Domov ReceptyČo na obed? Jednoduchá domáca pizza

Jednoduchá domáca pizza

Autor: Veronika Čopíková
Domáca pizza

Teplé počasie mi dáva zabrať. Vyhriaty panelákový byt, rozhorúčené chodníky a žltá tráva. V mysli som sa radšej preniesla do Talianska, privoniavam k citrónovníkom, prechádzam sa levanduľovým políčkom a nechávam sa unášať morským vánkom. Výsledkom môjho snívania je kúsok chrumkavej „talianskej“ pizze, ktorá vám pošteklí chuťové poháriky a zasýti žalúdok. Táto domáca pizza je jednoducho nesmierne chutná a my sa jej doma nevieme nabažiť.

Ingrediencie

na 2 pizze - 1 okrúhla a 1 na plech

Cesto na pizzu

  • 500 g hladkej múky (môžete skombinovať napoly pšeničnú múku so špaldovou pre zdravšie chrumkanie)
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 10 g sušeného droždia (alebo 1/2 droždia čerstvého = cca. 21 g)
  • ½ PL trstinového cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • 250 ml vlažnej vody

Paradajkový základ

  • 400 g Passaty (ja som použila paradajkové pyré s bazalkou)
  • 400 g lúpaných paradajok
  • 1 ČL himalájskej soli
  • korenie (štipka čierneho korenia a bazalky)
  • 2 PL olivového oleja
  • 2-3 prepasírované strúčiky cesnaku (podľa chuti)

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Domáca Pizza

Jednoduché cesto na pizzu

1 V miske zmiešame vlažnú vodu s cukrom a čerstvým droždím. Posypeme troškou múky, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások (trvá to asi 15 - 20 minút). Ak použijete sušené droždie, kvások nemusíte robiť, droždie stačí prisypať k múke a premiešať (v tomto prípade pridáte vlažnú vodu a trochu cukru priamo k múke zmiešanej s droždím, soľou a olivovým olejom). V druhej miske zmiešame múky so soľou, pridáme olivový olej a kvások. Cesto poriadne vymiesime mixérom (použijeme háky na miesenie, s ktorými vám cesto pôjde krásne vymiesiť - ja mám už takmer 10 rokov tento ručný mixér) alebo ho môžeme vymiesiť aj rukou. V prípade potreby pridáme vlažnú vodu alebo múku, až kým cesto nie je pružné a nelepí sa na okraje misky.

2 Následne ho poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste (asi 25 - 30 minút). Občas nakukneme pod utierku a tešíme sa z rastúceho bochníčka. :) Bochníček prenesieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 2 alebo 3 časti (podľa toho, v akých formách sa chystáte piecť), poprášime múkou a necháme ešte 10 minút kysnúť.

Ako si upiecť domácu pizzu

3 Následne vyvaľkáme každý bochníček na papieri na pečenie a prenesieme na plech (môžete použiť klasický plech alebo plech na pizzu). Potrieme paradajkovým základom, ktorý si vyrobíme zmiešaním passaty, lúpaných paradajok, soli a korenia (vymixujeme tyčovým mixérom, aby nám vznikla hladká paradajková zmes, ja používam tento tyčový mixér) a obložíme podľa chuti (výborná kombinácia je prosciutto, mozzarella a cibuľka).

4Pizzu vložíme do vyhriatej rúry na 235 °C a pečieme dozlata. Ak máte tenké cesto stačí piecť kratšie, v prípade hrubšieho cesta približne 15 minút. A domáca pizza je hotová. Pred podávaním okraje pizze potrieme tenkou vrstvou olivového oleja, ktorý sme zmiešali s prelisovanými strúčikmi cesnaku a posypeme lístkami bazalky alebo rukoly a chrumkáme!

Tipy, čo si dať na domácu pizzu

  • Ja som pizzu obložila kúskami salámy a mozzarelly, posypala červenou cibuľou a navrch som dala bryndzu. Bryndza na pizzi chutí úžasne, takže poslednú dobu ju pečiem vždy, keď máme chuť na niečo chrumkavé. Nech vám chutí!
Domáca Pizza

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

120 komentárov

RadkA 13.10.2023 - 20:19
Ďakujem za recept. Práve sme dojedli, určite ukladám . Radka
Reaguj
RadkA 13.10.2023 - 20:20

No a mastnými rukami som omylom ubrala hviezdičku ? chcela som dať 5!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.12.2023 - 7:00

A ďakujem krásne aj za hodnotenie receptu, teším sa veľmi! A nevadí, to sa stáva, hlavne že to nebola len jedna hviezdička :D

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.12.2023 - 6:59

Ďakujem Radka, teším sa, že pizza sa podarila a chutila :-)

Reaguj
Kristina Kazmerova 23.8.2023 - 21:39
Vyborne cesto, odkedy sme objavili uz neobjednavame ;) Chcela som sa opytat ci sa da surove cesto odlozit do 2. dna? Dakujem!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 28.8.2023 - 11:11

Ahoj Kristína, jeeej to sa veľmi teším! :) Podľa mňa áno, v chladničke sa dá odložiť prikryté fóliou do 2. dňa :)

Reaguj
Krištof 7.11.2023 - 16:22

Kristina, ak je ozaj v chlade, tak bez problemov (u mna 2*C). ved aj na langose sa robi „cesto do chladnicky“ (mimochodom, rovnako ako tato pizza, ale pridas jogurt (su chutnejsie nez s kyslou smotanou), podstatna je konzistencia).

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.12.2023 - 6:59

Ďakujeme krásne Krištof za rady :-) A už musím spraviť aj langoše, spravil si mi chuť :D

Reaguj
Krištof 23.2.2024 - 17:04

Langose mam rad (cesnak + syr), ale mam problem s olejom i cesnakom, takze iba jeden. :-/
Ale Tvoje cesto je „univerzalne“ (s drobnymi obmenami). V podstate z neho peciem vsetko. Nielen pizzu, ale aj chlieb, pitu, kolace, … Ved langosove sa lisi len jogurtom (ci kyslou smotanou), pita ma okrem jogurtu mlieko miesto vacsiny vody (viem spravit vyborny kuraci kebab). Na kolace menej soli a viac cukru. Ale kazde cesto sa pecie inak a v tom je asi najvacsi rozdiel. (Napr. pita pri maximalnej teplote 6-10 minut a mas „baloniky“, chlieb robim 15-20 minut zakryty (250*C) a potom odokryty 30-40 minut (200*C)). Ale minimalne si ma „nakopla“ a dnes mi kysnute cesto robi problemy uz len zriedka, za co Ti opatovne dakujem. :-) Do dochodku pojdem o par rokov „dovzdelany“ v peceni kysnuteho cesta. :D
BTW, na rozky nedaj mlieko a olej, ale vodu a bravcovu mast, budu „original“. ;-)

Reaguj
Gabika 2.6.2023 - 20:18
Úžasné cesto???. Deti ho nazvali "nafúknuté cestíčko"?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:18

Ďakujem krásne Gabika, veľmi sa teším, že si spokojná s výsledkom :) A deti ho krásne nazvali, verím, že mali radosť z prípravy aj výsledku :)

Reaguj
Renáta 31.1.2023 - 21:40
Jedoduchá , skvelá , s cestom sa vynikajúco pracuje.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.4.2023 - 21:00

Ďakujem krásne Renátka, veľmi sa teším, že ti domáca pizza chutí a s cestom sa ti výborne pracovalo :)

Reaguj
Anna 19.1.2023 - 14:31
vyborne cesto, odporucam
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.1.2023 - 20:40

Ďakujem krásne, teším sa, že ho odporúčaš Anna :)

Reaguj
Michaela 26.12.2022 - 13:49
Super receptík, rada robím túto pizzu,jednoduchá a chutná :) Samozrejme som si pridala veci po svojom, ako parad.zaklad, alebo teda oblohu.ĎAKUJEM
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 8:43

Ahoj Miška, ďakujem krásne, teším sa, že pizza sa podarila a chutí :) Samozrejme, treba si navrch pridať to, čo vám doma chutí :) Krásny deň ti želám!

Reaguj
Norika 24.9.2022 - 15:13

Všetko super len jedna obrovská výhrada, cesnakovy olej na okraje sa vždy ale vždy dáva až po dopečení pizze inak cesnak zhorkne a pokazí celú tú skvelú chuť

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 8:51

Milá Norika, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu. Upravila som postup, ja som potierala pred pečením, cesnak mi zatiaľ nezhorkol, ale veru, nechcem, aby sa vám to stávalo, takže recept upravený, nech chutí čo najlepšie a nič sa nepokazí :)

Reaguj
Jana 1.5.2023 - 11:31

Super recept, s cestom sa veľmi dobre pracuje.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:17

Ďakujem krásne Janka, teším sa, že pizza sa vydarila a dobre sa ti pracovalo s cestom :)

Reaguj
Krištof 23.2.2024 - 17:35

Veronika, tiez potieram pred pecenim a nikdy nezhorkol, ved to za tych par minut nestihne (chraneny olejom).

Reaguj
Majka 18.8.2022 - 16:09

Super cesto na pizzu ,rychle chutne … dakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 8:52

Ďakujem krásne Majka, teším sa, že chutí :)

Reaguj
Martin 18.6.2022 - 21:49
Super osvědčilo sa mi 2 mm cesto na cca ab 10 min.200 stupňov.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 8:52

Ďakujem krásne Martin, aj za tip na pečenie pri tenšom ceste :)

Reaguj
Nada 3.6.2022 - 21:10
Výborný recept ? my sme si ho vylepšili ešte tak, že sme dali 500g špaldovej hladkej múky a dávame 4 lyžice olivového oleja. Od kedy vieme o tomto recepte, robíme ho pravidelne a už len tento. Ďakujeme a odporúčam všetkým! ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 8:57

Jeeej super, teším sa, že chutí :) A ďakujem krásne aj za odporúčanie ďalej :)

Reaguj
Lucik 13.4.2022 - 20:25

Na tento recept som natrafila náhodou na googli, keď som dávala 25. šancu upiecť doma pizzu po všetkých neúspešných predchádzajúcich pokusoch, no ale tento som udivena chutnostou. Bez preháňali ako z pizzeria. A to som dokonca urobila ľahšiu verziu zo sušeného droždia. Ďakujem krásne, čo z toho blogu beriem recept, to je vždy triumf.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:00

Ahoj Lucik, ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že sa pizza podarila a chutila :) A najmä, že ti chutia aj ďalšie vyskúšané recepty z blogu, dúfam, že to tak bude stále :)

Reaguj
Lenka A. 6.10.2021 - 17:08
Výborný recept, robíme si s deťmi túto pizzu pravidelne a je lepšia ako z našej obľúbenej pizzerie ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 28.10.2021 - 22:42

Ahoj Lenka, ďakujem ti za krásnu spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Som veľa rada, že si ju s deťmi robíte pravidelne a je ešte lepšia než z vašej pizzerie. To svedčí o tom, že ste výborný tím a miesenie cesta vám ide od ruky :)

Reaguj
Zuzana 11.3.2022 - 20:24

Cesto je priam dokonale,úžasne sa s ním pracuje a chuť je neskutočná.
Robila som z dvojitej dávky,neostal ani kúsoček.
Každému veľmi chutilo.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:06

Ahoj Zuzka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že s cestom sa dobre pracovalo a výsledok chutil tak, že neostal ani kúsoček :)

Reaguj
Zuzana 25.2.2021 - 17:39

?Super

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:06

Ďakujem krásne Zuzka :)

Reaguj
Eva 11.2.2021 - 15:17
Fantázia a cestom sa veľmi dobre pracuje a chuť pizze famozna chrumkavá
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:07

Ďakujem krásne Evka, teším sa, že pizza chutí :)

Reaguj
Patrik Ramža 3.2.2021 - 12:45
Ahoj Veronika recept sa mi podaril a stále je tá pizza dabra.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:07

Ahoj Patrik, super, teším sa, že pizza sa podarila a chutí :)

Reaguj
Alenka 23.1.2021 - 9:28
Odkedy som objavila tento Váš recept na domácu pizzu, tak nerobím a ani neplánujem vyskúšať žiaden iný. Vždy sa podarí, cesto je perfektné aj na druhý deň, je tenučké, zvonka chrumkavé a vo vnútri mäkké :-) Ďakujem zaň ;-)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:09

Ďakujem krásne Alenka, teším sa, že pizza sa podarila a chutí :) A krásne ste to napísali, cením si to :)

Reaguj
Dominika 9.1.2021 - 17:04
Veronika, tento Váš recept nemá chybu! Pizza je výborná chuťovo a aj pekná na pohľad. Veľmi pekne ďakujem za recept, určite ju budem robiť častejšie :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:09

Ďakujem krásne Dominika, to sa teším, že chutí a budete ju robiť častejšie :)

Reaguj
Zuzi 6.1.2021 - 2:49

Mila Veronika, dakujem za skvely receptik a vobec za vsetky Vase uzasne recepty,vela zdravia v novom roku uprimne prajem.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:11

Ahoj Zuzi, ďakujem krásne za želanie :) Aj ja ti želám všetko dobré v novom roku a budem sa tešiť na tvoj ďalší komentár, ak niečo nové vyskúšaš :)

Reaguj
Ivka 21.12.2020 - 22:25
Ďakujem Varonika - výborný a jednoduchý recept pre lenivú, ale gazdinku ;) ..akurát, okrem pochvál pomedzi koštovanie kúskov pízz, sa môj muž posťažoval, prečo nepečiem takúto pizzu častejšie, alebo keď prídu známi na návštevu....chrumkavé, tenké, chutné cesto. ...kľudne to nahradí objednávanú pizzu (z času - na čas). Ešte raz - dík za recept ;)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:12

Ahoj Ivka, jeej to sa teším, že pizza chutí a aj manželovi tak, že by si ju dával častejšie :)

Reaguj
Martina 12.12.2020 - 14:37
Dobry den Veronika, vdaka za recept, pizza je chutna, akurat ma mrzi, ze okraje vobec nenarastli. Ako som pizzu vyvalkala, tak zostala aj po upeceni. V strede je to fajn, ze je tenicka, akurat tie okraje som dufala, ze budu ako v pizzerii krasne vysoke :) Nevedeli by ste poradit, ako mat take okraje, ako u Vas na fotke? Dakujem!
Reaguj
Zuzi 10.12.2021 - 22:28

Ja ju nevalkam, ale matahujem v rukách a tak máte krásne vysoké okraje ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:15

Zuzi, ďakujem krásne za tip :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 9:14

Pekný deň želám Martina, ďakujem pekne za spätnú väzbu :) Ako píše Zuzi, môžete cesto naťahovať aj v rukách a tak budete mať vysoké okraje. Ja ju upravujem ešte trochu na plechu a ak treba, okraje prstami zahnem, aby boli hrubšie :)

Reaguj
Krištof 23.2.2024 - 17:41

Vyvalkat len „na hrubo“, potom rukami dopracovat (natahovat na pomucenej hrane stola/linky je to najjednoduchsie).
Jednak cesto nebude take „utlacene“ ale viac nadychane (a teda po upeceni jemnejsie/lepsie) a pri otacani prstami vytvorite vyssie okraje.
Skusal som vselico, toto sa mi osvedcilo :-)

Reaguj
Darina 26.11.2020 - 12:59
Ahoj Veronika Dlho som hľadala dobrý rýchli recept na pizzu. Je skvelá jednoduchá a rýchla. Odporúčam Ďakujem ( dnes idem na čokoládový koláč :) )
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 8:42

Ahoj Darina, jeeej super, to sa teším, že pizza sa podarila a chutila :) Ako dopadol čokoládový koláč? :)

Reaguj
Krištof 21.5.2020 - 20:55

Veronika, ďakujem za pekný a jednoduchý recept. Nie som veľký kamarát s cestom, ale výsledok bol nad očakávania dobrý. :-) Cesto som vytiahol ako na langoše, len nejak po upečení som ostal dosť prekvapený výškou cesta – skoro ako americká pizza. Ale jemné ako babkine buchty. :-) Nabudúce bude tenšie! Piekol som na programe „pizza“ (veď mám Taliana – Indesit) na 250*C, základ nebol paradajkový, ale domáca „štipľavina“ (sterilizované paradajky a baranie rohy), vrch podľa chuti (polovička ale fakt riadne štipľavá), syr aký práve bol po ruke (niečo ako eidam – nastrúhaný).
Každopádne, chutilo mi a aj pochvalu od polovičky som dostal. Netuším, ako sa dá zistiť ako chutí na druhý deň – iba ak by som upiekol zo všetkého cesta. Ale ja radšej zajtra spravím zasa čerstvú a voňavú, s bazalkou zo záhrady. :-) (cesto sedí v chladničke pri 2*C)
Takže ešte raz: Ďakujem Ti, krásna víla, za super recept na pizzu.
Odpoveď v štýle „Nemáš za čo, Ty škaredý malý trpaslík“ si neprosím. ;-)
Nech sa Ti darí!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 8:41

Ahoj Krištof, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu, veľmi sa teším, že sa ti pizza podarila a chutila tebe aj tvojej polovičke :) A super základ si spravil, ja nie som veľmi na štipľavé, ale moja polovička je, tak sa nabudúce inšpirujem ja tebou :) Krásny deň ti želám a budem sa tešiť na to, čo vyskúšaš nabudúce :)

Reaguj
Krištof 7.11.2023 - 16:29

Veronika, s odstupom casu: robim cesto s kvaskom (mamka nemoze drozdie a cukor – alergia), ale zaklad som nezmenil – domace paradajky s baranimi rohmi. Teda pokial nerobim mamke cisto bryndzovu (bryndza zmiesana s kyslou smotanou, na to slaninka + cibulka). A este sa pochvalim: pizzu mi pochvalili dvaja pizzeri (z toho jeden najlepsi v okoli) – podstatne je to spravne upiect, aby spodok bol makky a kraje pekne chrumkave (a pre mna aj riadne cesnakove). Opatovne vdaka za jednoduchy recept (ktory si ja komplikujem 12+ hodinovym kvasenim bez drozdia, iba s prirodzenymi divymi kvasinkami)!

Reaguj
Judit 20.5.2020 - 21:29

Super pizza! Dnes som prvýkrát skúsila a zajtra zopakujem ? ďakujem za opäť super recept!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 8:39

Ahoj Judit, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu, veľmi sa teším, že pizza sa podarila a hneď mala aj opakovanie :)

Reaguj
Ivet 1.5.2020 - 17:59

Dnes vyskúšané, ďakujem za skvelý recept, celá rodina sme si pochutili ? odteraz robím už len toto cesto, výborné, tenké a chrumkavé, mňam ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 11.7.2020 - 15:26

Milá Ivet, ďakujem za skvelú spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Veľmi sa teším, že ste si pochutili a budeš toto cesto robievať častejšie :)

Reaguj
Eva 19.4.2020 - 17:14

Dobry recept , Dakujem? Dnes som piekla ale kedze sme len dvaja stravnici zostali mi dva bochanky cesta- co s nimi ? Napadlo ma urobit slimakov- Na rozvalkane cesto som nakladla omacku, salamu, karicku , cibulku , zrolovala , pokrajala na kolieska a rozlozila na plech +este potrela vajickom . No a mame co zobat dalsie dva dni ?
Len davam tip ak by mal niekto podobny “problem” lebo si nemyslim ze sa cesto da uschovavat ..

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:07

Ahoj Evka, ďakujem, teším sa, že sa pizza vydarila :) Tvoj tip je vynikajúci, presne takéto slimáčiky robievala moja mamina a ja som ich zbožňovala :) Takže určite sa dá aj takto, spraviť jednu-dve pizze a zvyšok slané slimáky :) Cesto by sa malo dať uchovávať v chladničke, niekde som o tom raz čítala, ale ešte naštudujem a pridám keď tak aj priamo do receptu :) Pekný deň ti želám!

Reaguj
Mária 8.4.2020 - 17:01

Výborná! Ja som dala tretinu celozrnnej múky a dve tretiny hladkej. Cesto sa podarilo skvele, a to som v kysnutých cestách úplný začiatočník :))

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 8:03

Ďakujem pekne Mária, veľmi sa teším, že sa pizza vydarila a chutila skvele :)

Reaguj
Zuzka 6.4.2020 - 19:08

Mňam, výborná, ďakujem za recept ? Cesto som robila z polohrubej múky a je výborné, chrumkavé okraje ? No určite ho nabudúce rozdelím minimálne na 3 časti lebo v tom mojom menšom plechu to bol taký koláčik ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 8:02

Ahoj Zuzka, ďakujem pekne za spätnú väzbu, teším sa, že sa ti pizza vydarila a chutila ti :) Cesto dosť výrazne rastie, takže vaľkať treba úplne natenko, na plechu ti to zase začne kysnúť, takže pokojne podľa veľkosti plechov aj viac kúskov môžeš spraviť :)

Reaguj
Katka 2.4.2020 - 2:58

Mne sa velmi nevydarila. Cesto bolo moc lepkave zle sa mi s nim pracovalo. Pridavala som aj muku ale nepomohlo.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:57

Ahoj Katka, tak to ma mrzí, mohlo to byť spôsobené horšou savosťou múky. Každopádne dúfam, že ťa to neodradí od ďalšieho skúšania :)

Reaguj
Martina 30.3.2020 - 17:49

Keď mne to nič nerobí pod tou utierkou ten kvások – dávala som to sušené droždie lebo iné nemam? čím to môže byť?
Sa bojim ze keď to zmiešam s tou múkou tak to nevykysne.. A ze keď to dám na plech upiecť celé to bude na figu a budem to musieť vyhodiť aj so všetkými fajnymi ingredienciami co tam dám navrch…

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:55

Ahoj Martina, mrzí ma, že kvások ti nevykysol, mohlo to byť spôsobené práve teplotou v miestnosti. Ak sa nič nedeje, najlepšie je rozohriať sporák (ak máš keramickú platničku) a na zvyškovom teple nechať položenú misku s kváskom. Alebo ju vložiť do rúry, ktorú si predtým rozohriala na nejakú nižšiu teplotu, prípadne dať na slnečné miesto v byte a zatvoriť na chvíľku okno. Kvások potrebuje teplo :) Inak v prípade sušeného droždia kvások robiť netreba, stačí prisypať sušené droždie priamo do múky a premiešať. Cesto ti začne kysnúť následne, keď ho vymiesiš a necháš kysnúť pod utierkou. Pridala som to aj do receptu, aby ste o tejto možnosti vedeli :) Dúfam, že to nakoniec dopadlo dobre aj napriek počiatočnému horšiemu začiatku…

Reaguj
Martina 18.4.2020 - 13:49

Zdravím Veronika, no, ja som práveže mala tu misku s kvaskom v rúre, trocha som ju predhriala a nechala ram pri po otvorených dvierkach tu misku. Ale tak nevedela som ze nemusí kysnúť ak je práškové droždie. Keď som to zmiesala a ešte trocha nechala pod kysnúť (zas v tej rúre) tak trošku sa to zväčšílo ale nič moc.
A vo výsledku to bolo tak ze proste som mala pocit ze to cesto nie je úplne do pečene, teda okraje aj spodok už hnedý, dobrých 15 min sa to peklo, ale aj tak keď sme to jedli stále som mala pocit ze cítim akoby nedopecene cesto (tu chuť droždia asi alebo co). No ale tak mozno mam inú ruru??‍♀️
A ja som celkovo nie veľmi skúsená v praci s kysnutym cestom

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:11

Tak to ma veľmi mrzí Martina :( Snažím sa písať dopodrobna, ale niekedy sa mi stane, že na takéto detaily zabudnem… Ale už som to pridala do receptu, pri sušenom droždí je to väčšinou napísané aj vzadu na obale, že stačí pridať do múky, kvások sa nerobí ako pri čerstvom droždí. Takže v tom bude tkvieť problém. Rúra by to byť nemala, ak pri iných cestách nemáš žiadne problémy pri pečení :)

Reaguj
Anna 29.3.2020 - 18:47

Našla som DOKONALÉ cesto na pizzu! Výborná je! Ďakujem ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:50

Ďakujem krásne Anna, som veľmi rada, že cesto je pre teba dokonalé a pizza chutila výborne :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:51

Ďakujem za pekne spracovaný recept na pizzu aj s fotografiami :)

Reaguj
Sasa 16.4.2020 - 18:59

Vyborna pizza. Dnes som pizzu robila uplne prvy krat a vydarila sa nad ocakavanie? Iny recept uz ani hladat nejdem?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 17.4.2020 - 11:58

Jeeej teším sa veľmi, že sa pizza podarila nad očakávanie :) Ďakujem a želám pekný deň!

Reaguj
Laura 21.3.2020 - 18:09

Vyskúšala som a každému chutila :) Na našej stránke sme napísali aj článok.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:44

Ďakujem pekne Laura, teším sa, že pizza sa vydarila a každému chutila :)

Reaguj
Simona 14.3.2020 - 21:02

Krásny večer sa praje,
na moju prvu pizzu som si vybrala Váš recept a pizza sa mi podarila užaaaasne velmi pekne Vám ďakujem.
Odteraz už len domaca( ak sa bude dať).
S pozdravom Simona

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:43

Ahoj Simona, jeej tak to sa teším, že prvú pizzu si robila práve podľa môjho receptu :) A ešte viac, že sa hneď úžasne podarila! :) Ako vravíš, odteraz už len domáca, vždy keď sa bude dať :) Pekný deň ti prajem!

Reaguj
Zuzana Puchalová 10.3.2020 - 16:10

Pozdravujem! Dnes som robila pizzu podľa Vášho receptu (nie prvýkrát) a musím povedať, že je veľmi dobrý. S cestom sa pracuje skvelo, príprava je jednoduchá. Použila som špaldovú hladkú múku typu 700, čerstvé droždie, paradajky s bazalkou (sugo), kraje som nepotierala cesnakom, ale cesnak som pridala do paradajok. Piekla som na 250 stupňoch. Mozzarella pustila dosť veľa vody, tak som sa bála, že sa cesto neprepečie, ale nakoniec sa voda vyparila a cestíčko je výborne, ani mokré, ani suché, vláčne. Mňam. Odporúčam. Ďakujem za recept.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:42

Milá Zuzka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Veľmi sa teším, že pizza sa zakaždým vydarila a chutila presne tak, ako má :) Mozzarella púšťa vodu, nakoniec sa však vyparí, takže ja ju používam najradšej zo všetkých čerstvých syrov :) Ale super je aj bryndza, tú však skôr pridať až na záver – posledné minútky pečenia, aby sa nestratilo všetko to dobré, čo obsahuje, aj keď chuť je výborná :)

Reaguj
Lucia 6.3.2020 - 20:57

Dnes som vyskusala a je vyborna ????super jednoduchy a rychly recept! .. muku som pouzila celozrnnu spaldovu..

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:39

Ďakujem pekne Lucia, teším sa, že pizza sa vydarila :) Celozrnná špaldová múka je skvelá voľba :)

Reaguj
Janka 1.3.2020 - 18:34

Geniaaaaalna pizza!!!!! upiekol manzel, takze pre mna velmi kednoducha priprava, stacilo zjest ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 7:38

Jeeej, ďakujem krásne Janka, veľmi sa teším, že ti pizza chutila a manželovi sa tak skvele vydarila :)

Reaguj
Gabika 11.12.2019 - 21:39

Prvýkrát v živote som robila doma pizzu.. Som sa bála, že sa nepodarí. Aaa to sa mi podarila, cesto vynikajúce aj chuťovo aj tvarovo, som taká šťastná. Ďakujem za recept! :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:05

Ahoj Gabika, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Som veľmi rada, že sa hneď na prvýkrát vydarila a chutila tak, ako si si predstavovala :) Rado sa stalo a dúfam, že budú chutiť rovnako dobre aj tie ďalšie, ak sa nejaké rozhodneš vyskúšať :)

Reaguj
Nina 30.11.2019 - 18:35

S velkou lutostou pisem tento komntar kedze aj podla rec . pizza ma byt skvela no lenze sme to piekli najprv podla receptu no syr totalne vysuseny tak sme pridali novy a potom po 20 min. pecenia pizza surova v strede a to este aj tenke cesto… v zivote som ale v konecnom dosledku upiekla aj horsie …. neviem kded sa stala chyba

Reaguj
Peter 15.12.2019 - 13:27

Ja pracujem v gastro a sem tam si prebehnem recepty na internete lebo ma to jednak bavi a potom ucime sa cely zivot obcas aj ja natrafim na nieco zaujimave..ale Ak ste mala po 20 minutach pecenia surove cesto, ktore sa bezne upecie za 8-10 minut tak bude chyba v rure.. bola malo predhriata alebo predhriata na malo stupnov alebo nebola zapnuta vobec..

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:10

Peter ďakujeme pekne za tvoje tipy, vážim si to :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:09

Ahoj Nina, mrzí ma, že výsledok nedopadol podľa tvojich očakávaní :( Raz sa mi stala podobná situácia, nakoniec som zistila, že to bolo rúrou, odišiel mi na nej vodič tepla, takže všetko z nej vychádzalo polosurové. Kúpila som novú rúru a odvtedy ide všetko ako po masle :) Peter pridal k tvojmu komentáru tipy, čím by to mohlo byť, nehovorím, že je to jediná možnosť, častokrát je to však slabo predhriata rúra, ktorá spôsobuje problémy pri pečení. Dúfam, že ťa to neodradí od ďalšieho skúšania a prajem ti krásne sviatky :)

Reaguj
Majka Supolova 18.10.2019 - 18:11

Užasná a jednoduchá, pri príprave sa zabavila celá rodina. Chutí výborne, iný recept na pizzu už hľadať nebudeme??‍?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:43

Jeeej Majka, ďakujem, to si mi spravila veľkú radosť :) Teším sa, že sa do prípravy zapojila celá rodina a domáca pizza vám chutila :)

Reaguj
Ľudmila 5.6.2019 - 12:48

Veronika, práve ju pečiem :-) Manžel sa minule oblizoval a odvtedy stále hovorí, že by si dal znova. Takže sa osvedčila a ďakujem za super receptík. PS: Robíte neskutočné fotky ;-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.6.2019 - 21:01

Milá Ľudmila, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Veľmi sa teším, že chutila a robí sa znova! A ďakujem aj za pochvalu, som rada, že sa fotky páčia :)

Reaguj
Patrícia 21.8.2019 - 17:46

Najlepšie cesto na pizzu ??? už som s nim toľkokrát uspela, zbožňujeme ju

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.8.2019 - 20:59

Ďakujem krásne Patrícia, veľmi sa teším, že vám chutí! :)

Reaguj
Natália Frtalova 2.1.2019 - 20:41

Ako prosím docieliť aby sa syr neodelovak od pizzi :) ale aby to pekne držalo..použila som mozarela

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.1.2019 - 14:39

Ahoj Natália, mozzarella sa ti tak neroztopí, takže jemne sa bude oddeľovať od pizze :) Skús ju buď potrhať na menšie kúsky alebo zameň syr – prípade použi mozzarellu nastrúhanú, aj takú sa dá kúpiť už dnes v obchodoch :)

Reaguj
Krištof 23.2.2024 - 17:46

Nastruhana to riesi, „hrca syra“ spravi „pokrievku“ a vsetko chuti inak (susene, pripadne mokre)

Reaguj
Krištof 23.2.2024 - 17:47

malo byt „dusene“, nie susene. :-/

Reaguj
Iveta 2.11.2018 - 19:25

Úžasné cesto .. a ozaj jednoduché.moji papkači sa nevedia dojesť. . Ďakujem pekne za receptík ukladam .inu ani nebudem robiť.???

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 3.11.2018 - 21:23

Ahoj Iveta, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu na domácu pizzu :) Teším sa, že cesto vám chutilo a receptík si ukladáš :)) Prajem ti krásny zvyšok víkendu!

Reaguj
Michal 2.11.2018 - 15:20

Ahoj,
chcel som sa opýtať, kde sa dá zohnať ten zubatý nôž na obrázku s pizzou? ☺️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 3.11.2018 - 21:22

Ahoj MIchal, pravdupovediac neviem, dostala som ho od rodičov ako „výbavu“, keď som sa sťahovala :D Má už zopár rokov, ale podobné sa určite dajú nájsť v obchodoch alebo na niektorom e-shope :)

Reaguj
Katarina 22.10.2018 - 21:04

Dobry večer.. Da sa vykysnute cesto zmrazit?

Reaguj
Veronika
Veronika 26.10.2018 - 14:36

Ahoj Katarína, zatiaľ som to neskúšala, ale pozerala som rôzne rady na internete a malo by to ísť :)

Reaguj
Milica 16.10.2018 - 12:21

pizza može byť …i keď na druhý deň je ešte lepšia :D :D

Reaguj
Veronika
Veronika 20.10.2018 - 20:02

Ahoj Milica, ďakujem za spätnú väzbu k receptu :) U nás väčšinou do druhého dňa ani nevydrží :D Ale musím otestovať, keď už hovoríš, že na druhý deň je ešte lepšia :)

Reaguj
Simona 16.8.2018 - 15:32

Aj my robime iba tuto a je najuzasnejsia ? chuti celej rodine, uz ani neobjednavame z pizzerky ?

Reaguj
Veronika
Veronika 16.8.2018 - 20:27

Ahoj Simona, tak to sa strašne moc teším! :) To bol aj môj cieľ, na pizzu len raz za čas do naozaj top pizzerie a inak poctivú domácu len :)

Reaguj
Anezka 29.1.2018 - 19:53

Mňam! Mega mnamozne! Vyskúšané a ???

Reaguj
Veronika
Veronika 29.1.2018 - 20:44

jeeeeej tak to sa veľmi teším Anežka :) :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Romankaa Kuzmová 25.8.2017 - 14:37

cesto je top :) práve som ju robila :* ďakujem

Reaguj
Veronika Čopíková 27.8.2017 - 15:43

jeeej super teším sa! :)

Reaguj