Domov ReceptyBez laktózy Pečený losos s avokádovou salsou

Pečený losos s avokádovou salsou

Autor: Veronika Čopíková
Pečený losos s avokádovou salsou

Leto praje návštevám na trhu a kvalitným surovinám, nemyslíte? :) Jedlá sa tvoria oveľa jednoduchšie, sú farebnejšie, plné čerstvosti a kombinácií takých chutí, aké vás v zime ani len nenapadnú. Takmer na jednom plechu vznikol aj dnešný recept - pečený losos s avokádovou salsou a mladými baby zemiačikmi. Kedysi, keď som musela na večeru šúpať zemiaky pre 8 členov našej rodiny, vyberala som si schválne tie najväčšie, aby som ich mala hotové čím skôr. :D No teraz vyberám cielene baby zemiačiky, ktoré majú vynikajúcu chuť a nie je ich potrebné šúpať, stačí ich dobre umyť a zužitkovať napr. aj v dnešnom recepte. A losos, to je moja láska už dlhú dobu. Jemná rybka takmer vždy bez kostičiek v spojení s chutnou marinádou a plátkom citróna či limetky. K tomu letná salsa zo zopár ingrediencií a ako som vám spomínala už v úvode, jednoduché a rýchle jedlo je na svete!

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 400 g malých zemiakov
  • 300 g lososa
  • olivový olej
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • citrón
  • hrsť baby špenátu
  • ružičky brokolice
  • petržlenová vňať

Marináda na lososa

  • 1 PL horčice
  • 1 PL medu
  • ½ PL olivového oleja

Avokádová salsa

  • 1 zrelé avokádo
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibuľa
  • šťava z limetky

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Pečený losos s avokádovou salsou

Mladé pečené zemiaky s avokádovou salsou a lososom

Malé zemiačiky dobre premyjeme pod studenou vodou, aby sme zo šupky odstránili všetky nečistoty. Zemiaky prekrojíme na polovicu a v zapekacej nádobe zmiešame s olivovým olejom, soľou a mletou červenou paprikou. Zemiaky rozprestrieme v nádobe prekrojenou časťou nadol. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme domäkka a dozlata cca 40 až 60 minút. Medzitým si pripravíme marinádu na lososa – v malej miske zmiešame horčicu, med a olivový olej, pridáme soľ a čierne korenie a hotovou marinádou potrieme kúsky lososa z každej strany. Necháme pôsobiť 30 minút.

Zatiaľ si spravíme jednoduchú avokádovú salsu – zrelé avokádo ošúpeme a nakrájame na menšie kocky a zmiešame s na kocky nakrájanou červenou paprikou a nadrobno nasekanou cibuľou. Pridáme trochu soli a čierneho korenia, pokvapkáme šťavou z limetky a jemne premiešame. Pred servírovaním odložíme salsu do chladničky.

 

Na panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme kúsky lososa z každej strany. Lososa pokvapkáme citrónovou šťavou a servírujeme s pečenými zemiačikmi a avokádovou salsou. Na záver pridáme ešte hrsť baby špenátu a uvarené ružičky brokolice. Zemiaky i lososa môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá zvýrazní čerstvosť jednotlivých ingrediencií.

Pečený losos s avokádovou salsou
Pečený losos s avokádovou salsou

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 8 Priemer: 4.8]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Ján 29.7.2020 - 10:30
❤❤❤
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 6.9.2020 - 13:26

Jeeeej ďakujem pekne za hodnotenie Ján :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box