Domov ReceptyKoláče a zákusky Nepečený čokoládový cheesecake

Nepečený čokoládový cheesecake

Autor: Veronika Čopíková
Nepečený čokoládový cheesecake

Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou pripraviť  niečo sladké a zároveň nepečené, rýchlo pripravené a zároveň zakázané chytať, a aby to pri tom všetkom pošteklilo vaše chuťové poháriky. Komu to nedáva zmysel, nech mi píše, vysvetlím a pozvem na kus koláčovej reči. :) Výsledkom môjho úsilia a experimentovania je tentoraz nepečený čokoládový cheesecake. Je ľahký a nadýchaný, osladený banánmi a neskutočne sýty, takže si vychutnáte do sýtosti kúsoček a o zvyšok sa nezištne podelíte so známymi. O koláčik i o recept, dúfam. Tak hor sa do "pečenia " nepečenia!

Ingrediencie

Sušienkový základ

  • 200 g grahamových alebo maslových keksov
  • 1 PL trstinového cukru
  • 100 g rozpusteného masla

Krém

  • 500 g mascarpone izbovej teploty
  • 300 g jemne horkej čokolády
  • 2 - 3 banány
  • 2 PL kyslej pochúťkovej smotany
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na posypanie

  • nasekané mandle

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


 
Nepečený čokoládový cheesecake

Ako si pripraviť nepečený čokoládový cheesecake

Najprv si v mixéri rozmixujeme sušienky s lyžicou cukru. Rozdrvené sušienky presypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Následne celú sušienkovú zmes vysypeme do okrúhlej tortovej formy a prstami jemne rovnomerne utlačíme. Formu odložíme do chladničky a pripravíme si jednoduchý, ale o to lahodnejší krém bez cukru!

Rýchly nepečený koláč

Tento rýchly nepečený koláč si zamilujete! Je jednoduchý a bleskovo pripravený...

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Keď je čokoláda rozpustená, stiahneme ju zo sporáka a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Kým nám čokoláda chladne, vyšľaháme si mascarpone do hladkej a krémovej konzistencie. Pridáme vanilkový extrakt a smotanu a opäť šľaháme. Do tretice všetko dobré - pridáme banány rozpučené na kašu a šľaháme. Posledný krok - do krému pridáme roztopenú čokoládu a naozaj poslednýkrát šľaháme 2 - 3 minúty, kým nie je krém ľahký a nadýchaný.

Krém rozprestrieme na sušienkový základ, urovnáme špachtľou a posypeme nasekanými mandľami. Prikryjeme plastovou fóliou a chladíme 3 - 4 hodiny. Po uplynutí uvedeného času nepečený čokoládový cheesecake vyberieme a nakrájame. A teraz si už môžeme užívať sladký koláčik. :)

Tip: ak milujete čokoládu a chcete zintenzívniť jej chuť, polejte vychladený krém ešte čokoládovou polevou. Následne posypte orieškami a ukážkový cheesecake je na svete!

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

31 komentárov

Zuzana 9.6.2022 - 13:13
Už dlhšie sa chystám urobiť tento druh koláča. Mám doma aj suroviny takže sa konečne pustím do toho. Mám rada jednoduché a rýchle recepty. Ďakujem. Zuzana
Reaguj
Simona 11.10.2021 - 21:08

Cheesecake je fakt skvelý👍🏼 Myslíte, že by sa namiesto banánu mohli dať aj maliny poprípade malinové pyré a dochutiť keď tak cukrom (pri alergii na banán)? Ďakujem ☺️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 28.10.2021 - 22:26

Ahoj Simona, v prvom rade ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na nepečený cheesecake :) V tomto prípade by som dosladila krém cukrom a pokojne by som použila malinové pyré, len si treba ustrážiť konzistenciu, teda nepridať príliš veľa pyré, aby krém dobre stuhol :)

Reaguj
Robert 29.5.2021 - 21:35

Výborný recept, robím ho často. Rýchle, chutne a pri správnej kombinacii ingrediencií zdrave. Čo sa týka netuhnutia v niektorých prípadoch, tak treba použiť kvalitne suroviny, rozhodne žiadne odtučnene práve naopak. Mascarpone galbani, italiamo alebo originál talianske. Kysla smotana najlepšie vysoko percentná 18% alebo ideálne 36% a nešetrit. Takisto čokoláda je kľúčová. Jedine kvalitná 90% čokoláda, tie verzie “na varenie” nestoja za nič. Namiesto vanilkoveho extraktu kvalitný mletý bourbon. Moja preferencia je bez cukru až keto verzia kde namiesto susienok zomeliem orechy, kombinácia kešu, para, makadamove a jediným sladidlom ostávajú banány. Dakujem za recept :)

Reaguj
Kamila 30.12.2020 - 0:06
recept vyzera skvele, vyskusam ho na silvestra :) cim mam slahat krem? moze byt aj mixer?
Reaguj
Fero 31.3.2020 - 18:35

My sme pridali aj 250 g tvarohu k mascarpone a bolo to super.. najlepšie s čerstvými malinami..

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 12:18

Super, teším sa, že koláčik sa vydaril a tvaroh krém odľahčí, takže skvelá voľba :)

Reaguj
Michaela 18.1.2020 - 9:44

Skvelý recept! Ďakujem 🙂
Ja som použila kombináciu odtučneného tvarohu a mascarpone a kyslú smotanu som len zamiešala na záver (nešľahala som už) a vyšiel mi skvelý koláčik.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 12:17

Ďakujem pekne Michaela, veľmi sa teším, že nepečený čokoládový cheesecake sa vydaril :) Kombinácia tvarohu, mascarpone a kyslej smotany znie super! :)

Reaguj
Lívia 3.12.2019 - 13:03

Ani mne poriadne nestuhol :-( ale musim pochvalit a vyzdvihnut krem, bol uuuzasny, len tak som ho vyjedala lyzickou uz pocas chystania :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 22:10

Lívia to ma mrzí :( Krém je naozaj super, tiež ho rada vyjedám lyžičkou už počas chystania :) Recept sa chystám v najbližšej dobe opäť otestovať, tak upravím prípadne recept, keďže viacerí píšete, že vám nestuhol a druhej polovici naopak, pekne stuhol :)

Reaguj
Lívia 16.5.2020 - 9:30

Ja som pouzila vyhradne nizkotucny kremovy tvaroh (v rovnakom mnozstve ako mascarpone), a aj tak stuhol aj chutil paradne ! Vdaka za recept

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 13:44

Lívia super, veľmi sa teším, že sa koláčik vydaril! :)

Reaguj
Katarína 6.10.2019 - 14:25

Koláčik som robila podľa receptu a podarila sa, ako na obrázku. pekne stuhol. Nešľahala som príliš a čokoládu na záver som zapracovala lyžicou.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:59

Katarína, veľmi sa teším, že koláčik sa podaril a pekne stuhol :)

Reaguj
jana 15.4.2019 - 9:02

mne vôbec nestuhol a korpus bol zas úplne tvrdý :( a bol celú noc v chladničke..

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 9:25

Ahoj Janka, to ma veľmi mrzí :( Otestujem koláčik opätovne a pridám podrobnejšie tipy, aby sa to neopakovalo :)

Reaguj
Letková Iveta 18.6.2019 - 14:01

Pekný deň, ani mne vôbec nestuhol, netuším kde som spravila chybu, ale momentálne som ho zliala späť do misky, primiešala 3 vajíčka a kukuričny skrob a dala piecť…..sama som zvedavá či to bude vôbec jediteľné. 🤔🙈

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:55

Ahoj Iveta, to ma veľmi mrzí, určite koláčik opäť otestujem, či všetko funguje ako má a prípadne upravím pomer surovín, ak to bude potrebné. Ako dopadlo pečenie? :)

Reaguj
Silvia 8.8.2019 - 8:07

Zdravím, koláčik som neskúšala, ale robím podobný krém z mascarpone a čokolády a ten je práve naopak veľmi tuhý, musím ho natierať hneď po vymiešaní na koláč, ináč stuhne a je veľmi pevný. Chyba sa mohla stať v prílišnom šľahaní mascarpone, to má tendenciu tiecť , keď sa dlho šľahá. Jeho stačí lopatkou premiešať a veľmi krátko šľahať.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:39

Silvia, ďakujem pekne za doplnenie :) Skúsim ja recept opäť a doplním ho o prípadné zistenia, nakoľko sa priznám, že som ho už nerobila veľmi dlho :)

Reaguj
Nada 26.3.2019 - 18:00

Ahoj 😊A môže byt aj jemny tvaroh miesto mascarpone? Stuhne ten krem potom?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:54

Ahoj, hmm podľa mňa by mohol byť aj jemný tvaroh, ale nemám túto verziu ešte odskúšanú. Pridala by som radšej trocha agaru (rastlinnej želatíny) a budeš mať istotu, že stuhne :) Ale vyskúšam to spraviť a ak sa vydarí, pridám aj verziu s tvarohom ako alternatívu :) Ale Janka skúšala verziu polovica tvarohu a polovica mascarpone a písala, že to bolo super (komentár nižšie).

Reaguj
Nori 25.11.2019 - 10:06

Famózny, naozaj výborný koláčik, najlepší na druhy den (aj ked stačia aj tie 4 hod v chladničke) ale najfamóznejší bol dnes ráno. Áno, dala som si aj na raňajky :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.11.2019 - 21:07

Jeeej super, veľmi sa teším, že koláčik sa vydaril a chutil :)

Reaguj
Nikoleta 22.10.2018 - 9:46

Prosim Ta, recept je na aku tortovu formu? 20cm alebo 24-26cm? Dakujem :-)

Reaguj
Veronika
Veronika 22.10.2018 - 19:37

Ahoj Nikoleta, tento recept som robila v tortovej forme s priemerom 26 cm :)

Reaguj
Ľubica 15.10.2018 - 13:33

…jednoducho úžasný…celá rodina si pochutila :)

Reaguj
Veronika
Veronika 20.10.2018 - 20:01

Ahoj Ľubica, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že celej rodine chutilo :))

Reaguj
Jana 21.1.2018 - 21:24

tento nepeceny cheese cake je fajn , skusila som ho namiesto 500gr mascarpone som spravila trohu viac light verziu 250grmascarpone a 250gr nizkotucneho tvarohu.bolo to super

Reaguj
Veronika
Veronika 25.1.2018 - 20:25

Super Janka, tak to sa veľmi teším :) ja som milovník mascarpone, takže si ho rada doprajem :D ale light verzia je skvelý nápad :)

Reaguj
Top