Domov ReceptyBez lepku Chrumkavá paradajková bruschetta

Chrumkavá paradajková bruschetta

Autor: Veronika Čopíková
Chrumkavá paradajková bruschetta

Blíži sa jar a s ňou aj všetky milé stretnutia s našimi blízkymi. U nás doma som zaviedla tradíciu nedeľných dlhých raňajok a vždy keď máme pred sebou voľný víkend, rada na tieto dlhé raňajky pozývam aj svojich najbližších. Jedlo a konverzácie pri spoločnom stole, ktoré ho sprevádzajú, sú pre mňa jedny z najmilších okamihov, preto rada vymýšľam vždy nové a nové kombinácie jedál, ktorými by som ich pohostila. :) A najradšej sa inšpirujem práve v talianskej kuchyni, keďže tá je známa svojou jednoduchosťou, kvalitnými ingredienciami a pritom zaručene chutným výsledkom.

Mnohí z vás už určite poznajú recept na chrumkavú paradajkovú bruschettu, ktorú nájdete v mojej prvej kuchárskej knihe. Tento recept je jej malou obmenou, je však vhodný pre všetkých bezlepkáčov, nakoľko v ňom nájdete aj tip na bezgluténové pečivo od Kauflandu. V ich sortimente nájdete pod značkou K-free bezgluténové pečivo a cestoviny, ktoré rada využívam pri príprave bezlepkových receptov. Na chrumkavú bruschettu vám stačí zopár ingrediencií a výsledok je neuveriteľne chutný! Budem sa tešiť, ak recept najbližšie vyskúšate a dáte mi vedieť, ako vám chutilo.

Ingrediencie

na 3 – 4 porcie

  • 500 g cherry paradajok
  • 7 PL panenského olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 bageta alebo iné pečivo (pre verziu bez lepku odporúčam použiť 1 balenie bezlepkových svetlých žemlí K-free, ktoré nájdete v Kauflande)
  • mozzarella
  • bazalkové pesto
  • hrsť lístkov bazalky
  • soľ a čierne korenie

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Chrumkavá paradajková bruschetta

1Paradajky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Zalejeme ich olivovým olejom, pridáme prelisované strúčiky cesnaku, ochutíme soľou a čiernym korením a dobre premiešame. Necháme pár minút postáť. Následne paradajky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, kým nezmäknú.

2

Bagetu alebo iné pečivo nakrájame na približne rovnaké kúsky. Ak použijete bezlepkové svetlé žemle K-free od Kauflandu, prekrojte ich na polovicu. Jednotlivé kúsky potrieme zvyšným olivovým olejom, ktorý zostal v miske a opečieme na grile, panvici alebo vložíme na 10 minút do rúry. Chrumkavé pečivo potrieme pestom, na to dáme plátok mozzarelly, grilované paradajky a lístky čerstvej bazalky.

Chrumkavá paradajková bruschetta

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

Erika 13.5.2023 - 9:09
Vynikajuce fantastiske
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.6.2023 - 15:43

Ďakujem krásne Erika, teším sa, že bruschetta sa podarila a chutila :)

Reaguj
Peter 22.3.2023 - 10:10
Ahoj Veronika. Ako robis bazalkove pesto?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:38

Ahoj Peter, bazalkové pesto som ešte nerobila, robievam len pesto z medvedieho cesnaku, ak by som teda robila aj bazalkové, tak podobne ako toto: https://www.lenivakucharka.sk/pesto-z-medvedieho-cesnaku/ :)

Reaguj
Jana 20.3.2023 - 17:31
Tento recept sa stal jedným z našich obľúbených. Hlavne v lete, keď máme vlastné paradajky a domáce pesto z medvedieho cesnaku. Ak máme menej času na pečenie paradajok, super chutí aj do sušenými. Ďakujem za skutočne vydarený recept!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:37

Jeeej, to sa veľmi teším Janka :) Domáce pesto z medvedieho cesnaku je výborné doplnenie a ďakujeme aj za tip so sušenými paradajkami :) Krásny deň ti želám!

Reaguj