Domov ReceptyBez laktózy Rýchla domáca Granola

Rýchla domáca Granola

Autor: Veronika Čopíková

Domáca granola. Donedávna pre mňa bola celkom neznámou, vedela som síce, že existuje a mala som ju aj na svojom zozname tisícky receptov, ktoré chcem vyskúšať, ale jej chuť som nepoznala. Nedávno som však zažila krásny víkend plný nových chutí, rozprávania, prechádzok a plánov. Dubnica nad Váhom skrýva mnoho nepoznaného, okrem iného aj jednu talentovanú bytosť s krásnym blogom Dottka - pečenie s fantáziou. Odporúčam nahliadnuť, pokochať sa a vyskúšať niektorý z receptov. Ale dovtedy vyskúšajte tento recept na domácu granolu a aby sa vám pieklo čo najľahšie, spravila som pre vás aj videorecept. Vaše raňajky nadobudnú nový rozmer. :)

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka. Pri objednávke dvoch kníh je poštovné zadarmo!

Ingrediencie

  • 270 g ovsených vločiek
  • 30 g kokosového cukru
  • 130 g orechov (ja som použila kombináciu mandle, vlašské a lieskové orechy)
  • 20 g strúhaného kokosu
  • 1 ČL vanilky
  • 1 ČL cejlónskej škorice
  • 60 g kokosového oleja (ak hľadáte kvalitný kokosový olej, vyskúšajte extra panenský, za studena lisovaný BIO kokosový olej od Powerlogy)
  • 100 - 120 g medu

Na raňajky ako stvorené

  • granátové jablko
  • horká čokoláda
  • mlieko alebo biely jogurt

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Domáca granola

Prestali sme kupovať komerčný cereal od vtedy čo robím tvoju granolu! Cela rodina je nadšená. 100% odporúčam.

Zlatica

Dobrý deň Veronika, Vaša granola je mega mňááám :D už tretí deň v práci ju raňajkujem a nebudem to meniť ani najbližšie dni.. Naozaj vynikajúca.

Denisa

Musím schovať sama pred sebou. Manžel je úplne na mäkko. Proste tak jednoduché a úžasné. Zasa tvoj recept nesklamal.

Jarka

Domáca granola ľahko a rýchlo

1 Do väčšej misky nasypeme ovsené vločky, cukor, nasekané oriešky (mandle som nechala v celku, lebo keď sa upečú obalené vrstvou medu je to chuťové nebíčko), škoricu a vanilku a pridáme roztopený kokosový olej a med. Poriadne premiešame, aby sa nám suché a mokré ingrediencie dobre prepojili. Vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a lyžicou rovnomerne rozprestrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C 15 až 20 minút. Počas pečenia 1-2 krát premiešame, aby sa nám granola upiekla rovnomerne.

Domáce Oreo

Oreo - dve kakaové sušienky spojené vanilkovým krémom. Neodolateľná kombinácia kakaa a vanilky, v spojení s pohárom mlieka navodzuje atmosféru domáckosti.

2 Po upečení vytiahneme našu domácu granolu z rúry a necháme ju vychladnúť. Ja ju zvyknem po vytiahnutí ešte párkrát premiešať, lebo pri chladnutí začína granola chrumkavieť a zvykne sa vďaka medu zlepiť dokopy, čo my nechceme. Po vychladnutí preložíme granolu do uzatvárateľnej nádoby a krotíme sa, aby sme ju nezjedli celú na posedenie a mohli si kúsok vziať aj do práce. :D

Tip na jednoduché, rýchle a chutné raňajky

  • do misky dáme pár lyžíc granoly, granátové jabĺčko, kocky horkej čokolády a zalejeme mliekom.
  • do misky si dáme kvalitný biely jogurt, pár lyžíc domácej granoly a premiešame. Môžeme pridať čerstvé alebo sušené ovocie a trošku čokolády podľa ľubovôle. Nech vám chutí!

Ak chcete byť informovaní o nových videoreceptoch, prihláste sa na Youtube odber.

Domáca granola
Domáca granola

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

37 komentárov

Eva 30.5.2023 - 9:18
Toto je najlepší recept na granolu, ktorý som vyskúšala ...mám ho uložený v mobile a robím si túto granolu pravidelne do zásoby, ale tá zásoba dlho nevydrží 😀, keďže ju jem s jogurtom alebo len tak ako sladký snack ...ďakujem za recept.
Reaguj
Milan 18.1.2023 - 21:50
Do nedávna som si kupoval granolu z obchodu a od kedy som našiel tento recept, tak robím len ten. Plus pridávam do nej ešte proteinový prášok, čiže ešte je aj bohatá na bielkoviny (ocenia najmä, tí čo cvičia 😄💪). Odporúčam s bielym jogurtom a javorovým sirup 🤤
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.1.2023 - 20:39

Ahoj Milan, super, to sa veľmi teším! :) Pridanie proteínového prášku je super nápad :)

Reaguj
Zuzana 12.12.2022 - 10:16
Tá granola je fantastická, robila som ju prvý krát a jej chuť je geniálna. Dala som ochutnať aj mame a hneď chcela recept. Naozaj sa treba krotiť aby ju človek nezjedol až do dna🙂
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 14:47

Jeeej ďakujem krásne Zuzka :) Teším sa, že granola sa podarila a chutila a hneď chcela recept aj mamina :)

Reaguj
Zuzka 12.9.2022 - 0:28
Drahá Veronika, veľmi Ti ďakujem za tento recept. Celá kuchyňa voňala. Už sa teším na zajtrajšie raňajky- granola, čučoriedky a jogurt. Mňam 😊 budem robiť ešte najmenej tisíckrát
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 14:48

Milá Zuzka, veľmi sa teším, že som ti mohla prostredníctvom domácej granoly rozvoňať kuchyňu :) A dúfam, že raňajky chutili a granola sa od septembra robila už aspoň desiaty raz :D

Reaguj
Janka 17.5.2021 - 20:33

Milá Veronika, granolu som robila prvýkrát a práve podľa Vášho receptu,ktorý som si trošku upravila :) Miesto oleja som použila obyčajné maslo a po vychladnutí pridala sušené brusnice (vytvárajú príjemný kyslastý kontrast) a kocky čokolády. Priateľ zhodnotil že super a ja pevne dúfam, že skončí s kupovaním presladených „zdravých“ cereálií.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 14:49

Milá Janka, veľmi sa teším, že granola sa podarila a chutila :) A držím palce, nech je už v kuchyni len táto prípadne jej vylepšené alternatívy :)

Reaguj
Eva 23.3.2021 - 19:34

Dobry den, ja by som sa chcela opytat ako zarucit, ze granola naozaj „vyschne“ a nesplesnivie ked ju dam do nadoby. Dakujem.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 14:51

Pekný deň želám Evka, do uzatvárateľnej nádoby ju prekladám až po úplnom vychladnutí granoly, respektíve na druhý deň :) Dávam do sklenených nádob a zaručiť to bohužiaľ neviem, môžem len povedať, že zatiaľ mi granola nikdy nesplesnivela :) Ale mám ju na polici v kuchyni, nedávam na žiadne vlhké miesto a naozaj odkladám až po úplnom vychladnutí :)

Reaguj
Kristína 10.1.2021 - 12:19

Granola je výborná! Najlepšia akú sme kedy jedli :) Včera som ju spravila a dnes už nie je. Priateľ ju zjedol skoro na počkanie, takže dnes robím ďalšiu dávku. Robila som ju s mandlami, lieskovcami a pekanovými orechmi. Veľká vdaka za recept, opäť nesklamal ❤

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 14:52

Ďakujem krásne Kristína :) Teším sa, že granola sa podarila a chutila tak dobre, že sa zjedla skoro na počkanie :) Som rada, že recept nesklamal a dúfam, že to tak bude platiť aj v prípade ďalších vyskúšaných receptov :)

Reaguj
Barbora 17.11.2020 - 10:09

Ahoj Veronika :) chcela by som sa len opýtať, či môžem kokosový cukor úplne vynechať alebo ho nahradiť napríklad iným druhom sladidla/cukru? :)
Granola vyzerá úúúúžasne!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 14:53

Ahoj Barbora, kokosový cukor môžeš nahradiť iným druhom sladidla, napr. trstinovým či kryštálovým cukrom, prípadne nejakým sirupom :) A ďakujem krásne, budem sa tešiť, ak ju vyskúšaš :)

Reaguj
Andrea 5.5.2020 - 10:52

Veronika, tak tato granola je BOMBASTICKA!!!! Je taka, ako ma byt, chrumkava, nepresladena, vonia to orechami. Pre mna najchutnejsia s bielym jogurtom, pretoze milujem komhinaciu sladke s kyslastym. Vyborna a tak jednoducha.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 21:21

Milá Andrea, ďakujem za nádhernú spätnú väzbu k domácej granole :) Veľmi sa teším, že sa ti vydarila a chutila presne tak, ako má :)

Reaguj
Zuzana 30.4.2020 - 8:06

Ahoj Veronika, mozem nahradit med javorovym sirupom? Som na med alergicka… Vdaka

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 11.7.2020 - 14:00

Ahoj Zuzana, s javorovým sirupom som granolu ešte nerobila, ale myslím si, že môžeš nahradiť med javorovým sirupom, je to tekuté sladidlo, takže by malo tiež pekne obaliť vločky a orechy narozdiel od klasického cukru :) Použila by som 100 ml javorového sirupu na začiatok, nie viac. Budem rada, ak granolu vyskúšaš a dáš mi potom vedieť, ako to dopadlo. Pekný deň ti želám.

Reaguj
Katka 14.7.2019 - 15:22

Často ju robievam, prave teraz znova v rúre 😊 ako som uz niekedy napísala, ako každý recept, aj tento je top

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:42

Katka to sa veľmi teším, že sa pečie aj v týchto teplách :) Ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že ti moje recepty chutia :)

Reaguj
Jarka 5.5.2019 - 17:49

Dlho som sa odhodlavala na vyrobenie granoly, vždy mi chýbalo niečo zo surovín a celkovo som si myslela, že to bude somarina. Dnes som urobia tu tvoju a to čo píše v recepte je fakt 😂 Musím schovať sama pred sebou. Manžel je úplne na mäkko. Proste tak jednoduché a úžasné. Zasa tvoj recept nesklamal. 👏👏👏

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 6.5.2019 - 19:09

Ahoj Jarka, ďakujem krásne za spätnú väzbu k domácej granole :) Veľmi sa teším, že sa ti ju podarilo pripraviť a chutila nielen tebe, ale aj manželovi :) Presne ako hovoríš, tak jednoduché a predsa úžasné :) Teším sa veľmi, že ti moje recepty chutia :)

Reaguj
Martina 25.3.2019 - 9:01

Skvelé, skvelé, skvelé recepty. Ďakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 16:39

Jeeeej Martina veľmi ti ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptom :) Teším sa!

Reaguj
Denisa 27.2.2019 - 8:20

Dobrý deň Veronika, Vaša granola je mega mňááám :D už tretí deň v práci ju raňajkujem a nebudem to meniť ani najbližšie dni.. Naozaj vynikajuca.. Nabuduce vyskušam miesto kokosového oleja dať arašidové maslo, ako spomínate nižšie, lebo ho zbožňujem. Ďakujem za recept, nie je prvý z Vašej stránky a tak ako ostatné, nesklamal.. Pekný deň, Denisa

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 21:00

Ahoj Denisa, veľmi pekne ďakujem za spätnú väzbu k domácej granole :) Teším sa, že ti chutí a je tvojím pravidelným spoločníkom pri raňajkách :P Skús určite, dá sa nakombinovať všelijako a vždy byť tak trochu iná a pritom stále skvelá. Teším sa, že ti recepty chutia a tiež ti prajem krásny deň.

Reaguj
Jana 24.2.2019 - 12:08

Veronika, ano, robievame domacu granolu, velmi podobne ako je v recepte, len ja zvlast v hrnceku roztopim maslo, pridam med, skoricu a vmiesam do suchych veci. Vsetci ju mame radi do jogurtu a ked dam mojej susedke kamoske, zje ju ihned lyzicou.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.2.2019 - 14:29

Ahoj Janka, super veľmi sa teším, že sa aj u vás doma robieva domáca granola :) Ja ju tiež vyjedám lyžicou, ale zvyknem aj s jogurtom či s mliekom, úplná dobrota na ráno spolu s ovocím :)

Reaguj
Tinka 12.12.2018 - 8:45

Dobry den,

tak pustila som sa do granoly a miesto kokosoveho oleja dala ghee. Uz pri miesani som sa musela krokit,aka bola vynikajuca,uvidime po vychladnuti 😊

Dakujem za recept a pomoc

Tina

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 16.12.2018 - 17:09

Ahoj Tinka, teším sa, že granola chutila už pri miešaní :) Tiež mám problém nezjesť ju ešte pred vychladnutím :D Ale stojí za to vydržať a potom si ju vychutnávať na raňajky v práci či doma :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Tinka 21.11.2018 - 20:25

Dobry den,Vas recept ma zaujal a chcela by som ho vyskusat.
Mam vsak otazku: cim mozem nahradit kokosovy olej?

Dakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.11.2018 - 16:09

Ahoj Tinka, teším sa, že ťa recept zaujal a chcela by si ho vyskúšať :) Kokosový olej môžeš nahradiť ghee, olivovým olejom (má však výraznejšiu arómu), alebo repkovým. Prípadne arašidovým, mandľovým či lieskovoorieškovým maslom, tie dodajú granole orieškovú chuť :) Držím palce, nech sa granola vydarí.

Reaguj
Maggie 4.11.2018 - 21:42

Ahoj Veronika, granola bola uzasna! Dokonca v bezlepkovej verzii. Len nabuduce skusim dat trosku menej medu a cukru (trosku sa mi to zda vela, na to kolko potom toho zjem:D, len dufam, ze nestratim ten efekt chrumkavosti :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.11.2018 - 19:11

Ahoj Maggie, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že ti granola chutila :) Super, že si ju spravila v bezlepkovej verzii a vydarila sa, naozaj tam niet čo pokaziť a výsledok je mňamózny :D Môžeš cukor úplne vynechať a ponechať len med a uvidíš, či budeš spokojná s efektom chrumkavosti a dobrým pocitom, že toho cukru tam nebude toľko :)

Reaguj
Zlatica 7.6.2018 - 6:02

Prestali sme kupovať komerčný cereal od vtedy čo robím tvoju granolu! Cela rodina je nadšená. 100% odporúčam. Len si dajte pozor a definitívne pár krát počas pečenia premiešajte aby sa neprepálila. Tesim sa vyskúšať další recept.

Reaguj
Veronika
Veronika 7.6.2018 - 9:08

Ahoj Zlatica, veľmi sa teším, že vám granola chutí! :) To bol aj môj cieľ, ukázať, že sa dajú cereálie spraviť aj v domácich podmienkach, vieš čo v nich je, sú s menším množstvom cukru a bez umelých prísad a sladidiel. Tak som rada, že sa podarilo :) Budem rada, keď mi potom napíšeš spätnú väzbu k ďalším receptom, ktoré vyskúšaš. Pekný deň ti prajem.

Reaguj
Top