Domov ReceptyBez laktózy Pečené bataty s avokádom

Pečené bataty s avokádom

Autor: Veronika Čopíková
Pečené bataty s avokádom

Jednoduchosť, rýchlosť a sviežosť je mottom mojich letných receptov. :) Základom sú kvalitné ingrediencie, kombinácia ich jednotlivých chutí a samotná príprava. V dnešnom recepte tvoria chuťové trio bataty, avokádo a granátové jablko - trojica, ktorá vám zachutí na prvú vidličku. Ak ste už skúšali moju avokádovú nátierku s granátovým jablkom či pečené bataty plnené quinoou, najnovší recept na pečené bataty s avokádom pre vás bude istou voľbou na vyskúšanie. Recept je prirodzene bezlepkový a ak použijete bezlaktózový krémový syr (tip nájdete v ingredienciách), viete si ho pripraviť aj vo verzii bez laktózy. Tak dobrú chuť a budem sa tešiť, ak môj najnovší recept vyskúšate!

Pre všetkých milovníkov avokáda mám pripravený aj môj recept na originálne mexické guacamole s domácimi nachos či pečeného lososa s avokádovou salsou.

Ingrediencie

4 porcie

  • 4 bataty
  • 2 – 3 zrelé avokáda
  • 50 g čerstvého krémového syra (pre verziu bez laktózy odporúčam  delaktózovaný krémový syr K-free, ktorý nájdete v Kauflande)
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 jalapeño paprička
  • 1 granátové jablko
  • ½ limetky
  • panenský olivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • hrsť čerstvého tymianu

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Pečené bataty s avokádom

1 Bataty umyjeme, prekrojíme pozdĺžne napoly a poukladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie. Z každej strany ich potrieme olivovým olejom, jemne osolíme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 40 minút až do zmäknutia. Medzitým si pripravíme náplň – avokáda prekrojíme na polovicu a lyžičkou vydlabeme mäkkú časť, ktorú preložíme do misky. K avokádu pridáme čerstvý krémový syr, nadrobno nakrájanú cibuľu a jalapeño papričku a vidličkou dobre premiešame. Ochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z limetky.

2 Upečené bataty vytiahneme z rúry a v strede opatrne postláčame vidličkou, aby sme vytvorili priestor na náplň. Bataty naplníme pripravenou avokádovou náplňou, posypeme semienkami granátového jablka a ozdobíme lístkami tymianu. Voilá! Jednoduché a pritom výborné jedlo na obed či večeru je hotové. :)

Pečené bataty s avokádom

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

imro 19.5.2022 - 14:32
Vyzera to skvele, vyskusam, akurat budem musiet vynechat granatove jablko.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.12.2022 - 21:42

Ahoj Imro, ďakujem pekne, budem sa tešiť, ak recept vyskúšaš :)

Reaguj
Viera 19.5.2022 - 12:50
Ahoj Veronika. Ďakujem za super recept.akurat som včera kúpila bábätko a rozmýšľala som ako ich pripravím.Mam aj avokáda,tak skúsim ukuchtit tvoj recept. Vierka
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.12.2022 - 21:41

Ahoj Vierka, super, teším sa, že recept vyskúšaš a dúfam, že ti bude chutiť rovnako, ako nám :) Krásny deň ti želám :)

Reaguj