Domov ReceptyBez laktózy Pečené kuracie stehná s marinádou

Pečené kuracie stehná s marinádou

Autor: Veronika Čopíková
Kuracie stehná s marinádou

Minulý víkend sme po všetkej kapustnici, zemiakovom šaláte a vianočných koláčoch konečne jedli aj niečo exotickejšie. :D Priznám sa, že rada skúšam nové zaujímavé kombinácie marinád na mäso, aj keď mäso nejedávame často a ak už áno, snažím sa ho vždy kupovať z dobrých a overených zdrojov. Tentokrát som skúsila kombináciu limetiek, medu a zaujímavých korení a vznikli z toho najlepšie pečené kuracie stehná aké sme kedy jedli. Takto ich vychválil priateľ a keďže jeho mamina i babička sú skvelé kuchárky, potešilo ma to. :) Chuťovo aj pocitovo je recept už overený, takže odporúčam skúsiť, ak hľadáte niečo exotickejšie a pritom jednoduché na prípravu.

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 6 kuracích stehien
  • 3 menšie šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 20 ml olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 ČL semiačok koriandra
  • 1/2 ČL muškátového orieška
  • 1/3 ČL čili
  • 3 klinčeky
  • med

Kuracie stehná podávame s

  • ryža basmati
  • limetky
  • petržlenová vňať

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Kuracie stehná s marinádou

Kuracie stehná s exotickou marinádou

Kuracie stehná premyjeme pod studenou vodou, utierkou osušíme a poukladáme vedľa seba do pekáča. Šalotky ošúpeme a nasekáme nadrobno. Nakrájané šalotky preložíme do misky a pridáme k nim prelisované strúčiky cesnaku, olivový olej, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, čili kúsky alebo mleté čili, klinčeky rozdrvené v mažiari a semiačka koriandra. Marinádu dobre premiešame a vylejeme na kuracie stehná. Pekáč zakryjeme alobalom a kuracie stehná necháme marinovať 30 minút.

Kuracie soté na smotane

Tradičné kuracie soté na smotane pripravené na zdravší spôsob. Bez zahusťovania múkou a bez knedlí či halušiek. Recept z kuracích pŕs bez výčitiek.

Po uplynutí času dáme alobal dole a pekáč s našimi kuracími marinovanými stehnami vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme 30 minút. Po 30 minútach pekáč vyberieme, otočíme každé kuracie stehno na opačnú stranu a vložíme naspäť do rúry. Pečieme ďalších 15 minút. Po 15 minútach potrieme každé stehno medom, vložíme naspäť do rúry a pečieme posledných 15 minút. Dokopy tak pečieme kuracie stehná 60 minút.

Kuracie stehná s marinádou

Upečené kuracie stehná podávame s čerstvo uvarenou ryžou basmati, limetkami a petržlenovou vňaťou. Tieto kuracie stehná s marinádou chutia najlepšie práve pripravené, asi tak ako väčšina mäsa, takže odporúčam časovo zladiť prípravu kuracích stehien a ryže, aby ste sa hneď mohli pustiť do jedenia. :) Niektorí z vás môžu byť prekvapení ingredienciami, ktoré tvoria súčasť marinády, nebojte sa ich vyskúšať, určite vám výsledok bude chutiť.

 

Pri fotení som použila doplnky z chefshop.sk

Kuracie stehná s marinádou

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 46 Priemer: 4.5]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Olga 20.3.2019 - 15:03

Tie kuracie stehienka v marinade nemali chybu, sice som nemala doma sarlotku len obycajnu cibulu ale dostala som pochvalu ze ta chut je famozna, uplne ina ako boli recepty nasich starych materi -:). Super typ na romanticku veceru!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 21:31

Oľga skvelé, veľmi sa teším, že vám kuracie stehienka chutili :) Presne, chuť je úplne iná, exotickejšia, ale pritom nie moc, tak akurát :D

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box