Blíži sa jar a s ňou aj všetky milé stretnutia s našimi blízkymi. U nás doma som zaviedla tradíciu nedeľných dlhých raňajok a vždy keď máme pred sebou voľný víkend, rada na tieto dlhé raňajky pozývam aj svojich najbližších. Jedlo a konverzácie pri spoločnom stole, ktoré ho sprevádzajú, sú pre mňa jedny z najmilších okamihov, preto rada vymýšľam vždy nové a nové kombinácie jedál, ktorými by som ich pohostila. :) A najradšej sa inšpirujem práve v talianskej kuchyni, keďže tá je známa svojou jednoduchosťou, kvalitnými ingredienciami a pritom zaručene chutným výsledkom. Mnohí z vás už určite poznajú recept na chrumkavú paradajkovú bruschettu, ktorú nájdete v mojej prvej kuchárskej knihe. Tento recept je jej malou obmenou, je však vhodný pre všetkých bezlepkáčov, nakoľko v ňom nájdete aj tip na bezgluténové pečivo od Kauflandu. V ich sortimente nájdete pod značkou K-free bezgluténové pečivo a cestoviny, ktoré rada využívam pri príprave bezlepkových receptov. Na chrumkavú bruschettu vám stačí zopár ingrediencií a výsledok je neuveriteľne chutný! Budem sa tešiť, ak recept najbližšie vyskúšate a dáte mi vedieť, ako vám chutilo.
Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka. Pri objednávke dvoch kníh je poštovné zadarmo!
Ingrediencie
na 3 – 4 porcie
- 500 g cherry paradajok
- 7 PL panenského olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 bageta alebo iné pečivo (pre verziu bez lepku odporúčam použiť 1 balenie bezlepkových svetlých žemlí K-free, ktoré nájdete v Kauflande)
- mozzarella
- bazalkové pesto
- hrsť lístkov bazalky
- soľ a čierne korenie
Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!
1Paradajky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Zalejeme ich olivovým olejom, pridáme prelisované strúčiky cesnaku, ochutíme soľou a čiernym korením a dobre premiešame. Necháme pár minút postáť. Následne paradajky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, kým nezmäknú.
2
Bagetu alebo iné pečivo nakrájame na približne rovnaké kúsky. Ak použijete bezlepkové svetlé žemle K-free od Kauflandu, prekrojte ich na polovicu. Jednotlivé kúsky potrieme zvyšným olivovým olejom, ktorý zostal v miske a opečieme na grile, panvici alebo vložíme na 10 minút do rúry. Chrumkavé pečivo potrieme pestom, na to dáme plátok mozzarelly, grilované paradajky a lístky čerstvej bazalky.
Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
5 komentárov
Ahoj Peter, bazalkové pesto som ešte nerobila, robievam len pesto z medvedieho cesnaku, ak by som teda robila aj bazalkové, tak podobne ako toto: https://www.lenivakucharka.sk/pesto-z-medvedieho-cesnaku/ :)
Jeeej, to sa veľmi teším Janka :) Domáce pesto z medvedieho cesnaku je výborné doplnenie a ďakujeme aj za tip so sušenými paradajkami :) Krásny deň ti želám!