Domov ReceptyKoláče a zákusky Jednoduchý banánový chlieb

Jednoduchý banánový chlieb

Autor: Veronika Čopíková

Banánový chlieb je pre mňa asi najdokonalejšou kombináciou banánov, vlašských orechov a mojej obľúbenej čokolády. Ak máte doma zrelé banány (šupka je pokrytá čiernymi škvrnami, v niektorých prípadoch je šupka čierna celá) a neviete čo s nimi, tento recept bude pre vás záchranou.

 

Samozrejme, najjednoduchšie je vyrobiť si z nich banánové mlieko, ale niekedy neuškodí vyskúšať niečo nové. :D A určite nebudete ľutovať, pretože príprava je jednoduchá a výsledok famózny! A dokonale sa hodí nielen na raňajky, ale aj ako dezert či rýchla desiata. Tak hor sa piecť! Verziu tohto receptu bez lepku a laktózy nájdete v mojej kuchárskej knižke.

Už pár rokov som sa chystala a hľadala najlepší recept na banánový chlebík a ten tvoj sa mi osvedčil už dva krát.

Magdaléna

Tento recept je úplne úžasný. Chlebík chutí všetkým. Robím ho pravidelne.

Lenka

Vyskúšala som tvoj recept na banánový chlebík a bol vynikajúci! Len tak sa po ňom zaprášilo. Určite som ho nerobila posledný krát. :)

Lívia

Ingrediencie

  • 120 g celozrnnej špaldovej múky hladkej (môžete skúsiť aj pomer 10 g kokosovej múky a 50 g špaldovej múky)
  • 120 g mletých ovsených vločiek
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • ¼ ČL  soli
  • 50 - 70 g trstinového cukru (cukor pridávame podľa zrelosti banánov, čím sú zrelšie, tým menej cukru potrebujeme pridať)
  • 3 vajcia
  • 125 g masla
  • 3 zrelé banány
  • 50 g horkej čokolády
  • hrsť vlašských orechov

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Banánový chlieb

Ako si upiecť banánový chlieb

Na tanieriku si rozpučíme pomocou vidličky dva banány. V miske zmiešame rozpučené banány, vajíčka, vlažné rozpustené maslo a trstinový cukor. Pridáme špaldovú múku, pomleté ovsené vločky, soľ a kypriaci prášok do pečiva a opäť premiešame. Na záver pridáme nasekané vlašské orechy a kúsky čokolády. Hotová zmes je hustá a tuhšia, takže sa nezľaknite.

Mrkvový koláč s pomarančom

Hľadáte recept na mrkvový koláč? Vyskúšajte tento a nebudete ľutovať!

Chlieb pečieme vo forme na biskupský chlebík, ktorú si predtým vyložíme papierom na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme pri 180 °C, približne 50 – 60 minút. Na vrch cesta môžeme pred pečením pridať jeden pozdĺžne prekrojený banán na ozdobu. Hotovo! A nedeľný múčnik či zdravá desiata je pripravená.

Banánový chlieb

Tip: ak máte alergiu alebo intoleranciu na lepok, nahraďte špaldovú múku a mleté ovsené vločky prirodzene bezlepkovou múkou, môžete skombinovať napríklad pohánkovú a mandľovú múku s kokosovou a dopriať si bezlepkový banánový chlebík na raňajky. Ak musíte vynechať mliečne výrobky, nahraďte maslo kokosovým olejom alebo ghee.

Ak chcete byť informovaní o nových videoreceptoch, prihláste sa na Youtube odber.

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Prezrieť výhody lenivého klubu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Rating


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

79 komentárov

Laura 5.7.2020 - 18:10
Absolútna TOPka! Pečiem ho už niekoľkokrát a vždy zožal absolútny úspech. Pridala som trošku kokosu a škorice, a nevieme sa ho dojesť celá rodina :) moc ďakujem
Reaguj
Jana Valchářová 28.6.2020 - 18:12
Milá Veroniko, právě jsem dopekla Váš banánový chlebíček v bezlepkové verzi pro mou dceru Veroniku :-) Mouky jsem namíchala, bezlepkové ovesné vločky rozmixovala a těstem naplnila formičky na muffiny. Lépe se zamrazují, protože pečivo pro celiaky je třeba mrazit, aby bylo stále "čerstvé" :-). Protože jinak je druhý den tvrdé. Jeden muffin jsem si nechala na otestování! A proto bude následovat další pečení, pro nás ostatní. Čerpám z Vašich receptů, protože jsou jednoduché a velmi chutné. Takové opravdové :-)) Díky za recepty a přeju pěkné léto! Jana
Reaguj
Martina 17.6.2020 - 19:02

Perfektný recept, robila som ho už viackrát, vždy sa teším, keď mám prezreté banány. Niekedy sa mi ale stalo, že sa chlebík nedal krájať, veľmi sa drolil. Neviete prečo? Ďakujem Martina

Reaguj
Monika 27.5.2020 - 19:08

Ahoj, tento recept je geniálny a robím ho pravidelne do tortovej formy tvaru srdca. Nielenže je krásny, ale i výborný. Naposledy som to trochu obmenila, čokoládu som vynechala a miesto toho som doň hodila hrsť hrozienok a ribezlí + zvyknem dávať škoricu. Všetci doma sa zhodli, že nech to už inak nerobím. Ďakujem za recept!

Reaguj
Stefi 16.5.2020 - 15:51

Dobrý deň, chcela som sa podeliť o môj úspech… Nečakala som že mi to víde, myslela som že to je moc náročné a že pre začiatočníkov a úplných chmuľov v kuchyni to bude nedosiahnuteľné… No ale prekvapená a ohúrená úžasnou chuťou i vzhľadom vám chcem veľmi pekne poďakovať za tento úžasný recept… Budem ho rozširovať ďalej a poviem im iba pri tom
:,, lenivá kuchárka“, myslím si ze nič viac nie je potreba hovoriť…. Ďakujem!

Reaguj
Andrea 5.5.2020 - 10:43

Ahoj Veronika,
Hoci nie som velmi typ, ktory dava komenty, ale ty si urcite zasluzis nie jeden, nie dva. Bananovy chlieb idem piect uz asi osmy krat a to som Tvoj blog objavila pred mesiacom, presnejsie dostala som tip. :-). A nesklamal. Vsetko vychadza tak ako ma a nemusim spekulovat, ci to vyjde alebo nie. Bananovy chlieb je proste uzasny!!!!! Ci ku kave, alebo ako zdrave ranajky s jogurtom, aj pocviceni si ho dam, bez akychkokvek vycitiek. Zelam vela novych napadov. Nech Ti to vari a pecie.!!!! Vsetko dobre prajem Veronika.

Reaguj
Dana 3.5.2020 - 13:30

Milá Veronika,
Pravideľné skúšam Tvoje recepty a sú naozaj super. Ja nie som moc na takéto písanie, ale už mi nedalo
a chcem Ti dať vedieť, že sú úžasné. Teším sa na ďalšie 👍. (banánového chleba sa nevieme dojesť😄)

Reaguj
Martiina 26.4.2020 - 14:13

Prave sa dopiekol, nevydrzala som kym vychladne, je neskutocnyyyyy!!! Dakujem krasne za recept 🙏👌🔝

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:21

Ahoj Martina, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že sa banánový chlieb vydaril a chutil neskutočne :)

Reaguj
Zuzana 29.4.2020 - 18:16

Vyborny uz som ho viackrát piekla super

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.4.2020 - 19:19

Ďakujem krásne Zuzana, veľmi sa teším, že banánový chlebík chutí :)

Reaguj
Miška 1.5.2020 - 16:05

Ahoj, Veronika banánový chlebík som podľa tvojho receptu piekla už druhýkrát. Skvelý recept a chlebík je úplne top 👌

Reaguj
Eva 2.5.2020 - 8:33

Jaaj, Veronika! Úžasná dobrota :-))) 😋 pretože rada pečiem podľa tvojich receptov, hľadala som u teba aj iný recept s použitím banánov, aby som dookola nepiekla len ten koláč bez múky a cukru, ktorý milujeme. Ku chlebíku som bola skeptická, už párkrát sa mi podľa iných receptov stalo, že nebol upečený tak, ako mal… Podľa tvojho receptu sa mi chlebík podaril výborne. Manžel nikdy nevydrží, aby to, čo upečiem, stihlo aj vychladnúť, tak som si dala tiež. Ale potom, čo si oddýchol v noci je ešte lepší! Mňamka :-) 😊
Skúsila som teda nahradiť 20g múky kokosovou a miesto masla kokosový tuk.
Ďakujeme, určite upečieme zase.

Reaguj
Veronika 19.4.2020 - 15:34

Ahoj Veronika, piekla som tento chlebík v tortovej forme, keďže formu na srnčí chrbát zatiaľ nemám a vydaril sa fantasticky. Nechala som ho piecť iba nejakých 35 min, nakoľko tvar tortovej formy je iný ako srnčí chrbát a moja rúra akosi silno pečie. S priateľom sme ho s prepáčením zožrali za jeden deň, určite v budúcnosti zopakujem. Som veľmi rada, že sa mi počas karantény podarilo objaviť tento super blog. Taktiež som už vyskúšala Tvoju mrkvovú polievku s kokosovým mliekom, perfektná. Tiež zemiakové placky aj brokolicovú krémovú. Teraz si brúsim zuby na cheesecake. :) Fakt super blog. Ďakujem <3

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:20

Ahoj Veronika, mám veľkú radosť, že si objavila môj blog :) A teším sa, že banánový chlieb sa vydaril (určite pri inom type formy treba prispôsobiť čas pečenia), aj mrkvová polievka, placky i brokolicová krémová :) A som zvedavá, ako tebe a priateľovi bude chutiť cheesecake :)

Reaguj
Veronika 19.4.2020 - 9:56

Hladala som recept na banánový chlebík na internete a potom som si povedala počkať veď mám super knihu ;) chlebík som robila už 2x s klasickou hladkou múkou a je naozaj skvelý, Ďakujem! :)
Možno by som len pridala poznámku pre začiatočníkov že každá trúba je iná a treba si dávať aby sa zvrchu nepripiekol. Ja dávam iba spodný ohrev na 30min a vrchný ohrev na 5 min ( chlebík zakryjem alobalom). Potom chlebík ešte nechám vo vypnutej trúbe podla potreby (cca 10min)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:18

Ahoj Veronika, jeeej to je milé, teším sa, že máš moju kuchársku knihu a piekla si z nej banánový chlieb :) Teším sa, že chutí, moc moc :) Ďakujem aj za tip, pozor si treba dávať pri všetkých koláčikoch a pozorne sledovať, čo sa deje, lebo rozdiel je v type rúry plus v počte stupňov, síce môžeme mať všetky 180 stupňov, ale rozdiel býva aj 30 stupňov nahor či nadol :) Mne banány navrchu ešte neprihoreli nikdy, ale zatláčam ich do cesta, takže trčí len tenká línia navrchu :) A všetko pečiem horný aj spodný ohrev, tak nejak na Lenivú kuchárku :D Krásny deň ti želám!

Reaguj
Gražyna 15.4.2020 - 23:38

Chlebík bol vynikajúci, ďakujeme za receptík.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.4.2020 - 11:56

Ďakujem, teším sa veľmi, že sa chlebík podaril a chutil :)

Reaguj
Beáta 15.4.2020 - 13:08

Dobrý deň, chlieb som robila prvýkrát a je perfektný 👌 ďakujem za vaše recepty ❤️

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 13:37

Pekný deň prajem Beáta, veľmi sa teším, že sa banánový chlieb vydaril a chutil :)

Reaguj
Erika 23.4.2020 - 17:32

Chlebik som piekla neskutocne vela krat, chutovo vynikajuci, vzdy sa podaril. Velka vdaka za recept 😉

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:44

Ahoj Erika, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že si banánový chlebík piekla už niekoľkokrát a vždy sa ti podaril :)

Reaguj
Elena Oravcová 24.4.2020 - 14:22

Super receptík, mám rada recepty s ovocím, čokoládou a orechami…

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:45

Ďakujem pekne Elena :) Aj ja, ovocie, čokoláda a oriešky sú tými najlepšími ingredienciami do koláčikov :)

Reaguj
Zuzana 27.3.2020 - 7:28

Vyborny chlebík,jazdeme chutil

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:58

Ďakujem pekne, teším sa, že každému chutilo :)

Reaguj
Timea 7.11.2019 - 20:07

Ahoj Veronika, robim všetko podľa receptu, ale chlebik mi už druhýkrát vyšiel taky rozpadavavy :( co s tým?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:57

Ahoj Timea, to ma mrzí, ešte sa mi nestalo, že by sa mi chlebík rozpadával. Treba počkať, kým úplne vychladne a až následne krájať. A prípadne pridať nabudúce viac masla alebo ešte jeden banán, aby bol vláčnejší, nemal by sa potom rozpadávať. Môže to byť múkou/vločkami, ktoré nasajú viac tekutých zložiek, vo výsledku je tak chlebík suchší a môže mať tendenciu sa rozpadávať. Alebo dlhšie pečenie, čas síce uvádzam, je však orientačný nakoľko každá rúra pečie inak, takže si to skús nabudúce odsledovať a piecť pár minút kratšie :) Dúfam, že nabudúce sa už podarí podľa tvojich predstáv :)

Reaguj
Mel 7.11.2019 - 7:54

Koláč je úplná bomba! Môj muž by ho zjedol aj sám :))) Upečiem ho istotne znova. Vďaka za super recept a tie fotky sú úžasné.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.11.2019 - 17:03

Ďakujem krásne Mel :) Veľmi sa teším, že banánový chlieb chutil a chystáš sa ho upiecť znova :)

Reaguj
Lenka 9.4.2020 - 22:26

Mohla by som 120 g ovsenych vlociek nahradiť múkou?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:54

Ahoj Lenka, áno, ovsené vločky môžeš nahradiť aj múkou :)

Reaguj
Magdalena 19.10.2019 - 10:23

Veronika,dakujem za suprove recepty,už pár rokov som sa chystala a hľadala najlepši recept na bananovy chlebík a ten tvoj sa mi osvedčil už dva krát,dakujem ešte raz si super.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:42

Magdaléna, ďakujem krásne za takú nádhernú spätnú väzbu k mojim receptom :) Veľmi sa teším, že môj recept na banánový chlieb sa ti osvedčil a dúfam, že aj ďalšie recepty sa vydaria a budú chutiť skvele :)

Reaguj
Renáta 15.10.2019 - 20:06

Veronika, ďakujem za skvelé recepty. Robila som ich už niekoľko a všetky sú vynikajúce.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:49

Renátka veľmi pekne ďakujem za to, že si napísala :) Teším sa, že si už vyskúšala niekoľko mojich receptov a všetky dopadli výborne :)

Reaguj
Sima 15.8.2019 - 13:51

Ahoj Veronika, bananový chlebík mal skvelé odozvy od blízkych ale taktiež mne osobne veľmi chutil. Takéto jednoduché, ľahké a chutné recepty obľubujem. Hneď som si prelustrovala aké všetky recepty ponúkaš a mám čo robiť aby som to vyskúšala :) Samozrejme času mám veľa, čiže skúšať ich, nebude problém. Chcem vyskúšať upiecť aj ten špaldový, som už teraz veľmi zvedavá :) Prosím ťa, ak bude mať u mňa taký úspech ako ten banánový o čom nepochybujem, že mať bude, pridáš aj nejaké nové recepty na chleby?
Ďakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:06

Ahoj Sima, ďakujem krásne za spätnú väzbu k banánovému chlebíku :) Veľmi sa teším, že chutil tebe aj tvojim blízkym. Budem sa tešiť na tvoj feedback k ostatným receptom, ktoré sa rozhodneš vyskúšať :) Samozrejme, rada pridám aj nové recepty na chleby, predpokladám, že na jeseň/zimu, keď bude trošku chladnejšie a bude treba vyhriať byt vôňou z rúry :)

Reaguj
Daniela 7.8.2019 - 11:31

Banánový chlebík nemá chybu, v nedeľu som ho upiekla, všetci doma pocohválili.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:04

Ďakujem krásne Daniela! Veľmi sa teším, že doma všetkým chutilo :)

Reaguj
Ivana 16.5.2019 - 11:49

Je vyborny, robim ho stale dookola, len obmienam oriesky a pridavam cucoriedky, ci maliny.. mnamka! 😊

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.5.2019 - 20:44

Teším sa Ivana a ďakujem za krásnu spätnú väzbu :) Snáď ti rovnako budú chutiť aj ostatné moje recepty :)

Reaguj
Alexandra 11.5.2019 - 17:09

Veronika, dakujem za recept. Vsetky recepty, co som zatial od teba vyskusala, vyhravaju. Namiesas spravne suroviny v spravnom mnozstve a este k tomu nekomplikovane. (cukor som nedavala, mala som uz velmi prezrete banany :) bol stavnaty a nepripominal suchy chlieb s prichutou bananu z inych receptov. Teraz ho radsej odlozim, nech nieco zostane aj na ranajky :)
Nabuduce sa chystam vyskusat tvoj recept na mrkvovy kolac s pomarancom, ktorym si sa inspirovala v Berline. Takto si ho urcite pripomeniem aj ja.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 12.5.2019 - 10:01

Ahoj, Alexandra, ďakujem krásne za nádhernú spätnú väzbu k mojim receptom :) Veľmi sa teším, že ti chutia a za každým sa ti vydaria :) No o tie pomery sa snažím, namiešať to tak, aby výsledok nebol suchý ani mokrý, čo je občas fuška :D Som rada, že ti banánový chlebík chutil a veru, treba ho odkladať, lebo sa zje doslova sám :D Super, držím palce, nech sa mrkvový koláč vydarí, ten mám veľmi rada :)

Reaguj
karolina 8.5.2019 - 20:44

Ahoj:) recept vypada skvele. Jen se chci zeptat, tech 120g mouky, kdyz nahrazujes tak davas jen 50g spaldy a 10g kokosove mouky? A nic vic? Neni testo ridke?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 12.5.2019 - 9:55

Ahoj, Karolina, veľmi pekne ďakujem :) Dala som možnosť nahradiť 120 g špaldovej múky pomerom 50 g špaldovej plus 10 g kokosovej múky. Okrem nich tam idú ešte mleté ovsené vločky, takže riedkeho cesta sa nemusíš obávať :) Kokosová múka saje tekutiny v ceste omnoho viac, než bežná múka, preto sa v koláčikoch používa také malé množstvo kokosovej múky a zároveň sa nepoužíva ako jediná múka v recepte. Udáva sa pomer 8:1, teda ak ide do receptu 80 g bežnej múky, môžeš ju nahradiť 10 g kokosovej. Držím palce, nech sa banánový chlieb vydarí!

Reaguj
Eva 31.3.2019 - 10:44

Ahoj Veronika, mám domácu pekárničku, môže sa upiecť aj v nej? (Moja predstava je taká, že si pripravím cesto podľa Tvojho receptu a len dám piecť). Už dlho sa mi naň zbiehajú slinky, len nemám odvahu ho do tej pekárničky dať. Ďakujem Eva

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:10

Ahoj Eva, podľa mňa určite môžeš :) Priprav si kľudne cesto podľa môjho receptu, vylej do pekárničky a daj piecť. Len neviem, aká tam je teplota, takže treba potom prispôsobiť čas pečenia. Ak vyššia, tak kratšie, ak nižšia, tak dlhšie. Tu si to budeš musieť odskúšať, ale podľa mňa sa to určite dá pekne a chutne upiecť :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo.

Reaguj
MIKAsaba 23.3.2019 - 21:44

Super rýchly recept:) samozrejme aj chutný, do pol hodky zjedený jak nič ❤️

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 21:32

ooo super, som veľmi rada, že chutilo aj sa bleskovo zjedlo :)

Reaguj
Veronika 20.3.2019 - 7:57

Výborný chlebík, včera som robila :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 21:32

Veronika veľmi sa teším, že banánový chlieb chutil :)

Reaguj
Jaroslava 28.2.2019 - 8:26

Milá Veronika, banánový chlebík je zaujímavý, ale keďže mám silného bezlepkáča, nemôžem použiť ani špáldovú múku, prosím Ťa, akou by som ju mohla nahradiť, aby bol chutný a zároveň aj zdravý pre môjho syna. Si šikulka, ďakujem Jarka

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 21:07

Ahoj Jarka, teším sa, že ťa recept na banánový chlieb zaujal :) V tomto prípade budeš musieť nahradiť špaldovú múku aj mleté ovsené vločky, lebo tie obsahujú lepok tiež. Odporúčam skombinovať mandľovú múku s kokosovou, prípadne môžeš pridať pohánkovú, ryžovú či cirokovú :) Napr. kombinácia 120 g mandľovej múky, 50 g pohánkovej a 10 g kokosovej by mohla byť chutným výsledkom :)

Reaguj
Alena 15.2.2020 - 14:05

Veĺmi dobrý, jednoduchý koláčik. Ďakujem za recept.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:53

Ďakujem pekne Alenka, teším sa, že banánový chlebík sa vydaril a chutil :)

Reaguj
Katarína 4.1.2019 - 13:54

Dnes som sa ho chystala robiť, len ma zmiatlo tých 120g celozrnnej špaldovej múky hladkej. Tak celozrnnej alebo hladkej? 😊

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2019 - 14:35

Ahoj Katka, použila som celozrnnú špaldovú múku hladkú, teda múku, ktorá obsahuje všetky časti zrna (celozrnná) a zároveň namletá na hladko (hladká), teda má takú hladkú konzistenciu :) Takto ju nájdeš aj v obchodoch. Ale pokojne nakombinuj múky, ktoré máš doma, nie je to striktne určené :) Držím palce nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Eva 25.12.2018 - 20:44

Ahoj Veronika, chlebik sa chystam upiect a preto sa chcem spytat, ci suroviny staci zmiesat vareskou alebo je lepšie ich miesat mixerom. Niekedy je aj to podstatne 😊 dakujem pekne 😉

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.12.2018 - 18:18

Ahoj Eva, teším sa, že sa chystáš upiecť môj banánový chlieb :) Suroviny stačí zmiešať vareškou, ja používam metličku a miešam len ručne :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Gabika 10.12.2018 - 14:34

Ahoj Veronika, tento chlebík pečiem dlho a veľmi často a všetkým nám nekonečne chutí, syn si ho stále pýta :) akurát, že ked som ho piekla prvýkrát zmýlila som sa a zabudla som dať cukor…a čuduj sa svete bol fantastický, odvtedy ho pečiem vždy bez cukru :) cukor vôbec nechýba, banány sú sladké a čokoládou nešetrím takže chuť je naozaj skvelá…ďakujem za inšpirácie :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 16.12.2018 - 17:13

Ahoj Gabika, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :) Teším sa, že banánový chlieb sa u vás pečie dlho a veľmi často, mám z toho veľkú radosť :) Super, že si dala vedieť, že sa dá upiecť aj bez pridaného cukru, veru prezreté banány a čokoláda ho osladia dostatočne :) Prajem ti krásny deň a budem sa tešiť, ak vyskúšaš niektorý z ďalších mojich receptov :)

Reaguj
Katarína 21.11.2018 - 22:18

Ahoj Veronika, keď použijem namiesto masla avokado, bude to jedle?? Ďakujem.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 24.11.2018 - 16:04

Ahoj Katka, nemám to pravdupovediac odskúšané, avokádo do pečenia nepoužívam, nie je to škoda? :) Potrebuješ ho minúť, alebo chceš spraviť bezlaktózovú verziu chlebíka? Ja by som skúsila nahradiť maslo jablkovým pyré v rovnakom pomere, prípadne použi tekvicové pyré (keďže je sezóna) a pomer zníž. Teda 90 g tekvicového pyré = 125 g masla. Prípadne môžeš použiť ghee v rovnakom pomere. Držím palce pri pečení a budem rada, ak mi dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Lenka 12.9.2018 - 11:54

Ahoj. Tento recept je uplne uzasny. Chlebik chuti vsetkym. Robim ho pravidelne.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 13.9.2018 - 20:09

Ahoj Lenka, ďakujem krásne za feedback k receptu. Veľmi sa teším, že ti chutí a robievaš ho pravidelne :)

Reaguj
Daniela 11.2.2018 - 7:25

Je mnamozny.Dakujem za uzasne recepty Veronika.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 14.2.2018 - 20:51

Daniela ďakujem ti za krásnu spätnú väzbu :) teším sa, že chutil :)

Reaguj
Ivana 4.2.2018 - 15:02

Wau! Už sa mi zbiehajú slinky, rýchlo nakúpiť a upiecť tento krásny a určite voňavý chlebík :) si veľmi šikovná! A krásny meninový deň, snáď bude inšpiráciou na nejaký nový chutný recept :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 6.2.2018 - 20:24

Ivanka veľmi pekne ďakujem :) Inšpirácií je neúrekom, už len sa dobre zorganizovať, aby som vás mohla zásobovať novými chutnými a peknými receptami :) Dúfam, že chlebík bude chutiť :) Pokojne si ho nakombinuj podľa ingrediencií, ktoré bežne používaš, ja tiež variujem vždy podľa toho. Pekný deň ti prajem!

Reaguj
Stanka 21.1.2018 - 12:02

Prosím Vás a namiesto masla by som mohla dat kokosovy olej?

Reaguj
Veronika Čopíková 21.1.2018 - 12:03

Ahoj Stanka, podľa dostupných informácií si myslím, že áno, ale určite by som si to ešte overila u odborníkov :) Ale určite môžeš pridať kokosový olej namiesto masla a tam by to malo byť bez problémov :)

Reaguj
MIKAsaba 23.3.2019 - 21:50

Ahoj, ja som nemala máslo, tak som tam šupla kokosový olej ale v menšom množstve. Necitila som žiadnu zmenu, bol vynikajuci.❤️

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:53

Ahoj, tiež som už od môjho posledného komentáru na túto tému piekla banánový chlieb aj s náhradou masla za kokosový olej :) A rozdiel tam veru nie je cítiť, chutí rovnako skvele :) Tak sa teším, že chutilo! :)

Reaguj
Lucia 3.1.2018 - 20:12

vyborny chlebik, robim obmenu so slnecnicou a bielou cokoladou, lebo nemozem jest orechy ani horku cokoladu..dnes robim znovu a pridala som aj trochu mletej skorice a zopar susenych brusnic, uz sa tesim!..p.s. 50g cukru je habadej:)

Reaguj
Veronika Čopíková 7.1.2018 - 21:20

Ahoj Lucka, veľmi pekne ďakujem, super si to zamenila. Biela čokoláda je sladšia, takže ak si menila v rovnakom pomere, mohlo sa zdať, že chlebík bol sladší než mal byť. Ale ak je to veľa cukru tak som len rada, že sa môže ešte ubrať, ono veľa závisí aj od zrelosti banánov, takže treba vyskúšať a potom už len uberať a uberať :) Ako dopadla verzia so škoricou a brusnicami? Pekný deň ti prajem. Veronika

Reaguj
Lívia 11.5.2017 - 23:11

Vyskúšala som tvoj recept na banánový chlebík a bol vynikajúci! Len tak sa po ňom zaprášilo. Určite som ho nerobila posledný krát. :)

Reaguj
Veronika Čopíková 12.5.2017 - 21:43

Ahoj Lívia :) teším sa, že si vyskúšala banánový chlebík a chutil ti. a keď sa po ňom len tak zaprášilo, tak sa cítim veľmi poctene :D nabudúce pošli fotku, ak nezmizne tak rýchlo :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box