Domov ReceptyRaňajky Osviežujúce Mango Lassi

Osviežujúce Mango Lassi

Autor: Veronika Čopíková
Mango Lassi

Mango lassi pre mňa symbolizuje osviežujúci letný nápoj ideálny na ochladenie. Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá vysoké teploty, takže prichádza ideálny čas na kúpu poriadne zrelého manga, kvalitného bieleho jogurtu a vyhratie sa s korením. Keďže ide o indický nápoj, vyberať si môžete zo širokej škály od koriandra, kardamonu či škorice až po muškátový oriešok, zázvor alebo mätu. Ja som si na prípravu mango lassi zvolila moje obľúbené kombinácie korení - škoricu a kardamon. Za 10 minút tak máte hotový mimoriadne chutný nápoj, ktorý vás príjemne pohladí hebkou chuťou, dokonale osvieži a navyše bude aj bez konzervantov a "fajnových" zbytočností.

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 1 zrelé mango
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 200 ml vody
  • štipka soli
  • 1/3 ČL cejlónskej škorice
  • 1/4 ČL kardamónu

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Mango Lassi

Osviežujúce mango lassi

Mango olúpeme a nakrájame na kocky. Pri kúpe sa snažíme nájsť naozaj zrelé mango, buď letecky dovezené alebo sa po tom pravom poobzeráme v indickom obchodíku. Niektorí využívajú na prípravu mango lassi mango zavarené v konzerve, poriadne si však pred kúpou preštudujte zloženie.  Alebo si ešte nezrelé mango nechajte pár dní dozrieť na okennej parapete. K mangu nakrájanému na kocky pridáme jogurt, štipku soli a korenie podľa vašich preferencií. Ak si chcete vychutnať čistú chuť manga a jogurtu, môžete korenie úplne vynechať (štipku soli však pridajte tak či tak). Pridáme vodu a rozmixujeme do hladka.

Zelené smoothie

Nezabúdajte na pitný režim, spestriť si ho môžete aj týmto jednoduchým osviežujúcim smoothie.

Mango lassi podávame vychladené s pár kockami ľadu. A už si len vychutnávame tú príjemnú sviežosť a pohladenie, ktoré tento nápoj prináša. Najlepšie pod slnečníkom (nezabúdame pritom na UV ochranu), s nohami "zababranými" od morského piesku, držiac v rukách naše najnovšie letné číslo magazínu BREZZA, ktoré si po novom môžete aj "kúpiť". Už ho máte prečítané?

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 35 Priemer: 4.2]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box