Domov ReceptyBez laktózy Ovocné želé

Ovocné želé

Autor: Veronika Čopíková
Ovocna panna cotta

Ingrediencie

Jahodové želé

  • 150 ml čerstvej jahodovej šťavy
  • 2 PL medu
  • 50 ml vody
  • 10 - 15 g želatíny (môžete použiť jedlú bravčovú želatínu, ktorá obsahuje kolagén alebo želatínu rastlinného pôvodu - agar)
  • hrsť jahôd na ozdobu

Pomarančové želé

  • 150 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  • 2 PL medu
  • 50 ml vody
  • 10 - 15 g želatíny
  • plátky kiwi na ozdobu

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Vanilková Panna Cotta 

Vanilková Panna cotta patrí medzi moje najobľúbenejšie dezerty. Na počudovanie som ochutnala svoju prvú a pritom neskutočne chutnú panna cottu v malej pizzerii na strednom Slovensku.

Postup

1 Do menšieho hrnca dáme 2 polievkové lyžice vody, prisypeme 10 - 15 g želatíny (množstvo závisí od toho, akú konzistenciu želé chcete dostať) a necháme 10 minút napučať. Za stáleho miešanie zahrejeme, až kým sa nám želatína úplne nerozpustí. Pridáme zvyšok vody, rozmiešame metličkou a vmiešame do jahodovo-medovej šťavy. Odložíme do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravíme pomarančové želé. Postup je úplne rovnaký, len zameníme jahodovú šťavu za pomarančovú. :)

2 Želé vyberieme z chladničky a vrstvíme do pohárikov v poradí - jahodová vrstva, hrubšia pomarančová vrstva a opäť jahodová. Navrch položíme pár jahôdok, mesiačik pomaranča alebo plátok kiwi. Dobrú chuť! :)

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.