Domov ReceptyRaňajky Paradajkové čatní

Paradajkové čatní

Autor: Veronika Čopíková
Paradajkové čatní

Pomaličky sa nám blíži sezóna paradajok a s ňou prichádza aj kopec chutných receptov na ich spracovanie. :) Na mojom blogu nájdete napríklad recept na výborný paradajkový džem, po ktorom sa u vás doma len tak zapráši, recept na famózne mäsové guľky v paradajkovej omáčke či raňajkovú zeleninovú panvičku. A ak by ste si chceli kúsok slnečných paradajok aj zavariť na babie leto či snehovú zimu, odporúčam vám vyskúšať môj recept na paradajkové čatní. :) Kombinácia paradajok, sladkej papriky a jabĺčok so štipkou čili korenia, klinčekov a škorice, ktoré vám rozvoňajú kuchyňu. Recept na túto dobrotu vznikol vďaka dlhodobej spolupráci s Kauflandom, ktorý nielen z mojich receptov pripravil krásny leták plný zaváracích receptov.

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

  • 500 g cherry paradajok
  • 100 g žltej cibule K-Bio
  • 2 strúčiky bio cesnaku
  • 150 g červenej sladkej papriky K-Bio
  • 150 g bio jabĺk
  • 50 g trstinového cukru
  • 25 ml jablčného octu
  • 25 ml bieleho vínneho octu
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka čili korenia
  • 1 celá škorica
  • 3 klinčeky

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Paradajkové čatní

1 V hrnci s hrubým dnom opražíme na olivovom oleji nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, na menšie kúsky nakrájané paradajky, papriky a jablká. Posypeme cukrom, premiešame a na strednom plameni privedieme do varu. Následne znížime teplotu, pridáme štipku soli, čili korenia, celú škoricu a klinčeky a za pravidelného miešania varíme v odokrytom hrnci približne 1,5 hodiny. Na záver do čatní pridáme jablčný a biely vínny ocot, premiešame a podľa chuti dokoreníme. Pár minút povaríme.

2 Z čatní vyberieme klinčeky a škoricu a horúcou zmesou naplníme vysterilizované zaváracie poháriky. Poháriky uzatvoríme kovovým viečkom, obrátime, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Po otvorení skladujeme čatní v chladničke a spotrebujeme do pár dní.

 

Tipy:

  • ak chcete dosiahnuť jemne pálivú chuť čatní, pridajte do receptu jalapeño papričku
  • pre získanie tej najlepšej chuti nechajte čatní odležať v komore 1 mesiac
Paradajkové čatní

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

1 komentár

Michal 10.6.2022 - 9:21
Ešte potrvá, kým budeme mať vlastné paradajky, no už teraz vidím, že to bude ono. Určite skúsime!
Reaguj
Top