Domov ReceptyKoláče a zákusky Rýchla čerešňová bublanina

Rýchla čerešňová bublanina

Autor: Veronika Čopíková
Čerešňová bublanina

Na mojej trojdňovej dovolenke v Chorvátsku som sa zamilovala. Nebudete tomu veriť, ale mali tam dokonalé čerešne. V hlave som už spriadala plány ako sa opäť vrátim tentoraz aj s plechom na pečenie a všetkými chýbajúcimi surovinami, aby som si upiekla čerešňovú bublaninu. Poznáte to, všade dobre, ale na dovolenke najlepšie. :D Našťastie som sa po dlhej ceste autom vrátila domov a čo nenájdem na trhu! Nádherné čerešne, ktoré chutia ako tie v Chorvátsku.Tak som nakúpila za kilo-dve a pustila sa do pečenia. Bublanina je pre mňa taká srdcovka, takže som ju upravila na zdravšiu verziu, bohato posypala čerešňami a mandľami a olalá je z nej osvedčená mňamka leta. Tentoraz zmizla rýchla čerešňová bublanina z plechu skôr, než stihla vychladnúť...

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 120 g trstinového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g kyslej smotany
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky hladkej (môžete skombinovať s pšeničnou)
  • 10 g kokosovej múky
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 30 g kukuričného škrobu
  • čerešne
  • plátky mandlí

Čerešnička na záver

  • vanilková zmrzlina
  • čerešne

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Rýchla čerešňová bublanina

Rýchla čerešňová bublanina - postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustené vychladnuté maslo a kyslú smotanu a všetko spolu premiešame. V druhej miske zmiešame špaldovú a kokosovú múku s kypriacim práškom, pridáme škrob a opäť premiešame. Suchú zmes prisypeme k tekutej a jemne miešame, kým sa tekuté a suché ingrediencie nespoja. 

Moravské koláče

Polovicu koláčikov som upiekla v plechu na muffiny. Boky a dno som vymastila maslom, šupla do nich guľôčky cesta...

Cesto vylejeme na menší plech (predtým ho vymastíme kokosovým tukom a vysypeme strúhaným kokosom) a štedro zasypeme odkôstkovanými čerešnami a mandľovými plátkami. Pečieme pri 170 stupňoch Celzia 30-35 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. A rýchla čerešňová bublanina je hotová.

Rýchla čerešňová bublanina

Bublaninu môžeme servírovať s kopčekom vanilkovej zmrzliny a ďalšou dávkou čerešní. Na pekný tanierik (aj oči jedia) si dáme kúsok - kúsoček - kusisko koláča, pridáme kopček zmrzliny a vychutnávame. Na toto horúce júlové popoludnie ako uliate, nie?

Rýchla čerešňová bublanina
Rýchla čerešňová bublanina

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Jana 6.6.2020 - 20:49

Veronika Tvoja ceresnova bublanina – to je nebicko v papulke:) nadychana, lahucka, chutna… prave som ju vybrala z truby a este teplu som ju skratka musela ochutnat…..to je najlepsia bublanina, aku som kedy jedla!!
Osobne by mi stacilo menej cukru, 80 miesto 120g, plus vanilka. Ale rodina je na sladke a tak su aj oni velmi spokojni.
Dakujem za dalsi skvely receptik.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 15:44

Milá Janka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k čerešňovej bublanine :) Veľmi sa teším, že vám doma chutila a je presne taká, aká by mala byť – nadýchaná, ľahučká a chutná :) Cukor pokojne treba ubrať, každý je zvyknutý na inú mieru sladkosti a závisí tiež od toho, aké sladké čerešne máš. Ale ja som určite za, pokiaľ ide i znižovanie množstva cukru v receptoch :) Ďakujem ešte raz a dúfam, že aj ostatné recepty ti budú chutiť rovnako dobre :)

Reaguj
Milota 10.6.2019 - 21:53

Ahoj Veronika,

namiesto kyslej smotany nieco nemliecne? a kukuricny skrob nahradit tapiokovym je ok? skusal niekto?

dakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:48

Ahoj Milota, kyslú smotanu by som nahradila kokosovým mliekom z plechovky (tou tuhou časťou) a maslo kokosovým olejom :) Kukuričný škrob môžeš v pohode nahradiť tapiokovým, je to ok :) Držím palce, nech sa vydarí, ak sa ju rozhodneš vyskúšať :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box