Domov ReceptyBez laktózy Rýchla domáca Granola

Rýchla domáca Granola

Autor: Veronika Čopíková

Domáca granola. Donedávna pre mňa bola celkom neznámou, vedela som síce, že existuje a mala som ju aj na svojom zozname tisícky receptov, ktoré chcem vyskúšať, ale jej chuť som nepoznala. Nedávno som však zažila krásny víkend plný nových chutí, rozprávania, prechádzok a plánov. Dubnica nad Váhom skrýva mnoho nepoznaného, okrem iného aj jednu talentovanú bytosť s krásnym blogom Dottka - pečenie s fantáziou. Odporúčam nahliadnuť, pokochať sa a vyskúšať niektorý z receptov. Ale dovtedy vyskúšajte tento recept na domácu granolu a aby sa vám pieklo čo najľahšie, spravila som pre vás aj videorecept. Vaše raňajky nadobudnú nový rozmer. :)

Ingrediencie

  • 270 g ovsených vločiek
  • 30 g kokosového cukru
  • 130 g orechov (ja som použila kombináciu mandle, vlašské a lieskové orechy)
  • 20 g strúhaného kokosu
  • 1 ČL vanilky
  • 1 ČL cejlónskej škorice
  • 60 g kokosového oleja (ak hľadáte kvalitný kokosový olej, vyskúšajte extra panenský, za studena lisovaný BIO kokosový olej od Powerlogy)
  • 100 - 120 g medu

Na raňajky ako stvorené

  • granátové jablko
  • horká čokoláda
  • mlieko alebo biely jogurt

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Prestali sme kupovať komerčný cereal od vtedy čo robím tvoju granolu! Cela rodina je nadšená. 100% odporúčam.

Zlatica

Dobrý deň Veronika, Vaša granola je mega mňááám :D už tretí deň v práci ju raňajkujem a nebudem to meniť ani najbližšie dni.. Naozaj vynikajúca.

Denisa

Musím schovať sama pred sebou. Manžel je úplne na mäkko. Proste tak jednoduché a úžasné. Zasa tvoj recept nesklamal.

Jarka

Domáca granola

Domáca granola ľahko a rýchlo

Do väčšej misky nasypeme ovsené vločky, cukor, nasekané oriešky (mandle som nechala v celku, lebo keď sa upečú obalené vrstvou medu je to chuťové nebíčko), škoricu a vanilku a pridáme roztopený kokosový olej a med. Poriadne premiešame, aby sa nám suché a mokré ingrediencie dobre prepojili. Vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a lyžicou rovnomerne rozprestrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C 15 až 20 minút. Počas pečenia 1-2 krát premiešame, aby sa nám granola upiekla rovnomerne.

Domáce Oreo

Oreo - dve kakaové sušienky spojené vanilkovým krémom. Neodolateľná kombinácia kakaa a vanilky, v spojení s pohárom mlieka navodzuje atmosféru domáckosti.

Po upečení vytiahneme našu domácu granolu z rúry a necháme ju vychladnúť. Ja ju zvyknem po vytiahnutí ešte párkrát premiešať, lebo pri chladnutí začína granola chrumkavieť a zvykne sa vďaka medu zlepiť dokopy, čo my nechceme. Po vychladnutí preložíme granolu do uzatvárateľnej nádoby a krotíme sa, aby sme ju nezjedli celú na posedenie a mohli si kúsok vziať aj do práce. :D 

Domáca granola

Tip na jednoduché, rýchle a chutné raňajky

  1. Do misky dáme pár lyžíc granoly, granátové jabĺčko, kocky horkej čokolády a zalejeme mliekom.
  2. Do misky si dáme kvalitný biely jogurt, pár lyžíc domácej granoly a premiešame. Môžeme pridať čerstvé alebo sušené ovocie a trošku čokolády podľa ľubovôle. Nech vám chutí!

Ak chcete byť informovaní o nových videoreceptoch, prihláste sa na Youtube odber.

Domáca granola

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 97 Priemer: 4]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

18 komentárov

Katka 14.7.2019 - 15:22

Často ju robievam, prave teraz znova v rúre 😊 ako som uz niekedy napísala, ako každý recept, aj tento je top

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:42

Katka to sa veľmi teším, že sa pečie aj v týchto teplách :) Ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že ti moje recepty chutia :)

Reaguj
Jarka 5.5.2019 - 17:49

Dlho som sa odhodlavala na vyrobenie granoly, vždy mi chýbalo niečo zo surovín a celkovo som si myslela, že to bude somarina. Dnes som urobia tu tvoju a to čo píše v recepte je fakt 😂 Musím schovať sama pred sebou. Manžel je úplne na mäkko. Proste tak jednoduché a úžasné. Zasa tvoj recept nesklamal. 👏👏👏

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 6.5.2019 - 19:09

Ahoj Jarka, ďakujem krásne za spätnú väzbu k domácej granole :) Veľmi sa teším, že sa ti ju podarilo pripraviť a chutila nielen tebe, ale aj manželovi :) Presne ako hovoríš, tak jednoduché a predsa úžasné :) Teším sa veľmi, že ti moje recepty chutia :)

Reaguj
Martina 25.3.2019 - 9:01

Skvelé, skvelé, skvelé recepty. Ďakujem :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 16:39

Jeeeej Martina veľmi ti ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptom :) Teším sa!

Reaguj
Denisa 27.2.2019 - 8:20

Dobrý deň Veronika, Vaša granola je mega mňááám :D už tretí deň v práci ju raňajkujem a nebudem to meniť ani najbližšie dni.. Naozaj vynikajuca.. Nabuduce vyskušam miesto kokosového oleja dať arašidové maslo, ako spomínate nižšie, lebo ho zbožňujem. Ďakujem za recept, nie je prvý z Vašej stránky a tak ako ostatné, nesklamal.. Pekný deň, Denisa

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 21:00

Ahoj Denisa, veľmi pekne ďakujem za spätnú väzbu k domácej granole :) Teším sa, že ti chutí a je tvojím pravidelným spoločníkom pri raňajkách :P Skús určite, dá sa nakombinovať všelijako a vždy byť tak trochu iná a pritom stále skvelá. Teším sa, že ti recepty chutia a tiež ti prajem krásny deň.

Reaguj
Jana 24.2.2019 - 12:08

Veronika, ano, robievame domacu granolu, velmi podobne ako je v recepte, len ja zvlast v hrnceku roztopim maslo, pridam med, skoricu a vmiesam do suchych veci. Vsetci ju mame radi do jogurtu a ked dam mojej susedke kamoske, zje ju ihned lyzicou.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 24.2.2019 - 14:29

Ahoj Janka, super veľmi sa teším, že sa aj u vás doma robieva domáca granola :) Ja ju tiež vyjedám lyžicou, ale zvyknem aj s jogurtom či s mliekom, úplná dobrota na ráno spolu s ovocím :)

Reaguj
Tinka 12.12.2018 - 8:45

Dobry den,

tak pustila som sa do granoly a miesto kokosoveho oleja dala ghee. Uz pri miesani som sa musela krokit,aka bola vynikajuca,uvidime po vychladnuti 😊

Dakujem za recept a pomoc

Tina

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 16.12.2018 - 17:09

Ahoj Tinka, teším sa, že granola chutila už pri miešaní :) Tiež mám problém nezjesť ju ešte pred vychladnutím :D Ale stojí za to vydržať a potom si ju vychutnávať na raňajky v práci či doma :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Tinka 21.11.2018 - 20:25

Dobry den,Vas recept ma zaujal a chcela by som ho vyskusat.
Mam vsak otazku: cim mozem nahradit kokosovy olej?

Dakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 24.11.2018 - 16:09

Ahoj Tinka, teším sa, že ťa recept zaujal a chcela by si ho vyskúšať :) Kokosový olej môžeš nahradiť ghee, olivovým olejom (má však výraznejšiu arómu), alebo repkovým. Prípadne arašidovým, mandľovým či lieskovoorieškovým maslom, tie dodajú granole orieškovú chuť :) Držím palce, nech sa granola vydarí.

Reaguj
Maggie 4.11.2018 - 21:42

Ahoj Veronika, granola bola uzasna! Dokonca v bezlepkovej verzii. Len nabuduce skusim dat trosku menej medu a cukru (trosku sa mi to zda vela, na to kolko potom toho zjem:D, len dufam, ze nestratim ten efekt chrumkavosti :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.11.2018 - 19:11

Ahoj Maggie, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že ti granola chutila :) Super, že si ju spravila v bezlepkovej verzii a vydarila sa, naozaj tam niet čo pokaziť a výsledok je mňamózny :D Môžeš cukor úplne vynechať a ponechať len med a uvidíš, či budeš spokojná s efektom chrumkavosti a dobrým pocitom, že toho cukru tam nebude toľko :)

Reaguj
Zlatica 7.6.2018 - 6:02

Prestali sme kupovať komerčný cereal od vtedy čo robím tvoju granolu! Cela rodina je nadšená. 100% odporúčam. Len si dajte pozor a definitívne pár krát počas pečenia premiešajte aby sa neprepálila. Tesim sa vyskúšať další recept.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 7.6.2018 - 9:08

Ahoj Zlatica, veľmi sa teším, že vám granola chutí! :) To bol aj môj cieľ, ukázať, že sa dajú cereálie spraviť aj v domácich podmienkach, vieš čo v nich je, sú s menším množstvom cukru a bez umelých prísad a sladidiel. Tak som rada, že sa podarilo :) Budem rada, keď mi potom napíšeš spätnú väzbu k ďalším receptom, ktoré vyskúšaš. Pekný deň ti prajem.

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box