Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou pripraviť niečo sladké a zároveň nepečené, rýchlo pripravené a zároveň zakázané chytať, a aby to pri tom všetkom pošteklilo vaše chuťové poháriky. Komu to nedáva zmysel, nech mi píše, vysvetlím a pozvem na kus koláčovej reči. :) Výsledkom môjho úsilia a experimentovania je tentoraz nepečený čokoládový cheesecake. Je ľahký a nadýchaný, osladený banánmi a neskutočne sýty, takže si vychutnáte do sýtosti kúsoček a o zvyšok sa nezištne podelíte so známymi. O koláčik i o recept, dúfam. Tak hor sa do "pečenia " nepečenia!
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 200 g grahamových alebo maslových keksov
- 1 PL trstinového cukru
- 100 g rozpusteného masla
Krém
- 500 g mascarpone izbovej teploty
- 300 g jemne horkej čokolády
- 2 - 3 banány
- 2 PL kyslej pochúťkovej smotany
- 1 ČL vanilkového extraktu
Na posypanie
- nasekané mandle

Ako si pripraviť nepečený čokoládový cheesecake
1 Najprv si v mixéri rozmixujeme sušienky s lyžicou cukru. Rozdrvené sušienky presypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Následne celú sušienkovú zmes vysypeme do okrúhlej tortovej formy a prstami jemne rovnomerne utlačíme. Formu odložíme do chladničky a pripravíme si jednoduchý, ale o to lahodnejší krém bez cukru!
Rýchly nepečený koláč
Tento rýchly nepečený koláč si zamilujete! Je jednoduchý a bleskovo pripravený...
2 Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Keď je čokoláda rozpustená, stiahneme ju zo sporáka a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Kým nám čokoláda chladne, vyšľaháme si mascarpone do hladkej a krémovej konzistencie. Pridáme vanilkový extrakt a smotanu a opäť šľaháme. Do tretice všetko dobré - pridáme banány rozpučené na kašu a šľaháme. Posledný krok - do krému pridáme roztopenú čokoládu a naozaj poslednýkrát šľaháme 2 - 3 minúty, kým nie je krém ľahký a nadýchaný.
3 Krém rozprestrieme na sušienkový základ, urovnáme špachtľou a posypeme nasekanými mandľami. Prikryjeme plastovou fóliou a chladíme 3 - 4 hodiny. Po uplynutí uvedeného času nepečený čokoládový cheesecake vyberieme a nakrájame. A teraz si už môžeme užívať sladký koláčik. :)
- Tip: ak milujete čokoládu a chcete zintenzívniť jej chuť, polejte vychladený krém ešte čokoládovou polevou. Následne posypte orieškami a ukážkový cheesecake je na svete!
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
34 komentárov
Ahoj Zuzana, super, teším sa a dúfam, že sa podarí a bude chutiť :)
Cheesecake je fakt skvelý👍🏼 Myslíte, že by sa namiesto banánu mohli dať aj maliny poprípade malinové pyré a dochutiť keď tak cukrom (pri alergii na banán)? Ďakujem ☺️
Ahoj Simona, v prvom rade ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na nepečený cheesecake :) V tomto prípade by som dosladila krém cukrom a pokojne by som použila malinové pyré, len si treba ustrážiť konzistenciu, teda nepridať príliš veľa pyré, aby krém dobre stuhol :)
Výborný recept, robím ho často. Rýchle, chutne a pri správnej kombinacii ingrediencií zdrave. Čo sa týka netuhnutia v niektorých prípadoch, tak treba použiť kvalitne suroviny, rozhodne žiadne odtučnene práve naopak. Mascarpone galbani, italiamo alebo originál talianske. Kysla smotana najlepšie vysoko percentná 18% alebo ideálne 36% a nešetrit. Takisto čokoláda je kľúčová. Jedine kvalitná 90% čokoláda, tie verzie “na varenie” nestoja za nič. Namiesto vanilkoveho extraktu kvalitný mletý bourbon. Moja preferencia je bez cukru až keto verzia kde namiesto susienok zomeliem orechy, kombinácia kešu, para, makadamove a jediným sladidlom ostávajú banány. Dakujem za recept :)
Ďakujem krásne Robert :) Aj za všetky tipy na kvalitné produkty a prípravu korpusu bez sušienok :)
Ahoj Kamila, jasné, môžeš mixérom :) Ja používam stolný mixér, ten klasický s dvoma metličkami :)
My sme pridali aj 250 g tvarohu k mascarpone a bolo to super.. najlepšie s čerstvými malinami..
Super, teším sa, že koláčik sa vydaril a tvaroh krém odľahčí, takže skvelá voľba :)
Skvelý recept! Ďakujem 🙂
Ja som použila kombináciu odtučneného tvarohu a mascarpone a kyslú smotanu som len zamiešala na záver (nešľahala som už) a vyšiel mi skvelý koláčik.
Ďakujem pekne Michaela, veľmi sa teším, že nepečený čokoládový cheesecake sa vydaril :) Kombinácia tvarohu, mascarpone a kyslej smotany znie super! :)
Ani mne poriadne nestuhol :-( ale musim pochvalit a vyzdvihnut krem, bol uuuzasny, len tak som ho vyjedala lyzickou uz pocas chystania :-)
Lívia to ma mrzí :( Krém je naozaj super, tiež ho rada vyjedám lyžičkou už počas chystania :) Recept sa chystám v najbližšej dobe opäť otestovať, tak upravím prípadne recept, keďže viacerí píšete, že vám nestuhol a druhej polovici naopak, pekne stuhol :)
Ja som pouzila vyhradne nizkotucny kremovy tvaroh (v rovnakom mnozstve ako mascarpone), a aj tak stuhol aj chutil paradne ! Vdaka za recept
Lívia super, veľmi sa teším, že sa koláčik vydaril! :)
Koláčik som robila podľa receptu a podarila sa, ako na obrázku. pekne stuhol. Nešľahala som príliš a čokoládu na záver som zapracovala lyžicou.
Katarína, veľmi sa teším, že koláčik sa podaril a pekne stuhol :)
mne vôbec nestuhol a korpus bol zas úplne tvrdý :( a bol celú noc v chladničke..
Ahoj Janka, to ma veľmi mrzí :( Otestujem koláčik opätovne a pridám podrobnejšie tipy, aby sa to neopakovalo :)
Pekný deň, ani mne vôbec nestuhol, netuším kde som spravila chybu, ale momentálne som ho zliala späť do misky, primiešala 3 vajíčka a kukuričny skrob a dala piecť…..sama som zvedavá či to bude vôbec jediteľné. 🤔🙈
Ahoj Iveta, to ma veľmi mrzí, určite koláčik opäť otestujem, či všetko funguje ako má a prípadne upravím pomer surovín, ak to bude potrebné. Ako dopadlo pečenie? :)
Zdravím, koláčik som neskúšala, ale robím podobný krém z mascarpone a čokolády a ten je práve naopak veľmi tuhý, musím ho natierať hneď po vymiešaní na koláč, ináč stuhne a je veľmi pevný. Chyba sa mohla stať v prílišnom šľahaní mascarpone, to má tendenciu tiecť , keď sa dlho šľahá. Jeho stačí lopatkou premiešať a veľmi krátko šľahať.
Silvia, ďakujem pekne za doplnenie :) Skúsim ja recept opäť a doplním ho o prípadné zistenia, nakoľko sa priznám, že som ho už nerobila veľmi dlho :)
Ahoj 😊A môže byt aj jemny tvaroh miesto mascarpone? Stuhne ten krem potom?
Ahoj, hmm podľa mňa by mohol byť aj jemný tvaroh, ale nemám túto verziu ešte odskúšanú. Pridala by som radšej trocha agaru (rastlinnej želatíny) a budeš mať istotu, že stuhne :) Ale vyskúšam to spraviť a ak sa vydarí, pridám aj verziu s tvarohom ako alternatívu :) Ale Janka skúšala verziu polovica tvarohu a polovica mascarpone a písala, že to bolo super (komentár nižšie).
Famózny, naozaj výborný koláčik, najlepší na druhy den (aj ked stačia aj tie 4 hod v chladničke) ale najfamóznejší bol dnes ráno. Áno, dala som si aj na raňajky :-)
Jeeej super, veľmi sa teším, že koláčik sa vydaril a chutil :)
Prosim Ta, recept je na aku tortovu formu? 20cm alebo 24-26cm? Dakujem :-)
Ahoj Nikoleta, tento recept som robila v tortovej forme s priemerom 26 cm :)
…jednoducho úžasný…celá rodina si pochutila :)
Ahoj Ľubica, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že celej rodine chutilo :))
tento nepeceny cheese cake je fajn , skusila som ho namiesto 500gr mascarpone som spravila trohu viac light verziu 250grmascarpone a 250gr nizkotucneho tvarohu.bolo to super
Super Janka, tak to sa veľmi teším :) ja som milovník mascarpone, takže si ho rada doprajem :D ale light verzia je skvelý nápad :)