Domov ReceptyBez laktózy Polievka z jarnej cibuľky

Polievka z jarnej cibuľky

Autor: Veronika Čopíková
Polievka z jarnej cibuľky

Zcibulkotieva sa nám a tak som si pre vás pripravila moju obľúbenú jarnú polievku, ktorá zahreje na srdci i na jazyku. Príprava je jednoduchá a postačia vám na ňu tri základné suroviny – jarná cibuľka, zemiaky a zeleninový vývar. Tak nakuknite do špajze, prípadne zájdite na trh a šup sa do varenia! Táto polievka z jarnej cibuľky vám určite bude chutiť. :) Ak máte tipy na ďalšie polievky, ktoré vám na mojom blogu ešte chýbajú a chceli by ste si ich pripraviť podľa môjho receptu, budem veľmi rada, ak mi o nej dáte vedieť v komentári pod polievkovým receptom.

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 1 zväzok jarnej cibuľky (cca. 3 cibuľky)
  • 10 ks menších zemiačikov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čierne korenie
  • soľ
  • krutóny
  • jarná cibuľka na ozdobu a chuť

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Polievka z jarnej cibuľky

Polievka z jarnej cibuľky, ktorou pravidelne vítam jar

1 Najprv si v hrnci  na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku (použijeme celú zelenú časť aj spodok cibuľky okrem korienkov). Keď je cibuľka spenená a rozvoniava po byte, pridáme k nej na kocky nakrájané zemiaky a premiešame. Množstvo zemiakov závisí od toho, akú hustú máte radi polievku. Ak chcete, aby bola sýtejšia, pridajte ich viac. Ja ju mám radšej hustejšiu, preto pridávam približne 10 malých zemiakov na 1 liter vývaru. Prilejeme zeleninový vývar, soľ a čierne korenie a premiešame.

Rýchla cesnaková polievka

Jednoduchá, rýchla a predovšetkým pocit tepla vyvolávajúca polievočka! 

2 Prikryjeme a necháme variť na strednom alebo nízkom plameni. Keď sú zemiaky v polievke uvarené, pridáme prelisované strúčiky cesnaku, premiešame a polievku stiahneme zo sporáka. Za lyžičku ochutnáme a podľa chuti pridáme ešte soľ a čierne korenie. Následne polievku z jarnej cibuľky rozmixujeme tyčovým mixérom a voilá, môžeme servírovať! Navrch ešte pridáme pár koliesok čerstvej jarnej cibuľky a kocky na panvici opečeného chlebíka. Nech vám chutí!

Polievka z jarnej cibuľky

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

10 komentárov

Mariana 30.6.2022 - 2:01
Dobry den. Polievka vypada super, ale co znamena zelenovy vyvar? Mam si uvarit extra zeleninu alebo je to bujon? Vdaka vam
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 20:52

Pekný deň želám Mariana :) Zeleninový vývar sa dá kúpiť, alebo použiť svoj domáci, prípadne zamrazený :) Alebo kocku zeleninového bujónu, čo máte k dispozícii a používate doma :)

Reaguj
Mirka 31.5.2021 - 19:14
Jednoduché, rýchle a výborné. Som rada, že som ako prvý otvorila tvoj recept. Presne takúto polievku som hľadala pre využitie jarnej cibuľky
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 20:51

Ďakujem krásne Mirka, teším sa, že polievočka sa podarila a chutila :)

Reaguj
Zuzana 15.1.2021 - 9:06

Ahoj, ešte som polievku neskúšala, ale idem na to cez vikend, no chcela som ti napísať, že či by si nám skúsila napísať recept (aspoň teda ja som ho nikde nenašla) na hráškovú polievku zo zeleného hrášku. Ďakujem vopred. :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 20:51

Ahoj Zuzka, podarilo sa ti vyskúšať túto polievočku? :) Inak na blogu už je aj hrášková polievka zo zeleného hrášku, nájdeš ju tu: https://www.lenivakucharka.sk/hraskova-polievka/

Reaguj
Michal 3.6.2019 - 16:44

Veľmi chutné

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.6.2019 - 20:50

Ďakujem, teším sa, že chutila :)

Reaguj
Recepty 11.4.2018 - 14:30

Veľmi zaujímavý recept a ešte aj aktuálny. Ale tie fotografie rovno do kuchárskej knihy!

Reaguj
Veronika
Veronika 11.4.2018 - 19:37

ďakujem krásne :) Snáď raz budú aj v knižke :)

Reaguj