Domov ReceptyBez laktózy Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Autor: Veronika Čopíková
Mrkvové muffiny

Posledný veľkonočný recept tejto sezóny je tu! Tentokrát sú to jednoduché a rýchle mrkvové muffiny pripravené špeciálne v bezlepkovej verzii. Ak vám lepok nevadí, pokojne bezlepkové múky nahraďte múkami klasickými - mojou obľúbenou špaldovou alebo pšeničnou múkou. Ak sa však lepku vyhýbate, pretože musíte, prípadne by ste radi v tejto neľahkej dobe potešili vašich blízkych donáškou čerstvých muffinov, tento recept pre vás bude tým pravým. :) Muffiny sú mäkučké a vláčne, voňajú mrkvou a orieškami a ak budete mať trpezlivosť so zdobením, budú krásne aj na pohľad. Určite sa tým však netrápte a ak nemáte vrecúško na zdobenie, každý muffin len potrite krémom lyžicou. Vrch môžete ozdobiť cukrárskou posýpkou, skaramelizovanými vlašskými orechmi alebo nastrúhanou mrkvou. A ak by ste si chceli mrkvové muffiny pripraviť vo verzii bez laktózy, vďaka spolupráci s Kauflandom nájdete v recepte aj tipy na ich bezlaktózové produkty K-free. Budem sa tešiť, ak vám tieto muffiny spestria tohtoročné veľkonočné sviatky.

Ingrediencie

na 12 muffinov

  • 100 g múky z lieskových orechov
  • 50 g ryžovej múky
  • 50 g pohánkovej múky
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL bezlepkového kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 1 zrelý banán
  • 80 g trstinového cukru
  • 80 g masla (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové maslo K-free)
  • 100 g nastrúhanej mrkvy
  • 50 g vlašských orechov

Krém na muffiny

  • 250 g mascarpone (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové mascarpone)
  • 50 ml smotany na šľahanie (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózovú smotanu na šľahanie K-free)
  • 2 PL trstinového cukru
  • cukrárska posýpka (najlepšie bez obsahu lepku a laktózy, ak si chcete upiecť muffiny bez lepku a laktózy)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá kuchárka

RecenzieKniha roka 2020 - Panta Rhei Awards

PREZRIEŤ KNIHU

Mrkvové muffiny

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým v tanieri rozpučíme vidličkou banán na kašu a dáme ho do misky. K rozpučenému banánu pridáme vajcia, cukor a maslo izbovej teploty a premiešame metličkou. V druhej miske zmiešame múku z lieskových orechov (príp. inú orechovú múku), ryžovú a pohánkovú múku (ak si chcete upiecť klasické muffiny, ryžovú a pohánkovú múku nahraďte špaldovou múkou v rovnakom množstve), štipku soli, škoricu a bezlepkový prášok do pečiva. Suché ingrediencie prisypeme k mokrým a jemne premiešame, aby sa dobre prepojili. Na záver do cesta pridáme nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy a opäť jemne premiešame.

Do formy na muffiny poukladáme košíčky a naplníme ich cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme cca 20 minút (otestujeme špáradlom, či sú muffiny upečené). Upečené muffiny vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie do krémovej konzistencie. Ak je to potrebné, krém dosladíme a odložíme do chladničky, aby trochu stuhol. Následne krémom plníme cukrárske vrecko a každý muffin ozdobíme. Na záver môžeme muffiny posypať cukrárskou posýpkou. Nech vám chutí!

Mrkvové muffiny

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box