Banánový chlieb je pre mňa asi najdokonalejšou kombináciou banánov, vlašských orechov a mojej obľúbenej čokolády. Ak máte doma zrelé banány (šupka je pokrytá čiernymi škvrnami, v niektorých prípadoch je šupka čierna celá) a neviete čo s nimi, tento recept bude pre vás záchranou. Samozrejme, najjednoduchšie je vyrobiť si z nich banánové mlieko, ale niekedy neuškodí vyskúšať niečo nové. :D A určite nebudete ľutovať, pretože príprava je jednoduchá a výsledok famózny! A dokonale sa hodí nielen na raňajky, ale aj ako dezert či rýchla desiata. Tak hor sa piecť!
Ingrediencie
- 120 g celozrnnej špaldovej múky hladkej (môžete skúsiť aj pomer 10 g kokosovej múky a 50 g špaldovej múky)
- 120 g mletých ovsených vločiek
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- ¼ ČL soli
- 50 - 70 g trstinového cukru (cukor pridávame podľa zrelosti banánov, čím sú zrelšie, tým menej cukru potrebujeme pridať)
- 3 vajcia
- 125 g masla
- 3 zrelé banány
- 50 g horkej čokolády
- hrsť vlašských orechov
Ako si upiecť banánový chlieb
1 Na tanieriku si rozpučíme pomocou vidličky dva banány. V miske zmiešame rozpučené banány, vajíčka, vlažné rozpustené maslo a trstinový cukor. Pridáme špaldovú múku, pomleté ovsené vločky, soľ a kypriaci prášok do pečiva a opäť premiešame. Na záver pridáme nasekané vlašské orechy a kúsky čokolády. Hotová zmes je hustá a tuhšia, takže sa nezľaknite.
Mrkvový koláč s pomarančom
Hľadáte recept na mrkvový koláč? Vyskúšajte tento a nebudete ľutovať!
2 Chlieb pečieme vo forme na biskupský chlebík, ktorú si predtým vyložíme papierom na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme pri 180 °C, približne 50 – 60 minút. Na vrch cesta môžeme pred pečením pridať jeden pozdĺžne prekrojený banán na ozdobu. Hotovo! A nedeľný múčnik či desiata je pripravená.
Tipy
- ak máte alergiu alebo intoleranciu na lepok, nahraďte špaldovú múku a mleté ovsené vločky prirodzene bezlepkovou múkou, môžete skombinovať napríklad pohánkovú a mandľovú múku s kokosovou a dopriať si bezlepkový banánový chlebík na raňajky. Ak musíte vynechať mliečne výrobky, nahraďte maslo kokosovým olejom alebo ghee.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
199 komentárov
Chlebík robievam už pár rokov, teraz som vyskúšala variantu bez cukru a čokolády, aby mohla aj ročná dcérka a stále chutí super :) dala som o jeden banán viac a trošku javorového sirupu
Ďakujem krásne Vierka, teším sa, že chlebík chutí :-)
Ďakujem krásne Janka, teším sa, že recept sa podaril a chutí :-)
Jeeej super, to sa veľmi teším Marianna :-) A ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :-)
Ahoj Júlia, v prvom rade ďakujem krásne za tvoju pozitívnu spätnú väzbu k receptom :-) Veľmi sa teším, že si spokojná s množstvom receptov, od zeleninových lazaní, popraskancov, fazuľovej polievočky či tikky masaly :-) Veľmi ma to baví a verím, že spoločne so mnou to bude aj vás :-) Pokiaľ ide o formu na banánový chlebík, nemáš teda formu na chlieb či biskupský chlebíček? Ak by nie, už to bude závisieť od toho, aký vysoký by si chcela chlebík mať. Zvyknú to piecť aj na klasickom menšom plechu či v okrúhlej forme. Len treba prispôsobiť čas pečenia, keďže cesto bude nižšie, tak aby chlebík nebol vysušený – bude to závisieť od priemeru formy. Moja má rozmery 24×12 cm, ak použiješ okrúhlu 27 cm, tak časovo možno bude stačiť 35 – 40 minút. Treba otestovať špáradlom a uvidíš, aké vysoké budeš mať cesto vo forme. Držím palce, nech sa chlebík vydarí a potom budem rada, ak mi dáš vedieť, ako dopadlo pečenie :-)
Ďakujem krásne Lucka, teším sa, že chlebík chutí a dokonca aj deťom :-) Ja nechávam chlebík vychladnúť chvíľku vo forme, až následne ho vyberám. Krájam až po úplnom vychladnutí. Môže to byť aj použitými múkami, robila som ale už aj bezlepkový banánový chlebík a pekne držal tvar aj po vybratí z rúry. Ale odporúčam nevyberať hneď z formy, ale nechať v nej vychladnúť, nech sa s ním za horúca čo najmenej manipuluje.
Ďakujem Sylvia, teším sa, že chutí :-)
Ďakujem krásne Nina, teším sa, že banánový chlebík ti chutí :-) Pohánková a mandľová múka sú super kombinácie a určite aj pridané ovocie :P
Ahoj Denisa, ako dopadlo pečenie? :) Dá sa použiť aj hladká pšeničná a celozrnná múka v rovnakom pomere, teda 240 g spolu :)
Ahoj Katka, ďakujem pekne za spätnú väzbu :) Ja používam mleté ovsené vločky, nie múku, možno aj to robí rozdiel vo výslednej konzistencii. Ale teším sa, že si našla tú pravú kombináciu, ktorá ti chutí :) A drvené kakaové bôby sú výborný nápad, ja ich zvyknem pridávať do granoly, ale nabudúce skúsim aj do chlebíka :)
Ahoj Erika, jeeeej, to sa veľmi preveľmi teším, že sa ti môj recept na banánový chlebík osvedčil a robíš ho pravidelne už skoro 3 roky :) Ďakujem za spätnú väzbu nielen k tomuto, ale aj k ostatným receptom, potešilo ma to a nakoplo k ďalším receptom :) Ďakujem ti a krásny deň ti želám.
Skvelý recept, piekla som bezlepkovú verziu, pridala som sneh z 2 bielkov a namiesto vlašských orechov (nemala som ) som dala pekanové Vynikajúce.
Mária ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu, veľmi sa teším, že ti chutilo :) A pekanové orechy sú výborný nápad, mám ich veľmi rada :)
Ahoj Katka, veľmi sa teším, že si banánový chlebík znova upiekla a zrovna podľa môjho receptu :) A najmä, že si spokojná s výsledkom! :) Som zvedavá, čo vyskúšaš nabudúce, určite daj vedieť tvoje chuťové dojmy :) Krásny deň ti želám a teším sa, že si tu :)
Ďakujeeeem, teším sa, že chutí a robí sa u vás pravidelne Ivka :)
Ďakujem krásne, teším sa, že chutí Alenka :)
Jeeej, to som veľmi rada! :)
Ďakujem krásne Jolana, to sa veľmi teším! :)
Pekný deň želám Nikola :) Ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na banánový chlieb :) Teším sa, že vás výsledok tak super prekvapil a chlebík vám chutil a úspešne sa presadil aj na druhé či ďalšie a ďalšie pečenie :) Som zvedavá, čo ďalšie vyskúšate, budem sa tešiť na feedback, čo vás zaujalo, čo vám to dalo a ako chutilo najmä :)
Už robím snáď 10-ty raz a stále mňam ❤️
Oooo to sa veľmi teším! :) A ďakujem za krásnu spätnú väzbu :)
Ahoj Katka, teším sa, že ti banánový chlebík chutí :) Vždy ho robíš rovnako alebo si už skúšala aj niečo zameniť? Dávaš jemné ovsené vločky? Treba ho tiež nechať najprv dobre vychladnúť, až potom krájať. Juj skúsim aj nejaké video natočiť ešte raz, aby sme vychytali všetko, lebo by som chcela, nech je dokonalý chlebík pre vás a takpovediac nepriestrelný :D
Joj, chutí nam a ako ? veľmi často ho robíme, lebo chuť je doslova brutálna, len tá sypkost ma trochu hnevá ? áno, jemné ovsené dávam, a krájam až vychladnutý, a nejak sa sype niekedy viac niekedy menej, ale teda vždy, a kamoškáa od ktorej mám tento vás recept viem že ho mala na tanieri taký pekný ? takže videu sa určite poteším Veronika ? to by som už hádam vychytala tú chybičku k dokonalosti ☺️
Teším sa Katka, že chlebík chutí :) Mne sa naposledy tiež rozsýpal, ale to som dala mleté orechy namiesto múky :D Video vymyslím, snáď to nebude zlá náhoda, že akurát vtedy sa bude rozsýpať :D Ale popracujem na tom, lebo chybičky musíme vychytať, nech na tanieri chlebík dobre vyzerá a ešte lepšie chutí :)
Mne proti “rozsýpaniu” pomohlo mlieť vločky na jemnejšie, a ideál ich vymeniť za špaldovú hladkú múku (nie celozrnnú).
Ďakujeme za tip Lianah :-) Vločky by mali byť jemné, pomáha veru aj pomletie, aby mali konzistenciu múčky :-) A hladká múka je tiež veľmi dobrou voľbou :-)
Jeej super, ako dopadlo pečenie? :) Dúfam, že sa podarilo a chutilo :)
Jeeej super Tina, teším sa a dúfam, že bude chutiť :) Aj môj idem akurát skontrolovať a bude zajtra na raňajky do práce :)
Super Natália, ako to dopadlo v bábovkovej forme? :)
Bola úžasná mňam spravila som hneď 2 ks
Jeeej super, to sa teším Aďka, že chutilo :)
Super, to sa teším a potom daj vedieť Aďka, ako sa ti podaril :)
Oooo super, to sa veľmi teším! :) Veru, s tým mám niekedy problém aj ja a to som tam ani nepridávala proteín :D
Jeeeej ďakujem krásne Ester, to mám radosť! :)
Ahoj Miška, tak dúfam, že sa banánový chlebík podaril a najmä, že chutil :)
Ahoj Katka, super, teším sa, že ste ho zaradili k vašim obľúbeným receptom :) A najmä, že sa ho neviete dojesť :)
Ahoj Zuzka, to sa veľmi teším! :) A ďakujem za krásnu spätnú väzbu, som rada, že sa recepty podaria a vyhrávajú z rozsiahlej ponuky super receptov, ktoré ponúka tak internet ako i kníhkupectvá :) Skúšala si banánový chlebík aj s mandľovou múkou? Ako ti chutilo? :)
Ja ho robím bez cukru – famózny
Super Adi, to som rada že chutí výborne aj bez cukru :)
Dobrý dwň
Môzme sa použiť miesto špaldovej múky celozrná?
Pekný deň želám Martina, áno samozrejme, môžete použiť aj celozrnnú múku :)
Ahoj Magdaléna, teším sa, že si chlebík vyskúšala a druhý krajček ti už prišiel presne taký, aký má byť :) Krásne si to napísala a som rada, že sa ho chystáš zopakovať :)
Úžasný recept. Nemám moc rada sladké, ale toto je nádhera :) musím povedať, že ani jeden z tvojich receptov ma nesklamal. Vždy keď neviem čo variť, otvorím tvoju stránku. Vyskúšané mám aj tvoje rizoto, francúzske zemiaky, vajickovu nátierku a samozrejme tento chlebík. A vždy všetko bolo dokonalé, milujem recepty od teba. ?❤️ Ďakujem ?
Jeeeej Veronika ďakujem krásne to si ma fakt mega veľmi potešila :) ďakujem moc, som rada, že sa všetko zatiaľ vydarilo a nachádzaš tu vždy odpoveď na to, čo dobrého si uvariť :)
Ahoj Evička, ďakujem krásne, teším sa, že banánový chlebík vyšiel výborne aj v bezlepkovej verzii :) Ja ešte veľmi rada používam amarantové vločky, potom je chlebík tak príjemne chrumkavý :) Bezlepkové recepty nájdeš aj na blogu a keď som sa už pustila aj do knižnej podoby mojich receptov, tak dávam tip aj na moje kuchárske knižky, kde nájdeš veľa tipov na to, ako si pripraviť jednotlivé recepty vo verzii bez lepku, ak nie sú prirodzene bezlepkové: https://www.lenivakucharka.sk/kucharske-knihy/
Ďakujem krásne Gabriela, to mám veľkú radosť, že sa chlebík podaril a chutil presne podľa predstáv :) Ale si ho aj super vylepšila, brusnice a pekanové orechy sú výborná voľba :)
Ďakujem za spätnú väzbu Monika, veľmi sa teším, že chlebík chutil :)
chlebík neskutočne dobrý, musím povedať, že sa stal naším naj koláčikom , pečiem ho 2 krát do týždňa a nevieme sa ho dojesť. Dávam nepomleté vločky, keď som skúšala pomleté, tak sa mi zdal hútny. jediný problém mám, že pri krájaní sa rozpadáva. nevedel by mi niekto poradiť?
ale aj tak je to proste nebíčko v papuľke :)
Ďakujem za krásnu spätnú väzbu, teším sa, že banánový chlebík chutí tak veľmi :) Ak dávaš nepomleté vločky, skúsila by som tie úplne jemné vločky. A ak sa ti zdá hutný, tak potom pridať trochu viac tekutých ingrediencií, hutný by vo výsledku nemal byť, ale ono to záleží aj od veľkosti a zrelosti banánov, možno skúsiť aj trošku mletej mrkvy? :) A nechať dobre vychladnúť, až potom odporúčam krájať :)
Milá Barborka, som rada, že si sa rozhodla skúsiť ako prvý môj recept a najmä, že ti chutilo a podaril sa :) Výborný je aj s arašidovým maslo a troškou ovocia, to už potom zasýti až do obeda :D A hrozienka sú výborný nápad, už si to skúšala aj s nimi?
Ahoj Martina, tak to sa veľmi teším, že sa po rokoch práve tento podľa môjho receptu podaril :) A najmä, že ti chutil :) Nastrúhaná mrkva je super nápad, nabudúce vyskúšam aj ja :)
Vyborny recept, bananovy chlieb sa skutocne podaril. Nebol moc vysoky, neviem, ci preto, ze taky ma byt alebo som dala len malo prasku do peciva, ale chutovo bol vynikajuci. Polovicu som zjedla uplne sama. Uz si pozeram aj dalsie recepty z vasej tvorby.
Radost varit/piect, ked clovek nemusi stravit pol dna v kuchyni a aj tak dokaze vytvorit chutne jedlo.
Milá Mirka, ďakujem za spätnú väzbu, teším sa, že sa chlebík podaril a chutil :) A že si už pozeráš ďalšie recepty z mojej tvorby – dúfam, že budeš rovnako spokojná ako práve s týmto :) Čo sa týka výšky, tak môj vyrastie tak po okraje formy, niekedy aj trochu viac. Keď sa primieša prášok do pečiva, tak je potrebné čím skôr vložiť formu s cestom do rúry. Ale môže to byť aj starším práškom do pečiva, či hutnejším cestom, vtedy až tak nevyrastie.
Najlepsiiii ??
Ďakujem krásne Andrea :)
Ahoj Denisa, ďakujem za úžasnú spätnú väzbu! :) Teším sa, že sa chlebík vydaril a veru, je skvelou alternatívou na raňajky :) Každá rúra pečie trochu inak, tak sa môže stať, že tvoj chlebík môže byť upečený už skôr :) Tak radšej sledovať a tešiť sa z rastúceho bochníka.
Ahoj Alžbeta, super to sa veľmi teším! :) A som rada, že sa podaril aj v bezlepkovej verzii :) Inak v mojich kuchárskych knižkách nájdeš pri viacerých receptoch aj tipy na úpravu jednotlivých receptov na ich bezlepkovú verziu. Ak by ťa to zaujímalo, viac informácií nájdeš tu: https://www.lenivakucharka.sk/kucharske-knihy/
Výborný banánový chlebík sa stal naším obľúbeným, postupne skúšam recept za receptom.
Jeej ďakujem pekne Liduš :) Teším sa, že vám chlebík doma chutil a dúfam, že ti rovnako chutili aj ostatné vyskúšané recepty :)
Ďakujem za recept, zatiaľ mi chutil najviac zo všetkých receptov na tento chlebík :)
Ahoj Viktória, to som rada a ďakujem :)
Ahoj Martina, ďakujem za skvelú spätnú väzbu k banánovému chlebíku :) O to viac sa teším, že mi dávaš vedieť, že si skúšala už rôzne recepty a žiaden ti nechutil tak ako tento môj :) Tak som rada, že vás to tu so mnou baví a pečiete či varíte podľa mojich receptov :) Bezlepková verzia použitím ovsenej a mandľovej múky je super kombinácia, inak vylepšenú verziu banánového chlebíka aj v bezlepkovej verzii nájdeš aj v mojej prvej kuchárskej knižke: https://www.lenivakucharka.sk/kniha-leniva-kucharka/. Používam amarantové vločky, pohánkovú a kokosovú múku :)
Milá Kvetoslava, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k môjmu blogu :) Teším sa, že banánový chlebík chutí a keďže už máš knižku asi v kuchyni, chcem sa spýtať, ako si s ňou spokojná :) Juuuj, to by ma ani nenapadlo, že sem prídeš práve vďaka Tajomstvu mojej kuchyne! Tak som potom rada, že som prekonala hanblivosť a išla tam :) A ďakujem za feedback k čokoládovej babke s orieškami a tiež k lieskovo-orieškovým sušienkam, sú to práve aj moje obľúbené recepty :) Krásny deň ti želám a teším sa, že si tu.
Ahoj Ivana, veľmi sa teším, že si piekla z mojej kuchárskej knižky a výsledok sa podaril :) Sušené brusnice znejú ako skvelý prídavok do cesta, určite niekedy vyskúšam aj ja :) A ďakujem aj za skvelú spätnú väzbu ku knižke, veľmi ma to potešilo :) Pokračovanie už je, ak ti ešte chýba na poličke: https://www.lenivakucharka.sk/kniha-leniva-kucharka-2/
Ahoj Katka, som rada, že ťa presvedčili komentáre s dobrou spätnou väzbou na tento koláčik :) A teším sa, že sa banánový chlebík vydaril :) Verzia s vanilkovým proteínom znie skvele :)
Ahoj Ľudmila, super, to sa veľmi teším, že sa podaril hneď na prvýkrát a tiež na jednotku :) A veru, je to skvelý spôsob využitia prezretých banánov :)
Ahoj Laura, ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi ma potešila :) Kokos a škorica sú skvelé vylepšováky a obmeny :)
Milá Jana, jeej to je aká krásna náhoda, že pre dcéru Veroniku :) Teším sa, že chlebík v podobe muffinov sa podaril a čerpáte z mojich receptov, pretože sú takové opravdové :) Krásne ste to napísali a ja vám za to ďakujem, potešilo ma to :) Majte sa krásne!
Perfektný recept, robila som ho už viackrát, vždy sa teším, keď mám prezreté banány. Niekedy sa mi ale stalo, že sa chlebík nedal krájať, veľmi sa drolil. Neviete prečo? Ďakujem Martina
Ahoj Martina, teším sa, že banánový chlebík ti chutí a robila si ho už viackrát :) Stáva sa ti teda, že sa niekedy drolí a inokedy nie? Obmieňaš ingrediencie? Mohlo by to byť tým, že je cesto suchšie, po upečení má potom drobivú konzistenciu. Ak sa ti to stáva, pridala by som trochu viac tekutých ingrediencií – teda napr. maslo, prípadne ešte jeden zrelý banán :)
Ahoj, tento recept je geniálny a robím ho pravidelne do tortovej formy tvaru srdca. Nielenže je krásny, ale i výborný. Naposledy som to trochu obmenila, čokoládu som vynechala a miesto toho som doň hodila hrsť hrozienok a ribezlí + zvyknem dávať škoricu. Všetci doma sa zhodli, že nech to už inak nerobím. Ďakujem za recept!
Ahoj Monika, teším sa, že tento recept považuješ za výborný i krásny na pohľad :) Hrsť hrozienok a ríbezlí v spojení so škoricou znie výborne, ďakujem za inšpiráciu :) A pečenie vo forme v tvare srdca je krásna obmena, ak raz ku mne takáto forma zablúdi, určite v nej niečo upečiem aj ja :)
Tento chlebik som robila uz niekolko krat. Nemam formu na biskupsky, tak sa pecie v tortovej forme, ale tusim si kupim formu na biskupsky chlebicek, pretoze tento lubim. Aj muz je ochotny dat si jeden kusok a on teda kolace absolutne nechce nikdy. ?
Ahoj Zuzka, super, to sa veľmi teším :) A to je veru pocta, ak si dá aj tvoj muž, ktorý nemá rád koláče :P Formu odporúčam, je super na viacero typov koláčikov, ak máš miesto v kuchyni :)
Dobrý deň, chcela som sa podeliť o môj úspech… Nečakala som že mi to víde, myslela som že to je moc náročné a že pre začiatočníkov a úplných chmuľov v kuchyni to bude nedosiahnuteľné… No ale prekvapená a ohúrená úžasnou chuťou i vzhľadom vám chcem veľmi pekne poďakovať za tento úžasný recept… Budem ho rozširovať ďalej a poviem im iba pri tom
:,, lenivá kuchárka“, myslím si ze nič viac nie je potreba hovoriť…. Ďakujem!
Milá Stefi, veľmi sa teším, že ťa môj recept na banánový chlebík tak pozitívne prekvapil chuťou, nenáročnosťou prípravy a výsledným vzhľadom :) Budem sa tešiť, ak budeš lenivú kuchárku šíriť ďalej, ale najmä si želám, nech sa ti naďalej darí v pečení i varení a si s výsledkom zakaždým spokojná :)
Ahoj Veronika,
Hoci nie som velmi typ, ktory dava komenty, ale ty si urcite zasluzis nie jeden, nie dva. Bananovy chlieb idem piect uz asi osmy krat a to som Tvoj blog objavila pred mesiacom, presnejsie dostala som tip. :-). A nesklamal. Vsetko vychadza tak ako ma a nemusim spekulovat, ci to vyjde alebo nie. Bananovy chlieb je proste uzasny!!!!! Ci ku kave, alebo ako zdrave ranajky s jogurtom, aj pocviceni si ho dam, bez akychkokvek vycitiek. Zelam vela novych napadov. Nech Ti to vari a pecie.!!!! Vsetko dobre prajem Veronika.
Ahoj Andrea, jeeej ďakujem krásne, veľmi sa teším, že si napísala :) Som rada, že si dostala tip práve na môj blog a nesklamal :) A najmä, že sa ti s ním dobre varí a pečie a banánový chlebík chutí :) Ďakujem ešte raz za krásne želanie a ja si na oplátku želám, nech nám to spolu dobre pečie a varí :)
Milá Veronika,
Pravideľné skúšam Tvoje recepty a sú naozaj super. Ja nie som moc na takéto písanie, ale už mi nedalo
a chcem Ti dať vedieť, že sú úžasné. Teším sa na ďalšie ?. (banánového chleba sa nevieme dojesť?)
Milá Dana, tak sa teším, že ti všetky vyskúšané recepty chutia a už ti to nedalo a dala si mi o tom vedieť aj takto písaným slovom :) Som veľmi rada, že banánový chlebík vám tak chutí :) Ďalšie recepty sa už poctivo pripravujú :)
Prave sa dopiekol, nevydrzala som kym vychladne, je neskutocnyyyyy!!! Dakujem krasne za recept ???
Ahoj Martina, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že sa banánový chlieb vydaril a chutil neskutočne :)
Vyborny uz som ho viackrát piekla super
Ďakujem krásne Zuzana, veľmi sa teším, že banánový chlebík chutí :)
Ahoj, Veronika banánový chlebík som podľa tvojho receptu piekla už druhýkrát. Skvelý recept a chlebík je úplne top ?
Ahoj Miška, super, veľmi sa teším, že sa chlebík vydaril a chutí! :)
Jaaj, Veronika! Úžasná dobrota :-))) ? pretože rada pečiem podľa tvojich receptov, hľadala som u teba aj iný recept s použitím banánov, aby som dookola nepiekla len ten koláč bez múky a cukru, ktorý milujeme. Ku chlebíku som bola skeptická, už párkrát sa mi podľa iných receptov stalo, že nebol upečený tak, ako mal… Podľa tvojho receptu sa mi chlebík podaril výborne. Manžel nikdy nevydrží, aby to, čo upečiem, stihlo aj vychladnúť, tak som si dala tiež. Ale potom, čo si oddýchol v noci je ešte lepší! Mňamka :-) ?
Skúsila som teda nahradiť 20g múky kokosovou a miesto masla kokosový tuk.
Ďakujeme, určite upečieme zase.
Evka veľmi sa teším, že sa banánový chlebík podaril a chutil :) Tak teraz môžeš obmieňať na striedačku s koláčom bez múky a cukru :D
Ahoj Veronika, piekla som tento chlebík v tortovej forme, keďže formu na srnčí chrbát zatiaľ nemám a vydaril sa fantasticky. Nechala som ho piecť iba nejakých 35 min, nakoľko tvar tortovej formy je iný ako srnčí chrbát a moja rúra akosi silno pečie. S priateľom sme ho s prepáčením zožrali za jeden deň, určite v budúcnosti zopakujem. Som veľmi rada, že sa mi počas karantény podarilo objaviť tento super blog. Taktiež som už vyskúšala Tvoju mrkvovú polievku s kokosovým mliekom, perfektná. Tiež zemiakové placky aj brokolicovú krémovú. Teraz si brúsim zuby na cheesecake. :) Fakt super blog. Ďakujem <3
Ahoj Veronika, mám veľkú radosť, že si objavila môj blog :) A teším sa, že banánový chlieb sa vydaril (určite pri inom type formy treba prispôsobiť čas pečenia), aj mrkvová polievka, placky i brokolicová krémová :) A som zvedavá, ako tebe a priateľovi bude chutiť cheesecake :)
Hladala som recept na banánový chlebík na internete a potom som si povedala počkať veď mám super knihu ;) chlebík som robila už 2x s klasickou hladkou múkou a je naozaj skvelý, Ďakujem! :)
Možno by som len pridala poznámku pre začiatočníkov že každá trúba je iná a treba si dávať aby sa zvrchu nepripiekol. Ja dávam iba spodný ohrev na 30min a vrchný ohrev na 5 min ( chlebík zakryjem alobalom). Potom chlebík ešte nechám vo vypnutej trúbe podla potreby (cca 10min)
Ahoj Veronika, jeeej to je milé, teším sa, že máš moju kuchársku knihu a piekla si z nej banánový chlieb :) Teším sa, že chutí, moc moc :) Ďakujem aj za tip, pozor si treba dávať pri všetkých koláčikoch a pozorne sledovať, čo sa deje, lebo rozdiel je v type rúry plus v počte stupňov, síce môžeme mať všetky 180 stupňov, ale rozdiel býva aj 30 stupňov nahor či nadol :) Mne banány navrchu ešte neprihoreli nikdy, ale zatláčam ich do cesta, takže trčí len tenká línia navrchu :) A všetko pečiem horný aj spodný ohrev, tak nejak na Lenivú kuchárku :D Krásny deň ti želám!
Chlebík bol vynikajúci, ďakujeme za receptík.
Ďakujem, teším sa veľmi, že sa chlebík podaril a chutil :)
Dobrý deň, chlieb som robila prvýkrát a je perfektný ? ďakujem za vaše recepty ❤️
Pekný deň prajem Beáta, veľmi sa teším, že sa banánový chlieb vydaril a chutil :)
Chlebik som piekla neskutocne vela krat, chutovo vynikajuci, vzdy sa podaril. Velka vdaka za recept ?
Ahoj Erika, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že si banánový chlebík piekla už niekoľkokrát a vždy sa ti podaril :)
Super receptík, mám rada recepty s ovocím, čokoládou a orechami…
Ďakujem pekne Elena :) Aj ja, ovocie, čokoláda a oriešky sú tými najlepšími ingredienciami do koláčikov :)
Vyborny chlebík,jazdeme chutil
Ďakujem pekne, teším sa, že každému chutilo :)
Ahoj Veronika, robim všetko podľa receptu, ale chlebik mi už druhýkrát vyšiel taky rozpadavavy :( co s tým?
Ahoj Timea, to ma mrzí, ešte sa mi nestalo, že by sa mi chlebík rozpadával. Treba počkať, kým úplne vychladne a až následne krájať. A prípadne pridať nabudúce viac masla alebo ešte jeden banán, aby bol vláčnejší, nemal by sa potom rozpadávať. Môže to byť múkou/vločkami, ktoré nasajú viac tekutých zložiek, vo výsledku je tak chlebík suchší a môže mať tendenciu sa rozpadávať. Alebo dlhšie pečenie, čas síce uvádzam, je však orientačný nakoľko každá rúra pečie inak, takže si to skús nabudúce odsledovať a piecť pár minút kratšie :) Dúfam, že nabudúce sa už podarí podľa tvojich predstáv :)
Koláč je úplná bomba! Môj muž by ho zjedol aj sám :))) Upečiem ho istotne znova. Vďaka za super recept a tie fotky sú úžasné.
Ďakujem krásne Mel :) Veľmi sa teším, že banánový chlieb chutil a chystáš sa ho upiecť znova :)
Mohla by som 120 g ovsenych vlociek nahradiť múkou?
Ahoj Lenka, áno, ovsené vločky môžeš nahradiť aj múkou :)
Veronika,dakujem za suprove recepty,už pár rokov som sa chystala a hľadala najlepši recept na bananovy chlebík a ten tvoj sa mi osvedčil už dva krát,dakujem ešte raz si super.
Magdaléna, ďakujem krásne za takú nádhernú spätnú väzbu k mojim receptom :) Veľmi sa teším, že môj recept na banánový chlieb sa ti osvedčil a dúfam, že aj ďalšie recepty sa vydaria a budú chutiť skvele :)
Veronika, ďakujem za skvelé recepty. Robila som ich už niekoľko a všetky sú vynikajúce.
Renátka veľmi pekne ďakujem za to, že si napísala :) Teším sa, že si už vyskúšala niekoľko mojich receptov a všetky dopadli výborne :)
Ahoj Veronika, bananový chlebík mal skvelé odozvy od blízkych ale taktiež mne osobne veľmi chutil. Takéto jednoduché, ľahké a chutné recepty obľubujem. Hneď som si prelustrovala aké všetky recepty ponúkaš a mám čo robiť aby som to vyskúšala :) Samozrejme času mám veľa, čiže skúšať ich, nebude problém. Chcem vyskúšať upiecť aj ten špaldový, som už teraz veľmi zvedavá :) Prosím ťa, ak bude mať u mňa taký úspech ako ten banánový o čom nepochybujem, že mať bude, pridáš aj nejaké nové recepty na chleby?
Ďakujem
Ahoj Sima, ďakujem krásne za spätnú väzbu k banánovému chlebíku :) Veľmi sa teším, že chutil tebe aj tvojim blízkym. Budem sa tešiť na tvoj feedback k ostatným receptom, ktoré sa rozhodneš vyskúšať :) Samozrejme, rada pridám aj nové recepty na chleby, predpokladám, že na jeseň/zimu, keď bude trošku chladnejšie a bude treba vyhriať byt vôňou z rúry :)
Banánový chlebík nemá chybu, v nedeľu som ho upiekla, všetci doma pocohválili.
Ďakujem krásne Daniela! Veľmi sa teším, že doma všetkým chutilo :)
Je vyborny, robim ho stale dookola, len obmienam oriesky a pridavam cucoriedky, ci maliny.. mnamka! ?
Teším sa Ivana a ďakujem za krásnu spätnú väzbu :) Snáď ti rovnako budú chutiť aj ostatné moje recepty :)
Veronika, dakujem za recept. Vsetky recepty, co som zatial od teba vyskusala, vyhravaju. Namiesas spravne suroviny v spravnom mnozstve a este k tomu nekomplikovane. (cukor som nedavala, mala som uz velmi prezrete banany :) bol stavnaty a nepripominal suchy chlieb s prichutou bananu z inych receptov. Teraz ho radsej odlozim, nech nieco zostane aj na ranajky :)
Nabuduce sa chystam vyskusat tvoj recept na mrkvovy kolac s pomarancom, ktorym si sa inspirovala v Berline. Takto si ho urcite pripomeniem aj ja.
Ahoj, Alexandra, ďakujem krásne za nádhernú spätnú väzbu k mojim receptom :) Veľmi sa teším, že ti chutia a za každým sa ti vydaria :) No o tie pomery sa snažím, namiešať to tak, aby výsledok nebol suchý ani mokrý, čo je občas fuška :D Som rada, že ti banánový chlebík chutil a veru, treba ho odkladať, lebo sa zje doslova sám :D Super, držím palce, nech sa mrkvový koláč vydarí, ten mám veľmi rada :)
Ahoj:) recept vypada skvele. Jen se chci zeptat, tech 120g mouky, kdyz nahrazujes tak davas jen 50g spaldy a 10g kokosove mouky? A nic vic? Neni testo ridke?
Ahoj, Karolina, veľmi pekne ďakujem :) Dala som možnosť nahradiť 120 g špaldovej múky pomerom 50 g špaldovej plus 10 g kokosovej múky. Okrem nich tam idú ešte mleté ovsené vločky, takže riedkeho cesta sa nemusíš obávať :) Kokosová múka saje tekutiny v ceste omnoho viac, než bežná múka, preto sa v koláčikoch používa také malé množstvo kokosovej múky a zároveň sa nepoužíva ako jediná múka v recepte. Udáva sa pomer 8:1, teda ak ide do receptu 80 g bežnej múky, môžeš ju nahradiť 10 g kokosovej. Držím palce, nech sa banánový chlieb vydarí!
Ahoj Veronika, mám domácu pekárničku, môže sa upiecť aj v nej? (Moja predstava je taká, že si pripravím cesto podľa Tvojho receptu a len dám piecť). Už dlho sa mi naň zbiehajú slinky, len nemám odvahu ho do tej pekárničky dať. Ďakujem Eva
Ahoj Eva, podľa mňa určite môžeš :) Priprav si kľudne cesto podľa môjho receptu, vylej do pekárničky a daj piecť. Len neviem, aká tam je teplota, takže treba potom prispôsobiť čas pečenia. Ak vyššia, tak kratšie, ak nižšia, tak dlhšie. Tu si to budeš musieť odskúšať, ale podľa mňa sa to určite dá pekne a chutne upiecť :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo.
Super rýchly recept:) samozrejme aj chutný, do pol hodky zjedený jak nič ❤️
ooo super, som veľmi rada, že chutilo aj sa bleskovo zjedlo :)
Výborný chlebík, včera som robila :)
Veronika veľmi sa teším, že banánový chlieb chutil :)
Milá Veronika, banánový chlebík je zaujímavý, ale keďže mám silného bezlepkáča, nemôžem použiť ani špáldovú múku, prosím Ťa, akou by som ju mohla nahradiť, aby bol chutný a zároveň aj zdravý pre môjho syna. Si šikulka, ďakujem Jarka
Ahoj Jarka, teším sa, že ťa recept na banánový chlieb zaujal :) V tomto prípade budeš musieť nahradiť špaldovú múku aj mleté ovsené vločky, lebo tie obsahujú lepok tiež. Odporúčam skombinovať mandľovú múku s kokosovou, prípadne môžeš pridať pohánkovú, ryžovú či cirokovú :) Napr. kombinácia 120 g mandľovej múky, 50 g pohánkovej a 10 g kokosovej by mohla byť chutným výsledkom :)
Veĺmi dobrý, jednoduchý koláčik. Ďakujem za recept.
Ďakujem pekne Alenka, teším sa, že banánový chlebík sa vydaril a chutil :)
Dnes som sa ho chystala robiť, len ma zmiatlo tých 120g celozrnnej špaldovej múky hladkej. Tak celozrnnej alebo hladkej? ?
Ahoj Katka, použila som celozrnnú špaldovú múku hladkú, teda múku, ktorá obsahuje všetky časti zrna (celozrnná) a zároveň namletá na hladko (hladká), teda má takú hladkú konzistenciu :) Takto ju nájdeš aj v obchodoch. Ale pokojne nakombinuj múky, ktoré máš doma, nie je to striktne určené :) Držím palce nech sa vydarí a chutí!
Ahoj Veronika, chlebik sa chystam upiect a preto sa chcem spytat, ci suroviny staci zmiesat vareskou alebo je lepšie ich miesat mixerom. Niekedy je aj to podstatne ? dakujem pekne ?
Ahoj Eva, teším sa, že sa chystáš upiecť môj banánový chlieb :) Suroviny stačí zmiešať vareškou, ja používam metličku a miešam len ručne :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!
Ahoj Veronika, tento chlebík pečiem dlho a veľmi často a všetkým nám nekonečne chutí, syn si ho stále pýta :) akurát, že ked som ho piekla prvýkrát zmýlila som sa a zabudla som dať cukor…a čuduj sa svete bol fantastický, odvtedy ho pečiem vždy bez cukru :) cukor vôbec nechýba, banány sú sladké a čokoládou nešetrím takže chuť je naozaj skvelá…ďakujem za inšpirácie :)
Ahoj Gabika, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :) Teším sa, že banánový chlieb sa u vás pečie dlho a veľmi často, mám z toho veľkú radosť :) Super, že si dala vedieť, že sa dá upiecť aj bez pridaného cukru, veru prezreté banány a čokoláda ho osladia dostatočne :) Prajem ti krásny deň a budem sa tešiť, ak vyskúšaš niektorý z ďalších mojich receptov :)
Ahoj Veronika, keď použijem namiesto masla avokado, bude to jedle?? Ďakujem.
Ahoj Katka, nemám to pravdupovediac odskúšané, avokádo do pečenia nepoužívam, nie je to škoda? :) Potrebuješ ho minúť, alebo chceš spraviť bezlaktózovú verziu chlebíka? Ja by som skúsila nahradiť maslo jablkovým pyré v rovnakom pomere, prípadne použi tekvicové pyré (keďže je sezóna) a pomer zníž. Teda 90 g tekvicového pyré = 125 g masla. Prípadne môžeš použiť ghee v rovnakom pomere. Držím palce pri pečení a budem rada, ak mi dáš vedieť, ako to dopadlo :)
Ahoj. Tento recept je uplne uzasny. Chlebik chuti vsetkym. Robim ho pravidelne.
Ahoj Lenka, ďakujem krásne za feedback k receptu. Veľmi sa teším, že ti chutí a robievaš ho pravidelne :)
Je mnamozny.Dakujem za uzasne recepty Veronika.
Daniela ďakujem ti za krásnu spätnú väzbu :) teším sa, že chutil :)
Wau! Už sa mi zbiehajú slinky, rýchlo nakúpiť a upiecť tento krásny a určite voňavý chlebík :) si veľmi šikovná! A krásny meninový deň, snáď bude inšpiráciou na nejaký nový chutný recept :)
Ivanka veľmi pekne ďakujem :) Inšpirácií je neúrekom, už len sa dobre zorganizovať, aby som vás mohla zásobovať novými chutnými a peknými receptami :) Dúfam, že chlebík bude chutiť :) Pokojne si ho nakombinuj podľa ingrediencií, ktoré bežne používaš, ja tiež variujem vždy podľa toho. Pekný deň ti prajem!
Prosím Vás a namiesto masla by som mohla dat kokosovy olej?
Ahoj Stanka, podľa dostupných informácií si myslím, že áno, ale určite by som si to ešte overila u odborníkov :) Ale určite môžeš pridať kokosový olej namiesto masla a tam by to malo byť bez problémov :)
Ahoj, ja som nemala máslo, tak som tam šupla kokosový olej ale v menšom množstve. Necitila som žiadnu zmenu, bol vynikajuci.❤️
Ahoj, tiež som už od môjho posledného komentáru na túto tému piekla banánový chlieb aj s náhradou masla za kokosový olej :) A rozdiel tam veru nie je cítiť, chutí rovnako skvele :) Tak sa teším, že chutilo! :)
vyborny chlebik, robim obmenu so slnecnicou a bielou cokoladou, lebo nemozem jest orechy ani horku cokoladu..dnes robim znovu a pridala som aj trochu mletej skorice a zopar susenych brusnic, uz sa tesim!..p.s. 50g cukru je habadej:)
Ahoj Lucka, veľmi pekne ďakujem, super si to zamenila. Biela čokoláda je sladšia, takže ak si menila v rovnakom pomere, mohlo sa zdať, že chlebík bol sladší než mal byť. Ale ak je to veľa cukru tak som len rada, že sa môže ešte ubrať, ono veľa závisí aj od zrelosti banánov, takže treba vyskúšať a potom už len uberať a uberať :) Ako dopadla verzia so škoricou a brusnicami? Pekný deň ti prajem. Veronika
Vyskúšala som tvoj recept na banánový chlebík a bol vynikajúci! Len tak sa po ňom zaprášilo. Určite som ho nerobila posledný krát. :)
Ahoj Lívia :) teším sa, že si vyskúšala banánový chlebík a chutil ti. a keď sa po ňom len tak zaprášilo, tak sa cítim veľmi poctene :D nabudúce pošli fotku, ak nezmizne tak rýchlo :)