Domov ReceptyBez lepku Rýchle tiramisu bez vajec

Rýchle tiramisu bez vajec

Autor: Veronika Čopíková
Tiramisu bez vajec

Milujem víkendy! Aj keď tie moje sú zväčša naplnené do sekundy tvorbou nových receptov na blog, jeho zlepšovaním, foto-výletmi a vytváraním nášho magazínu BREZZA. Na túto cestu som sa však podujala preto, že ma to baví a napĺňa. Rada s vami zdieľam, čo som cez víkend upiekla, rada vás inšpirujem a teším sa, keď vy inšpirujete mňa. A keď moje recepty skúšate, chutia vám a posúvate ich ďalej po kamoškách, kolegyniach a rodine a  dávate mi o tom vedieť v komentároch pod receptom. Ďakujem vám za to, pri písaní dnešného receptu myslím na vás a teším sa z toho, že sa tu zišlo toľko lenivých kuchárov. :) Ako takú malo-veľkú odmenu som si pre vás pripravila recept na rýchle tiramisu bez vajec. Káva, kakao a nadýchané mascarpone v ňom však nesmie chýbať. Tak kto sa ku mne pridá v "pečení"?

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 2 PL instantnej kávy (môžete použiť aj mletú, ak vám nevadia čiastočky kávových zŕn)
  • 2 PL trstinového cukru
  • 4 PL mandľového likéru (2 + 2)
  • 150 g dlhých piškót (v prípade bezlepkovej verzie použite piškóty bez lepku)
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie (36 % a viac %-tnej) - môžete použiť aj kyslú smotanu, hustý biely jogurt alebo jemný tvaroh, ak je to práve to, čo máte v chladničke a chuť na tiramisu je naliehavejšia ako ochota zájsť do obchodu :)
  • 1 ČL vanilkovej esencie alebo 1 vanilkový struk
  • cukor podľa chuti (pridávame do krému postupne)
  • ríbezle alebo iné drobné ovocie
  • kakao na posypanie

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Tiramisu bez vajec

Tiramisu bez vajec - rýchle, jednoduché a ultra dobré!

1 Do hlbokého taniera dáme 2 PL kávy a zalejeme horúcou vodou (200 ml). Pridáme 2 PL cukru a 2 PL mandľového likéru a premiešame, aby sa nám cukor dobre rozpustil. Necháme chvíľku vychladnúť a medzitým sa pustíme do prípravy krému. Do strednej veľkej misky dáme mascarpone, ktoré stierkou rozmiešame do hladka. Následne primiešame k mascarpone 1 ČL vanilkovej esencie (príp. zrniečka z 1 vanilkového struku) a 2 PL mandľového likéru. Ďalší krok bude závisieť od toho, čo použijete.

Tiramisu bez vajec

2 Ak sa rozhodnete postupovať presne podľa receptu a použijete 36 %-tnú smotanu na šľahanie, nalejte si ju do vysokého pohára, pridajte 2 PL cukru a pomocou stolného mixéra ju vyšľahajte na šľahačku. Následne ju po 2 častiach primiešajte do mascarpone. Po zapracovaní šľahačky krém ochutnajte a podľa potreby ešte doslaďte práškovým cukrom (ja používam trstinový cukor, ktorý si pomeliem v kávovom mlynčeku na prášok). Ak máte práve v chladničke kyslú smotanu, jemný tvaroh či jogurt a radi by ste ho spotrebovali, v tomto tiramisu bez vajec padne na úžitok. :) Ušetríte si tak krok so šľahaním smotany a jej náhradu len pridáte k mascarpone v rovnakom pomere (250 g/ml) a krém dosladíte cukrom podľa chuti.

Pravé Talianske tiramisu z mascarpone

Tiramisu je jednoduchý taliansky dezert, ktorý nevyniká krásou, ale pre milovníkov jemných chutí je ako stvorený.

3 Keď máme krém hotový, môžeme sa pustiť do vrstvenia. Pripravíme si 4 širšie poháre a na spodok každého pohára dáme za 2 lyžice krému. Piškóty si prelomíme na polovicu a ponoríme z každej strany do kávovo-likérovej zmesi (menej ako sekundu z každej strany). Uložíme ich na krém. Medzery medzi piškótami môžete vyplniť drobným ovocím, ja som mala prebytok ríbezlí, tak som ich zakomponovala aj do tiramisu. Pokračujeme ďalšou vrstvou krému, namočenými piškótami a zakončíme to opäť krémom, ktorý na povrchu jemne uhladíme. Odložíme do chladničky a tiramisu necháme na pokoji najlepšie celú noc. Pred podávaním posypeme kakaom a potom sa už pustíme do objavovania a vychutnávania jednotlivých vrstiev.

Tiramisu bez vajec

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

16 komentárov

Soňa 24.1.2023 - 18:36
Jednoduché a veľmi chutné ako nakoniec aj celá Talianska kuchyňa ❤️ toho sa asi nedá prejesť ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.1.2023 - 20:45

Ďakujem krásne Soňa, to sa veľmi teším! :) Veru, ani u nás doma sa tej talianskej kuchyne nevieme prejsť :D

Reaguj
Tatiana 11.12.2021 - 23:34
Výborný recept, veľmi rýchly a jednoduchý. Veľmi som ocenila že recept je vyhotovený bez použitia surových vajíčok a aj tak chutí fantasticky ❤️
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 20:14

Ďakujem krásne Tatiana :) Teším sa, že tiramisu ti chutí :)

Reaguj
Radka 27.12.2020 - 15:51
Chválim, už je v chladničke. Verím, že bude chutiť. Robila som verziu s jogurtom. Šikovný, nenáročný. Ďakujeme za recept.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 20:14

Ďakujem krásne Radka, teším sa, že recept sa ti páči a dúfam, že bude chutiť :)

Reaguj
klaudi 9.3.2019 - 12:02

Veronicka, ak mozem poradit… piskoty rozlozit na podnos alebo denko a stetcom potriet kavovou zmesou… jednoduchsia manipulacia a kazda piskota bude rovnako omocena?☺️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 17:30

Klaudi, veľmi pekne ďakujem, radiť určite môžeš :) Ja sa inak v tom máčaní piškót celkom vyžívam, ale určite skúsim aj tvoju verziu s rovnako omočenými piškótami :D

Reaguj
Eva 6.11.2018 - 8:43

Ahojky, ja robievam iba Tiramisu bez vajec a namiesto slahackovej smotany tam pouzivam jemný tvaroh, takze recept presne podla mojho gusta, niekolkokrat odskusany a dokonalý.
Mandlový likér Amaretto tam tiež používam a je to super. A keď je leto máme veľa malín tak na vrstu piškót pridám aj maliny alebo banán nakrajany na plátky. Síce to nie je už tiramisu ale chutí to dokonale.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 7.11.2018 - 20:47

Evka to je také vylepšené tiramisu! :) Jemný tvaroh je tiež super, skombinovaný s mandľovým likérom a ovocím zo záhradky. Mňam a dokonalé, niet čo dodať :)

Reaguj
Klaudia 21.9.2018 - 16:31

Perfiš. Určite vyskúšam. Už teraz mám sliny ako bernardín. Vďaka

Reaguj
Veronika
Veronika 27.9.2018 - 20:15

Ahoj Klaudia, ďakujem krásne! Teším sa, že ťa recept zaujal a fotky ešte viac povzbudili do skúšania :D Držím palce, nech sa vydarí a budem sa tešiť na spätnú väzbu :)

Reaguj
SoŇA 20.9.2018 - 8:15

Milá Veronika, ďakujem za recept na tiramisu bez vajec, určite ho budem robiť a ten mandľový likér, no mňam…

Reaguj
Veronika
Veronika 27.9.2018 - 20:14

Ahoj Soňa, tiramisu bez vajec bolo v pláne už dlhšie, ale teraz naň dozrel čas :) Dúfam, že ti bude chutiť, s mandľovým likérom je výborné, ale neváhaj si ho prispôsobiť podľa vlastnej chuti :)) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Eliska 19.9.2018 - 17:28

Milá Veronika:)
tiež robievam tiramisu bez vajec, takže ma tvoj recept veľmi potešil! Ešte som ho neskúšala s mandľovým likérom, takže sa teším, keď dostaneme nabudúce chuť na tiramisu a budeme môcť ochutnať:)
Ja ho väčšinou robievam kávovo-čokoládové – na vrstvu piškót „napitých“ kávou pridám pár lyžičiek čokoládovej polevy (roztopená horká čokoláda + kúsok masla + šťava z pomaranča) a servírujem posypané kakaom a pomarančovou kôrou:)

Reaguj
Veronika
Veronika 27.9.2018 - 20:12

Ahoj Eliška :) Teším sa, že ťa môj recept potešil. Ja mám domáci mandľový likér od babky, takže ho používam všade možne. A tentoraz našiel svoje využitie aj v tiramisu. Občas si ho prilejem aj do kávy :D Tvoja verzia znie super! Ja som čistý čokoholik, takže kombinácia čokoláda-káva-pomaranč, to znie ako ďalšia verzia božského tiramisu :)) Ďakujem, že si sa so mnou podelila.

Reaguj