Domov ReceptyKoláče a zákusky Jednoduchý ovocný cheesecake s mascarpone

Jednoduchý ovocný cheesecake s mascarpone

Autor: Veronika Čopíková

Dnes by som vám rada predstavila svoj obľúbený koláčik, ktorým je ovocný cheesecake. Je rýchly, jednoduchý a skladá sa z iba pár ingrediencií. Chutí výborne a dá sa jesť hádam donekonečna! Okrem toho je tento cheesecake s ovocím nadýchaný a voňavý a vy už pri miešaní máte chuť zahryznúť sa do tej peny.

Pri pečení si zaspomínam na knižku "O dievčatku, ktoré prehltlo oblak veľký ako Eiffelova veža". Čítali ste ju? Ak nie, rozhodne vám ju odporúčam. Necháte sa pri nej uniesť príbehom matky a jej adoptovanej dcéry z Maroka. Neobyčajný príbeh obyčajnej poštárky, ktorej láska hory prenáša, alebo v tomto prípade dáva krídla. :) Tak pečte, jedzte, čítajte a hlavne si užívajte život!

Ingrediencie

okrúhla forma s Ø 22 - 24 cm

  • 240 g sušienok
  • 120 g  roztopeného masla
  • 500 g mascarpone (alebo jemného tvarohu)
  • 5 PL medu (môžete použiť aj iné sladidlo napr. trstinový či kokosový cukor)
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 vajcia (bielka a žĺtka oddelene)
  • 2 PL vanilkového pudingu (alebo kukuričného škrobu)
  • ovocie na ozdobu a chuť (ja som použila jahody, maliny a čučoriedky a pridala lístky medovky)

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Včera som skúsila tento cheesecake a teda podaril sa parádne... Trochu som si ho upravila podľa seba a vrch som poliala čučoriedkovou polevou. Krém je naozaj nadýchaný, chutil všetkým.

Zuzama

Výborný jednoduchý recept, môžem odporučiť. Ja som miesto medu použil javorový sirup.

Marek

Ďakujem za super recept, cheesecake milujem a toto bol vôbec prvý cheesecake, ktorý som robila. Chutil výborne, recept je jednoduchý a zdravší kedže je bez cukru.

Gabika

Ako upiecť ovocný cheesecake

1 V miske zmiešame rozdrvené sušienky s roztopeným maslom. Vysypeme do tortovej formy (ja používam najradšej formu s ø 20 cm s odnímateľným dnom) a odmerkou alebo lyžicou rovnomerne poutláčame na dno a boky formy. Vložíme do rúry a dáme piecť na 15 minút pri 170 °C. Medzitým si pripravíme obláčikový krém.

2 V miske rozmiešame mascarpone (alebo jemný tvaroh), pridáme med (alebo iné sladidlo) a premiešame. Pridáme ešte žĺtka, vanilkový extrakt a vanilkový puding (príp. kukuričný škrob) a miešame, kým sa nám ingrediencie neprepoja. Na záver jemne - po lyžiciach vmiešame sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali stolným mixérom (ja používam už takmer 10 rokov tento stolný mixér a som veľmi spokojná). Vznikne nám z toho nadýchaný krém, ktorý vylejeme na vychladnutý sušienkový korpus.

Jednoduchý ovocný cheesecake

Vláčny a bez prasklín

3 Cheesecake vložíme do rúry a pečieme 50 minút pri 150 °C (ja pečiem na horný a spodný ohrev).  Na dno rúry môžeme dať plech s vodou, vďaka tomu nám na vrchu nepopraská a bude krásne vláčny.  Pečieme ho prvých 30 minút s vodou (teda s plechom naplneným do tretiny/polovice vodou položeným na dne rúry), následne plech s vodou vytiahneme a pečieme ďalších 20 minút. Koláčik počas pečenia krásne povyrastie a navrchu jemne zhnedne. Dopečený je vtedy, keď sa okraje jemne oddelia od formy, stred ale stále zostane roztrasený ako želatína. Hotový cheesecake vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.

Nepečený čokoládový cheesecake

Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou pripraviť  niečo sladké a zároveň nepečené...

4 Teraz už len ozdobíme - ja som použila jahôdky, maliny a čučoriedky, pridala pár lístkov medovky a cheesecake s ovocím bol hotový. Odložíme do chladničky a servírujeme najlepšie na druhý deň. Vtedy chutí najsamnajlepšie. Nech vám chutí!

Tipy a Triky

  • Objavila som nový trik na drvenie sušienok, tak sa oň chcem s vami podeliť. Do uzatvárateľného sáčku (sáčok na zips) poukladáme sušienky, zatvoríme a valčekom po ňom najprv pobúchame a potom vaľkáme ako pri medovníkovom ceste, až kým zo sušienok nemáme prášok. Je to výborná pomôcka, nemusíte zašpiniť mixér alebo prácne drviť prstami jednu sušienku za druhou (áno, aj to som kedysi robila). :D
  • Vo videu som robila cheesecake vo forme s Ø 26 cm, koláčik je teda po rozrezaní nižší. Ozdobila som ho jahodami, černicami a lístkami mäty. Na fotkách je vo forme s Ø 22 cm, po rozrezaní je teda vysoký a vďaka pečeniu vo vodnom kúpeli aj krásne vláčny.

Budem rada, ak ho vyskúšaš a podelíš sa so mnou o výsledok. Ak máš nejaký nápad na vylepšenie, prípadne robíš cheesecake iným spôsobom, napíš mi to do komentárov. Inšpirácie totiž nie je nikdy dosť :).

Ak chcete byť informovaní o nových videoreceptoch, prihláste sa na Youtube odber.

Jednoduchý ovocný cheesecake
Jednoduchý ovocný cheesecake

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

157 komentárov

Lenka 15.2.2024 - 14:08
Môj oblubeny recept pečiem ho od strednej školy a teraz vždy mužovi lebo je jeho oblubeny ❤️❤️❤️
Reaguj
Marcela 28.1.2024 - 13:01
Najlepší cheesecake ❤️, môjmu synovi musím robiť na narodeniny len tento. Ďakujem za skvelý recept
Reaguj
Inga 4.8.2023 - 15:24

Ahoj! Dnes sa chystam piect Tvoj cheesecake :)
Prosim Ta, ak mam 26cm formu a chcem, aby bol vyssi, o kolko % ingrediencii mam cca pridat? Dakujem krasne :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.8.2023 - 20:24

Ahoj Inga, to sa veľmi teším! :) Už si sa do toho pustila alebo až teraz večer? :) Ja by som zvýšila množstvo ingrediencií o 1/3 :) Ale aj čitateľka Janka ho už piekla v presne vo forme s priemerom 26 cm a ingrediencie upravila nasledovne, uvádzam celý komentár a keby čokoľvek, som ti k dispozícii poradiť :)
„Super recept?. Ja som dala 500g mascarpone + 250g tvarohu na 26 cm formu a piekla som ho o cca 15 min dlhšie. Dala navyše vanilkový cukor a nastrúhala doň ešte trochu citrónovej kôry. Je famózny?“

Reaguj
Inga 9.8.2023 - 8:54

Veronika ahoj ;) postupovala som podobne ako si odporucala, cheesecake bol skvely, lahucky a na oslave mal uspech ? dakujem krasne, nech sa Ti dari :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.8.2023 - 13:17

Ahoj Inga, skvelé, veľmi sa teším, že cheesecake sa podaril a mal na oslave úspech :) Ďakujem ti za prianie a dúfam, že tu nájdeš ešte kopec zaujímavých chutných receptov :)

Reaguj
Marek 10.5.2023 - 20:21

Výborný jednoduchý recept,môžem odporučiť.Ja som miesto medu použil javorový sirup.?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 17:22

Ďakujem krásne Marek, teším sa, že ti chutilo a javorový sirup je super nápad :)

Reaguj
Silvia 4.4.2022 - 15:01
Ďakujem za super recept Veronika, cheesecake som robila prvýkrát (alebo skôr druhý po veľa rokoch, no ten prvý bola čistá improvizácia, ktorá nedopadla najlepšie ?) no a bol úplne úžasný, ešte aj mladšia 2,5 ročná dcéra ktorá inak cheesecaky veľmi nemusí, zjedla celý kúsok?Mascarpone som nahradila 1/2 na 1/2 ricottou a Philadelphiou, namiesto vanilkového extraktu som dala trošku vanilkového cukru, aj som nasypala trošku cukru s citrónovou kôrou, ktorý veľmi nevyužívam, ale do tohto pasoval ako r.ť na šerbeľ ? Na vrch čerstvé jahody ... No a jedna báseň ? Ešte raz vďaka ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:06

Ahoj Silvia, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na ovocný cheesecake :) Veľmi sa teším, že sa ti podaril a chutil aj dcérke, ktorá inak tieto koláčiky nemusí, to som tak rada :) Super si to pomenila, ricottu mám ja veľmi rada a hodí sa sem :) Krásny deň ti želám a dúfam, že vám doma rovnako zachutia aj iné recepty z môjho blogu :)

Reaguj
Matia 6.12.2021 - 19:44

Ja som skusila pouzit namiesto cesrtvej vanilky, vanilku burbon v tube, a jednu lyzicu medu som vymenila za lyzicu melasy – pripomina mi to trosku karamel a aj to tak vyzera :) Nemala som susienky, tak som pouzila mandlovu a cerealnu muku, cize vlastne uplne iny kolac robim. Este sa pecie tak snad sa podari ;)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:07

Pekný deň želám, vanilka bourbon je super náhrada :) A melasa sa tiež hodí, dodá to úplne inú chuť :) Tak dúfam, že sa výsledok podarí a bude chutiť :)

Reaguj
Petra 30.9.2021 - 14:36

Dobrý deň, neviem, či mi poradíte… chcela by som upiecť váš Ovocný cheesecake, ale rada by som ho spravila na plech 34×24. V knihe je postup na formu s priemerom 20 cm. Neviete mi prosim aspon približne poradiť, z akého množstva surovín robiť tento cheesecake na plechu?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:09

Pekný deň želám Petra, spravila by som 1,5 dávku cesta i krému :) Ale treba vyskúšať, ja osobne som na plech ešte tento cheesecake neskúšala pripraviť, ak by som však išla do toho, tak by som to skúsila práve z 1,5 dávky :) Primerane potom upravte aj čas pečenia, piekla by som kratšie, keďže krém nebude taký vysoký, možno aj polovičný čas bude stačiť :)

Reaguj
Lucia 10.9.2021 - 17:37
Odkedy som nasla tento recept,iný cheesecake ani napečiem.Je fantasticky,jemný a rýchlo hotový ?a ešte rýchlejšie sa zje?Vyskúšala som od Vás aj recepty na muffiny a tie boli úplne super!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:11

Pekný deň želám Lucia, jeeej to sa veľmi teším, že pečiete už len tento cheesecake a že vám chutí :) Aj muffiny, je to pocta pre mňa, že vám chutí :)

Reaguj
Veronika 19.8.2021 - 12:12

Výborný recept, robím ho na každú oslavu a tentokrát bude na moju. Chcela by som sa opýtať či sa dá mrazené ovocie (ríbezle,egreše,maliny) použiť aj do plnky a tak upiecť? Ďakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:12

Ďakujem krásne Veronika, to sa veľmi teším, že chutí :) Dá sa použiť aj mrazené ovocie, len by som ho nechala odkvapkať, aby nepustilo do krému vodu a nepridávala by som ho veľa :)

Reaguj
Janka 8.7.2021 - 9:08
Super recept?. Ja som dala 500g mascarpone + 250g tvarohu na 26 cm formu a piekla som ho o cca 15 min dlhšie. Dala navyše vanilkový cukor a nastrúhala doň ešte trochu citrónovej kôry. Je famózny?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:13

Jeeeej super Janka, teším sa, že chutí a super si to vyriešila s množstvami v prípade pečenia vo väčšej forme :)

Reaguj
Barbora 10.4.2021 - 16:07

Zdravim, len sa chcem spýtať či piecť cheesecake v teplovzdušnej alebo len spodný/vrchný ohrev ? Aby som ho nepokazila lebo sa nám chystám

Reaguj
Jana 26.4.2021 - 21:25

Barborka ako ste ho prosím nakoniec piekli ? Ventilátor alebo horný a spodný ohrev ? Ďakujem veľmi pekne ???

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:14

Janka ja pečiem na horný a spodný ohrev :)

Reaguj
Kristína 10.1.2023 - 22:06

Dobrý deň, Veronika, prosím o radu, vždy keď pečiem tento cheesecake, (posledne podľa vašej knižky), počas pečenia krásne vyrastie, ale keď sa už chladí tak mi výrazne padne :(. Skúšala som ho nechať vychladnúť v otvorenej rúre aj na kuchynskej doske, ale vždy to dopadlo rovnako :(. Kedže je chuťovo výborný, tak nám to až tak nevadí a vždy ho hneď zjeme. Ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.1.2023 - 20:21

Pekný deň želám Kristína :) V prvom rade sa veľmi teším, že vám cheesecake chutí :) Prosím pečiete ho aj s plechom, v ktorom je trochu vody? Ja sa priznám, že predtým sa mi zvyklo stávať, že cheesecake pri chladnutí padol, ale odkedy ho pečiem s týmto trikom (najprv s plechom s vodou, potom zvyšok času bez plechu s vodou), cheesecake sa vždy krásne upiekol a nepadol ani zamak. Dávate pečenie zhora aj zdola bez ventilátora? Dúfam, že spolu na to prídeme, aby už nabudúce nepadol :)

Reaguj
Di 8.5.2023 - 21:36

Ja som dnes piekla na ventilator lebo tento komentar som si vsimla az po dopeceni a asi to nedopadlo dobre ? sa mi zda ze sa az moc upiekol.. ma to byt ale narodeninova torta tak ho asi polejem cokoladou a zachranim to snad ??

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:14

Pekný deň želám Barbora, pečiem na spodný a vrchný ohrev :) Držím palce a dúfam, že sa podarí a bude chutiť :)

Reaguj
Katka 4.4.2021 - 16:07
Dobry den, Veronika, dnes som cheesecake spravila na nas velkonocny stol s velkym uspechom ? je naozaj lahodny. Milujem aj vasu cokoladovo-bananovu tortu! Paci sa mi na Vasich receptoch, ze su prehladne, spolahlive, vysledok je chutny a efektny, a zvladnu ich aj gazdinky-zaciatocnicky ako ja ? dakujem.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:34

Pekný deň želám Katka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na cheesecake aj čoko-banánovú tortu :) Veľmi sa teším, že vám chutia a páčia sa vám recepty :)

Reaguj
Zuzana 3.4.2021 - 19:05

Výborný. Ako všetky recepty. Ešte sa mi nestalo, že by mi podľa vás niečo nevyšlo

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 10:34

Jeeej ďakujem krásne Zuzana, to mám veľkú radosť :)

Reaguj
Veronika 29.3.2021 - 11:58
Ahoj, recept odskúšaný presne podľa postupu a ingrediencií (dávala som maslové sušienky z lidlu). Pečenie presne tak ako je napísané, cheesecake vôbec nepraskol, oddelil sa krásne od formy, krém je super nádychaný úplne ako pena. Recept na 1***. Ďakujem ??
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 11:06

Ahoj Veronika, veľmi sa teším, že sa cheesecake vydaril na jednotku :) Dúfam, že sa rovnako vydaria aj ostatné recepty, ktoré ťa zaujmú a rozhodneš sa ich vyskúšať :)

Reaguj
Barbora 1.3.2021 - 8:29
Skúsila som tento cheesecake cez víkend, môj prvý, a veru podaril sa. Aj keď, boli tam trošku úpravy. Namiesto mascarpone som dala polotučný krémový tvaroh, aby to nebolo také tučné, a naviac som pridala 1 kyslú smotanu, lebo som mala 23cm formu a nechcela som, aby to bolo veľmi nízke. Namiesto vanilkového extraktu 2x vanilkový cukor, pridala som aj jeden citrónový cukor, čo sa mi doma potuloval od Vianoc. A pudingový prášok som tam dala celý. Namiesto medu išiel obyčajný cukor, podľa chuti. Piekla som o 20 min dlhšie, lebo toho bolo viac a mám pocit, že moja rúra to tak potrebuje. Dala som aj plech s vodou na spodok. Nepraskol :) Navrch išlo rozvarené jahodové pyré z letných zásob. Možno to nebol pravý americký cheesecake, ale nám chutil vynikajúco :) ďakujem
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 11:05

Milá Barbora, to je jedno, ani tento môj recept nie je recept na pravý americký cheesecake :D Hlavné je, že chutil vynikajúco a:) Teším sa, že sa podaril aj s obmenami :)

Reaguj
Zuzana 7.2.2021 - 22:25
Ahoj, tak včera som skúsila tento cheesecake a teda podaril sa parádne.. Trochu som si ho upravila podľa seba a vrch som poliala cucoroedkovou polevou. Krém je naozaj nadychany, chutil všetkým. Ďakujem
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 11:03

Ahoj Zuzana, veľmi sa teším, že sa cheesecake podaril a chutil :) Čučoriedková poleva znie famózne!

Reaguj
Martina 9.1.2021 - 13:40
Dobrý deň, mám veľmi rada Vaše recepty, na torticku môzem použit aj mrazene jahody a čučoriedky, lebo mam v mrazničke z leta odlozene. Stači ich len vybrat a ozdobiť? Či ich mám nechať rozmraziť..rada by som ich na nejaký zdravší koláčik použila.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 11:03

Pekný deň želám Martina, teším sa, že máte rada moje recepty :) Ak by ste chceli použiť mrazené jahody a čučoriedky, ja by som ich povarila s cukrom a spravila z nich rozvar :) Tým by som pri servírovaní poliala každý kúsok cheesecakeu :)

Reaguj
Zuzka 1.8.2023 - 22:36

Tento cheesecake je božský. Knižku som si kúpila začiatkom roka, ale na žiadosť partnera som ho musela piecť už 6x odvtedy? Stále ho polejem s rozvarom z mrazeného ovocia s troškou trstinového cukru. Nebíčko v papulke. Ďakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 7.8.2023 - 16:56

Ahoj Zuzka, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu a tiež za podporu kúpou mojej kuchárskej knižky :) Teším sa, že od začiatku roka si cheesecake piekla už toľkokrát a rozvar z mrazeného ovocia znie výborne! Ďakujeme za inšpiráciu a krásny deň ti želám :)

Reaguj
Miriama 6.1.2021 - 18:30

včera som ho piekla pre maminu k meninám a je úžasný. Namiesto vanilkového extraktu som dala polovicu vanilkového cukru. naozaj skvelý :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 11:01

Jeeej to sa teším, že sa podaril a chutil :) A dúfam, že mamine spravil veľkú radosť :)

Reaguj
Michaela 4.12.2020 - 12:14

Zdravim, robim tento skvely kolacik presne podla vasho navodu uz druhykrat a po tych 50 min pecenia sa mi stale nechce oddelit od okrajov formy :( neviete mi povedat preco?

Reaguj
Barbora 1.3.2021 - 8:31

Ani mne sa počas pečenia neoddelil, až ked trošku vychladol, tak sa stiahol od okrajov. Nijako mu to neublížilo :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 11:00

Super, to som rada, ono to oddelenie od okrajov býva takým sprievodným znakom, ale veľmi to závisí od typu sušienok, ktoré sa použijú a od vrstvy, v akej sa nanesú :) Teším sa, že pečenie dobre dopadlo :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 10:59

Dobrý deň, Michaela, cheesecake je potrebné nechať vychladnúť priamo vo forme na kuchynskej linke. Až po vychladnutí pôjde pekne oddeliť od formy :) Okraje sa oddelia od formy iba na niektorých miestach, podľa toho, v akej vrstve boli nanášané na formu, takže sa treba orientovať hlavne podľa času, skúseností s vašou rúrou a „roztrasenia“ cheesecakeu :)

Reaguj
Miro 12.10.2020 - 21:58
super recept, ako susienky pouzivam LOTUS-ky su uplne TOP a len polotucny tvaroh a teraz som ho vytuningoval bez vanilkoveho extraktu ale pridal som stvrtku balenia garanoveho pyre. uzstny bol...
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.11.2020 - 21:33

Ďakujem pekne MIro! :) Lotusky sa hodia skvele do tohto receptu a gaštanové pyré je výborný nápad takto na jeseň :) Teším sa, že chutilo :)

Reaguj
Mariana 26.7.2020 - 16:51
??????pouzila som bebe susienky a bol vynikajuci?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.11.2020 - 21:34

Ďakujem krásne Mariana, veľmi sa teším, že sa cheesecake podaril a chutil vynikajúco :)

Reaguj
Peter 19.7.2020 - 14:36
Tento cheesecake je jednoduchý, ale chuťovo super a naozaj nadýchaný :) už druhý krát som robil
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.11.2020 - 21:34

Ďakujem krásne, veľmi sa teším, že sa cheesecake podaril a chutil super :)

Reaguj
Katka 10.7.2020 - 11:55

Dobrý deň Veronika, chcem sa spýtať, vajíčok použiť 3, ako je v rozpise surovín, alebo stačia aj 2, ako je vo videu? ďakujem za odpoveď. Pekný deň.

Reaguj
Majo 10.8.2020 - 15:17

Dobrý deň, ja pečiem na doma skoro každý víkend a môžem povedať že 3 sú tak akurát :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.11.2020 - 21:39

skoro každý víkend? :) Tak to mám veľkú radosť a opäť ďakujem, že si sa zapojil do odpovedania a rád :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.11.2020 - 21:38

Dobrý deň Katka, závisí od veľkosti formy, ktorú použijete :) Vo videu je forma s priemerom 20 cm a na túto veľkosť sú vo videu prispôsobené aj ingrediencie. Tuto priamo v recepte sú ingrediencie na väčšiu formu, takže na tú väčšiu odporúčam použiť 3 vajíčka :) Ospravedlňujem sa, ak je to mätúce, recept je už staršieho dáta a video sme s priateľom tvorili neskôr v nadväznosti na recept v mojej kuchárskej knihe :) Ale nakoľko v tejto verzii už recept poznajú mnohí čitatelia, nechcela som ho meniť, aby si tu stále našli tú svoju obľúbenú verziu :)

Reaguj
Veronika 8.7.2020 - 22:52

Dobrý deň , ja som ho vyskúšala ale aj po 5 hodinách bola ta plnka riedka , najprv jasne to vyzeralo ako zelatina zo začiatku ale je večer a ešte stále to nie je na 100 stuhnuté ?a piekla som presne podľa návodu

Reaguj
Martina 14.7.2020 - 13:43

Včera som ho piekla.Je to môj prvý cheescake a je velmi chutný.Chcem vyskúšať aj kávový :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 10:48

Super, veľmi sa teším, že sa cheesecake vydaril a chutí :) Som zvedavá, čo poviete na kávový :)

Reaguj
Majo 10.8.2020 - 20:15

Dobrý deň, môže byť že ste premiešali bielka, keď sa veľmi vymiešajú tak sú ako pena a následne cheesecake nemusí úplne stuhnúť. Stačí jemne zľahka ručne :) Mne sa to tiež pár krát stalo, ak nepomôže skúste ho dať po vychladnutí ešte na pár hodín do chladničky :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 10:52

Majo ďakujeme za rady :) Ono pri receptoch práve takéto drobulinké detaily môžu rozhodnúť o výsledku. Ja miešam zakaždým mixérom do snehu, ale môže sa stať, že pri prílišnom šľahaní je krém nadýchaný až tak, že sa neupečie.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 10:55

Milá Veronika, v prvom rade ma veľmi mrzí, že sa cheesecake nepodaril podľa očakávaní :( Majo bol už taký láskavý a poskytol svoje rady, kde mohlo dôjsť k chybe – ak sa príliš vyšľahajú bielka do snehu a celá zmes je až príliš nadýchaná. Určite by som skúsila nabudúce aj dlhšie piecť – po vybratí plechu s vodou z rúry. Dúfam, že vás to neodradí od ďalšieho pečenia :)

Reaguj
Natália 9.5.2020 - 15:01

Tak som sa aj ja odhodlala na svoj prvý cheesecake,práve som ho dorobila,príprava bola super jednoducha. Len to pečenie,robila som presne podľa receptu. Aj pekne narástol aj si myslím ze je dobre upečeny,ale na povrchu je viac upeceny do hneda(tmavší ako váš),nie však zhoreny. Myslíte že tych 150 °C bolo veľa podľa mojej trúby? Uvidíme do zajtra keď sa ozaj vychladi aky bude celkovo.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 10:47

Ahoj Natália, teším sa, že si sa odhodlala na prípravu svojho prvého cheesecakeu :) Môže sa stať, že tvoja rúra pečie intenzívnejšie, než tá moja, preto je vo výsledku cheesecake tmavší, ale to vôbec nevadí :) Ako ti chutilo? :)

Reaguj
Alica 27.4.2020 - 22:47

Milá Veronika,
dakujem za recept, vyskusane, fakt vyborny univerzalny – da sa dotvarat podla toho, co spajza a chladnicka da.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 28.4.2020 - 17:20

Ahoj Alica, ďakujem pekne, teším sa, že ovocný cheesecake sa vydaril a chutil :) Presne ako píšeš, toto je základný recept, príchute sa už dajú dotvárať podľa toho, čo chladnička a špajza dá :) Maj sa krásne!

Reaguj
Kamila 21.4.2020 - 17:15

Děkuji za tento úžasný recept! Dneska jsem ho zkusila poprvé s tvarohem a opravdu se mi povedl :) tento recept je stručný a moc mi pomohlo video které bylo nahrané k tomuto receptu :) Můj cheescake nevydržel ani do druhého dne , takže se opravdu povedl. Navrch jsem dala čokoládu , mandle a borůvky :) děkuji

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:43

Milá Kamila, veľmi sa teším, že sa cheesecake vydaril a chutil :) A som rada, že pomohlo video :)

Reaguj
Janka 3.4.2020 - 20:21

Vynikajuci cheesecake, nieje ťažký a je uplne famozny. Taky zdravy a pritom tak chutny. Je to uz druhy recept co od vas skusam a kazdy na vybornu ? len tak dalej

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 13:17

Ahoj Janka, ďakujem, teším sa, že sa vydaril a chutí famózne :) Som rada, že sa zatiaľ všetko vydarilo a dúfam, že sa bude dariť aj naďalej :)

Reaguj
Juraj 29.2.2020 - 21:54

Ahoj pečiem koláč už druhý krat a vždy sa podaril super
Na vylepšenie ho polejem ešte čokoládou
Pri servírovaní som použil lesné ovocie z ktorého som vytvoril omáčku pridaním trstinového cukru bolo to chutne a vyzeralo luxusne

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 13:16

Ahoj Juraj, ďakujem za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že sa ti cheesecake vydaril :) Čokoládová poleva je super nápad :) A varené lesné ovocie s cukrom tomu dodáva krásny nádych luxusu, presne ako píšeš :) Prajem ti krásny deň a budem sa tešiť, ak vyskúšaš aj niektoré z mojich ďalších receptov.

Reaguj
Michaela 21.1.2020 - 9:39

Ahoj, Veronika, chcem sa opýtať, kde by sa dali zohnať také černice, ktoré sú vo videu. Ďakujem!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 13:13

Ahoj Michaela, černice som kúpila tu: https://www.sladuckeovocie.sk/, sú výborné, ako z vlastnej záhradky :) Použila som černice zo zásob v mrazničke :)

Reaguj
Romana 18.1.2020 - 17:44

Můj první cheesecake a i když to tak na zacatku nevypadalo, podaril se a je moc dobrý, dekuji za recept. Delala jsem z polovicni davky a davala do mensi dortove formy. Pouzila jsem tvaroh, misto susenek zbytky vánočního cukroví a mezi korpus a tvaroh jsem dala nastrouhana jablka. I kdyz jsem mela smesi mene, pekla jsem pres 50 minut a vnitrek byl stale hodne tekuty. Ale nakonec v lednicce krasne stuhnul a chutna výborně!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 13:08

Milá Romana, super, veľmi sa teším, že aj keď to tak na začiatku nevyzeralo, nakoniec sa cheesecake vydaril na jednotku :) Mohlo sa stať, že ti jabĺčka pustili pri pečení šťavu, takže bol korpus trošku vlhkejší a taktiež krém. Treba ho ale nechať dobre stuhnúť v chladničke vždy a potom by mal byť pri krájaní presne taký, aký má byť :)

Reaguj
evka 16.12.2019 - 21:33

Dakujem za super recept, toto bol moj prvy cheesecake, vydaril sa uplne a chutil skvelo, fakt skvelo. Budem ho piect aj ako nas jediny kolacik na tieto vianoce, fakt bol skvely a kazdeho oslovil, aj svokricku :). Dakujem a prajem vela dalsich tvorivych chvil.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:16

Ahoj Evka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na ovocný cheesecake :) Som veľmi rada, že sa ti vydaril hneď na prvýkrát a chutil nielen tebe, ale aj svokre :) Prajem krásne sviatky a ďakujem za prianie :)

Reaguj
Dominika 19.11.2019 - 14:06

Ďakujem krásne za úžasný recept!S vyšľahanými bielkami by mi to teda nikdy nenapadlo robiť ale naozaj je vďaka tomu cheescake jemnučký.Používam tento recept ako základný a potom ho už len obmieňam,pridávam rôzne ingrediencie a vždy mám iný cheescake ale zakaždým sa dokonale vydarí.Než som objavila Váš recept som nikdy s koláčikom nebola tak spokojná.Moc moc ďakujem!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 20.11.2019 - 18:59

Ahoj Dominika :) Veľmi sa teším, že ti recept na ovocný cheesecake chutí a darí sa podľa tvojich predstáv :) Presne tak to robievam aj ja, stačí mať totiž kvalitný základ a potom sa dá krásne experimentovať :) Ďakujem za spätnú väzbu, som veľmi rada, že si našla ten pravý recept :)

Reaguj
Magdaléna 10.11.2019 - 18:38

Hľadala som dlho pečený cheesecake, ktorý by nebol po upečení taký hutný a našla som ?. Priznám sa, že som tam šupla ešte jednu kyslú smotanu do tej zmesi, len pre istotu. Vždy si sľúbim pri novom recepte, že ho do bodky dodržím, ale nedarí sa mi to veľmi. To mascarpone sa mi zdalo strašne husté. Výsledok naozaj vynikajúci. Ďakujem za tento recept našľahať bielka do cheesecaku by ma fakt nenapadlo a vďaka tomu je taký nadýchaný.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 20.11.2019 - 18:55

Ahoj Magdaléna, teším sa, že cheesecake sa ti vydaril a chutil ti :) Presne tak, vďaka snehu je krásne nadýchaný a netreba doň nič pridávať. Aj keď kyslá smotana mu neuškodí, zvykne sa niekedy pridávať tiež :) Dúfam, že ti budú chutiť aj ďalšie recepty, ktoré vyskúšaš .)

Reaguj
Veronika 18.3.2020 - 8:34

Ahoj Veronika, mam doma 0.5 kg mascarpone aj 0.5 kg jemneho tvarohu. Nemozem spravit takto dvojitu davku a zmiesat tvaroh s mascarpone? Chcela by som vyssi cheesecake? Len sa bojim, ci sa dobre upecie. Neskusala si nahodou aj takto? Dakujem pekne vopred.
Veronika z Kosic

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 13:05

Ahoj Veronika, z tak veľkej dávky som ešte ešte ovocný cheesecake nepiekla. Ja pečiem z uvedenej dávky cheesecake väčšinou v malej okrúhlej forme s priemerom 20 cm, po tom, čo vyrastie, ho mám pekne vysoký :) Treba vyskúšať, malo by sa to podľa mňa podariť, ak to dáš do veľkej okrúhlej formy s priemerom 26 alebo 28 cm, navýš primerane aj ostatné ingrediencie :) Budem rada, ak mi dáš potom vedieť, ako to dopadlo.

Reaguj
Romana 18.10.2019 - 13:37

Dobrý deň, tento recept sa nám osvedčil najviac :-) ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:45

Milá Romana, ďakujem pekne, veľmi sa teším, že recept na ovocný cheesecake sa osvedčil a dúfam, že aj ďalšie recepty budú chutiť rovnako dobre a vydarene :)

Reaguj
Denisa 14.2.2020 - 13:28

Dobrý deň akurát robím Cheesecake podľa vášho receptu ale cesto mám niejake riadke dala som tam mascapone a všetko podľa Vás čo ste napísali

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 13:01

Pekný deň prajem Denisa, krém je redší, stuhne po upečení a chladení v chladničke :) Ako to u vás nakoniec dopadlo? :)

Reaguj
Sára 10.10.2019 - 18:22

Ďakujem veľmi pekne za recept. Bol to môj prvý cheesecake, síce sa trochu zle krájal, ale chutil výborne. Ja som ešte pod krém (na sušienkový základ) dala ovocie a do krému som vymačkala jednu limetku. Určite si pečenie niekedy zopakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.10.2019 - 21:33

Ahoj Sára, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu na cheesecake :) Veľmi sa teším, že ti chutil a spravila si zaujímavú obmenu :) Treba ho nechať dobre vychladnúť a stuhnúť, potom sa krája lepšie. A závisí aj od sušienok, ktoré použiješ, niekedy to ide ľahko, niekedy ťažšie, ale ja mám radšej keď je sušienkový základ chrumkavý, len potom sa krája ťažšie :)

Reaguj
Lucia 1.10.2019 - 20:54

Zdravím, čítala som komentáre a kedže som úplny lajk tak by som sa chcela spýtať či formu pred pečením netreba potrieť, prípadne dať alobal aby sa tá plnka nevyliala, resp. zostala pekne otlačená keď sa forma oddelí ????? A sušienkový základ teda stačí dať na spodok a okraje tak 1-2 cm? Ďakujem krásne

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.10.2019 - 21:31

Ahoj Lucia, formu pred pečením nepotieram, dno a boky vyložím sušienkovým základom, ktorý sa vďaka roztopenému maslu pekne prilepí na dno aj boky a po zapečení drží :) Plnku lejem potom do sušienkového základu (stačí dať spodok a okraje 2-3 cm, ale závisí od veľkosti formy) a boky sa ti pri pečení od formy oddelia, takže nezostanú prilepené na forme. Stačí len cheesecake nechať dobre vychladnúť, až potom vyberať z formy :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Majka 6.8.2019 - 7:03

Ahojt Veronika. V prvom rade chcem pochváliť recept, je naozaj dobre napísaný a poľkých pozitívnych komentároch som sa včera do neho pustila aj ja, že vyskúšám. Všetko išlo super, krásne sa upiekol, ale keď som honteraz uvidela tak sa akoby stratil – úplne klesol (asi polovičku). Po dopečení vytŕčal nad formu a teraz je tak do polky, po sušienkový základ. Viete mi prosím niekto vysvetliť čo sa mohlo stať?

Reaguj
Zuzka 11.8.2019 - 9:08

aj mne sa to párkrát stalo – a to vtedy, keď som ten sušienkový základ po bokoch dala príliš vysoko :) pri pečení plnka rastie a prichytí sa o tie sušienky a po vychladnutí to klesne, ale ako sú sušienky, tam to ostane „pripečené“ a teda stred akoby prepadne :) teraz už nerobím tie boky kvázi vôbec, proste dno a mierne naboku, max. 1cm do vrchu, trošku… a ako sa to upečie a vyrastie, tak to po vychladnutí ostane rovno, celé :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:52

Zuzka ďakujem pekne za rady, súhlasím s nimi :) Ak pečiete vo väčšej forme, odporúčam sušienkový základ dávať po bokoch len 1-2 cm do vrchu, po vychladnutí vám to tak zostane celé a rovnomerné :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:50

Ahoj Majka, ďakujem pekne za pochvalu receptu :) Teším sa, že si sa ho rozhodla vyskúšať a na druhú stranu ma mrzí, že vzhľadom nedopadol presne podľa tvojich predstáv. Cheesecake pri pečení narastie, ale pri chladnutí poklesne. Na to, aby prudko nerástol a následne prudko nepoklesol, je dobré piecť ho s plechom s vodou umiestnenom na spodku rúry. A sušienkový základ nedávať príliš vysoko, ako hovorí Zuzka :)

Reaguj
Wierus 11.7.2019 - 17:10

Ahojky chcem sa spýtať v recepte je ze mascarpone alebo tvaroh? Môžem dať pol na pol? Alebo co je lepšie dat tvaroh alebo mascarpone?, chcela by som koláčik urobiť len sa neviem rozhodnúť či dat mascarpone alebo tvaroh? Je tam vidno nejaký rozdiel?

Reaguj
Zuzka 12.7.2019 - 10:52

podľa mňa buď – alebo… pol na pol isto nie, konzistenciou je mascarpone tuhšie, ako tvaroh… a rozdiel podľa mňa trošku bude, ale možno keď s tvarohom prisypete o lyžicu viac pudingu, bude to také “pevnejšie”… ja som robila len s mascarpone, prvýkrát a aj teraz sa práve pečie, s mascarpone je chutnejší, tvaroh je aj sám o sebe trošku kyselkavý :)

Reaguj
Ľubica 12.7.2019 - 15:50

Mascarpone je hustejšie a aj tukovo obsažnejšie – 78% ako tvaroh 3% (plnotučný tuším 6%), takže záleží nielen na chuti, ktorú máme radi, ale aj koľko kalórií chceme prijať. Ja napr. vždy miešam jemný tvaroh s mascarpone, pretože sa to podľa mňa veľmi dobre vyváži – nie je to až také kalorické a chuťovo jemne kyslé. Vačšinou v receptoch improvizujem, skúšam niečo nové a vylepšujem ? kombináciu mascarpone – tvaroh používam už dávno dokonca aj keď robím tiramisu a chuti fantasticky ? a príprava veľmi jednoduchá ?

Reaguj
zuzka 13.7.2019 - 17:08

ale tiramisu je niečo iné podľa mňa, lebo sa nepečie, tiramisu semtam aj ja robievam s jemným tvarohom… určite sa dá aj tuto nahradiť mascarpone tvarohom, ale podľa mňa, keď už, tak celé, pol na pol to nebude ono… ja nerada “šidím” koláče, nepečiem každú chvíľu, ale keď už, tak poriadny, aj s tučnejším mascarpone, rôzne light náhražky, koláče bez cukru a pod. – to je oničom :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:17

Zuzka ale možno tento bez múky a cukru by ti chutil :) https://www.lenivakucharka.sk/kolac-bez-muky-a-cukru/ Skús niekedy, som zvedavá na tvoju spätnú väzbu :)

Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:15

Ľubica ďakujem za tvoje rady a skúsenosti :) Recept si treba prispôsobiť podľa vlastných preferencií a stále vylepšovať ak je chuť a čas :) A ak sa vydarí, tak kľudne sem pripojiť tip, všetci ho oceníme :)

Reaguj
ZUZKA 10.8.2019 - 9:03

ďaujem za tip, vyskúšam :)

Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:12

Ahoj Wierus, do receptu som dala obidve možnosti, verzia s tvarohom je ľahšia kvôli menšiemu obsahu tuku, mascarpone je naopak také bohatšie, chuťovo sa teda jemne odlišujú, ale zakaždým chutia veľmi dobre, takže závisí od toho, čo uprednostňuješ :) Pri príprave tohto receptu som ešte nemiešala napoly mascarpone a tvaroh, galibu by to však nemalo spraviť, za vyskúšanie by to stálo :) Každopádne dúfam, že sa vydarí a bude ti chutiť :)

Reaguj
Wierus 9.1.2020 - 17:32

Ahoj tak ja som sa rozhodla pre tvaroh zatial iba kedze mame radi kyslejsie. Je vynikajuci s tvarohom proste uzasny. Ale ako tak citam tak skusim aj nascarpone dakujem jrasne za recept.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.1.2020 - 17:49

Ahoj, super, som veľmi rada, že chutil úžasne v tvarohovej verzii :) Skús, keď budeš niekedy mať chuť a potom daj vedieť, ktorá verzia bola podľa teba lepšia :)

Reaguj
Zuzka 10.7.2019 - 18:04

ja som ho včera večer prvýkrát piekla, vlastne je to môj úplne prvý cheesecake vôbec a vydaril sa dokonale :)) ja si ho druhé pečenie ešte asi trošku prispôsobím a na 240g sušienok dám o 10g viac masla, hotový sa mi vidí dosť sypký a trošku blbo sa krája :)) inak výborný!

Reaguj
Zuzka 10.7.2019 - 18:08

inak teda tých 30min s vodou a 20 zvyšných bez vody – urobilo asi svoje, jemný, vláčny, nepopraskaný, rovnomerne hotový a ani neprihorel :)) a to som piekla prvý cheesecake v živote :D

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:08

Ahoj Zuzka, ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Teším sa, že cheesecake sa vydaril :) Presne, ten čas pečenia a vybratie plechu s vodou robí svoje :) Sypkosť sušienkového základu závisí práve od zloženia použitých sušienok, ak sa ti po zmiešaní s maslom bude zdať sypký, pokojne pridaj trochu masla, aby si to vyvážila :) Budem sa tešiť, ak vyskúšaš ďalšie moje recepty.

Reaguj
Gabika 20.6.2019 - 13:31

Ahoj Veronika, dakujem za super recept, cheescake milujem a toto bol vobec prvy cheescake, ktory som robila. Chutil vyborne, recept je jednoduchy a zdravsi kedze je bez cukru. Ja som pouzila kakove susienky a na vrch som pridala zele z domacich pomarancov (aby mi to ovocie z kolacika nepopadalo) a vysledok bol uzasny. P.S. – tvoj tip na drvenie susienok – velmi zabavnz pre moje deti, ktore mi pri peceni pomahaju.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:06

Ahoj Gabika, ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že ti cheesecake chutil :) Pekne si to upravila a ten môj tip na drvenie sušienok, trvalo mi, kým som sa k nemu dopracovala :D Tak som rada, že deti baví, keď pomáhajú, je to radosť piecť :)

Reaguj
Lenka 18.6.2019 - 9:25

Je strašně dobrý, ale někde jsem asi udělala chybu. Když jsem pekla sušenkový základ, tak mi to přidané máslo vyteklo do trouby a pěkně čoudilo. Nevíte, co jsem udělala špatně?

Reaguj
Zuzka 10.7.2019 - 18:06

ako mohlo vytiecť maslo? veď to keď sa zmiešajú sušienky s roztopeným – vznikne niečo ako mrvenička a pekne sa to popritláča do formy, a po zapečení nasucho to pekne drží

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:04

Zuzka ďakujem pekne za rady :) Veľa závisí od sušienok a potom dobrý pomer masla a sušienok :)

Reaguj
martina 23.10.2020 - 16:59

mne sa to stalo tiež, použila som formu, kde sa daju oddeliť steny od spodku a keď sa maslo roztopilo, vytieklo to truby a strašne to dymilo. Potom som sa naučila dávať preventívne pod tú formu plech, aby to tam mohlo kvapkať a to pomohlo

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 10:43

Ahoj Martina, ja tiež používam oddeliteľnú formu :) Základ je použiť sušienky, ktoré neobsahujú príliš veľa tuku, ak však také použijete, je potrebné ubrať maslo. Zmiešaním týchto dvoch ingrediencií by mala vzniknúť mrvenička, ktorá sa dá dobre popritláčať na boky a dno formy, ale nie je mastná – už to nasvedčuje, že bude pri pečení tiecť. Ale dobrým riešením je prevencia – pridať pod formu plech, ktorý všetko tečúce zachytí :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:03

Ahoj Lenka, teším sa, že cheesecake ti chutil :) Na druhú stranu ma mrzí, že sušienkový základ sa nepodaril podľa predstáv. Veľa závisí práve od použitých sušienok, čím viac masla alebo iného tuku obsahujú, tým menej roztopeného masla treba použiť. Ak použiješ sušienky s veľkým podielom tuku, je lepšie ubrať maslo, alebo najlepšie radšej skombinovať sušienky s detskými piškótami. To, či máš dobrý sušienkový základ, vidíš už pri zmiešaní ingrediencií, ak sú príliš mokré/mastné, po upečení sa roztečú. Základ by mal vyzerať ako mrvenička a po popritláčaní na dno formy pekne držať a byť suchý. Snáď moje rady pomôžu pri ďalšom pečení :))

Reaguj
Dominika 15.6.2019 - 0:08

Je proste božský! Ako obláčik…
Ďakujeme krásne ❤️

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 20:59

Ahoj Dominika, ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že sa vydaril a chutil :)

Reaguj
Jana 20.5.2019 - 15:58

Moj prvy cheesecake! :) spravila som prvy, mierne zhorel na vrchu, no chuti to neubralo. upiekla som ho o osmej vecer, dalsi den, o deviatej rano z neho bola uz len jedna tretina (ja a manzel doma…) no a tak som piekla hned dalsi, nakolko mal byt na rodinny obed. poucena, aby nezhorel a zaroven sa upiekol- 30 min. s vodou, zvysnych 20 min bez vody. vysiel fantasticky!!! dakujem za recept :) A nie len za tento :) super blog!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 29.5.2019 - 20:35

Ahoj Janka, ďakujem krásne za spätnú väzbu. Veľmi sa teším, že cheesecake sa vydaril a chutil :) Piekla som ho tento víkend aj ja opäť a skúsila som 30 minút s vodou a 20 minút bez vody. Dopadlo to výborne, zdá sa mi, že bol potom ešte vláčnejší a zároveň krásne upečený. Takže upravujem recept, ďakujem! :)

Reaguj
Maggie 27.4.2019 - 13:59

Ajoj Veronika, chcela by som skusit tento receptik na minicheesecakey v muffinovej (silikonovej) forme. Myslis, ze by to mohlo fungovat? Len neviem ako mam upravit cas pecenia v tomto pripade (bez vodneho kupela).
Dakujem:)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 29.4.2019 - 21:14

Ahoj Maggie, teším sa, že chceš vyskúšať recept na ovocný cheesecake :) Mini cheesecakey som ešte nerobila, podľa mňa by to mohlo fungovať v pohode aj bez vodného kúpeľa, ale upravila by som čas pečenia na 20-30 min, možno aj menej. Je to zaujímavý nápad, vyskúšam a ak sa vydarí, pridám čoskoro recept :) Držím palce, nech sa vydarí a budem rada, ak mi dáš potom vedieť :)

Reaguj
Mata 14.4.2019 - 13:05

Mne sa teda vobec nepodaril:-( Napriek dodrzaniu postupu po hodine pecenia cheesecake bol vo vnutrii surovy a z vrchu hnedy, co by nemal byt :-(

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 10:17

Ahoj Maťa, tak to ma veľmi mrzí :( Každá rúra pečie inak a to je väčšinou aj jadrom problému pri dopečení či neupečení koláčika. Skúsila by som radu od Mary (komentár nižšie), ak vyzerá aj po hodine cheesecake riedko, skús vybrať plech s vodou a piecť ešte 10 minút. Ja budem čoskoro piecť tento ovocný cheesecake opäť, tak prípadne upravím postup :) Dúfam, že ťa to neodradí od ďalšieho pečenia a prajem ti krásny deň.

Reaguj
Mary 31.1.2019 - 19:29

Ahojte, kolacik je super. Mozno by som chcela len dodat, ze ked po hodine nezhnedne po bokoch a vyzera prilis riedky, je treba vybrat plech z vodou a piect este 10 minut. Je to fakt topka.
Kologovia vraveli ze najlepsi cheesecake aky kedy jedli…takze bravo a dakujem za recept

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 20:56

Ahoj Mary, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na ovocný cheesecake :) A taktiež za super tip, závisí od rúry, ale mám odskúšanú verziu bez plechu s vodou aj s, obidve super zafungovali, len s tou verziou bez plechu s vodou zvykne niekedy trochu popraskať. Ale veľmi sa teším, že kolegom chutilo! :)

Reaguj
Danka 27.11.2018 - 9:46

Najlepší recept na cheescake , vždy som sa trochu obávala toho pečenia či sa to podarí, ale podľa tohto návodu to išlo ľahko, bol vynikajúci navrch som ale nalialia omáčku z domácich mrazených malín s troškou želatíny, všetkým veľmi chutil :-)
ďakujem za recept
Danka

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.12.2018 - 18:25

Ahoj Danka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že sa ti cheesecake vydaril! :) Aj za taký krásny kompliment, mám veľkú radosť z toho, že bol postup na prípravu zrozumiteľný a išlo ti to s ním jednoduchšie :) Pekne si to zakončila omáčkou z mrazených malín, hneď by som ochutnala! Prajem ti krásny deň.

Reaguj
Katka 16.11.2018 - 21:12

úžasný cheescake? dlho som hľadala dobrý recept ale ani jeden sa mi nepozdával ale tento teda prekonal všetky očakávania? recept je úplne jednoduchý a koláčik je chuťovo skvelý, na vrch sa dá dať čokoľvek, naposledy som dala karamel a zjedla som sama asi polku? takže odporúčam všetkými desiatimi?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 17.11.2018 - 17:43

Ahoj Katka, ďakujem ti za úžasnú spätnú väzbu! :) Veľmi sa teším, že ti cheesecake chutil a vyhrala si sa s jeho „zdobením“ :) Prajem ti krásny víkend a ešte raz ďakujem za feedback.

Reaguj
Naďa 22.10.2018 - 14:57

Ahoj Veronika, úplne super koláčik :) Ja som si ho trosku upravila , dala som pol na pol mascarpone a tvaroh , na vrch som dala mrazené čierne ovocie ..
Škoda ze nejde pridať foto , bol nádherný a este lepšie chutil..
Dakujem za inšpiráciu a pekný den
Naďa

Reaguj
Veronika
Veronika 22.10.2018 - 19:35

Ahoj Naďa ďakujem krásne za tvoju spätnú väzbu ku koláčiku :) Veľmi sa teším, že ti chutil a úpravy sú vítané, ak výsledok dopadne nielen nádherne ale aj chuťovo skvele :)) Krásny deň ti prajem a teším sa, že si mi dala vedieť.

Reaguj
Zuzana 15.9.2018 - 17:56

Dnes som ho skúšala a každému veľmi chutil:) Ďakujem za skvelý recept:)

Reaguj
Veronika
Veronika 16.9.2018 - 20:28

Ahoj Zuzana, skvelé, teším sa, že všetkým chutil :) Dúfam, že i ostatné recepty budú mať u teba úspech :)

Reaguj
Zuzana 30.5.2019 - 17:20

Ahoj prosim ta, ake susienky si nan pouzila? myslela som si, ze dake maslove, ale vo videu su take akoby kakaove ☺ dakujeeem.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.5.2019 - 20:24

Ahoj Zuzana, používam rôzne sušienky, podľa toho, ktoré mám doma :) Na fotkách sú napríklad maslové bezlepkové sušienky, vo videu zase tuším bebe kakaové. Veľmi dobrý pomer, ktorý som sa naučila používať v cukrárni – je polovica piškót a polovica maslových venčekov :) Dá sa všelijak, len potom treba prispôsobiť množstvo pridávaného masla, ale sušienkový korpus držal ale zároveň nebol až príliš maslový, lebo to je opäť zle.

Reaguj
Zuzana 31.5.2019 - 14:50

ďakujem :) určite ho vyskúšam

Veronika 17.7.2019 - 19:52

Tento kolac je ohromny. Aj u mna to bol prvy cheescake v zivote a vysiel nenormalne dobre. Susienok som nemala az take mnozstvo, tak som pouzila aj detske piskoty.

Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 20:58

Veronika super, veľmi sa teším, že sa ti vydaril :) A ešte k tomu tvoj prvý cheesecake v živote! Perfektné :) Piškóty sú dobrá voľba, aj v cukrárňach sa zvyknú primiešavať do sušienkového základu, potom je stabilnejší :)

Laura 14.9.2018 - 16:32

Ja som ho práve dopiekla a urobil sa mi nádherný , skvelý recept , dakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika 16.9.2018 - 20:27

Ahoj Laura, veľmi sa teším, že sa ti cheesecake podaril a hlavne, že ti chutil :) Ďakujem, že si mi dala vedieť :)

Reaguj
Šarlota 26.8.2018 - 22:08

Dobrý deň, dnes som skúšala tento recept, nepodaril sa mi taký krásny ako na fotkách, začal mi príliš rásť, napriek vodnému kúpelu celý dopraskal, takmer sa vylial z formy. Po vypnutí klesol späť, ale ostal škaredý, neviem čo som urobila zle, postupovala som podľa receptu. Ani základ sa mi dobre nepodaril, ale možno preto že som maslo miešala s kokosovým olejom a sušienky som robila domáce. Dúfam na chuť bude dobrý, zajtra vyskúšam.

Reaguj
Veronika
Veronika 1.9.2018 - 13:32

Ahoj Šarlota, veľmi ma mrzí, že sa ti koláčik nepodaril :( Sušienkový základ robím vždy s kupovanými sušienkami a miešam s maslom, s kokosovým olejom som to ešte neskúšala, ani s kombináciou masla a kokosového oleja. Tu sa základ môže podstatne odlišovať v závislosti od sušienok a podielu masla v nich a taktiež od toho, s akým tukom ich skombinuješ. Odrazí sa to potom na výsledku. Môžem sa spýtať, akú veľkosť formy si použila? Keď leješ krém do formy (na sušienkový základ), treba ho liať postupne a keďže treba rátať aj s tým, že potrebuje priestor na rast, ak vidíš, že je ho veľa, radšej nelej všetok. Zvyšok, ktorý ti zostane môžeš použiť na miničízkejky :) Chuťovo dopadol dobre, alebo aj tam sa to nepodarilo? :)

Reaguj
Jajka 7.8.2018 - 19:27

Prave sa na tomto kolaciku u nas doma pracuje takze som veeelmi zvedava aky bude a ci sa podari :) Vyzera naozaj skvele :)

Reaguj
Veronika
Veronika 8.8.2018 - 20:51

Ahoj Jajka, teším sa, že si sa rozhodla práve pre môj ovocný cheesecake :) Ako to nakoniec dopadlo? Budem rada, ak mi dáš vedieť. A ďakujem!

Reaguj
Jajka 12.8.2018 - 21:30

Ahoj Veronka :) dopadol úžasneee a dnes ho robím už druhý raz :) chutil všetkým naokolo a už som aj odporučila a posunula receptík ďalej :) Ja ďakujem za skvelý tip ;)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 20:56

Jajka ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že cheesecake sa vydaril a posunula si recept na ovocný cheesecake aj ďalej :)

Reaguj
Sandra 2.7.2018 - 21:02

Recept vyzera super, urcite ho skusim v blizkej dobe.
Skusala som uz viacero receptov podla Teba a su super, podarili sa mi zatial vsetky??
A este mam tip na drvenie susienok – namiesto valceka sa da pouzit aj flasa s vinom :) a za odmenu ju potom otvorit ?
Pekny vecer!
S pozdravom Sandra

Reaguj
Veronika
Veronika 5.7.2018 - 21:36

Ahoj Sandra, v prvom rade ďakujem za skvelý tip na víno :D Určite ho vyskúšam! Teším sa, že recept vyskúšaš a ešte viac, že si ich už skúšala viac a všetky sa ti zatiaľ podarili :) Je to pre mňa úžasný feedback.

Reaguj
Slavo 2.7.2018 - 19:44

Ahoj Veronika,
Ake susienky pouzivas? ..najradsej by som si nieco upiekol alebo mi vies poradit nejake kvalitne susienky?
vdaka
Slavo

Reaguj
Veronika
Veronika 2.7.2018 - 20:43

Ahoj Slavo, najlepšie ak chceš kvalitné so stopro dobrý zložením, je upiecť si vlastné maslové. Len to potom treba odolať a nezjesť ich :D Hobbits sú dobré a potom ešte ak raz za čas na cheesecake, tak overená je kombinácia drvených piškót a maslových venčekov z Lidlu. Tak sme robievali v cukrárni cheesecaky a je to naozaj dobré (zloženie však nie je wau, ale raz za čas…).

Reaguj
Andrea 30.6.2018 - 18:19

Ahoj, k pudingu, ide o uvarený áno? ;)

Reaguj
Veronika
Veronika 2.7.2018 - 20:40

Ahoj Andrea, ide tam prášok z vanilkového pudingu, ktorý obsahuje z veľkej časti kukuričný škrob, keď si pozrieš zloženie. Preto je v zátvorke kukuričný škrob ako náhrada, ak nemáš vanilkový puding prášok :) Takže nič netreba variť :)

Reaguj
Zuzana 13.5.2018 - 19:29

Ahoj Veronika , dnes sa synovi zapáčil v kalendári recept na cheesekace a keďže trochu cvičí chcel tvaroh využiť aj inak ako obvykle tak navrhol, že by skúsil upiecť , ale v kalendári sa mi recept nepozdával tak som mu ponúkla recept z tvojej stránky cheeskace s ovocím a mascarpone nahradil tvarohom. Je jednoduchý a upiekol ho sám s malou pomocou (má 17rokov). Recept si pochvaloval, že je super písaný a musím povedať aj že chuti naozaj skvele a to sme nečakali ani do druhého dňa?. A keďže je dnes deň matiek tak mu to vyslo skvele. Ďakujemť skvelý receptik. Prajem ti veľa úspechov , nových receptov a videií, ktoré sú skvelou inšpiráciou . S pozdravom Zuzana

Reaguj
Veronika
Veronika 14.5.2018 - 19:00

Ahoj Zuzana, veľmi pekne ďakujem za tvoj milý komentár :) Strašne moc sa teším, že vám môj cheesecake chutil a ešte viac, že sa synovi pozdáva, aký spôsobom píšem postup receptu :) Ďakujem za priania, mám z nich veľkú radosť.

Reaguj