Domov ReceptyKoláče a zákusky Nepečený čokoládový cheesecake

Nepečený čokoládový cheesecake

Autor: Veronika Čopíková
Nepečený čokoládový cheesecake

Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou pripraviť  niečo sladké a zároveň nepečené, rýchlo pripravené a zároveň zakázané chytať, a aby to pri tom všetkom pošteklilo vaše chuťové poháriky. Komu to nedáva zmysel, nech mi píše, vysvetlím a pozvem na kus koláčovej reči. :) Výsledkom môjho úsilia a experimentovania je tentoraz nepečený čokoládový cheesecake. Je ľahký a nadýchaný, osladený banánmi a neskutočne sýty, takže si vychutnáte do sýtosti kúsoček a o zvyšok sa nezištne podelíte so známymi. O koláčik i o recept, dúfam. Tak hor sa do "pečenia " nepečenia!

Ingrediencie

Sušienkový základ

  • 200 g grahamových alebo maslových keksov
  • 1 PL trstinového cukru
  • 100 g rozpusteného masla

Krém

  • 500 g mascarpone izbovej teploty
  • 300 g jemne horkej čokolády
  • 2 - 3 banány
  • 2 PL kyslej pochúťkovej smotany
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na posypanie

  • nasekané mandle

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Nepečený čokoládový cheesecake

Ako si pripraviť nepečený čokoládový cheesecake

Najprv si v mixéri rozmixujeme sušienky s lyžicou cukru. Rozdrvené sušienky presypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Následne celú sušienkovú zmes vysypeme do okrúhlej tortovej formy a prstami jemne rovnomerne utlačíme. Formu odložíme do chladničky a pripravíme si jednoduchý, ale o to lahodnejší krém bez cukru!

Rýchly nepečený koláč

Tento rýchly nepečený koláč si zamilujete! Je jednoduchý a bleskovo pripravený...

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Keď je čokoláda rozpustená, stiahneme ju zo sporáka a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Kým nám čokoláda chladne, vyšľaháme si mascarpone do hladkej a krémovej konzistencie. Pridáme vanilkový extrakt a smotanu a opäť šľaháme. Do tretice všetko dobré - pridáme banány rozpučené na kašu a šľaháme. Posledný krok - do krému pridáme roztopenú čokoládu a naozaj poslednýkrát šľaháme 2 - 3 minúty, kým nie je krém ľahký a nadýchaný.

Krém rozprestrieme na sušienkový základ, urovnáme špachtľou a posypeme nasekanými mandľami. Prikryjeme plastovou fóliou a chladíme 3 - 4 hodiny. Po uplynutí uvedeného času nepečený čokoládový cheesecake vyberieme a nakrájame. A teraz si už môžeme užívať sladký koláčik. :)

Tip: ak milujete čokoládu a chcete zintenzívniť jej chuť, polejte vychladený krém ešte čokoládovou polevou. Následne posypte orieškami a ukážkový cheesecake je na svete!

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 293 Priemer: 3.7]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

26 komentárov

Fero 31.3.2020 - 18:35

My sme pridali aj 250 g tvarohu k mascarpone a bolo to super.. najlepšie s čerstvými malinami..

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 12:18

Super, teším sa, že koláčik sa vydaril a tvaroh krém odľahčí, takže skvelá voľba :)

Reaguj
Michaela 18.1.2020 - 9:44

Skvelý recept! Ďakujem 🙂
Ja som použila kombináciu odtučneného tvarohu a mascarpone a kyslú smotanu som len zamiešala na záver (nešľahala som už) a vyšiel mi skvelý koláčik.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 12:17

Ďakujem pekne Michaela, veľmi sa teším, že nepečený čokoládový cheesecake sa vydaril :) Kombinácia tvarohu, mascarpone a kyslej smotany znie super! :)

Reaguj
Lívia 3.12.2019 - 13:03

Ani mne poriadne nestuhol :-( ale musim pochvalit a vyzdvihnut krem, bol uuuzasny, len tak som ho vyjedala lyzickou uz pocas chystania :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 22:10

Lívia to ma mrzí :( Krém je naozaj super, tiež ho rada vyjedám lyžičkou už počas chystania :) Recept sa chystám v najbližšej dobe opäť otestovať, tak upravím prípadne recept, keďže viacerí píšete, že vám nestuhol a druhej polovici naopak, pekne stuhol :)

Reaguj
Lívia 16.5.2020 - 9:30

Ja som pouzila vyhradne nizkotucny kremovy tvaroh (v rovnakom mnozstve ako mascarpone), a aj tak stuhol aj chutil paradne ! Vdaka za recept

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 13:44

Lívia super, veľmi sa teším, že sa koláčik vydaril! :)

Reaguj
Katarína 6.10.2019 - 14:25

Koláčik som robila podľa receptu a podarila sa, ako na obrázku. pekne stuhol. Nešľahala som príliš a čokoládu na záver som zapracovala lyžicou.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:59

Katarína, veľmi sa teším, že koláčik sa podaril a pekne stuhol :)

Reaguj
jana 15.4.2019 - 9:02

mne vôbec nestuhol a korpus bol zas úplne tvrdý :( a bol celú noc v chladničke..

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 9:25

Ahoj Janka, to ma veľmi mrzí :( Otestujem koláčik opätovne a pridám podrobnejšie tipy, aby sa to neopakovalo :)

Reaguj
Letková Iveta 18.6.2019 - 14:01

Pekný deň, ani mne vôbec nestuhol, netuším kde som spravila chybu, ale momentálne som ho zliala späť do misky, primiešala 3 vajíčka a kukuričny skrob a dala piecť…..sama som zvedavá či to bude vôbec jediteľné. 🤔🙈

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:55

Ahoj Iveta, to ma veľmi mrzí, určite koláčik opäť otestujem, či všetko funguje ako má a prípadne upravím pomer surovín, ak to bude potrebné. Ako dopadlo pečenie? :)

Reaguj
Silvia 8.8.2019 - 8:07

Zdravím, koláčik som neskúšala, ale robím podobný krém z mascarpone a čokolády a ten je práve naopak veľmi tuhý, musím ho natierať hneď po vymiešaní na koláč, ináč stuhne a je veľmi pevný. Chyba sa mohla stať v prílišnom šľahaní mascarpone, to má tendenciu tiecť , keď sa dlho šľahá. Jeho stačí lopatkou premiešať a veľmi krátko šľahať.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:39

Silvia, ďakujem pekne za doplnenie :) Skúsim ja recept opäť a doplním ho o prípadné zistenia, nakoľko sa priznám, že som ho už nerobila veľmi dlho :)

Reaguj
Nada 26.3.2019 - 18:00

Ahoj 😊A môže byt aj jemny tvaroh miesto mascarpone? Stuhne ten krem potom?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:54

Ahoj, hmm podľa mňa by mohol byť aj jemný tvaroh, ale nemám túto verziu ešte odskúšanú. Pridala by som radšej trocha agaru (rastlinnej želatíny) a budeš mať istotu, že stuhne :) Ale vyskúšam to spraviť a ak sa vydarí, pridám aj verziu s tvarohom ako alternatívu :) Ale Janka skúšala verziu polovica tvarohu a polovica mascarpone a písala, že to bolo super (komentár nižšie).

Reaguj
Nori 25.11.2019 - 10:06

Famózny, naozaj výborný koláčik, najlepší na druhy den (aj ked stačia aj tie 4 hod v chladničke) ale najfamóznejší bol dnes ráno. Áno, dala som si aj na raňajky :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.11.2019 - 21:07

Jeeej super, veľmi sa teším, že koláčik sa vydaril a chutil :)

Reaguj
Nikoleta 22.10.2018 - 9:46

Prosim Ta, recept je na aku tortovu formu? 20cm alebo 24-26cm? Dakujem :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 22.10.2018 - 19:37

Ahoj Nikoleta, tento recept som robila v tortovej forme s priemerom 26 cm :)

Reaguj
Ľubica 15.10.2018 - 13:33

…jednoducho úžasný…celá rodina si pochutila :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 20.10.2018 - 20:01

Ahoj Ľubica, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že celej rodine chutilo :))

Reaguj
Jana 21.1.2018 - 21:24

tento nepeceny cheese cake je fajn , skusila som ho namiesto 500gr mascarpone som spravila trohu viac light verziu 250grmascarpone a 250gr nizkotucneho tvarohu.bolo to super

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 25.1.2018 - 20:25

Super Janka, tak to sa veľmi teším :) ja som milovník mascarpone, takže si ho rada doprajem :D ale light verzia je skvelý nápad :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box