Domov ReceptyRaňajky Paradajkové čatní

Paradajkové čatní

Autor: Veronika Čopíková
Paradajkové čatní

Pomaličky sa nám blíži sezóna paradajok a s ňou prichádza aj kopec chutných receptov na ich spracovanie. :) Na mojom blogu nájdete napríklad recept na výborný paradajkový džem, po ktorom sa u vás doma len tak zapráši, recept na famózne mäsové guľky v paradajkovej omáčke či raňajkovú zeleninovú panvičku. A ak by ste si chceli kúsok slnečných paradajok aj zavariť na babie leto či snehovú zimu, odporúčam vám vyskúšať môj recept na paradajkové čatní. :) Kombinácia paradajok, sladkej papriky a jabĺčok so štipkou čili korenia, klinčekov a škorice, ktoré vám rozvoňajú kuchyňu. Recept na túto dobrotu vznikol vďaka dlhodobej spolupráci s Kauflandom, ktorý nielen z mojich receptov pripravil krásny leták plný zaváracích receptov.

Ingrediencie

  • 500 g cherry paradajok
  • 100 g žltej cibule K-Bio
  • 2 strúčiky bio cesnaku
  • 150 g červenej sladkej papriky K-Bio
  • 150 g bio jabĺk
  • 50 g trstinového cukru
  • 25 ml jablčného octu
  • 25 ml bieleho vínneho octu
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka čili korenia
  • 1 celá škorica
  • 3 klinčeky

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Paradajkové čatní

V hrnci s hrubým dnom opražíme na olivovom oleji nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, na menšie kúsky nakrájané paradajky, papriky a jablká. Posypeme cukrom, premiešame a na strednom plameni privedieme do varu. Následne znížime teplotu, pridáme štipku soli, čili korenia, celú škoricu a klinčeky a za pravidelného miešania varíme v odokrytom hrnci približne 1,5 hodiny. Na záver do čatní pridáme jablčný a biely vínny ocot, premiešame a podľa chuti dokoreníme. Pár minút povaríme.

Z čatní vyberieme klinčeky a škoricu a horúcou zmesou naplníme vysterilizované zaváracie poháriky. Poháriky uzatvoríme kovovým viečkom, obrátime, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Po otvorení skladujeme čatní v chladničke a spotrebujeme do pár dní.

 

Tipy:

  • ak chcete dosiahnuť jemne pálivú chuť čatní, pridajte do receptu jalapeño papričku
  • pre získanie tej najlepšej chuti nechajte čatní odležať v komore 1 mesiac
Paradajkové čatní

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

1 komentár

Michal 10.6.2022 - 9:21
Ešte potrvá, kým budeme mať vlastné paradajky, no už teraz vidím, že to bude ono. Určite skúsime!
Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box