Domov ReceptyKoláče a zákusky Jednoduchý banánový chlieb

Jednoduchý banánový chlieb

Autor: Veronika Čopíková

Banánový chlieb je pre mňa asi najdokonalejšou kombináciou banánov, vlašských orechov a mojej obľúbenej čokolády. Ak máte doma zrelé banány (šupka je pokrytá čiernymi škvrnami, v niektorých prípadoch je šupka čierna celá) a neviete čo s nimi, tento recept bude pre vás záchranou. Samozrejme, najjednoduchšie je vyrobiť si z nich banánové mlieko, ale niekedy neuškodí vyskúšať niečo nové. :D A určite nebudete ľutovať, pretože príprava je jednoduchá a výsledok famózny! A dokonale sa hodí nielen na raňajky, ale aj ako dezert či rýchla desiata. Tak hor sa piecť!

Ingrediencie

  • 120 g celozrnnej špaldovej múky hladkej (môžete skúsiť aj pomer 10 g kokosovej múky a 50 g špaldovej múky)
  • 120 g mletých ovsených vločiek
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • ¼ ČL  soli
  • 50 - 70 g trstinového cukru (cukor pridávame podľa zrelosti banánov, čím sú zrelšie, tým menej cukru potrebujeme pridať)
  • 3 vajcia
  • 125 g masla
  • 3 zrelé banány
  • 50 g horkej čokolády
  • hrsť vlašských orechov

Lenivá kuchárka 3 - Nezabudnuteľné recepty od babičky

Banánový chlieb

Ako si upiecť banánový chlieb

1 Na tanieriku si rozpučíme pomocou vidličky dva banány. V miske zmiešame rozpučené banány, vajíčka, vlažné rozpustené maslo a trstinový cukor. Pridáme špaldovú múku, pomleté ovsené vločky, soľ a kypriaci prášok do pečiva a opäť premiešame. Na záver pridáme nasekané vlašské orechy a kúsky čokolády. Hotová zmes je hustá a tuhšia, takže sa nezľaknite.

Mrkvový koláč s pomarančom

Hľadáte recept na mrkvový koláč? Vyskúšajte tento a nebudete ľutovať!

2 Chlieb pečieme vo forme na biskupský chlebík, ktorú si predtým vyložíme papierom na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme pri 180 °C, približne 50 – 60 minút. Na vrch cesta môžeme pred pečením pridať jeden pozdĺžne prekrojený banán na ozdobu. Hotovo! A nedeľný múčnik či desiata je pripravená.

Tipy

  • ak máte alergiu alebo intoleranciu na lepok, nahraďte špaldovú múku a mleté ovsené vločky prirodzene bezlepkovou múkou, môžete skombinovať napríklad pohánkovú a mandľovú múku s kokosovou a dopriať si bezlepkový banánový chlebík na raňajky. Ak musíte vynechať mliečne výrobky, nahraďte maslo kokosovým olejom alebo ghee.
Banánový chlieb

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok a ako bonus budeš mať tie najlepšie recepty aj keď padne internet ;)


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

199 komentárov

Natália 20.9.2024 - 10:26
Úžasný recept. Všetci doma milujeme tento chlebík, najlepšia desiata alebo olovrant 😍
Reaguj
Janka 8.7.2024 - 17:17
Idem piecť 1x potrebujem bezlepkovú verziu. Mam doma obycajnu bzl múku, kokosový a pohankovu a samozrejme vločky. V akom pomere by ste mi odporučili? Ďakujem
Reaguj
Denisa 30.6.2024 - 20:55
Chlebik je vyborny. Aspon som zuzitkovala banany, budem ho robit, ked sa zvysia banany a urcite skusim aj dalsie recepty.
Reaguj
Stanka 22.6.2024 - 8:16
Milá Veronika,moje deti sa oňho takmer pobili 😁 takže to hovorí za všetko, aká to je dobrota 🙂nech sa vám darí
Reaguj
Katka 8.6.2024 - 10:59

Chlebík robievam už pár rokov, teraz som vyskúšala variantu bez cukru a čokolády, aby mohla aj ročná dcérka a stále chutí super :) dala som o jeden banán viac a trošku javorového sirupu

Reaguj
Viera 1.4.2024 - 21:29
Vynikajúci chlebík! Šťavnatý a ľahučký.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 21.4.2024 - 12:58

Ďakujem krásne Vierka, teším sa, že chlebík chutí :-)

Reaguj
Jana 9.2.2024 - 17:10
Najlepší recept na banánový chlebík
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 21.4.2024 - 12:58

Ďakujem krásne Janka, teším sa, že recept sa podaril a chutí :-)

Reaguj
Marianna 8.2.2024 - 17:23
ÁNO, neľutujem,... jednoduchá príprava a výsledok famózny... presne. .... Ešte je teplý :-) Ďakujem Veronika.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 21.4.2024 - 12:59

Jeeej super, to sa veľmi teším Marianna :-) A ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :-)

Reaguj
Júlia 1.2.2024 - 16:54
Ahoj Veronika, chcela by som skúsiť recept na tvoj banana chlebík, ale nemám originál formu. Mám kruhové tú klasickú priemer a potom o čosi menšiu od nej, tuším 27cm jedna a menšia 23cm. Čo myslíš, v ktorej by to dopadlo lepšie? Inak skvelá práca, vidieť že pre kuchyňu a varenie máš nadšenie, množstvo receptov som už vyskúšala. Topka boli zeleninové lasagne a popraskance, včera som akurát skúšala fazuľovú polievku a tikka masala, je to famózne :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 21.4.2024 - 13:07

Ahoj Júlia, v prvom rade ďakujem krásne za tvoju pozitívnu spätnú väzbu k receptom :-) Veľmi sa teším, že si spokojná s množstvom receptov, od zeleninových lazaní, popraskancov, fazuľovej polievočky či tikky masaly :-) Veľmi ma to baví a verím, že spoločne so mnou to bude aj vás :-) Pokiaľ ide o formu na banánový chlebík, nemáš teda formu na chlieb či biskupský chlebíček? Ak by nie, už to bude závisieť od toho, aký vysoký by si chcela chlebík mať. Zvyknú to piecť aj na klasickom menšom plechu či v okrúhlej forme. Len treba prispôsobiť čas pečenia, keďže cesto bude nižšie, tak aby chlebík nebol vysušený – bude to závisieť od priemeru formy. Moja má rozmery 24×12 cm, ak použiješ okrúhlu 27 cm, tak časovo možno bude stačiť 35 – 40 minút. Treba otestovať špáradlom a uvidíš, aké vysoké budeš mať cesto vo forme. Držím palce, nech sa chlebík vydarí a potom budem rada, ak mi dáš vedieť, ako dopadlo pečenie :-)

Reaguj
Lucia 24.11.2023 - 9:31
Vyborny chlebik, peciě hk pravidelne, deti ha maju najtadsej natrety arasidovym maslom. Inspirovala som sa Vasim receptom, davam mlete ovsene vlocky a mandlovu muku v pomere 1:1 cca, uz to robim od oka :) Potrebovala by som vsak poradit s inou vecou, vzdy mi v rure krasne vyrastie, ale po vybrati vzdy klesne a nevyzera tak vabne. Kde moze byt problem? Azda to ze ho po upeceni vyberam z formy a necham vychladnut na tanieri? Dakujem za odpoved :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.12.2023 - 10:58

Ďakujem krásne Lucka, teším sa, že chlebík chutí a dokonca aj deťom :-) Ja nechávam chlebík vychladnúť chvíľku vo forme, až následne ho vyberám. Krájam až po úplnom vychladnutí. Môže to byť aj použitými múkami, robila som ale už aj bezlepkový banánový chlebík a pekne držal tvar aj po vybratí z rúry. Ale odporúčam nevyberať hneď z formy, ale nechať v nej vychladnúť, nech sa s ním za horúca čo najmenej manipuluje.

Reaguj
Sylvia 16.11.2023 - 20:17
Uzasny a rychli
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.12.2023 - 10:53

Ďakujem Sylvia, teším sa, že chutí :-)

Reaguj
Nina 1.11.2023 - 17:07
Milujem piecť tento banánových chlieb - koláčik. Kombinujem vždy muky, najčastejšie pohánkoVU a mandľovu múku a lactofree maslo. Vždy je perfektný. A pridávam do jeho aj mrazené čučoriedky alebo brusnice. Naj recept aký som piekla!!!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.12.2023 - 10:53

Ďakujem krásne Nina, teším sa, že banánový chlebík ti chutí :-) Pohánková a mandľová múka sú super kombinácie a určite aj pridané ovocie :P

Reaguj
Denisa 25.9.2023 - 20:57
Skúsim gramáž múky nejak zmixovať pšeničnú hladkú a celozrnnú. Dúfam, že to dopadne skvelo. :) Keď áno, dám vedieť. Ďakujem za pekný recept.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.10.2023 - 21:21

Ahoj Denisa, ako dopadlo pečenie? :) Dá sa použiť aj hladká pšeničná a celozrnná múka v rovnakom pomere, teda 240 g spolu :)

Reaguj
Katka 9.9.2023 - 16:34
Mne s ovsennou múkou vždy vyšiel príliš tuhý. Nahradila som ju špaldovou a pohánkovou a bol omnoho vláčnejší. Keď nemám orechy pridám drvené kakaové bôby.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.10.2023 - 21:20

Ahoj Katka, ďakujem pekne za spätnú väzbu :) Ja používam mleté ovsené vločky, nie múku, možno aj to robí rozdiel vo výslednej konzistencii. Ale teším sa, že si našla tú pravú kombináciu, ktorá ti chutí :) A drvené kakaové bôby sú výborný nápad, ja ich zvyknem pridávať do granoly, ale nabudúce skúsim aj do chlebíka :)

Reaguj
Erika 2.8.2023 - 11:28
Ahoj, vyskúšala som už nespočetné množstvo receptov na banánový chlieb, no tento jediný sa osvedčil. Robím ho pravidelne už cca 3 roky, asi od kedy bol zverejnený. Je fantastický ako všetky tvoje recepty. Ďakujem krásne za ne ❤️
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 7.8.2023 - 16:54

Ahoj Erika, jeeeej, to sa veľmi preveľmi teším, že sa ti môj recept na banánový chlebík osvedčil a robíš ho pravidelne už skoro 3 roky :) Ďakujem za spätnú väzbu nielen k tomuto, ale aj k ostatným receptom, potešilo ma to a nakoplo k ďalším receptom :) Ďakujem ti a krásny deň ti želám.

Reaguj
Mària 19.7.2023 - 18:50

Skvelý recept, piekla som bezlepkovú verziu, pridala som sneh z 2 bielkov a namiesto vlašských orechov (nemala som ) som dala pekanové Vynikajúce.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.7.2023 - 18:47

Mária ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu, veľmi sa teším, že ti chutilo :) A pekanové orechy sú výborný nápad, mám ich veľmi rada :)

Reaguj
Katka 14.6.2023 - 12:37
Párkrát som banánový chlebík piekla, ale zanevrela som naň, lebo to bolo vždy také nič moc. Ale totoo ? ešte teda úplne nevychladol, ale už som sa doň pustila a je famózny.. dala som namiesto vlašských orechov mandle, je to topka ? ďakujem za skvelý recept, zaraďujem medzi moje stálice, a idem pozrieť ďalšie recepty, ja som Vás len včera objavila ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:34

Ahoj Katka, veľmi sa teším, že si banánový chlebík znova upiekla a zrovna podľa môjho receptu :) A najmä, že si spokojná s výsledkom! :) Som zvedavá, čo vyskúšaš nabudúce, určite daj vedieť tvoje chuťové dojmy :) Krásny deň ti želám a teším sa, že si tu :)

Reaguj
Ivka 3.6.2023 - 10:31
Výborný chlebík, robím ho pravidelne ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:33

Ďakujeeeem, teším sa, že chutí a robí sa u vás pravidelne Ivka :)

Reaguj
Alena Mitterova 26.3.2023 - 16:05
Super chlebík
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:32

Ďakujem krásne, teším sa, že chutí Alenka :)

Reaguj
Mirka 20.3.2023 - 20:01
Fantasticky?najlepšie raňajky?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:32

Jeeej, to som veľmi rada! :)

Reaguj
Jolana 10.3.2023 - 17:55
Super pecieme ho stále keď máme dozrete banany, je chutný a zároveň zdravý ?❤️
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:31

Ďakujem krásne Jolana, to sa veľmi teším! :)

Reaguj
Nikola 1.3.2023 - 8:17
Vasu stranku som objavila vdaka tomu, ze som hladala recept na dobry bananovy chlieb. Nikdy som ho nepiekla a vzdy som ho povazovala za americku blbost :D ale mali sme prezrete banany, tak som si povedala, ze skusim. Vas recept je neskutocny :) chlebik je fantasticky, stavnany a velmi chutny. Vcera som robila jeden na skusku a dnes pre velky uspech robim dalsi :)) Dakujem za nove obzory a ako tak pozeram Vase recepty, urcite idem na dalsie. Pekny dnik :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:31

Pekný deň želám Nikola :) Ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na banánový chlieb :) Teším sa, že vás výsledok tak super prekvapil a chlebík vám chutil a úspešne sa presadil aj na druhé či ďalšie a ďalšie pečenie :) Som zvedavá, čo ďalšie vyskúšate, budem sa tešiť na feedback, čo vás zaujalo, čo vám to dalo a ako chutilo najmä :)

Reaguj
Monika 29.1.2023 - 15:21

Už robím snáď 10-ty raz a stále mňam ❤️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.4.2023 - 20:59

Oooo to sa veľmi teším! :) A ďakujem za krásnu spätnú väzbu :)

Reaguj
Katarína 26.1.2023 - 22:57
Ahoj, chlebík je famózny, už dlho ho pečiem ☺️ len nevieš poradiť? Vždy ho mám taký sypký, rozpadáva sa pri krajani ? tak neviem kde robím chybu
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.4.2023 - 20:16

Ahoj Katka, teším sa, že ti banánový chlebík chutí :) Vždy ho robíš rovnako alebo si už skúšala aj niečo zameniť? Dávaš jemné ovsené vločky? Treba ho tiež nechať najprv dobre vychladnúť, až potom krájať. Juj skúsim aj nejaké video natočiť ešte raz, aby sme vychytali všetko, lebo by som chcela, nech je dokonalý chlebík pre vás a takpovediac nepriestrelný :D

Reaguj
Katarína 4.4.2023 - 21:11

Joj, chutí nam a ako ? veľmi často ho robíme, lebo chuť je doslova brutálna, len tá sypkost ma trochu hnevá ? áno, jemné ovsené dávam, a krájam až vychladnutý, a nejak sa sype niekedy viac niekedy menej, ale teda vždy, a kamoškáa od ktorej mám tento vás recept viem že ho mala na tanieri taký pekný ? takže videu sa určite poteším Veronika ? to by som už hádam vychytala tú chybičku k dokonalosti ☺️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:29

Teším sa Katka, že chlebík chutí :) Mne sa naposledy tiež rozsýpal, ale to som dala mleté orechy namiesto múky :D Video vymyslím, snáď to nebude zlá náhoda, že akurát vtedy sa bude rozsýpať :D Ale popracujem na tom, lebo chybičky musíme vychytať, nech na tanieri chlebík dobre vyzerá a ešte lepšie chutí :)

Reaguj
Lianah 20.2.2024 - 20:27

Mne proti “rozsýpaniu” pomohlo mlieť vločky na jemnejšie, a ideál ich vymeniť za špaldovú hladkú múku (nie celozrnnú).

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 21.4.2024 - 12:56

Ďakujeme za tip Lianah :-) Vločky by mali byť jemné, pomáha veru aj pomletie, aby mali konzistenciu múčky :-) A hladká múka je tiež veľmi dobrou voľbou :-)

Alice 22.1.2023 - 13:28
Vypadá skvěla,jdu na to a těším se. Držím si palce?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.1.2023 - 20:40

Jeej super, ako dopadlo pečenie? :) Dúfam, že sa podarilo a chutilo :)

Reaguj
Tina 3.1.2023 - 17:06
Už je v rúre a netrpezlivo čakám :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 3.1.2023 - 19:39

Jeeej super Tina, teším sa a dúfam, že bude chutiť :) Aj môj idem akurát skontrolovať a bude zajtra na raňajky do práce :)

Reaguj
Natalia 24.9.2022 - 15:38
Ja som dala do babovkovej formy, uz sa pecie ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:16

Super Natália, ako to dopadlo v bábovkovej forme? :)

Reaguj
Adka 13.7.2022 - 21:29

Bola úžasná mňam spravila som hneď 2 ks

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:17

Jeeej super, to sa teším Aďka, že chutilo :)

Reaguj
Adka 9.7.2022 - 11:18
Už sa pečie moc sa teším
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:30

Super, to sa teším a potom daj vedieť Aďka, ako sa ti podaril :)

Reaguj
Anela 17.2.2022 - 18:33
Tak tento chlebík je uplna TOPKA. Najlepší aký som robila, nedala som cukor a pridala som protein. Mala som čo robiť aby som ho nezjedala na posedenie :D
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:31

Oooo super, to sa veľmi teším! :) Veru, s tým mám niekedy problém aj ja a to som tam ani nepridávala proteín :D

Reaguj
Ester 24.11.2021 - 15:44
Najlepší banana bread aký som kedy robila!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:32

Jeeeej ďakujem krásne Ester, to mám radosť! :)

Reaguj
Michaela 4.10.2021 - 18:19
Tak konečne som sa dostala aj na banánový chlebík. Práve sa pečie takže chuť ešte nevieme posúdiť. Ale keďže recepty zatiaľ nesklamali verím že to nebude inak ani teraz. Na obzvlášť nenie chute som pridala škoricu. Akosi mi patrí k jeseni a zime.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:33

Ahoj Miška, tak dúfam, že sa banánový chlebík podaril a najmä, že chutil :)

Reaguj
Katka 26.6.2021 - 10:49
Nikdy som nepoznala banánový chlieb, ale hľadala som recepty, kde môžem použiť prezreté banány a tento zaujal. A právom, nevieme sa ho dojesť. ? Hneď sme ho zaradili k naším obľúbeným receptom. ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:10

Ahoj Katka, super, teším sa, že ste ho zaradili k vašim obľúbeným receptom :) A najmä, že sa ho neviete dojesť :)

Reaguj
Zuzana 16.6.2021 - 15:29
Skvelý, chutí celej rodine. Použila som špaldovú múku, nabudúce otestujem s mandľovou:-) Ďakujem, Veronika. Zatiaľ u mňa Vaše recepty vyhrávajú.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:12

Ahoj Zuzka, to sa veľmi teším! :) A ďakujem za krásnu spätnú väzbu, som rada, že sa recepty podaria a vyhrávajú z rozsiahlej ponuky super receptov, ktoré ponúka tak internet ako i kníhkupectvá :) Skúšala si banánový chlebík aj s mandľovou múkou? Ako ti chutilo? :)

Reaguj
Aďa 29.5.2021 - 20:49

Ja ho robím bez cukru – famózny

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:13

Super Adi, to som rada že chutí výborne aj bez cukru :)

Reaguj
Martina 22.5.2021 - 11:45

Dobrý dwň
Môzme sa použiť miesto špaldovej múky celozrná?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:13

Pekný deň želám Martina, áno samozrejme, môžete použiť aj celozrnnú múku :)

Reaguj
Magdalena 19.4.2021 - 21:01
Dnes som vyskúšala tento chlebík. Najprv som ho zakrojila ešte veľmi teplý a prišiel mi suchý... Ale potom som ho zakrojila druhý raz a už som ho len krajala a krajala. Je výborny, tak akurat vlačny, tak zdravo chutí. Mnam, určite ho ešte zopakujem
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:14

Ahoj Magdaléna, teším sa, že si chlebík vyskúšala a druhý krajček ti už prišiel presne taký, aký má byť :) Krásne si to napísala a som rada, že sa ho chystáš zopakovať :)

Reaguj
Veronika 2.4.2021 - 23:11

Úžasný recept. Nemám moc rada sladké, ale toto je nádhera :) musím povedať, že ani jeden z tvojich receptov ma nesklamal. Vždy keď neviem čo variť, otvorím tvoju stránku. Vyskúšané mám aj tvoje rizoto, francúzske zemiaky, vajickovu nátierku a samozrejme tento chlebík. A vždy všetko bolo dokonalé, milujem recepty od teba. ?❤️ Ďakujem ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:15

Jeeeej Veronika ďakujem krásne to si ma fakt mega veľmi potešila :) ďakujem moc, som rada, že sa všetko zatiaľ vydarilo a nachádzaš tu vždy odpoveď na to, čo dobrého si uvariť :)

Reaguj
Eva 2.4.2021 - 15:08
Kolàčik je naozaj výborný. Ja som použila 65 g ovsených vločiek, 60 g pohànkovej múky a 130 g mandlovej múky. Sladila som len javorovým sirupom. A podaril sa. Je vynikajúci. Teším sa na ďaľšie (bezlepkovè) recepty.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:18

Ahoj Evička, ďakujem krásne, teším sa, že banánový chlebík vyšiel výborne aj v bezlepkovej verzii :) Ja ešte veľmi rada používam amarantové vločky, potom je chlebík tak príjemne chrumkavý :) Bezlepkové recepty nájdeš aj na blogu a keď som sa už pustila aj do knižnej podoby mojich receptov, tak dávam tip aj na moje kuchárske knižky, kde nájdeš veľa tipov na to, ako si pripraviť jednotlivé recepty vo verzii bez lepku, ak nie sú prirodzene bezlepkové: https://www.lenivakucharka.sk/kucharske-knihy/

Reaguj
Gabriela 24.3.2021 - 20:42
Fakt chutný. Dala som 1/3 celozrnnej polohrubej špaldy, 1/3 mandľovej múky a 1/3 pomletých bezlepkových vločiek + brusnice a pekanové orechy. Vláčny, šťavnatý, najlepší, aký som zatiaľ jedla.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:19

Ďakujem krásne Gabriela, to mám veľkú radosť, že sa chlebík podaril a chutil presne podľa predstáv :) Ale si ho aj super vylepšila, brusnice a pekanové orechy sú výborná voľba :)

Reaguj
Monika 24.3.2021 - 10:59
Výborný! :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:19

Ďakujem za spätnú väzbu Monika, veľmi sa teším, že chlebík chutil :)

Reaguj
FOXY 23.3.2021 - 7:17

chlebík neskutočne dobrý, musím povedať, že sa stal naším naj koláčikom , pečiem ho 2 krát do týždňa a nevieme sa ho dojesť. Dávam nepomleté vločky, keď som skúšala pomleté, tak sa mi zdal hútny. jediný problém mám, že pri krájaní sa rozpadáva. nevedel by mi niekto poradiť?
ale aj tak je to proste nebíčko v papuľke :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:21

Ďakujem za krásnu spätnú väzbu, teším sa, že banánový chlebík chutí tak veľmi :) Ak dávaš nepomleté vločky, skúsila by som tie úplne jemné vločky. A ak sa ti zdá hutný, tak potom pridať trochu viac tekutých ingrediencií, hutný by vo výsledku nemal byť, ale ono to záleží aj od veľkosti a zrelosti banánov, možno skúsiť aj trošku mletej mrkvy? :) A nechať dobre vychladnúť, až potom odporúčam krájať :)

Reaguj
Barbora 21.3.2021 - 10:15
keďže som videla všade na internetoch, aký je tento chlieb obľúbený, musela som ho konečne vyskúšať aj ja. a naozaj je dobrý! ? iný takýto chlieb som ešte nepiekla, takže to nemám s čím porovnať, ale veľmi nám chutil, na raňajky s jogurtom bol ako stvorený. nabudúce vyskúšam pridať aj hrozienka ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 21:23

Milá Barborka, som rada, že si sa rozhodla skúsiť ako prvý môj recept a najmä, že ti chutilo a podaril sa :) Výborný je aj s arašidovým maslo a troškou ovocia, to už potom zasýti až do obeda :D A hrozienka sú výborný nápad, už si to skúšala aj s nimi?

Reaguj
Martina 15.3.2021 - 7:54
Bananovy chlieb som prestala robiť pred rokmi, lebo každý recept skončil tak, že chlieb bol strašne vláčny vo vnútri. Toto je prvý recept po rokoch, z ktorého som nadšená. Fakt výborný! Akurát som pridala nastruhanu mrkvu.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:29

Ahoj Martina, tak to sa veľmi teším, že sa po rokoch práve tento podľa môjho receptu podaril :) A najmä, že ti chutil :) Nastrúhaná mrkva je super nápad, nabudúce vyskúšam aj ja :)

Reaguj
Mirka 12.2.2021 - 17:20

Vyborny recept, bananovy chlieb sa skutocne podaril. Nebol moc vysoky, neviem, ci preto, ze taky ma byt alebo som dala len malo prasku do peciva, ale chutovo bol vynikajuci. Polovicu som zjedla uplne sama. Uz si pozeram aj dalsie recepty z vasej tvorby.
Radost varit/piect, ked clovek nemusi stravit pol dna v kuchyni a aj tak dokaze vytvorit chutne jedlo.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:28

Milá Mirka, ďakujem za spätnú väzbu, teším sa, že sa chlebík podaril a chutil :) A že si už pozeráš ďalšie recepty z mojej tvorby – dúfam, že budeš rovnako spokojná ako práve s týmto :) Čo sa týka výšky, tak môj vyrastie tak po okraje formy, niekedy aj trochu viac. Keď sa primieša prášok do pečiva, tak je potrebné čím skôr vložiť formu s cestom do rúry. Ale môže to byť aj starším práškom do pečiva, či hutnejším cestom, vtedy až tak nevyrastie.

Reaguj
Denisa 31.1.2021 - 20:02
Výýýborný chlebík. Tento mesiac som ho už 2x piekla a 1x som ho zjedla sama. Mala som pár dní o raňajky vystarané. Naša rúra je nejaká frišká. Bol už upečený za 45 min. Pridala som tam ešte naviac škoricu a ozaj je veľmi chutný. Už to vidím, že teraz budem kupovať banány len preto, aby som mohla tento chlebík upiecť :D Určite odporúčam ostatným.
Reaguj
Andrea 19.3.2021 - 19:21

Najlepsiiii ??

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:26

Ďakujem krásne Andrea :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:25

Ahoj Denisa, ďakujem za úžasnú spätnú väzbu! :) Teším sa, že sa chlebík vydaril a veru, je skvelou alternatívou na raňajky :) Každá rúra pečie trochu inak, tak sa môže stať, že tvoj chlebík môže byť upečený už skôr :) Tak radšej sledovať a tešiť sa z rastúceho bochníka.

Reaguj
Alzbeta 22.1.2021 - 9:54
Najlepsiii.piekla som bezlepkovy uz viac krat?..nahradila som len muku bezlepkovou...a chuti vsetkym!nie len bezlepkacom.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:24

Ahoj Alžbeta, super to sa veľmi teším! :) A som rada, že sa podaril aj v bezlepkovej verzii :) Inak v mojich kuchárskych knižkách nájdeš pri viacerých receptoch aj tipy na úpravu jednotlivých receptov na ich bezlepkovú verziu. Ak by ťa to zaujímalo, viac informácií nájdeš tu: https://www.lenivakucharka.sk/kucharske-knihy/

Reaguj
liduš 13.1.2021 - 20:16

Výborný banánový chlebík sa stal naším obľúbeným, postupne skúšam recept za receptom.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:22

Jeej ďakujem pekne Liduš :) Teším sa, že vám chlebík doma chutil a dúfam, že ti rovnako chutili aj ostatné vyskúšané recepty :)

Reaguj
Viktória 9.1.2021 - 22:28

Ďakujem za recept, zatiaľ mi chutil najviac zo všetkých receptov na tento chlebík :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:21

Ahoj Viktória, to som rada a ďakujem :)

Reaguj
Martina 24.12.2020 - 11:17
Bananovy chlebik podla tohoto receptu je naozaj dokonaly, podari sa zakazdym, peciem ho uz takmer rok :) medzitym som skusala aj ine recepty (v ramci experimentov, cokoladovy, s mliekom, jogurtom, tvarohom, ine kombinacie pomery muk) ale ziadny nechutil ako tento. Tento receptik je naozaj top top ? vlacny, makky, jedinu obmenu ktoru aktualne pouzivam, je ze ho peciem z 50/50 ovsenej a mandlovej muky, cesto je trochu hutnejsie/skor sa upecie nakolko je tym padom bez lepku ale aj tak je uplne dokonaly :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:20

Ahoj Martina, ďakujem za skvelú spätnú väzbu k banánovému chlebíku :) O to viac sa teším, že mi dávaš vedieť, že si skúšala už rôzne recepty a žiaden ti nechutil tak ako tento môj :) Tak som rada, že vás to tu so mnou baví a pečiete či varíte podľa mojich receptov :) Bezlepková verzia použitím ovsenej a mandľovej múky je super kombinácia, inak vylepšenú verziu banánového chlebíka aj v bezlepkovej verzii nájdeš aj v mojej prvej kuchárskej knižke: https://www.lenivakucharka.sk/kniha-leniva-kucharka/. Používam amarantové vločky, pohánkovú a kokosovú múku :)

Reaguj
Kvetoslava 13.12.2020 - 17:32
Banánový chlieb je jednoduchý, rýchly a chutný. Knihu neviem ešte posúdiť - kúpila som si ju pod stromček a tak čaká v manželovej úschove na deň "D". Ale pár tvojich receptov mám vyskúšaných. Prvé ma oslovili Lieskovo orieškové sušienky čo si piekla v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Boli naozaj úžasné a pečiem ich dodnes. Pre ich velký uspech som začala pátrať po tvojom blogu a skúsila som ešte pár receptov. Pre mna a moju rodinu je zatial úplne TOP Čokoládová babka s orieškami. Recept pýta každý čo ju u nás ochutnal. Samozrejme každému ho dávam aj s linkom na tvoj blog. Robila som ju už aj s makom a višňami- tiež super. Ďakujem.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:17

Milá Kvetoslava, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k môjmu blogu :) Teším sa, že banánový chlebík chutí a keďže už máš knižku asi v kuchyni, chcem sa spýtať, ako si s ňou spokojná :) Juuuj, to by ma ani nenapadlo, že sem prídeš práve vďaka Tajomstvu mojej kuchyne! Tak som potom rada, že som prekonala hanblivosť a išla tam :) A ďakujem za feedback k čokoládovej babke s orieškami a tiež k lieskovo-orieškovým sušienkam, sú to práve aj moje obľúbené recepty :) Krásny deň ti želám a teším sa, že si tu.

Reaguj
Ivana 17.11.2020 - 21:04
Dnes som ho upiekla z knižky, pridala som sušené brusnice a je famózny. Ďakujem aj za knižku je nádherná. Dúfam že bude aj pokračovanie ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:14

Ahoj Ivana, veľmi sa teším, že si piekla z mojej kuchárskej knižky a výsledok sa podaril :) Sušené brusnice znejú ako skvelý prídavok do cesta, určite niekedy vyskúšam aj ja :) A ďakujem aj za skvelú spätnú väzbu ku knižke, veľmi ma to potešilo :) Pokračovanie už je, ak ti ešte chýba na poličke: https://www.lenivakucharka.sk/kniha-leniva-kucharka-2/

Reaguj
Katarína 20.9.2020 - 18:36
Bála som sa či vyjde,ale ako som čítala komentáre, že parádny recept tak reku vyskúšam tento a veruže sa vydaril na jednotku ! :) a to som dala 100g múky a 100g pomletých vločiek s vanilkovým proteínom. Takže odporúčam aj túto alternatívu, overená vyskúšaná. Určite skúsim aj ďalšie recepty.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:12

Ahoj Katka, som rada, že ťa presvedčili komentáre s dobrou spätnou väzbou na tento koláčik :) A teším sa, že sa banánový chlebík vydaril :) Verzia s vanilkovým proteínom znie skvele :)

Reaguj
Ľudmila 1.9.2020 - 22:51
Robila som ho prvy krat, vydaril sa jednotku a urcite uz budem vediet,co vzdy s prezrerymi bananmi :-)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:11

Ahoj Ľudmila, super, to sa veľmi teším, že sa podaril hneď na prvýkrát a tiež na jednotku :) A veru, je to skvelý spôsob využitia prezretých banánov :)

Reaguj
Laura 5.7.2020 - 18:10
Absolútna TOPka! Pečiem ho už niekoľkokrát a vždy zožal absolútny úspech. Pridala som trošku kokosu a škorice, a nevieme sa ho dojesť celá rodina :) moc ďakujem
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:10

Ahoj Laura, ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi ma potešila :) Kokos a škorica sú skvelé vylepšováky a obmeny :)

Reaguj
Jana Valchářová 28.6.2020 - 18:12
Milá Veroniko, právě jsem dopekla Váš banánový chlebíček v bezlepkové verzi pro mou dceru Veroniku :-) Mouky jsem namíchala, bezlepkové ovesné vločky rozmixovala a těstem naplnila formičky na muffiny. Lépe se zamrazují, protože pečivo pro celiaky je třeba mrazit, aby bylo stále "čerstvé" :-). Protože jinak je druhý den tvrdé. Jeden muffin jsem si nechala na otestování! A proto bude následovat další pečení, pro nás ostatní. Čerpám z Vašich receptů, protože jsou jednoduché a velmi chutné. Takové opravdové :-)) Díky za recepty a přeju pěkné léto! Jana
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 21:17

Milá Jana, jeej to je aká krásna náhoda, že pre dcéru Veroniku :) Teším sa, že chlebík v podobe muffinov sa podaril a čerpáte z mojich receptov, pretože sú takové opravdové :) Krásne ste to napísali a ja vám za to ďakujem, potešilo ma to :) Majte sa krásne!

Reaguj
Martina 17.6.2020 - 19:02

Perfektný recept, robila som ho už viackrát, vždy sa teším, keď mám prezreté banány. Niekedy sa mi ale stalo, že sa chlebík nedal krájať, veľmi sa drolil. Neviete prečo? Ďakujem Martina

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 21:15

Ahoj Martina, teším sa, že banánový chlebík ti chutí a robila si ho už viackrát :) Stáva sa ti teda, že sa niekedy drolí a inokedy nie? Obmieňaš ingrediencie? Mohlo by to byť tým, že je cesto suchšie, po upečení má potom drobivú konzistenciu. Ak sa ti to stáva, pridala by som trochu viac tekutých ingrediencií – teda napr. maslo, prípadne ešte jeden zrelý banán :)

Reaguj
Monika 27.5.2020 - 19:08

Ahoj, tento recept je geniálny a robím ho pravidelne do tortovej formy tvaru srdca. Nielenže je krásny, ale i výborný. Naposledy som to trochu obmenila, čokoládu som vynechala a miesto toho som doň hodila hrsť hrozienok a ribezlí + zvyknem dávať škoricu. Všetci doma sa zhodli, že nech to už inak nerobím. Ďakujem za recept!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 21:12

Ahoj Monika, teším sa, že tento recept považuješ za výborný i krásny na pohľad :) Hrsť hrozienok a ríbezlí v spojení so škoricou znie výborne, ďakujem za inšpiráciu :) A pečenie vo forme v tvare srdca je krásna obmena, ak raz ku mne takáto forma zablúdi, určite v nej niečo upečiem aj ja :)

Reaguj
Zuzana 30.5.2021 - 18:54

Tento chlebik som robila uz niekolko krat. Nemam formu na biskupsky, tak sa pecie v tortovej forme, ale tusim si kupim formu na biskupsky chlebicek, pretoze tento lubim. Aj muz je ochotny dat si jeden kusok a on teda kolace absolutne nechce nikdy. ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.7.2022 - 20:09

Ahoj Zuzka, super, to sa veľmi teším :) A to je veru pocta, ak si dá aj tvoj muž, ktorý nemá rád koláče :P Formu odporúčam, je super na viacero typov koláčikov, ak máš miesto v kuchyni :)

Reaguj
Stefi 16.5.2020 - 15:51

Dobrý deň, chcela som sa podeliť o môj úspech… Nečakala som že mi to víde, myslela som že to je moc náročné a že pre začiatočníkov a úplných chmuľov v kuchyni to bude nedosiahnuteľné… No ale prekvapená a ohúrená úžasnou chuťou i vzhľadom vám chcem veľmi pekne poďakovať za tento úžasný recept… Budem ho rozširovať ďalej a poviem im iba pri tom
:,, lenivá kuchárka“, myslím si ze nič viac nie je potreba hovoriť…. Ďakujem!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 21:10

Milá Stefi, veľmi sa teším, že ťa môj recept na banánový chlebík tak pozitívne prekvapil chuťou, nenáročnosťou prípravy a výsledným vzhľadom :) Budem sa tešiť, ak budeš lenivú kuchárku šíriť ďalej, ale najmä si želám, nech sa ti naďalej darí v pečení i varení a si s výsledkom zakaždým spokojná :)

Reaguj
Andrea 5.5.2020 - 10:43

Ahoj Veronika,
Hoci nie som velmi typ, ktory dava komenty, ale ty si urcite zasluzis nie jeden, nie dva. Bananovy chlieb idem piect uz asi osmy krat a to som Tvoj blog objavila pred mesiacom, presnejsie dostala som tip. :-). A nesklamal. Vsetko vychadza tak ako ma a nemusim spekulovat, ci to vyjde alebo nie. Bananovy chlieb je proste uzasny!!!!! Ci ku kave, alebo ako zdrave ranajky s jogurtom, aj pocviceni si ho dam, bez akychkokvek vycitiek. Zelam vela novych napadov. Nech Ti to vari a pecie.!!!! Vsetko dobre prajem Veronika.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 21:08

Ahoj Andrea, jeeej ďakujem krásne, veľmi sa teším, že si napísala :) Som rada, že si dostala tip práve na môj blog a nesklamal :) A najmä, že sa ti s ním dobre varí a pečie a banánový chlebík chutí :) Ďakujem ešte raz za krásne želanie a ja si na oplátku želám, nech nám to spolu dobre pečie a varí :)

Reaguj
Dana 3.5.2020 - 13:30

Milá Veronika,
Pravideľné skúšam Tvoje recepty a sú naozaj super. Ja nie som moc na takéto písanie, ale už mi nedalo
a chcem Ti dať vedieť, že sú úžasné. Teším sa na ďalšie ?. (banánového chleba sa nevieme dojesť?)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 21:06

Milá Dana, tak sa teším, že ti všetky vyskúšané recepty chutia a už ti to nedalo a dala si mi o tom vedieť aj takto písaným slovom :) Som veľmi rada, že banánový chlebík vám tak chutí :) Ďalšie recepty sa už poctivo pripravujú :)

Reaguj
Martiina 26.4.2020 - 14:13

Prave sa dopiekol, nevydrzala som kym vychladne, je neskutocnyyyyy!!! Dakujem krasne za recept ???

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:21

Ahoj Martina, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že sa banánový chlieb vydaril a chutil neskutočne :)

Reaguj
Zuzana 29.4.2020 - 18:16

Vyborny uz som ho viackrát piekla super

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 29.4.2020 - 19:19

Ďakujem krásne Zuzana, veľmi sa teším, že banánový chlebík chutí :)

Reaguj
Miška 1.5.2020 - 16:05

Ahoj, Veronika banánový chlebík som podľa tvojho receptu piekla už druhýkrát. Skvelý recept a chlebík je úplne top ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 11.7.2020 - 15:24

Ahoj Miška, super, veľmi sa teším, že sa chlebík vydaril a chutí! :)

Reaguj
Eva 2.5.2020 - 8:33

Jaaj, Veronika! Úžasná dobrota :-))) ? pretože rada pečiem podľa tvojich receptov, hľadala som u teba aj iný recept s použitím banánov, aby som dookola nepiekla len ten koláč bez múky a cukru, ktorý milujeme. Ku chlebíku som bola skeptická, už párkrát sa mi podľa iných receptov stalo, že nebol upečený tak, ako mal… Podľa tvojho receptu sa mi chlebík podaril výborne. Manžel nikdy nevydrží, aby to, čo upečiem, stihlo aj vychladnúť, tak som si dala tiež. Ale potom, čo si oddýchol v noci je ešte lepší! Mňamka :-) ?
Skúsila som teda nahradiť 20g múky kokosovou a miesto masla kokosový tuk.
Ďakujeme, určite upečieme zase.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 21:04

Evka veľmi sa teším, že sa banánový chlebík podaril a chutil :) Tak teraz môžeš obmieňať na striedačku s koláčom bez múky a cukru :D

Reaguj
Veronika 19.4.2020 - 15:34

Ahoj Veronika, piekla som tento chlebík v tortovej forme, keďže formu na srnčí chrbát zatiaľ nemám a vydaril sa fantasticky. Nechala som ho piecť iba nejakých 35 min, nakoľko tvar tortovej formy je iný ako srnčí chrbát a moja rúra akosi silno pečie. S priateľom sme ho s prepáčením zožrali za jeden deň, určite v budúcnosti zopakujem. Som veľmi rada, že sa mi počas karantény podarilo objaviť tento super blog. Taktiež som už vyskúšala Tvoju mrkvovú polievku s kokosovým mliekom, perfektná. Tiež zemiakové placky aj brokolicovú krémovú. Teraz si brúsim zuby na cheesecake. :) Fakt super blog. Ďakujem <3

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:20

Ahoj Veronika, mám veľkú radosť, že si objavila môj blog :) A teším sa, že banánový chlieb sa vydaril (určite pri inom type formy treba prispôsobiť čas pečenia), aj mrkvová polievka, placky i brokolicová krémová :) A som zvedavá, ako tebe a priateľovi bude chutiť cheesecake :)

Reaguj
Veronika 19.4.2020 - 9:56

Hladala som recept na banánový chlebík na internete a potom som si povedala počkať veď mám super knihu ;) chlebík som robila už 2x s klasickou hladkou múkou a je naozaj skvelý, Ďakujem! :)
Možno by som len pridala poznámku pre začiatočníkov že každá trúba je iná a treba si dávať aby sa zvrchu nepripiekol. Ja dávam iba spodný ohrev na 30min a vrchný ohrev na 5 min ( chlebík zakryjem alobalom). Potom chlebík ešte nechám vo vypnutej trúbe podla potreby (cca 10min)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:18

Ahoj Veronika, jeeej to je milé, teším sa, že máš moju kuchársku knihu a piekla si z nej banánový chlieb :) Teším sa, že chutí, moc moc :) Ďakujem aj za tip, pozor si treba dávať pri všetkých koláčikoch a pozorne sledovať, čo sa deje, lebo rozdiel je v type rúry plus v počte stupňov, síce môžeme mať všetky 180 stupňov, ale rozdiel býva aj 30 stupňov nahor či nadol :) Mne banány navrchu ešte neprihoreli nikdy, ale zatláčam ich do cesta, takže trčí len tenká línia navrchu :) A všetko pečiem horný aj spodný ohrev, tak nejak na Lenivú kuchárku :D Krásny deň ti želám!

Reaguj
Gražyna 15.4.2020 - 23:38

Chlebík bol vynikajúci, ďakujeme za receptík.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 17.4.2020 - 11:56

Ďakujem, teším sa veľmi, že sa chlebík podaril a chutil :)

Reaguj
Beáta 15.4.2020 - 13:08

Dobrý deň, chlieb som robila prvýkrát a je perfektný ? ďakujem za vaše recepty ❤️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 13:37

Pekný deň prajem Beáta, veľmi sa teším, že sa banánový chlieb vydaril a chutil :)

Reaguj
Erika 23.4.2020 - 17:32

Chlebik som piekla neskutocne vela krat, chutovo vynikajuci, vzdy sa podaril. Velka vdaka za recept ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:44

Ahoj Erika, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že si banánový chlebík piekla už niekoľkokrát a vždy sa ti podaril :)

Reaguj
Elena Oravcová 24.4.2020 - 14:22

Super receptík, mám rada recepty s ovocím, čokoládou a orechami…

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:45

Ďakujem pekne Elena :) Aj ja, ovocie, čokoláda a oriešky sú tými najlepšími ingredienciami do koláčikov :)

Reaguj
Zuzana 27.3.2020 - 7:28

Vyborny chlebík,jazdeme chutil

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:58

Ďakujem pekne, teším sa, že každému chutilo :)

Reaguj
Timea 7.11.2019 - 20:07

Ahoj Veronika, robim všetko podľa receptu, ale chlebik mi už druhýkrát vyšiel taky rozpadavavy :( co s tým?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:57

Ahoj Timea, to ma mrzí, ešte sa mi nestalo, že by sa mi chlebík rozpadával. Treba počkať, kým úplne vychladne a až následne krájať. A prípadne pridať nabudúce viac masla alebo ešte jeden banán, aby bol vláčnejší, nemal by sa potom rozpadávať. Môže to byť múkou/vločkami, ktoré nasajú viac tekutých zložiek, vo výsledku je tak chlebík suchší a môže mať tendenciu sa rozpadávať. Alebo dlhšie pečenie, čas síce uvádzam, je však orientačný nakoľko každá rúra pečie inak, takže si to skús nabudúce odsledovať a piecť pár minút kratšie :) Dúfam, že nabudúce sa už podarí podľa tvojich predstáv :)

Reaguj
Mel 7.11.2019 - 7:54

Koláč je úplná bomba! Môj muž by ho zjedol aj sám :))) Upečiem ho istotne znova. Vďaka za super recept a tie fotky sú úžasné.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.11.2019 - 17:03

Ďakujem krásne Mel :) Veľmi sa teším, že banánový chlieb chutil a chystáš sa ho upiecť znova :)

Reaguj
Lenka 9.4.2020 - 22:26

Mohla by som 120 g ovsenych vlociek nahradiť múkou?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:54

Ahoj Lenka, áno, ovsené vločky môžeš nahradiť aj múkou :)

Reaguj
Magdalena 19.10.2019 - 10:23

Veronika,dakujem za suprove recepty,už pár rokov som sa chystala a hľadala najlepši recept na bananovy chlebík a ten tvoj sa mi osvedčil už dva krát,dakujem ešte raz si super.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:42

Magdaléna, ďakujem krásne za takú nádhernú spätnú väzbu k mojim receptom :) Veľmi sa teším, že môj recept na banánový chlieb sa ti osvedčil a dúfam, že aj ďalšie recepty sa vydaria a budú chutiť skvele :)

Reaguj
Renáta 15.10.2019 - 20:06

Veronika, ďakujem za skvelé recepty. Robila som ich už niekoľko a všetky sú vynikajúce.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:49

Renátka veľmi pekne ďakujem za to, že si napísala :) Teším sa, že si už vyskúšala niekoľko mojich receptov a všetky dopadli výborne :)

Reaguj
Sima 15.8.2019 - 13:51

Ahoj Veronika, bananový chlebík mal skvelé odozvy od blízkych ale taktiež mne osobne veľmi chutil. Takéto jednoduché, ľahké a chutné recepty obľubujem. Hneď som si prelustrovala aké všetky recepty ponúkaš a mám čo robiť aby som to vyskúšala :) Samozrejme času mám veľa, čiže skúšať ich, nebude problém. Chcem vyskúšať upiecť aj ten špaldový, som už teraz veľmi zvedavá :) Prosím ťa, ak bude mať u mňa taký úspech ako ten banánový o čom nepochybujem, že mať bude, pridáš aj nejaké nové recepty na chleby?
Ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:06

Ahoj Sima, ďakujem krásne za spätnú väzbu k banánovému chlebíku :) Veľmi sa teším, že chutil tebe aj tvojim blízkym. Budem sa tešiť na tvoj feedback k ostatným receptom, ktoré sa rozhodneš vyskúšať :) Samozrejme, rada pridám aj nové recepty na chleby, predpokladám, že na jeseň/zimu, keď bude trošku chladnejšie a bude treba vyhriať byt vôňou z rúry :)

Reaguj
Daniela 7.8.2019 - 11:31

Banánový chlebík nemá chybu, v nedeľu som ho upiekla, všetci doma pocohválili.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:04

Ďakujem krásne Daniela! Veľmi sa teším, že doma všetkým chutilo :)

Reaguj
Ivana 16.5.2019 - 11:49

Je vyborny, robim ho stale dookola, len obmienam oriesky a pridavam cucoriedky, ci maliny.. mnamka! ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 29.5.2019 - 20:44

Teším sa Ivana a ďakujem za krásnu spätnú väzbu :) Snáď ti rovnako budú chutiť aj ostatné moje recepty :)

Reaguj
Alexandra 11.5.2019 - 17:09

Veronika, dakujem za recept. Vsetky recepty, co som zatial od teba vyskusala, vyhravaju. Namiesas spravne suroviny v spravnom mnozstve a este k tomu nekomplikovane. (cukor som nedavala, mala som uz velmi prezrete banany :) bol stavnaty a nepripominal suchy chlieb s prichutou bananu z inych receptov. Teraz ho radsej odlozim, nech nieco zostane aj na ranajky :)
Nabuduce sa chystam vyskusat tvoj recept na mrkvovy kolac s pomarancom, ktorym si sa inspirovala v Berline. Takto si ho urcite pripomeniem aj ja.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.5.2019 - 10:01

Ahoj, Alexandra, ďakujem krásne za nádhernú spätnú väzbu k mojim receptom :) Veľmi sa teším, že ti chutia a za každým sa ti vydaria :) No o tie pomery sa snažím, namiešať to tak, aby výsledok nebol suchý ani mokrý, čo je občas fuška :D Som rada, že ti banánový chlebík chutil a veru, treba ho odkladať, lebo sa zje doslova sám :D Super, držím palce, nech sa mrkvový koláč vydarí, ten mám veľmi rada :)

Reaguj
karolina 8.5.2019 - 20:44

Ahoj:) recept vypada skvele. Jen se chci zeptat, tech 120g mouky, kdyz nahrazujes tak davas jen 50g spaldy a 10g kokosove mouky? A nic vic? Neni testo ridke?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 12.5.2019 - 9:55

Ahoj, Karolina, veľmi pekne ďakujem :) Dala som možnosť nahradiť 120 g špaldovej múky pomerom 50 g špaldovej plus 10 g kokosovej múky. Okrem nich tam idú ešte mleté ovsené vločky, takže riedkeho cesta sa nemusíš obávať :) Kokosová múka saje tekutiny v ceste omnoho viac, než bežná múka, preto sa v koláčikoch používa také malé množstvo kokosovej múky a zároveň sa nepoužíva ako jediná múka v recepte. Udáva sa pomer 8:1, teda ak ide do receptu 80 g bežnej múky, môžeš ju nahradiť 10 g kokosovej. Držím palce, nech sa banánový chlieb vydarí!

Reaguj
Eva 31.3.2019 - 10:44

Ahoj Veronika, mám domácu pekárničku, môže sa upiecť aj v nej? (Moja predstava je taká, že si pripravím cesto podľa Tvojho receptu a len dám piecť). Už dlho sa mi naň zbiehajú slinky, len nemám odvahu ho do tej pekárničky dať. Ďakujem Eva

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:10

Ahoj Eva, podľa mňa určite môžeš :) Priprav si kľudne cesto podľa môjho receptu, vylej do pekárničky a daj piecť. Len neviem, aká tam je teplota, takže treba potom prispôsobiť čas pečenia. Ak vyššia, tak kratšie, ak nižšia, tak dlhšie. Tu si to budeš musieť odskúšať, ale podľa mňa sa to určite dá pekne a chutne upiecť :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo.

Reaguj
MIKAsaba 23.3.2019 - 21:44

Super rýchly recept:) samozrejme aj chutný, do pol hodky zjedený jak nič ❤️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 21:32

ooo super, som veľmi rada, že chutilo aj sa bleskovo zjedlo :)

Reaguj
Veronika 20.3.2019 - 7:57

Výborný chlebík, včera som robila :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 21:32

Veronika veľmi sa teším, že banánový chlieb chutil :)

Reaguj
Jaroslava 28.2.2019 - 8:26

Milá Veronika, banánový chlebík je zaujímavý, ale keďže mám silného bezlepkáča, nemôžem použiť ani špáldovú múku, prosím Ťa, akou by som ju mohla nahradiť, aby bol chutný a zároveň aj zdravý pre môjho syna. Si šikulka, ďakujem Jarka

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 21:07

Ahoj Jarka, teším sa, že ťa recept na banánový chlieb zaujal :) V tomto prípade budeš musieť nahradiť špaldovú múku aj mleté ovsené vločky, lebo tie obsahujú lepok tiež. Odporúčam skombinovať mandľovú múku s kokosovou, prípadne môžeš pridať pohánkovú, ryžovú či cirokovú :) Napr. kombinácia 120 g mandľovej múky, 50 g pohánkovej a 10 g kokosovej by mohla byť chutným výsledkom :)

Reaguj
Alena 15.2.2020 - 14:05

Veĺmi dobrý, jednoduchý koláčik. Ďakujem za recept.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:53

Ďakujem pekne Alenka, teším sa, že banánový chlebík sa vydaril a chutil :)

Reaguj
Katarína 4.1.2019 - 13:54

Dnes som sa ho chystala robiť, len ma zmiatlo tých 120g celozrnnej špaldovej múky hladkej. Tak celozrnnej alebo hladkej? ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.1.2019 - 14:35

Ahoj Katka, použila som celozrnnú špaldovú múku hladkú, teda múku, ktorá obsahuje všetky časti zrna (celozrnná) a zároveň namletá na hladko (hladká), teda má takú hladkú konzistenciu :) Takto ju nájdeš aj v obchodoch. Ale pokojne nakombinuj múky, ktoré máš doma, nie je to striktne určené :) Držím palce nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Eva 25.12.2018 - 20:44

Ahoj Veronika, chlebik sa chystam upiect a preto sa chcem spytat, ci suroviny staci zmiesat vareskou alebo je lepšie ich miesat mixerom. Niekedy je aj to podstatne ? dakujem pekne ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.12.2018 - 18:18

Ahoj Eva, teším sa, že sa chystáš upiecť môj banánový chlieb :) Suroviny stačí zmiešať vareškou, ja používam metličku a miešam len ručne :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Gabika 10.12.2018 - 14:34

Ahoj Veronika, tento chlebík pečiem dlho a veľmi často a všetkým nám nekonečne chutí, syn si ho stále pýta :) akurát, že ked som ho piekla prvýkrát zmýlila som sa a zabudla som dať cukor…a čuduj sa svete bol fantastický, odvtedy ho pečiem vždy bez cukru :) cukor vôbec nechýba, banány sú sladké a čokoládou nešetrím takže chuť je naozaj skvelá…ďakujem za inšpirácie :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 16.12.2018 - 17:13

Ahoj Gabika, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :) Teším sa, že banánový chlieb sa u vás pečie dlho a veľmi často, mám z toho veľkú radosť :) Super, že si dala vedieť, že sa dá upiecť aj bez pridaného cukru, veru prezreté banány a čokoláda ho osladia dostatočne :) Prajem ti krásny deň a budem sa tešiť, ak vyskúšaš niektorý z ďalších mojich receptov :)

Reaguj
Katarína 21.11.2018 - 22:18

Ahoj Veronika, keď použijem namiesto masla avokado, bude to jedle?? Ďakujem.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.11.2018 - 16:04

Ahoj Katka, nemám to pravdupovediac odskúšané, avokádo do pečenia nepoužívam, nie je to škoda? :) Potrebuješ ho minúť, alebo chceš spraviť bezlaktózovú verziu chlebíka? Ja by som skúsila nahradiť maslo jablkovým pyré v rovnakom pomere, prípadne použi tekvicové pyré (keďže je sezóna) a pomer zníž. Teda 90 g tekvicového pyré = 125 g masla. Prípadne môžeš použiť ghee v rovnakom pomere. Držím palce pri pečení a budem rada, ak mi dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Lenka 12.9.2018 - 11:54

Ahoj. Tento recept je uplne uzasny. Chlebik chuti vsetkym. Robim ho pravidelne.

Reaguj
Veronika
Veronika 13.9.2018 - 20:09

Ahoj Lenka, ďakujem krásne za feedback k receptu. Veľmi sa teším, že ti chutí a robievaš ho pravidelne :)

Reaguj
Daniela 11.2.2018 - 7:25

Je mnamozny.Dakujem za uzasne recepty Veronika.

Reaguj
Veronika
Veronika 14.2.2018 - 20:51

Daniela ďakujem ti za krásnu spätnú väzbu :) teším sa, že chutil :)

Reaguj
Ivana 4.2.2018 - 15:02

Wau! Už sa mi zbiehajú slinky, rýchlo nakúpiť a upiecť tento krásny a určite voňavý chlebík :) si veľmi šikovná! A krásny meninový deň, snáď bude inšpiráciou na nejaký nový chutný recept :)

Reaguj
Veronika
Veronika 6.2.2018 - 20:24

Ivanka veľmi pekne ďakujem :) Inšpirácií je neúrekom, už len sa dobre zorganizovať, aby som vás mohla zásobovať novými chutnými a peknými receptami :) Dúfam, že chlebík bude chutiť :) Pokojne si ho nakombinuj podľa ingrediencií, ktoré bežne používaš, ja tiež variujem vždy podľa toho. Pekný deň ti prajem!

Reaguj
Stanka 21.1.2018 - 12:02

Prosím Vás a namiesto masla by som mohla dat kokosovy olej?

Reaguj
Veronika Čopíková 21.1.2018 - 12:03

Ahoj Stanka, podľa dostupných informácií si myslím, že áno, ale určite by som si to ešte overila u odborníkov :) Ale určite môžeš pridať kokosový olej namiesto masla a tam by to malo byť bez problémov :)

Reaguj
MIKAsaba 23.3.2019 - 21:50

Ahoj, ja som nemala máslo, tak som tam šupla kokosový olej ale v menšom množstve. Necitila som žiadnu zmenu, bol vynikajuci.❤️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.4.2020 - 17:53

Ahoj, tiež som už od môjho posledného komentáru na túto tému piekla banánový chlieb aj s náhradou masla za kokosový olej :) A rozdiel tam veru nie je cítiť, chutí rovnako skvele :) Tak sa teším, že chutilo! :)

Reaguj
Lucia 3.1.2018 - 20:12

vyborny chlebik, robim obmenu so slnecnicou a bielou cokoladou, lebo nemozem jest orechy ani horku cokoladu..dnes robim znovu a pridala som aj trochu mletej skorice a zopar susenych brusnic, uz sa tesim!..p.s. 50g cukru je habadej:)

Reaguj
Veronika Čopíková 7.1.2018 - 21:20

Ahoj Lucka, veľmi pekne ďakujem, super si to zamenila. Biela čokoláda je sladšia, takže ak si menila v rovnakom pomere, mohlo sa zdať, že chlebík bol sladší než mal byť. Ale ak je to veľa cukru tak som len rada, že sa môže ešte ubrať, ono veľa závisí aj od zrelosti banánov, takže treba vyskúšať a potom už len uberať a uberať :) Ako dopadla verzia so škoricou a brusnicami? Pekný deň ti prajem. Veronika

Reaguj
Lívia 11.5.2017 - 23:11

Vyskúšala som tvoj recept na banánový chlebík a bol vynikajúci! Len tak sa po ňom zaprášilo. Určite som ho nerobila posledný krát. :)

Reaguj
Veronika Čopíková 12.5.2017 - 21:43

Ahoj Lívia :) teším sa, že si vyskúšala banánový chlebík a chutil ti. a keď sa po ňom len tak zaprášilo, tak sa cítim veľmi poctene :D nabudúce pošli fotku, ak nezmizne tak rýchlo :)

Reaguj