Domov ReceptyBabičkine recepty Krémová cviklová polievka

Krémová cviklová polievka

Autor: Veronika Čopíková
Cviklová polievka

Cviklová polievka je výbornou voľbou na jesenné, zimné obdobie či skorú jar, keď sa radi zasýtime krémovými polievkami plnými zeleniny. Kombinácia pečenej cvikly, mrkvy a sladkých zemiakov zjemnená kopčekom crème fraîche a oživená chrumkavými tekvicovými semienkami a hrsťou kôpru sa dokonale hodí na jednoduchý a rýchly obed či večeru. Skvele chutí aj za studena a vďaka krásnej farbe a netradičnej kombinácii poteší aj vycibrené chuťové poháriky a estetické oko každého ochutnávača. :-)

Vyskúšaj aj moje ďalšie recepty na jednoduché polievky - perfektnú minestrone polievku, v ktorej zužitkuješ všetky druhy zeleniny, rascovú polievku s vajíčkom, pórovú polievku s domácimi krutónmi, krémovú brokolicovú polievku alebo zemiakovú polievku na kyslo, do ktorej som pridala aj bryndzu, ktorá sa tam hodí dokonale!

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 2 menšie červené cibule
  • 400 g cvikly
  • 100 g mrkvy
  • 1 batat (cca 250 g)
  • 750 ml zeleninového vývaru/vody
  • 80 g crème fraîche/kyslej smotany
  • tekvicové semienka
  • hrsť kôpru
  • panenský olivový olej
  • soľ a čierne korenie

-20% LIMITOVANÁ ZĽAVA NA KNIHY


Cviklová polievka

Krémová cviklová polievka

1Cibuľu ošúpeme a prekrojíme na štvrtiny. Cviklu, mrkvu a batat očistíme a nakrájame na menšie časti. Zeleninu dáme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 30 minút, kým zelenina nezmäkne.

Vyskúšaj aj tieto recepty na polievky

2

Upečenú zeleninu vložíme do hrnca, zalejeme vývarom alebo horúcou vodou z rýchlovarnej kanvice, premiešame a krátko povaríme, aby sa polievka zohriala. Následne ju rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu. Ochutíme soľou a čiernym korením. Servírujeme s lyžičkou crème fraîche a tekvicovými semienkami, krátko opečenými na panvici. Ozdobíme trochou nasekaného kôpru.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Elena 27.2.2024 - 20:22
Veronika, polievočka je famózna, teraz sme ju dojedli na večeru. Človek sa po nej cíti príjemne sýty, tak akurát. Chute sú veľmi vyvážené a plné, čo mám pri polievkach rada. Ďakujem Ti za tento úžasný recept. Prikladám k obľúbeným receptom a určite ju budem pravidelne robiť. :-)
Reaguj
Gabriela 15.2.2024 - 12:25
Výborná, práve upečená a dovarená. Skvelá, ako všetky tvoje recepty, ktoré som vyskúšala. Len pokračuj Veronka.
Reaguj
Janinka 7.2.2024 - 15:47
vyzerá úžasne a chutne, určite ju čo najskôr vyskúšam
Reaguj
HanaS 7.2.2024 - 15:40

Verunko,
děkuji za další skvělou inspiraci.
Mohu se zeptat, zda by se dala použít předvařená červená řepa/cvikla, která se prodává, vakuovaná?
Děkuji.

Reaguj