Domov ReceptyKoláče a zákusky Rýchla čerešňová bublanina

Rýchla čerešňová bublanina

Autor: Veronika Čopíková
Čerešňová bublanina

Na mojej trojdňovej dovolenke v Chorvátsku som sa zamilovala. Nebudete tomu veriť, ale mali tam dokonalé čerešne. V hlave som už spriadala plány ako sa opäť vrátim tentoraz aj s plechom na pečenie a všetkými chýbajúcimi surovinami, aby som si upiekla čerešňovú bublaninu. Poznáte to, všade dobre, ale na dovolenke najlepšie. :D Našťastie som sa po dlhej ceste autom vrátila domov a čo nenájdem na trhu! Nádherné čerešne, ktoré chutia ako tie v Chorvátsku.Tak som nakúpila za kilo-dve a pustila sa do pečenia. Bublanina je pre mňa taká srdcovka, takže som ju upravila na zdravšiu verziu, bohato posypala čerešňami a mandľami a olalá je z nej osvedčená mňamka leta. Tentoraz zmizla rýchla čerešňová bublanina z plechu skôr, než stihla vychladnúť...

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 120 g trstinového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g kyslej smotany
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky hladkej (môžete skombinovať s pšeničnou)
  • 10 g kokosovej múky
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 30 g kukuričného škrobu
  • čerešne
  • plátky mandlí

Čerešnička na záver

  • vanilková zmrzlina
  • čerešne

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá Kuchárka

Recenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Rýchla čerešňová bublanina

Rýchla čerešňová bublanina - postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustené vychladnuté maslo a kyslú smotanu a všetko spolu premiešame. V druhej miske zmiešame špaldovú a kokosovú múku s kypriacim práškom, pridáme škrob a opäť premiešame. Suchú zmes prisypeme k tekutej a jemne miešame, kým sa tekuté a suché ingrediencie nespoja. 

Moravské koláče

Polovicu koláčikov som upiekla v plechu na muffiny. Boky a dno som vymastila maslom, šupla do nich guľôčky cesta...

Cesto vylejeme na menší plech (predtým ho vymastíme kokosovým tukom a vysypeme strúhaným kokosom) a štedro zasypeme odkôstkovanými čerešnami a mandľovými plátkami. Pečieme pri 170 stupňoch Celzia 30-35 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. A rýchla čerešňová bublanina je hotová.

Rýchla čerešňová bublanina

Bublaninu môžeme servírovať s kopčekom vanilkovej zmrzliny a ďalšou dávkou čerešní. Na pekný tanierik (aj oči jedia) si dáme kúsok - kúsoček - kusisko koláča, pridáme kopček zmrzliny a vychutnávame. Na toto horúce júlové popoludnie ako uliate, nie?

Rýchla čerešňová bublanina
Rýchla čerešňová bublanina

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Jana 6.6.2020 - 20:49

Veronika Tvoja ceresnova bublanina – to je nebicko v papulke:) nadychana, lahucka, chutna… prave som ju vybrala z truby a este teplu som ju skratka musela ochutnat…..to je najlepsia bublanina, aku som kedy jedla!!
Osobne by mi stacilo menej cukru, 80 miesto 120g, plus vanilka. Ale rodina je na sladke a tak su aj oni velmi spokojni.
Dakujem za dalsi skvely receptik.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 15:44

Milá Janka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k čerešňovej bublanine :) Veľmi sa teším, že vám doma chutila a je presne taká, aká by mala byť – nadýchaná, ľahučká a chutná :) Cukor pokojne treba ubrať, každý je zvyknutý na inú mieru sladkosti a závisí tiež od toho, aké sladké čerešne máš. Ale ja som určite za, pokiaľ ide i znižovanie množstva cukru v receptoch :) Ďakujem ešte raz a dúfam, že aj ostatné recepty ti budú chutiť rovnako dobre :)

Reaguj
Milota 10.6.2019 - 21:53

Ahoj Veronika,

namiesto kyslej smotany nieco nemliecne? a kukuricny skrob nahradit tapiokovym je ok? skusal niekto?

dakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:48

Ahoj Milota, kyslú smotanu by som nahradila kokosovým mliekom z plechovky (tou tuhou časťou) a maslo kokosovým olejom :) Kukuričný škrob môžeš v pohode nahradiť tapiokovým, je to ok :) Držím palce, nech sa vydarí, ak sa ju rozhodneš vyskúšať :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box