Domov ReceptyČo na obed? Jednoduchá domáca pizza

Jednoduchá domáca pizza

Autor: Veronika Čopíková
Domáca pizza

Teplé počasie mi dáva zabrať. Vyhriaty panelákový byt, rozhorúčené chodníky a žltá tráva. V mysli som sa radšej preniesla do Talianska, privoniavam k citrónovníkom, prechádzam sa levanduľovým políčkom a nechávam sa unášať morským vánkom. Výsledkom môjho snívania je kúsok chrumkavej „talianskej“ pizze, ktorá vám pošteklí chuťové poháriky a zasýti žalúdok. Táto domáca pizza je jednoducho nesmierne chutná a my sa jej doma nevieme nabažiť. Tento a ďalšie chutné recepty nájdete aj v mojej kuchárskej knižke.

Ingrediencie - domáca pizza

na 2 pizze - 1 okrúhla a 1 na plech

Cesto na pizzu

  • 500 g hladkej múky (môžete skombinovať napoly pšeničnú múku so špaldovou pre zdravšie chrumkanie)
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 10 g sušeného droždia (alebo 1/2 droždia čerstvého = cca. 21 g)
  • ½ PL trstinového cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • 250 ml vlažnej vody

Paradajkový základ

  • 400 g Passaty (ja som použila paradajkové pyré s bazalkou)
  • 400 g lúpaných paradajok
  • 1 ČL himalájskej soli
  • korenie (štipka čierneho korenia a bazalky)
  • 2 PL olivového oleja
  • 2-3 prepasírované strúčiky cesnaku (podľa chuti)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Aj my robíme iba túto a je najúžasnejšia, chutí celej rodine, už ani neobjednávame z pizzerky.

Simona

Úžasné cesto .. a ozaj jednoduché. Moji papkači sa nevedia dojesť. Ďakujem pekne za receptík.

Iveta

Veronika, práve ju pečiem. Manžel sa minule oblizoval a odvtedy stále hovorí, že by si dal znova. Takže sa osvedčila a ďakujem za super receptík.

Ľudmila

Domáca Pizza

Ako si upiecť domácu pizzu

V miske zmiešame vlažnú vodu s cukrom a sušeným alebo čerstvým droždím. Posypeme troškou múky, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások (trvá to asi 15 - 20 minút). V druhej miske zmiešame múky so soľou, pridáme olivový olej a kvások. Cesto poriadne vymiesime mixérom (použijeme háky na miesenie) alebo ho môžeme vymiesiť aj rukou. V prípade potreby pridáme vlažnú vodu alebo múku, až kým cesto nie je pružné a nelepí sa na okraje misky.

Následne ho poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste (asi 25 - 30 minút). Občas nakukneme pod utierku a tešíme sa z rastúceho bochníčka. :) Bochníček prenesieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 2 alebo 3 časti (podľa toho, v akých formách sa chystáte piecť), poprášime múkou a necháme ešte 10 minút kysnúť.

Následne vyvaľkáme každý bochníček na papieri na pečenie a prenesieme na plech. Potrieme paradajkovým základom, ktorý si vyrobíme zmiešaním passaty, lúpaných paradajok, soli a korenia (vymixujeme tyčovým mixérom, aby nám vznikla hladká paradajková zmes) a obložíme podľa chuti (výborná kombinácia je prosciutto, mozzarella a cibuľka).

Okraje pizze potrieme olivovým olejom, ktorý sme zmiešali s prelisovanými strúčikmi cesnaku. Pizzu vložíme do vyhriatej rúry na 235 °C a pečieme dozlata. Ak máte tenké cesto stačí piecť kratšie, v prípade hrubšieho cesta približne 15 minút. A domáca pizza je hotová. Na záver ju posypeme ešte lístkami bazalky alebo rukoly a chrumkáme!

Domáca Pizza

P.S. ja som pizzu obložila kúskami salámy a mozzarelly, posypala červenou cibuľou a navrch som dala bryndzu. Bryndza na pizzi chutí úžasne, takže poslednú dobu ju pečiem vždy, keď máme chuť na niečo chrumkavé. Nech vám chutí!

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 188 Priemer: 3.9]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

22 komentárov

Majka Supolova 18.10.2019 - 18:11

Užasná a jednoduchá, pri príprave sa zabavila celá rodina. Chutí výborne, iný recept na pizzu už hľadať nebudeme👩🏻‍🍳

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:43

Jeeej Majka, ďakujem, to si mi spravila veľkú radosť :) Teším sa, že sa do prípravy zapojila celá rodina a domáca pizza vám chutila :)

Reaguj
Ľudmila 5.6.2019 - 12:48

Veronika, práve ju pečiem :-) Manžel sa minule oblizoval a odvtedy stále hovorí, že by si dal znova. Takže sa osvedčila a ďakujem za super receptík. PS: Robíte neskutočné fotky ;-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.6.2019 - 21:01

Milá Ľudmila, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Veľmi sa teším, že chutila a robí sa znova! A ďakujem aj za pochvalu, som rada, že sa fotky páčia :)

Reaguj
Patrícia 21.8.2019 - 17:46

Najlepšie cesto na pizzu 👌👌👌 už som s nim toľkokrát uspela, zbožňujeme ju

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.8.2019 - 20:59

Ďakujem krásne Patrícia, veľmi sa teším, že vám chutí! :)

Reaguj
Natália Frtalova 2.1.2019 - 20:41

Ako prosím docieliť aby sa syr neodelovak od pizzi :) ale aby to pekne držalo..použila som mozarela

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2019 - 14:39

Ahoj Natália, mozzarella sa ti tak neroztopí, takže jemne sa bude oddeľovať od pizze :) Skús ju buď potrhať na menšie kúsky alebo zameň syr – prípade použi mozzarellu nastrúhanú, aj takú sa dá kúpiť už dnes v obchodoch :)

Reaguj
Iveta 2.11.2018 - 19:25

Úžasné cesto .. a ozaj jednoduché.moji papkači sa nevedia dojesť. . Ďakujem pekne za receptík ukladam .inu ani nebudem robiť.😉😘👍

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 3.11.2018 - 21:23

Ahoj Iveta, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Teším sa, že cesto vám chutilo a receptík si ukladáš :)) Prajem ti krásny zvyšok víkendu!

Reaguj
Michal 2.11.2018 - 15:20

Ahoj,
chcel som sa opýtať, kde sa dá zohnať ten zubatý nôž na obrázku s pizzou? ☺️

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 3.11.2018 - 21:22

Ahoj MIchal, pravdupovediac neviem, dostala som ho od rodičov ako „výbavu“, keď som sa sťahovala :D Má už zopár rokov, ale podobné sa určite dajú nájsť v obchodoch alebo na niektorom e-shope :)

Reaguj
Katarina 22.10.2018 - 21:04

Dobry večer.. Da sa vykysnute cesto zmrazit?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 26.10.2018 - 14:36

Ahoj Katarína, zatiaľ som to neskúšala, ale pozerala som rôzne rady na internete a malo by to ísť :)

Reaguj
Milica 16.10.2018 - 12:21

pizza može byť …i keď na druhý deň je ešte lepšia :D :D

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 20.10.2018 - 20:02

Ahoj Milica, ďakujem za spätnú väzbu k receptu :) U nás väčšinou do druhého dňa ani nevydrží :D Ale musím otestovať, keď už hovoríš, že na druhý deň je ešte lepšia :)

Reaguj
Simona 16.8.2018 - 15:32

Aj my robime iba tuto a je najuzasnejsia 😊 chuti celej rodine, uz ani neobjednavame z pizzerky 😁

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 16.8.2018 - 20:27

Ahoj Simona, tak to sa strašne moc teším! :) To bol aj môj cieľ, na pizzu len raz za čas do naozaj top pizzerie a inak poctivú domácu len :)

Reaguj
Anezka 29.1.2018 - 19:53

Mňam! Mega mnamozne! Vyskúšané a 🔝🔝🔝

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 29.1.2018 - 20:44

jeeeeej tak to sa veľmi teším Anežka :) :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Romankaa Kuzmová 25.8.2017 - 14:37

cesto je top :) práve som ju robila :* ďakujem

Reaguj
Veronika Čopíková 27.8.2017 - 15:43

jeeej super teším sa! :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box