Paella sa mi spája so slnečnou Barcelonou, obedom pri mori a osviežujúcim kokteilom Sangria. Šafranová ryža, kombinácia morských plodov a kopec zeleniny, ktoré príjemne zasýtia a zároveň rozšíria obzory v…
cibuľa
-
-
Vitaj, máj! Tento mesiac je mojím posledným v súčasnej práci a s ním prichádza aj viac času na prípravu nových receptov, tretej kuchárskej knihy, výletov do prírody a nepoznaných miest,…
-
Olivový hummus
Autor: Veronika ČopíkováAko tak pozerám do kalendára, Veľká noc je už za rohom! Tentokrát mi začiatok roka ubehol ultra rýchlo a človek sa ani nenazdá a bude tu máj a s ním…
-
prvý februárový recept rozvoniava pečenou paprikou, chrumkavými vlašskými orieškami a spomienkami na letné cherry paradajky. Asi badáte, že dnešné riadky píšem s nedočkavosťou príchodu jari, prvej sezónnej zeleniny a prebúdzajúcej…
-
Dnešný recept som pre vás pripravila ešte začiatkom januára a musím sa priznať, že odvtedy sa u nás varí pravidelne každý týždeň. :D Paradajkové krupoto je ultra jednoduché na prípravu,…
-
Táto cuketová polievka je pre mňa spojením tých najlepších chutí – trošky exotiky vďaka použitým hrejivým koreniam, sýtosti, ktorú zabezpečí pridaná červená šošovica a zamatovej chuti, ktorú jej dodáva kokosové…
-
Snovým rokom prichádzajú aj predsavzatia v oblasti životného štýlu a celkovej starostlivosti o seba a svojich najbližších. Diáre nám zapĺňajú nielen pracovné povinnosti, ale aj zážitkové radosti, plánované varenie či pečenie…
-
Cez víkend som urobila také malé stravovacie rozhodnutie na nasledujúce mesiace – s novembrovými rannými hmlami a sychravom prichádza čas na varenie pomalších jedál, ktoré si vyžadujú čas, ale na…