Domov ReceptyBez laktózy Vegetariánske tacos s tofu

Vegetariánske tacos s tofu

Autor: Veronika Čopíková
Vegetariánske tacos s tofu

Okrem špargľovej a jahodovej sezóny nám začala aj tá grilovacia. Teraz nemám na mysli neznesiteľné teplo v autobuse, kedy sa neviete dočkať, až vystúpite na svojej zastávke, ale tú krásnu sezónu plnú grilovačiek, večerných posedení pri ohni či dohárajúcich uhlíkoch, pečených rybkách a grilovanej zelenine a jednoduchých predjedlách, ktoré vás pripravia na to, čo príde po naštartovaní grilu. :)

Ak by ste si chceli dopriať niečo chrumkavé a pritom pripravené rýchlo, odporúčam vyskúšať môj dnešný recept na vegetariánske tacos s tofu. Tacos sú pre mňa ideálnym jedlom, ktoré môžete naplniť podľa vlastných predstáv a sezóny, pričom zakaždým chutí skvele. Ja som ho tentokrát naplnila tyčinkami tofu a pridala som aj naloženú červenú kapustu a avokádový dip. Výborne chutí aj s trhaným bravčovým mäsom, paradajkovou salsou či tuniakom.

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 8 ks mini tortilla placiek (môžete použiť aj klasické tortilly)
  • 200 g bio tofu (ja som použila tofu K-take it veggie od Kauflandu)
  • 1/2 hlávky menšej červenej kapusty
  • 1 avokádo
  • 2 šalotky
  • 3 limetky
  • jarná cibuľka
  • petržlenová vňať
  • 1 PL jablčného octu
  • panenský olivový olej

Korenie

  • soľ
  • čierne korenie
  • čili korenie
  • mletá červená paprika

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Vegetariánske tacos s tofu

Vegetariánske tacos - ideálne jedlo na posedenie s priateľmi

1 Príprava a vychutnávanie tacos sa mi spája najmä so spoločnosťou mojich blízkych. Predsa len je to jedlo, ktoré sa je rukami, je sprevádzané veselými príhodami a keď sa pošťastí, aj zásobou letom voňajúcej Sangrie či Margharity. :D Ak hľadáte recept na predjedlo, ktorými by ste zasýtili vašich priateľov a blízkych predtým, než sa zahreje gril, prípadne by ste si radi pripravili niečo jednoduché, rýchle a pritom veľmi chutné, odporúčam vám niekedy vyskúšať tacos, ktoré si môžete naplniť buď mojou odporúčanou náplňou, alebo si náplň vyskladať podľa toho, čo máte doma. :) A teraz už hor sa na prípravu!

2 Ak by ste sa okrem zeleniny rozhodli použiť do tacos aj tofu, odporúčam vám prípravu začať práve ním. Najprv teda zbavíme tofu prebytočnej vody jemným otlačením v utierke a nakrájame na 8 rovnako veľkých tyčiniek. Tyčinky tofu polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme mletou červenou paprikou a čili a dobre premiešame. Následne necháme tofu marinovať 30 minút. Kým sa tofu marinuje, v miske nastrúhame 100 g červenej kapusty, pridáme jablčný ocot, šťavu z polovice limetky, soľ a čierne korenie, premiešame a odložíme do chladničky.

 

3 Marinované tofu opečieme na grile z každej strany dozlata. Placky krátko opečieme na suchej panvici dochrumkava. Následne každú placku naplníme šalátom z červenej kapusty, pridáme tyčinku tofu, pár kúskov čerstvo nakrájanej červenej kapusty a avokádový dip.

 

4 Avokádový dip pripravíme jednoducho: v miske zmiešame roztlačené avokádo, dve nadrobno nasekané šalotky, šťavu z limetky, trošku soli a čierneho korenia. Na záver pridáme do tacos pár koliesok jarnej cibuľky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Servírujeme s nakrájanými limetkami. Šťava z limetiek dodá tacos príjemnú sviežosť a jemnú dávku kyslosti, určite vyskúšajte, je to nový level chuti. :)

Vegetariánske tacos s tofu

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.