Domov ReceptyKoláče a zákusky Čokoládový nepečený cheesecake

Čokoládový nepečený cheesecake

Autor: Veronika Čopíková
Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake je mojím obľúbeným dezertom počas celého roka. Pochutia si na ňom malí aj veľkí, špeciálne však všetci milovníci čokolády. Recept na nepečený cheesecake je ultra jednoduchý a rýchly, vyžaduje si však veľkú dávku trpezlivosti, aby sme celý krém nezjedli rovno z misky. :D Cheesecake je ľahký a nadýchaný, osladený banánmi a vďaka kombinácii horkej čokolády, mascarpone a banánov aj skvele zasýti, takže si vychutnáš do sýtosti kúsok a o zvyšok sa s radosťou podelíš s najbližšími. Aj keď... odporúčam ti radšej si pár kúskov nechať pre seba, lebo je možné, že sa každé ráno zobudíš s chuťou na ďalší kúsok tejto nepečenej čokoládovo-banánovej dobroty. :D

Vyskúšaj aj moje ďalšie recepty na cheesecake - na jesennú sezónu sa dokonale hodí gaštanový cheesecake alebo môj jesenno-vianočný recept na perníkový cheesecake s vínovými hruškami. A počas celého roka ti určite zachutí aj môj jednoduchý ovocný cheesecake, tvarohový cheesecake s makom či kávový cheesecake, ktorí ocenia všetci milovníci kávy.

Ingrediencie

na formu s Ø 20 cm

  • 200 g maslových sušienok
  • 80 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 300 g horkej čokolády
  • 3 zrelé banány
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 ČL mletej vanilky

Čokoládová poleva

  • 100 g horkej čokolády
  • čokoládové hobliny na posypanie

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Nepečený čokoládový cheesecake

Nepečený čokoládový cheesecake bez pridaného cukru

1 Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote, presypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes vysypeme do okrúhlej formy a odmerkou, lyžicou alebo rukou rovnomerne poutláčame na dno a sčasti aj na boky formy. Takto pripravený sušienkový korpus vložíme do chladničky na 15 minút. Medzitým si pripravíme jednoduchý, lahodný krém bez pridaného cukru. :-) Vo vodnom kúpeli roztopíme 300 g horkej čokolády. Keď je čokoláda roztopená, stiahneme ju zo sporáka a necháme trochu vychladnúť.

Vyskúšaj aj tieto čokoládové recepty

2Vo väčšej miske vyšľaháme mascarpone s mletou vanilkou a banánmi rozpučenými na kašu. Pridáme mierne vychladnutú roztopenú čokoládu a kyslú smotanu a jemne premiešame kuchynskou stierkou. Krém vylejeme na sušienkový základ a rovnomerne urovnáme. Formu prikryjeme potravinárskou fóliou alebo alobalom a vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Predtým, než vyberieme cheesecake z formy, necháme ho chvíľku postáť pri izbovej teplote, následne jemne uvoľníme okraje príborovým nožom. Pred servírovaním polejeme nepečený cheesecake roztopenou horkou čokoládou a posypeme čokoládovými hoblinami.

Moje tipy

  • Na sušienkový korpus odporúčam použiť kvalitné sušienky - ja momentálne najradšej používam sušienky Galletti od Mulino Bianco
  • Ak sa ti nechce čakať na to, až cheesecake stuhne, môžeš si tento dezert pripraviť aj do pohárikov, podobne ako pri mojom recepte na banánové tiramisu
  • Mascarpone môžeš sčasti nahradiť jemným krémovým tvarohom, teda použiť 250 g mascarpone a 250 g tvarohu
  • Do krému a na polevu použi kvalitnú horkú čokoládu - výborne sa sem hodí čokoláda s obsahom kakaa 70 a 80 %
  • S množstvom čokolády v recepte na nepečený cheesecake môžeš experimentovať - ak sa ti zdá, že jej je v kréme priveľa, môžeš uvedených 300 g znížiť o 50 - 100 g (rátaj však s tým, že sa ti trochu zmení aj konzistencia krému) alebo z receptu vynechať čokoládovú polevu a čokoládové hobliny a cheesecake namiesto toho ozdobiť ovocím, spraviť ovocnú omáčku alebo ho posypať kvalitným kakaom
  • Do krému môžeš pridať aj ochutenú horkú čokoládu, napríklad horkú čokoládu s kandizovaným pomarančom, malinami či kúskami lieskovcov
  • Tento cheesecake je nepečený, ak ti však na začiatok nevadí trocha pečenia, odporúčam sušienkový základ upiecť na 15 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Sušienkový korpus je potom chrumkavejší a jeho chuť výraznejšia.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

38 komentárov

ibojka 28.11.2023 - 11:47
Ahoj Veronika, veľmi pekne ti ďakujem za super recept, robila som ho včera a bol výborný myslím na čokoládový nepečený cheesecake. Budem ho veľmi často robiť, lebo je rýchly a super chutí. Bude mať miesto aj pri vianočnom pečení. Ďakujem ti ! Ibojka
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.12.2023 - 23:00

Ahoj Ibojka, veľmi sa teším, že sa nepečený čokoládový cheesecake podaril a chutilo! :) A že ho budeš robiť často, dokonca aj v rámci Vianoc :) Krásne sviatky ti želám :)

Reaguj
Alena 9.10.2023 - 13:26
Výborný koláčik, skúšala som cez víkend. Mal veľký úspech u mojich detí , môjho manžela dokonca aj v práci. Odporúčam vyskúšať :-) Je skvelý a jednoduchý :-D
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.10.2023 - 19:47

Ďakujem krásne Alenka :) Veľmi sa teším, že cheesecake sa podaril a mal úspech v celej rodine a dokonca aj v manželovej práci :)

Reaguj
Zuzana 9.6.2022 - 13:13
Už dlhšie sa chystám urobiť tento druh koláča. Mám doma aj suroviny takže sa konečne pustím do toho. Mám rada jednoduché a rýchle recepty. Ďakujem. Zuzana
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 9:54

Ahoj Zuzana, super, teším sa a dúfam, že sa podarí a bude chutiť :)

Reaguj
Simona 11.10.2021 - 21:08

Cheesecake je fakt skvelý?? Myslíte, že by sa namiesto banánu mohli dať aj maliny poprípade malinové pyré a dochutiť keď tak cukrom (pri alergii na banán)? Ďakujem ☺️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 28.10.2021 - 22:26

Ahoj Simona, v prvom rade ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na nepečený cheesecake :) V tomto prípade by som dosladila krém cukrom a pokojne by som použila malinové pyré, len si treba ustrážiť konzistenciu, teda nepridať príliš veľa pyré, aby krém dobre stuhol :)

Reaguj
Robert 29.5.2021 - 21:35

Výborný recept, robím ho často. Rýchle, chutne a pri správnej kombinacii ingrediencií zdrave. Čo sa týka netuhnutia v niektorých prípadoch, tak treba použiť kvalitne suroviny, rozhodne žiadne odtučnene práve naopak. Mascarpone galbani, italiamo alebo originál talianske. Kysla smotana najlepšie vysoko percentná 18% alebo ideálne 36% a nešetrit. Takisto čokoláda je kľúčová. Jedine kvalitná 90% čokoláda, tie verzie “na varenie” nestoja za nič. Namiesto vanilkoveho extraktu kvalitný mletý bourbon. Moja preferencia je bez cukru až keto verzia kde namiesto susienok zomeliem orechy, kombinácia kešu, para, makadamove a jediným sladidlom ostávajú banány. Dakujem za recept :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 9:55

Ďakujem krásne Robert :) Aj za všetky tipy na kvalitné produkty a prípravu korpusu bez sušienok :)

Reaguj
Kamila 30.12.2020 - 0:06
recept vyzera skvele, vyskusam ho na silvestra :) cim mam slahat krem? moze byt aj mixer?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 9:56

Ahoj Kamila, jasné, môžeš mixérom :) Ja používam stolný mixér, ten klasický s dvoma metličkami :)

Reaguj
Fero 31.3.2020 - 18:35

My sme pridali aj 250 g tvarohu k mascarpone a bolo to super.. najlepšie s čerstvými malinami..

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 12:18

Super, teším sa, že koláčik sa vydaril a tvaroh krém odľahčí, takže skvelá voľba :)

Reaguj
Michaela 18.1.2020 - 9:44

Skvelý recept! Ďakujem ?
Ja som použila kombináciu odtučneného tvarohu a mascarpone a kyslú smotanu som len zamiešala na záver (nešľahala som už) a vyšiel mi skvelý koláčik.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 12:17

Ďakujem pekne Michaela, veľmi sa teším, že nepečený čokoládový cheesecake sa vydaril :) Kombinácia tvarohu, mascarpone a kyslej smotany znie super! :)

Reaguj
Lívia 3.12.2019 - 13:03

Ani mne poriadne nestuhol :-( ale musim pochvalit a vyzdvihnut krem, bol uuuzasny, len tak som ho vyjedala lyzickou uz pocas chystania :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 22:10

Lívia to ma mrzí :( Krém je naozaj super, tiež ho rada vyjedám lyžičkou už počas chystania :) Recept sa chystám v najbližšej dobe opäť otestovať, tak upravím prípadne recept, keďže viacerí píšete, že vám nestuhol a druhej polovici naopak, pekne stuhol :)

Reaguj
Lívia 16.5.2020 - 9:30

Ja som pouzila vyhradne nizkotucny kremovy tvaroh (v rovnakom mnozstve ako mascarpone), a aj tak stuhol aj chutil paradne ! Vdaka za recept

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 13:44

Lívia super, veľmi sa teším, že sa koláčik vydaril! :)

Reaguj
Katarína 6.10.2019 - 14:25

Koláčik som robila podľa receptu a podarila sa, ako na obrázku. pekne stuhol. Nešľahala som príliš a čokoládu na záver som zapracovala lyžicou.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:59

Katarína, veľmi sa teším, že koláčik sa podaril a pekne stuhol :)

Reaguj
jana 15.4.2019 - 9:02

mne vôbec nestuhol a korpus bol zas úplne tvrdý :( a bol celú noc v chladničke..

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 9:25

Ahoj Janka, to ma veľmi mrzí :( Otestujem koláčik opätovne a pridám podrobnejšie tipy, aby sa to neopakovalo :)

Reaguj
Letková Iveta 18.6.2019 - 14:01

Pekný deň, ani mne vôbec nestuhol, netuším kde som spravila chybu, ale momentálne som ho zliala späť do misky, primiešala 3 vajíčka a kukuričny skrob a dala piecť…..sama som zvedavá či to bude vôbec jediteľné. ??

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:55

Ahoj Iveta, to ma veľmi mrzí, určite koláčik opäť otestujem, či všetko funguje ako má a prípadne upravím pomer surovín, ak to bude potrebné. Ako dopadlo pečenie? :)

Reaguj
Silvia 8.8.2019 - 8:07

Zdravím, koláčik som neskúšala, ale robím podobný krém z mascarpone a čokolády a ten je práve naopak veľmi tuhý, musím ho natierať hneď po vymiešaní na koláč, ináč stuhne a je veľmi pevný. Chyba sa mohla stať v prílišnom šľahaní mascarpone, to má tendenciu tiecť , keď sa dlho šľahá. Jeho stačí lopatkou premiešať a veľmi krátko šľahať.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:39

Silvia, ďakujem pekne za doplnenie :) Skúsim ja recept opäť a doplním ho o prípadné zistenia, nakoľko sa priznám, že som ho už nerobila veľmi dlho :)

Reaguj
Nada 26.3.2019 - 18:00

Ahoj ?A môže byt aj jemny tvaroh miesto mascarpone? Stuhne ten krem potom?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:54

Ahoj, hmm podľa mňa by mohol byť aj jemný tvaroh, ale nemám túto verziu ešte odskúšanú. Pridala by som radšej trocha agaru (rastlinnej želatíny) a budeš mať istotu, že stuhne :) Ale vyskúšam to spraviť a ak sa vydarí, pridám aj verziu s tvarohom ako alternatívu :) Ale Janka skúšala verziu polovica tvarohu a polovica mascarpone a písala, že to bolo super (komentár nižšie).

Reaguj
Nori 25.11.2019 - 10:06

Famózny, naozaj výborný koláčik, najlepší na druhy den (aj ked stačia aj tie 4 hod v chladničke) ale najfamóznejší bol dnes ráno. Áno, dala som si aj na raňajky :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.11.2019 - 21:07

Jeeej super, veľmi sa teším, že koláčik sa vydaril a chutil :)

Reaguj
Nikoleta 22.10.2018 - 9:46

Prosim Ta, recept je na aku tortovu formu? 20cm alebo 24-26cm? Dakujem :-)

Reaguj
Veronika
Veronika 22.10.2018 - 19:37

Ahoj Nikoleta, tento recept som robila v tortovej forme s priemerom 26 cm :)

Reaguj
Ľubica 15.10.2018 - 13:33

…jednoducho úžasný…celá rodina si pochutila :)

Reaguj
Veronika
Veronika 20.10.2018 - 20:01

Ahoj Ľubica, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že celej rodine chutilo :))

Reaguj
Jana 21.1.2018 - 21:24

tento nepeceny cheese cake je fajn , skusila som ho namiesto 500gr mascarpone som spravila trohu viac light verziu 250grmascarpone a 250gr nizkotucneho tvarohu.bolo to super

Reaguj
Veronika
Veronika 25.1.2018 - 20:25

Super Janka, tak to sa veľmi teším :) ja som milovník mascarpone, takže si ho rada doprajem :D ale light verzia je skvelý nápad :)

Reaguj