Domov ReceptyBez lepku Quinoa s kurkumou a hráškom

Quinoa s kurkumou a hráškom

Autor: Veronika Čopíková
Quinoa s kurkumou a hráškom

Quinoa je pseudoobilnina s takmer dokonalým aminokyselinovým zložením, vysokým obsahom vápnika, fosforu a železa. Ak ešte s pani quinoou nemáte skúsenosť, vyskúšajte tento jednoduchý recept a lá quinoa s kurkumou a hráškom. Sladký hrášok, kocky kozieho syra a cherry paradajky príjemne ozvláštnia a obohatia chuť quinoy. A spolu s kurkumou, ktorá má protizápalové, antibakteriálne, antioxidačné a protirakovinové účinky tak vytvoríte dokonalý obed či večeru, z ktorej si môžete bez výčitiek dopriať aj druhú porciu. Ak sa chcete o účinkoch kurkumy dozvedieť viac, odporúčam tento článok od Silvie Horeckej.

Ingrediencie

na 2 - 3 porcie

  • 180 g SOS Quinoa
  • 500 ml vody
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL kurkumy

Na vylepšenie chuti pridáme

  • hrášok
  • cherry paradajky
  • kozí syr

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Quinoa s kurkumou a hráškom

Ako pripraviť quinou?

1 Quinou vysypeme do sitka a prepláchneme v horúcej vode. Prepláchnutú quinou dáme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Za občasného miešania privedieme do varu, pridáme lyžičku soli a kurkumy, prikryjeme a necháme variť na miernom plameni 10 - 15 minút. Ak si nie ste istí, či je quinoa hotová, nakuknite pod pokrievku a ochutnajte ju. Po uplynutí času stiahnite quinou zo sporáka a nechajte ju ešte 5 minút odležať.

Bulgur so zeleninou

Poznáte bulgur? Ja som ho začala používať počas mojej brigády v bio obchode...

Quinoa s kurkumou a hráškom + ďalšie letné dokonalosti

2 Hotovú quinou prekypríme vidličkou, naložíme do misky a zasypeme čerstvo vylúpaným hráškom, cherry paradajkami a kockami kozieho syra (môžete použiť aj ovčí alebo kvalitný kravský). Hotofko! Dokonalý obed je hotový a vy si ho môžete vychutnávať na terase či v mini balkónovej záhradke. Nech vám chutí!

Ak quinou vyskúšate alebo sa so mnou len budete chcieť podeliť o radosť z varenia, napíšte mi. Uvítam ďalšie tipy na prípravu quinoy v rozmanitých variáciách, ktoré mi nielen vylepšia deň ale ma aj tak ľahko zdravo nasýtia.

Quinoa s kurkumou a hráškom
Quinoa s kurkumou a hráškom

Tento recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Transtrade, ktorá je distribútorom značky SOS. 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

Helena 9.4.2019 - 12:34

Ja si robim podobny recept, len quinou necham den vopred namocenu (vodu zlievam 2x) a na druhy den len osmahnem na olivovm oleji, pridam kurkumu, sol a troska koriandru a opekam nie viac ako 5 min. Kedze quinoa bola vopred namocena je makka a nemusi sa varit. Syr k tomu nedavam. Ma to same o sebe skvelu chut.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:32

Ahoj Helena, ďakujem pekne za super tip, niekedy určite vyskúšam :)

Reaguj
peter 11.7.2018 - 11:24

Ahoj Veronika, opäť skvelý recept – diiik za tvoje inšpirácie a hlavne za tie cool fotky :) Prečítal som aj článok od Silvie Horeckej ??. Osobne naś s kamošmi KURKUMA zaujala natoľko že sme jej venovali celý web – http://www.kurkumania.com – možeš mrknúť :) …Teším sa na Ďalšie „lenivé“ recepty :)

Reaguj
Veronika
Veronika 18.7.2018 - 18:36

Ahoj Peter, ďakujem pekne :) super, že vás zaujala tak, že ste jej venovali samostatný web :) Prajem veľa úspechov!

Reaguj
Michaela Bakay Zahorska 23.6.2017 - 14:17

Ja som robila quinou ale mala som ju horku. Dala som ju varit do vriacej vody hned zo sacku.cim to bude? Dakujem.

Reaguj
Veronika Čopíková 24.6.2017 - 9:55

Ahoj Miška, mohlo to byť práve prípravou alebo aj kvalitou quinoy. Quinou treba najprv prepláchnuť v horúcej vode, vysypať do hrnca, zaliať vodou a priviesť do varu. Osoliť, okoreniť a prikryť pokrievkou a potom už len pri nízkej teplote variť 10 až 15 minút. Takto by nemala byť horká, ak je kvalitná :) pekný deň ti prajem! Veronika

Reaguj