Domov ReceptyBabičkine recepty Kurací perkelt s haluškami

Kurací perkelt s haluškami

Autor: Veronika Čopíková
Kurací perkelt s haluškami

Odkedy varím a pečiem pravidelne vo vlastnej domácnosti, rada si raz za týždeň pripravím aj nejaký tradičný recept. Kurací perkelt s domácimi haluškami určite patrí medzi moju obľúbenú desiatku tradičnô receptov, ktoré nikdy nevyjdú z módy a ktoré rada vyskúšam aj v reštauráciách. Ktoré recepty patria do tvojej desiatky? :) Poctivé domáce halušky, ktoré dopĺňajú chuť kuracích stehienok obalených v mletej červenej paprike a opečenej cibuľke... a vynikajúci obed či večera je raz-dva na svete! Verím, že ti bude chutiť a ak máš svoj overený recept na kurací perkelt, neváhaj sa oň podeliť v komentári.

Ingrediencie

na 4 porcie

Perkelt

  • 2 PL bravčovej masti
  • 350 g cibule
  • 450 g kuracích stehien s kosťou
  • 1,5 PL mletej papriky
  • 100 ml vývaru
  • 1 zelená paprika
  • 150 g cherry paradajok
  • 150 ml smotany na šľahanie (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózovú smotanu K-free)
  • 1 ČL tapiokového škrobu

Halušky

  • 2 vajcia
  • 300 g hladkej pšeničnej múky
  • 1 ČL soli
  • vlažná voda
  • maslo (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové maslo K-free)
  • pažítka

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Kurací perkelt s haluškami

Ako na jednoduchý kurací perkelt

V hlbokej panvici opražíme na masti nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme kuracie stehná, ktoré opečieme z obidvoch strán. Následne pridáme mletú červenú papriku, panvicu stiahneme zo sporáka a dobre premiešame, aby paprika nezhorkla. Panvicu položíme opäť na sporák a opekáme ďalších pár minút. Zalejeme vývarom izbovej teploty, prisypeme na menšie časti nakrájanú papriku a paradajky a premiešame. Následne prikryjeme pokrievkou a varíme cca 30 minút.

Halušky k perkeltu

Kým sa nám perkelt varí, pripravíme halušky. V miske vymiešame vidličkou vajcia, múku a soľ. Podľa potreby pridávame vlažnú vodu (cca 100 ml) až nám vznikne redšie cesto. Cesto pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenej vody. Halušky povaríme 3-4 minúty, vyberieme ich z vody a preložíme do misky. Polejeme trochou masla.

Hotový perkelt zjemníme a prípadne aj zahustíme, smotanou zmiešanou s tapiokovým škrobom. Dobre premiešame a privedieme do varu. Perkelt servírujeme s haluškami, ktoré ozdobíme trochou nasekanej pažítky.

Ak si chcete perkelt pripraviť vo verzii bez laktózy, stačí zameniť smotanu na šľahanie a maslo za bezlaktózové verzie, ktoré sú dostupné v obchodoch za dobrú cenu. Ja zvyknem používať bezlaktózové verzie produktov od Kauflandu, ktoré sú typické fialovým obalom a označením K-free.

Kurací perkelt s haluškami

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 25 Priemer: 4.3]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

Revo 4.4.2020 - 18:11

Dobrý deň, perkelt je bez smotany, táto úprava so smotanou z vášho receprtu sa volá paprikáš.

Reaguj
andrea 29.3.2020 - 8:35

vcera na obed sme mali tento super recept moja mladost milujem toto jedlo vela dalsich uspechov prajem a krasnu nedelu

Reaguj
Anna Stredová 20.3.2020 - 19:17

Ahoj Veronika. Jedlo vyzerá super. Hneď by som si dala mnamka. Ďakujem za vyborne recepty. Prajem ti veľa zdravia. V tejto pre nás ťažkej dobe obzvlášť.
🍀🍀🍀. ANNA

Reaguj
Katarína Ďuríková 28.3.2020 - 13:18

Milá Veronika, dnešná sobota bola v našej rodine sviatočná. Pripomenuli sme si manželove narodeniny a našim sviatočných obedom bol práve kurací perkelt s haluškami podľa Tvojho receptu. A mal úspech! Bol veľmi spokojný manžel i syn a tým pádom aj ja 😉.
Veľmi pekne ďakujem za jednoduché a chutné recepty.👍

Reaguj
ibojka 20.3.2020 - 15:23

Ahoj Veronika,som rada, že si sa ozvala so super receptom. Teraz sme doma, tak ho určite vyskúšam. Situácia je vážna, ale jesť sa musí. Veronika ja som ťa sledovala v RTV – “ tajomstvo mojej kuchyne “ keď si tam varila – tak som ťa aj spoznala cez obrazovku. Si šikulka, ako ti to ide od ruky a na 100% sa ti vždy všetko podarí. Držím ťi palce, aby ti to tak išlo stále ako teraz. Prajem ti veľa zdravia a len zdravia. Ibojka

Reaguj
Eva 19.3.2020 - 21:40

Cez víkend budem variť. Nakoľko nám už doma dochádzajú nápady tak ďakujem za super tip.

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box