Kedysi som v uličke so sladkosťami dokázala stráviť celú večnosť. Prezerala som očami keksík po keksíku, cukríky od výmyslu sveta, sušienky, čokolády, dezerty. V obchodoch toho nájdete neúrekom, človek častokrát…
kokosová šľahačka
Domácu kokosovú šľahačku si môžete vyrobiť z kokosového mlieka (400 ml konzerva), bez pridania akýchkoľvek ingrediencií. Trik spočíva v tom, že si cez noc necháte konzervu mlieka v chladničke a vyberiete ho až vtedy, keď ho budete potrebovať. Keď nastala tá chvíľa, otvoríme konzervu a vydlabeme stuhnutú časť do misky. Naspodku vám zostane voda, tú do misky nepridávajte, pretože by sa kokosová šľahačka nemusela podariť vyšľahať.
Ak sa vám kokos šľahá ťažko, môžete pridať pár lyžíc tejto kokosovej vody. Stuhnutú časť vyšľaháme mixérom, a ak sa vám zdá šľahačka málo sladká, môžete pridať vanilkový cukor. Dôležité je nájsť kvalitné kokosové mlieko, ktoré obsahuje čo najvyšší podiel kokosu, čo najmenší podiel vody a minimum ďalších nedôležitých ingrediencií. Dúfam že vám táto alternatívna kokosová šľahačka bude chutiť!