Domáce tacos sa skvele hodia na akékoľvek posedenie s priateľmi, či rýchlu a jednoduchú večeru, keď sa vrátiš z práce a chladnička zíva prázdnotou. Tacos môžeš naplniť takmer čímkoľvek, čo potrebuješ minúť a vyskladať si vlastnú kombináciu chutí. :-) Mojou obľúbenou sú maslové šampiňóny, červená fazuľka s troškou čili a avokádová nátierka - zavŕšené vrstvou syra, červenou cibuľkou a osviežujúcou limetkou. Tradičný mexický street food má svoje čaro a keďže som milovníčkou mexickej kuchyne, určite na blogu pribudne ešte niekoľko receptov - pokojne mi napíš, ktorý tu chceš nájsť medzi prvými.
Vyskúšaj aj moje ďalšie inšpirácie na jarné recepty, ktoré si vieš pripraviť rýchlo a jednoducho - perfektnú špargľu s prosciuttom, cestovinový šalát so zeleninou, pesto z medvedieho cesnaku, ktoré sa skvele hodí do cestovín, zapekaný karfiol s paradajkovou salsou či výborný pečený losos s avokádom.
Ingrediencie
na cca 6 tacos
- 6 ks mini tortíll
- 150 g šampiňónov
- 400 g červenej fazule v čili omáčke
- 150 g strúhaného syra (napr. ementál)
- 2 zrelé avokáda
- 1 červená cibuľa
- 2 limetky
- hrsť koriandra
- panenský olivový olej
- plátok masla
- soľ a čierne korenie
Domáce tacos - tip na rýchlu a jednoduchú večeru
1Na panvicu dáme olivový olej a plátok masla a na strednom plameni orestujeme šampiňóny nakrájané na menšie kúsky. Osolíme ich, okoreníme a preložíme do uzatvárateľnej nádoby, aby nevychladli. V menšom hrnci zohrejeme červenú fazuľu v čili omáčke. V miske zmiešame avokáda roztlačené na kašu, ktoré ochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z limetky. Mini tortilly krátko opečieme na suchej panvici.
2
Môžeme sa pustiť do plnenia - tortillu potrieme avokádom a naplníme zohriatou fazuľou v čili omáčke. Na fazuľu položíme pár kúskov opečených šampiňónov, strúhaný syr a plátky červenej cibule. Posypeme nasekaným koriandrom a pokvapkáme šťavou z limetky. A pustíme sa do vychutnávania! :-)
Moje tipy
- Ako spraviť z klasických tortíll ich mini verziu? Na tortillu stačí položiť misku s Ø 15 cm prípadne tortovú formu a nožnicami tortillu vystrihnúť. :-) Ak sa ti nepodarí zohnať malé tortilly a nechceš ich strihať na mini verziu, pokojne použi klasické tortilly. Ja mám najradšej pšeničné tortilly, prípadne pšenično-kukuričné. Na tacos sa používajú najčastejšie kukuričné alebo pšeničné tortilly.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody