Domov ReceptyDomáce recepty Banánové tiramisu bez vajec

Banánové tiramisu bez vajec

Autor: Veronika Čopíková
Banánové tiramisu bez vajec

Veľká noc je už za dverami a s ňou prichádzajú aj prvé bahniatka vo váze, slnečný zlatý dážď na každom rohu či košíky plné dobrôt a radostí pre veľkonočných šibačov. Jar je moje najobľúbenejšie ročné obdobie a tak, ako začína kvitnúť všetko navôkol, rozkvitá aj moja kreativita a tvorenie nových receptov. Otvorme spolu dvere jari a Veľkej noci dnešným receptom na jednoduché a rýchle banánové tiramisu bez vajec, ktoré poteší nielen dospelých šibačov. :-) Všetky potrebné suroviny nielen na banánové tiramisu nájdete pod jednou strechou v Kauflande, s ktorým mám už niekoľko rokov veľmi milú spoluprácu. A ak sa tento rok chystáte aj na (ne)tradičné veľkonočné dobroty, odporúčam vám vyskúšať aj moju obľúbenú orechovú tortu, roládu s mätovo-malinovým krémom, mrkvové mafiny a veľkonočnú hrudku bez ktorej si neviem predstaviť tradičné veľkonočné raňajky.

Ingrediencie

  • 3 - 4 zrelé banány
  • 20 g zrnkovej kávy (použila som kávu K-Bio Crema Arabica, ktorú nájdete v Kauflande)
  • 5 PL mandľového likéru
  • 1 balenie dlhých piškót
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml 33 % smotany na šľahanie
  • 30 g vanilkového cukru
  • trstinový cukor
  • hrsť nesolených arašidov
  • plátok masla
  • štipka soli
  • kakao na posypanie

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Banánové tiramisu bez vajec

Na panvicu dáme hrsť arašidov, plátok masla, posypeme trochou trstinového cukru a chvíľku opekáme na strednej teplote. Opečené arašidy preložíme na papier na pečenie a posypeme štipkou soli. Keď trochu vychladnú, rozmixujeme ich v sekáčiku alebo nasekáme na drobnejšie kúsky. Horúcu kávu nalejeme do hlbokého taniera. Pridáme 2 PL mandľového likéru, trochu trstinového cukru a dobre premiešame. Do misky dáme mascarpone a stierkou ho rozmiešame dohladka. Pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový cukor a 3 PL mandľového likéru a za postupného zvyšovania otáčok vyšľaháme do nadýchaného krému. Podľa chuti dosladíme.

Pustíme sa do vrstvenia – piškóty ponoríme na sekundu z každej strany do kávovo-likérovej zmesi, prelomíme na polovicu a položíme na dno pohárikov. Na piškóty navrstvíme 2 lyžice krému, posypeme orieškami a ozdobíme kolieskami banánov. Pokračujeme vo vrstvení jednotlivých ingrediencií, poslednou vrstvou by mal byť krém, ktorý na povrchu jemne uhladíme. Tiramisu odložíme do chladničky na niekoľko hodín, prípadne na celú noc. Pred podávaním ho posypeme kakaom.

Banánové tiramisu bez vajec

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box