Domov ReceptyBez laktózy Ovocné želé

Ovocné želé

Autor: Veronika Čopíková
Ovocna panna cotta

Ingrediencie

Jahodové želé

  • 150 ml čerstvej jahodovej šťavy
  • 2 PL medu
  • 50 ml vody
  • 10 - 15 g želatíny (môžete použiť jedlú bravčovú želatínu, ktorá obsahuje kolagén alebo želatínu rastlinného pôvodu - agar)
  • hrsť jahôd na ozdobu

Pomarančové želé

  • 150 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  • 2 PL medu
  • 50 ml vody
  • 10 - 15 g želatíny
  • plátky kiwi na ozdobu

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Vanilková Panna Cotta 

Vanilková Panna cotta patrí medzi moje najobľúbenejšie dezerty. Na počudovanie som ochutnala svoju prvú a pritom neskutočne chutnú panna cottu v malej pizzerii na strednom Slovensku.

Postup

Do menšieho hrnca dáme 2 polievkové lyžice vody, prisypeme 10 - 15 g želatíny (množstvo závisí od toho, akú konzistenciu želé chcete dostať) a necháme 10 minút napučať. Za stáleho miešanie zahrejeme, až kým sa nám želatína úplne nerozpustí. Pridáme zvyšok vody, rozmiešame metličkou a vmiešame do jahodovo-medovej šťavy. Odložíme do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravíme pomarančové želé. Postup je úplne rovnaký, len zameníme jahodovú šťavu za pomarančovú. :) Želé vyberieme z chladničky a vrstvíme do pohárikov v poradí - jahodová vrstva, hrubšia pomarančová vrstva a opäť jahodová. Navrch položíme pár jahôdok, mesiačik pomaranča alebo plátok kiwi. Dobrú chuť! :) 

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 6 Priemer: 3.5]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box