Braňo 26.1.2023 - 18:54
Perfektneee ???
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.4.2023 - 20:09

Ďakujem krásne Braňo, veľmi sa teším, že ti rizoto podľa môjho receptu chutí :)

Reaguj
Mimi 11.11.2022 - 12:28
Už som skúšala kopec receptov ale práve stojím pri sporáku a miešam si rizoto práve podľa tohto receptu už asi 20.krat. ? skvelý recept, podľa neho pripravené rizoto zbožňujem!!!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.12.2022 - 22:02

Milá Mimi, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na moje hubové rizoto, veľmi ma to potešilo :) Som rada, že sa zakaždým podarí a chutí ti :)

Reaguj
Marta 15.10.2022 - 22:05
Veľmi chutný, vďaka za recept, zajtra varím už druhý krát! :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:09

Jeeej, tak to je najkrajšia spätná väzba :) Veľmi sa teším, že rizoto chutilo Marta :)

Reaguj
Lll 13.9.2022 - 19:29
Ako z restauracie!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:09

Jeeej to som rada a ďakujem! :)

Reaguj
Tatiana 1.9.2022 - 10:03
Skúšala som a páčilo sa všetkým. ??
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:08

Super, to som rada Tatiana a ďakujem za spätnú väzbu :)

Reaguj
Lenka 17.8.2022 - 11:42
Dnes som skúsila a ...výborné ???
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:08

Supeeer, veľmi sa teším, že ti rizoto chutilo Lenka :)

Reaguj
Zuzana 22.6.2022 - 13:05
Dd vyskusala som Vas recept okrem Vasich odporucani som pridala hluzovkove maslo, susene rajciny, hriby kuriatka, oregano, stipku muskatove orechu, korenie, miesto vody moj domaci vyvar z kurata a spikovych kosti a na zaver hobliny parmezanu a mladu rucolu... rizoto bolo famozne :)) a naozaj je ten postup dolezity...dakujem
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:08

Milá Zuzana, ďakujem za spätnú väzbu k receptu :) Veru tak, postup je veľmi dôležitý a ruka v ruke s ním použité ingrediencie :) Vy ste použili skvelé suroviny, takže sa teším, že výsledok chutil famózne :)

Reaguj
Lukas 3.4.2022 - 12:14
Gurmánsky orgazmus! Tiež nebolo rizoto mojim favoritom ale hovorím si, že vyskúšam niečo nové, inak. Úžasný recept. Už len takto. Vďaka!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:06

Milý Lukáš, ďakujem za úžasnú spätnú väzbu :) Veľmi ma to potešilo a práve toto pre mňa znamená najviac, keď z pôvodného nefavorita vznikne úžasný recept, ktorý chutí a robieva sa pravidelne :) Nech ti chutí!

Reaguj
Jozefa 31.1.2022 - 20:19
Je uzasne aj s krevetami ❤️
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:05

Jeeej super, to sa teším Jozefa :)

Reaguj
Ľubomír 19.12.2021 - 14:05

Doteraz som podlieval ryžu slepačím, alebo zeleninovým vývarom. Tak, ako som sa dočítal v xy receptoch. Už sa teším keď vyskúšam tvoj recept s čistou vodou. Nie je nič horšie ako keď utlmíme prirodzenú chuť daného jedla pachuťou doplnku.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:04

Milý Ľubomír, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu :) Slepačí alebo zeleninový vývar sú skvelá voľba, len nie vždy je poruke, preto sa mi veľmi pozdáva táto verzia s osolenou horúcou vodou :) Budem sa tešiť, ak ju vyskúšaš a dáš mi potom vedieť, ako ti chutilo :)

Reaguj
Ester 20.4.2021 - 19:24
Mňam! Len mám otázku - zdá sa mi trochu kyslé (od vína) - môže to byť tým, že som ho nenechala dostatočne vstrebať? Tiež som ho dávala trochu od oka, lebo som robila dvojitú dávku a nemala som po ruke odmerku - možno som ho dala viac ako bolo treba?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:03

Milá Ester, teším sa, že ti rizoto chutilo :) Víno by sa malo odpariť a zanechať len chuť, takú jemnú určite nie kyslú, ale závisí od použitého vína a samozrejme aj množstva.

Reaguj
Mary 21.3.2021 - 13:16
Perfektny recept!!! Len málo bolo :)))
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:02

ďakujem krásne, teším sa, že chutilo :) Tak nabudúce z dvojnásobnej dávky :)

Reaguj
Adriana 15.3.2021 - 19:56

Juuu, super. Hladala som recept na rizoto s cerstvymi sampinonmi, kedze som si v nejakom pobluzneni tie sampinony kupila a potom nevedela co s nimi. :-) Tiez nemam rada „slovenske“ rizoto, ale tento taliansky typ je mnam. Uz sa tesim, zajtra oprobujem.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:01

Super Adriana, teším sa, že si objavila môj recept a dúfam, že ti chutilo :)

Reaguj
Mya 10.2.2021 - 14:00
Tiež nemusím rizoto, ale vyskúšala som podľa tohoto návodu, =prvýkrát od skončenia povinných obedov v škol. jedalnach= som jedla rizoto. Bolo ok.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:01

Super, to som rada, že chutilo :)

Reaguj
Adriana 3.2.2021 - 15:46
Dnes som ho robila, neskutocne jedlo, v zivote som nejedla lepsie rizoto ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 19:00

Jeeeej, to sa veľmi teším a ďakujem za krásnu spätnú väzbu :)

Reaguj
Laco 1.12.2020 - 17:31

zitra se chystam uvarit tento recept, moc se tesim

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 18:48

Skvelé, to sa teším Laco a budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako sa ti rizoto podarilo :)

Reaguj
Luu 22.11.2020 - 19:59
Skvelý recept ,ktorý budem určite variť pravidelne :) ďakujem ;)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 18:48

Jeeej super, to sa veľmi teším! :)

Reaguj
Rišo 6.5.2020 - 19:29

Super recept, prílohu som trochu pozmenil, príloha hovädzie plátky restované s koreňovou zeleninou (mrkva, petržlen) a cesnakom.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 18:47

Ahoj Rišo, ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Super variant si pripravil, to je už taká verzia do reštaurácie :)

Reaguj
Gabriela 3.5.2020 - 20:09

Ahoj Veronika, ďalší výborný recept, ktorý zaradím do kategórie obľúbené. Pekne si to vyladila. Podarilo sa a všetkým chutilo.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 18:46

Ahoj Gabriela, ďakujem krásne za pochvalu, veľmi sa teším, že sa ti rizoto podarilo a zaradila si ho do kategórie obľúbené :)

Reaguj
Ivon 1.5.2020 - 21:45

Recept vyzera uzasne .. mozu tam ist aj susene hríby ??

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 11.7.2020 - 15:28

Ahoj Ivon, veľmi pekne ďakujem :) Môžeš použiť aj sušené hríby, v tom prípade by som ich predtým namočila do vody, vodu potom zliala a pridala ich do rizota v rámci praženia cibuľky :)

Reaguj
Beáta 9.4.2020 - 14:35

Dávam päť hviezdičiek. Vynikajúce.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 14:57

Ďakujem krásne Beáta, teším sa veľmi, že rizoto chutilo :)

Reaguj
Lenka 30.3.2020 - 15:17

Zdravim Veronika,
Vyskusali sme vase kremovo hubove rizito. A bolo vynikajuce.
A vsetky vase veci ktore sme doteraz uvarili.
Dakujem a som velmi rada ze som na vas blog uplnou nahodou nadabila.
Ste skvela.
Vsetko dobre?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 14:57

Milá Lenka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k mojim receptom! Veľmi sa teším, že sa ti doteraz všetko vydarilo :) Tak som rada, že si na môj blog natrafila a dúfam, že ti bude prinášať inšpiráciu ešte veľmi dlho :) Krásny deň ti prajem.

Reaguj
Katarína 23.3.2020 - 22:23

Dá sa rizoto pripraviť aj zo šampiónov z konzervy? ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 14:56

Ahoj Katarína, dá sa pripraviť aj zo šampiňónov z konzervy, chuť je už ale odlišná, nakoľko práve čerstvé šampiňóny, prípadne nejaká zelenina typu cvikla, pečené paradajky s cesnakom a podobne, dodávajú rizotu grády :) Ale môžeš pridať, určite bude dobre chutiť aj takto :)

Reaguj
Maťa 29.2.2020 - 12:57

Ďakujem za úžasný recept, po špenátovom rizote sme vyskúšali aj vaše hubové a neboli sme sklamaní.

Reaguj
Michaela 25.3.2020 - 21:40

Moje prve rizoto a skusenost z arborio ryze.Vyborne,zaradene pravidelne do nasho jedalnicka.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 14:53

Ahoj Michaela, teším sa, že si prvýkrát skúsila spraviť rizoto práve podľa môjho receptu a vydarilo sa :) A ešte viac, že si ho zaradila do vášho pravidelného jedálnička :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 14:54

Ahoj Maťka, super, teším sa, že chutilo! :)

Reaguj
Diana 20.1.2020 - 14:29

Fantastické :) Dakujem za recept.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 14:52

Ahoj Diana, ďakujem, veľmi sa teším, že sa rizoto vydarilo a chutilo :)

Reaguj
Lilska 7.1.2020 - 11:34

Tento recept prepísal dejiny našej kuchyne. Priateľ aj ja odmietame jesť akékoľvek rizoto na „slovenský spôsob“, ale toto je úžasné! Uvarila som ho včera presne podľa receptu a len sa po ňom zaprášilo :) Ďakujem za super recept.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.1.2020 - 17:37

Ahoj, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na rizoto, som veľmi rada, že vám obom chutilo :) To ste na tom boli presne ako my, ale toto varievam pravidelne, lebo presne ako píšeš, chuťový výsledok je úžasný :)

Reaguj
Rudy 2.1.2020 - 11:57

Ahoj, čo by si odporúčila pridať do rizota, aby sa zvýšil počet bielkovín v recepte. (okrem mäsa).
Vďaka za odpoved :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 3.1.2020 - 21:45

Ahoj Rudy, do tejto kombinácie by som skúsila pridať opečené plátky mandlí (posypať trochu navrch), alebo trochu uvarenej fazule či hrášku. Veľmi by som to nekombinovala, nakoľko rizoto vynikne najlepšie práve vtedy, keď sa skladá len zo zopár ingrediencií :)

Reaguj
Jana 27.8.2019 - 13:22

Dakujem velmi pekne za recept, rizoto je uzasne. uz asi len takto. Konecne som sa naucila urobit ho presne take ako mam rada ;)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.8.2019 - 19:16

Ahoj Janka, teším sa, že rizoto sa vydarilo a chutilo presne tak, ako ho máš rada :) Dúfam, že aj ostatné recepty ti budú chutiť a vydaria sa podľa tvojich predstáv :)

Reaguj
Emily 12.1.2020 - 15:39

A bez húb? So zeleninou?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.1.2020 - 17:38

Ahoj Emily, pokojne aj so zeleninou, podľa mňa by mohlo byť skvelé ešte s grilovanými paradajkami, ktoré bežne používam na bruschettu :) Olivový olej, soľ, cherry paradajky a prelisovaný cesnak – premiešať, zapiecť v rúre a potom položiť navrch rizota :)

Reaguj
Ivana 24.8.2019 - 13:18

Skvelý a jednoduchý recept na rizoto. Ďakujem Veronika, vydarilo sa, bolo famózne, teda ešte je, lebo si ho práve vychutnávam ?
Budem robiť už len toto ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 11:25

Ahoj Ivana, ďakujem krásne za spätnú väzbu. Veľmi sa teším, že sa ti vydarilo a chutí ti :) A že budeš robiť už len toto, to je veľká pocta :))

Reaguj
Kristina 19.3.2021 - 16:27

Vdaka za skvely recept, zajtra sa ho chystam vyskusat, chcem sa len opytat ci z tohto mnozstva vyjde jedna alebo dve porcie ? :) Dakujem. :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2022 - 18:44

Milá Kristína, teším sa, dúfam, že sa podaril a chutilo vám doma :) Z tohto množstva sú to určite 2 porcie, teda u nás doma je to tak a ešte aj trochu zostane pre šťastlivca na zajtra :)

Reaguj
Zuzana 31.10.2022 - 20:11

Ahoj Veronika, môžem použiť aj iné huby než šampiňóny?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.11.2022 - 21:15

Ahoj Zuzana, samozrejme, ja som už skúšala aj s dubákmi a bolo výborné :) Nabudúce sa chystám na kuriatka :)

iveta 20.8.2019 - 13:36

Ahoj veronika. Presne minuly tyzden som hladala recept na hubove rizoto, pretoze zijem v rakusku a tu sa to vari trochu inac… Takze v podstate som ho varila rovnako,ako ty, len ryzu som oprazila na masle, zalievala som vyvarom a na konci trocha smotany a petrzl.vnate.
Dakujem ti za krasnu pracu, o ktoru sa s nami Delis. Stale sa tesim,ked vidim e-mail od teba. ??

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 11:23

Ahoj Iveta, tak to sme sa zladili s rizotom :) Ďakujem krásne za spätnú väzbu k môjmu blogu a newslettru, veľmi sa teším, že ti moje maily prinášajú radosť :) Budem sa deliť aj naďalej, keď mám takých úžasných ľudí tuto :) Ďakujem!

Reaguj
Andrea 19.8.2019 - 15:24

Recept sa mi páči. Ešte som nerobila takto rizoto. Vyskúšam

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 11:21

Ahoj Andrea, teším sa, že ťa recept na hubové rizoto zaujal :) Držím palce nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Patrícia 15.8.2019 - 11:37

Ahoj ☺️ otázka : A čo tak sušené huby miesto čerstvých húb? Aký by bol postup?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 11:20

Ahoj Patrícia :) Môžeš použiť aj sušené huby, v tomto prípade by som ich predtým na 30 minút namočila do vody. Vodu následne zleješ a huby opečieš podobne ako čerstvé, na olivovom oleji a na masle. Prípadne ich môžeš pridať už na začiatku, keď opekáš šalotky dosklovita :)

Reaguj
Zuzana 5.11.2019 - 12:44

Fantasticke, velmi nam chutilo. Dakujem za recept.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.11.2019 - 17:04

ďakujem krásne Zuzana, veľmi sa teším, že rizoto chutilo a vydarilo sa :)

Reaguj