Domov ReceptyČo na obed? Jednoduchá domáca pizza

Jednoduchá domáca pizza

Autor: Veronika Čopíková
Domáca pizza

Teplé počasie mi dáva zabrať. Vyhriaty panelákový byt, rozhorúčené chodníky a žltá tráva. V mysli som sa radšej preniesla do Talianska, privoniavam k citrónovníkom, prechádzam sa levanduľovým políčkom a nechávam sa unášať morským vánkom. Výsledkom môjho snívania je kúsok chrumkavej „talianskej“ pizze, ktorá vám pošteklí chuťové poháriky a zasýti žalúdok. Táto domáca pizza je jednoducho nesmierne chutná a my sa jej doma nevieme nabažiť. Tento a ďalšie chutné recepty nájdete aj v mojej kuchárskej knižke.

Ingrediencie - domáca pizza

na 2 pizze - 1 okrúhla a 1 na plech

Cesto na pizzu

  • 500 g hladkej múky (môžete skombinovať napoly pšeničnú múku so špaldovou pre zdravšie chrumkanie)
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 10 g sušeného droždia (alebo 1/2 droždia čerstvého = cca. 21 g)
  • ½ PL trstinového cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • 250 ml vlažnej vody

Paradajkový základ

  • 400 g Passaty (ja som použila paradajkové pyré s bazalkou)
  • 400 g lúpaných paradajok
  • 1 ČL himalájskej soli
  • korenie (štipka čierneho korenia a bazalky)
  • 2 PL olivového oleja
  • 2-3 prepasírované strúčiky cesnaku (podľa chuti)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Aj my robíme iba túto a je najúžasnejšia, chutí celej rodine, už ani neobjednávame z pizzerky.

Simona

Úžasné cesto .. a ozaj jednoduché. Moji papkači sa nevedia dojesť. Ďakujem pekne za receptík.

Iveta

Veronika, práve ju pečiem. Manžel sa minule oblizoval a odvtedy stále hovorí, že by si dal znova. Takže sa osvedčila a ďakujem za super receptík.

Ľudmila

Domáca Pizza

Ako si upiecť domácu pizzu

V miske zmiešame vlažnú vodu s cukrom a sušeným alebo čerstvým droždím. Posypeme troškou múky, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások (trvá to asi 15 - 20 minút). V druhej miske zmiešame múky so soľou, pridáme olivový olej a kvások. Cesto poriadne vymiesime mixérom (použijeme háky na miesenie) alebo ho môžeme vymiesiť aj rukou. V prípade potreby pridáme vlažnú vodu alebo múku, až kým cesto nie je pružné a nelepí sa na okraje misky.

Následne ho poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste (asi 25 - 30 minút). Občas nakukneme pod utierku a tešíme sa z rastúceho bochníčka. :) Bochníček prenesieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 2 alebo 3 časti (podľa toho, v akých formách sa chystáte piecť), poprášime múkou a necháme ešte 10 minút kysnúť.

Následne vyvaľkáme každý bochníček na papieri na pečenie a prenesieme na plech. Potrieme paradajkovým základom, ktorý si vyrobíme zmiešaním passaty, lúpaných paradajok, soli a korenia (vymixujeme tyčovým mixérom, aby nám vznikla hladká paradajková zmes) a obložíme podľa chuti (výborná kombinácia je prosciutto, mozzarella a cibuľka).

Okraje pizze potrieme olivovým olejom, ktorý sme zmiešali s prelisovanými strúčikmi cesnaku. Pizzu vložíme do vyhriatej rúry na 235 °C a pečieme dozlata. Ak máte tenké cesto stačí piecť kratšie, v prípade hrubšieho cesta približne 15 minút. A domáca pizza je hotová. Na záver ju posypeme ešte lístkami bazalky alebo rukoly a chrumkáme!

Domáca Pizza

P.S. ja som pizzu obložila kúskami salámy a mozzarelly, posypala červenou cibuľou a navrch som dala bryndzu. Bryndza na pizzi chutí úžasne, takže poslednú dobu ju pečiem vždy, keď máme chuť na niečo chrumkavé. Nech vám chutí!

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 232 Priemer: 3.8]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

37 komentárov

Katka 2.4.2020 - 2:58

Mne sa velmi nevydarila. Cesto bolo moc lepkave zle sa mi s nim pracovalo. Pridavala som aj muku ale nepomohlo.

Reaguj
Martina 30.3.2020 - 17:49

Keď mne to nič nerobí pod tou utierkou ten kvások – dávala som to sušené droždie lebo iné nemam😔 čím to môže byť?
Sa bojim ze keď to zmiešam s tou múkou tak to nevykysne.. A ze keď to dám na plech upiecť celé to bude na figu a budem to musieť vyhodiť aj so všetkými fajnymi ingredienciami co tam dám navrch…

Reaguj
Anna 29.3.2020 - 18:47

Našla som DOKONALÉ cesto na pizzu! Výborná je! Ďakujem 😊

Reaguj
Laura 21.3.2020 - 18:09

Vyskúšala som a každému chutila :) Na našej stránke sme napísali aj článok.

Reaguj
Simona 14.3.2020 - 21:02

Krásny večer sa praje,
na moju prvu pizzu som si vybrala Váš recept a pizza sa mi podarila užaaaasne velmi pekne Vám ďakujem.
Odteraz už len domaca( ak sa bude dať).
S pozdravom Simona

Reaguj
Zuzana Puchalová 10.3.2020 - 16:10

Pozdravujem! Dnes som robila pizzu podľa Vášho receptu (nie prvýkrát) a musím povedať, že je veľmi dobrý. S cestom sa pracuje skvelo, príprava je jednoduchá. Použila som špaldovú hladkú múku typu 700, čerstvé droždie, paradajky s bazalkou (sugo), kraje som nepotierala cesnakom, ale cesnak som pridala do paradajok. Piekla som na 250 stupňoch. Mozzarella pustila dosť veľa vody, tak som sa bála, že sa cesto neprepečie, ale nakoniec sa voda vyparila a cestíčko je výborne, ani mokré, ani suché, vláčne. Mňam. Odporúčam. Ďakujem za recept.

Reaguj
Lucia 6.3.2020 - 20:57

Dnes som vyskusala a je vyborna 👌🏼🤗🍕super jednoduchy a rychly recept! .. muku som pouzila celozrnnu spaldovu..

Reaguj
Janka 1.3.2020 - 18:34

Geniaaaaalna pizza!!!!! upiekol manzel, takze pre mna velmi kednoducha priprava, stacilo zjest 😉

Reaguj
Gabika 11.12.2019 - 21:39

Prvýkrát v živote som robila doma pizzu.. Som sa bála, že sa nepodarí. Aaa to sa mi podarila, cesto vynikajúce aj chuťovo aj tvarovo, som taká šťastná. Ďakujem za recept! :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:05

Ahoj Gabika, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Som veľmi rada, že sa hneď na prvýkrát vydarila a chutila tak, ako si si predstavovala :) Rado sa stalo a dúfam, že budú chutiť rovnako dobre aj tie ďalšie, ak sa nejaké rozhodneš vyskúšať :)

Reaguj
Nina 30.11.2019 - 18:35

S velkou lutostou pisem tento komntar kedze aj podla rec . pizza ma byt skvela no lenze sme to piekli najprv podla receptu no syr totalne vysuseny tak sme pridali novy a potom po 20 min. pecenia pizza surova v strede a to este aj tenke cesto… v zivote som ale v konecnom dosledku upiekla aj horsie …. neviem kded sa stala chyba

Reaguj
Peter 15.12.2019 - 13:27

Ja pracujem v gastro a sem tam si prebehnem recepty na internete lebo ma to jednak bavi a potom ucime sa cely zivot obcas aj ja natrafim na nieco zaujimave..ale Ak ste mala po 20 minutach pecenia surove cesto, ktore sa bezne upecie za 8-10 minut tak bude chyba v rure.. bola malo predhriata alebo predhriata na malo stupnov alebo nebola zapnuta vobec..

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:10

Peter ďakujeme pekne za tvoje tipy, vážim si to :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:09

Ahoj Nina, mrzí ma, že výsledok nedopadol podľa tvojich očakávaní :( Raz sa mi stala podobná situácia, nakoniec som zistila, že to bolo rúrou, odišiel mi na nej vodič tepla, takže všetko z nej vychádzalo polosurové. Kúpila som novú rúru a odvtedy ide všetko ako po masle :) Peter pridal k tvojmu komentáru tipy, čím by to mohlo byť, nehovorím, že je to jediná možnosť, častokrát je to však slabo predhriata rúra, ktorá spôsobuje problémy pri pečení. Dúfam, že ťa to neodradí od ďalšieho skúšania a prajem ti krásne sviatky :)

Reaguj
Majka Supolova 18.10.2019 - 18:11

Užasná a jednoduchá, pri príprave sa zabavila celá rodina. Chutí výborne, iný recept na pizzu už hľadať nebudeme👩🏻‍🍳

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:43

Jeeej Majka, ďakujem, to si mi spravila veľkú radosť :) Teším sa, že sa do prípravy zapojila celá rodina a domáca pizza vám chutila :)

Reaguj
Ľudmila 5.6.2019 - 12:48

Veronika, práve ju pečiem :-) Manžel sa minule oblizoval a odvtedy stále hovorí, že by si dal znova. Takže sa osvedčila a ďakujem za super receptík. PS: Robíte neskutočné fotky ;-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.6.2019 - 21:01

Milá Ľudmila, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Veľmi sa teším, že chutila a robí sa znova! A ďakujem aj za pochvalu, som rada, že sa fotky páčia :)

Reaguj
Patrícia 21.8.2019 - 17:46

Najlepšie cesto na pizzu 👌👌👌 už som s nim toľkokrát uspela, zbožňujeme ju

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.8.2019 - 20:59

Ďakujem krásne Patrícia, veľmi sa teším, že vám chutí! :)

Reaguj
Natália Frtalova 2.1.2019 - 20:41

Ako prosím docieliť aby sa syr neodelovak od pizzi :) ale aby to pekne držalo..použila som mozarela

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2019 - 14:39

Ahoj Natália, mozzarella sa ti tak neroztopí, takže jemne sa bude oddeľovať od pizze :) Skús ju buď potrhať na menšie kúsky alebo zameň syr – prípade použi mozzarellu nastrúhanú, aj takú sa dá kúpiť už dnes v obchodoch :)

Reaguj
Iveta 2.11.2018 - 19:25

Úžasné cesto .. a ozaj jednoduché.moji papkači sa nevedia dojesť. . Ďakujem pekne za receptík ukladam .inu ani nebudem robiť.😉😘👍

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 3.11.2018 - 21:23

Ahoj Iveta, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Teším sa, že cesto vám chutilo a receptík si ukladáš :)) Prajem ti krásny zvyšok víkendu!

Reaguj
Michal 2.11.2018 - 15:20

Ahoj,
chcel som sa opýtať, kde sa dá zohnať ten zubatý nôž na obrázku s pizzou? ☺️

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 3.11.2018 - 21:22

Ahoj MIchal, pravdupovediac neviem, dostala som ho od rodičov ako „výbavu“, keď som sa sťahovala :D Má už zopár rokov, ale podobné sa určite dajú nájsť v obchodoch alebo na niektorom e-shope :)

Reaguj
Katarina 22.10.2018 - 21:04

Dobry večer.. Da sa vykysnute cesto zmrazit?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 26.10.2018 - 14:36

Ahoj Katarína, zatiaľ som to neskúšala, ale pozerala som rôzne rady na internete a malo by to ísť :)

Reaguj
Milica 16.10.2018 - 12:21

pizza može byť …i keď na druhý deň je ešte lepšia :D :D

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 20.10.2018 - 20:02

Ahoj Milica, ďakujem za spätnú väzbu k receptu :) U nás väčšinou do druhého dňa ani nevydrží :D Ale musím otestovať, keď už hovoríš, že na druhý deň je ešte lepšia :)

Reaguj
Simona 16.8.2018 - 15:32

Aj my robime iba tuto a je najuzasnejsia 😊 chuti celej rodine, uz ani neobjednavame z pizzerky 😁

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 16.8.2018 - 20:27

Ahoj Simona, tak to sa strašne moc teším! :) To bol aj môj cieľ, na pizzu len raz za čas do naozaj top pizzerie a inak poctivú domácu len :)

Reaguj
Anezka 29.1.2018 - 19:53

Mňam! Mega mnamozne! Vyskúšané a 🔝🔝🔝

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 29.1.2018 - 20:44

jeeeeej tak to sa veľmi teším Anežka :) :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Romankaa Kuzmová 25.8.2017 - 14:37

cesto je top :) práve som ju robila :* ďakujem

Reaguj
Veronika Čopíková 27.8.2017 - 15:43

jeeej super teším sa! :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box