Domov ReceptyKoláče a zákusky Jednoduchý ovocný cheesecake

Jednoduchý ovocný cheesecake

Autor: Veronika Čopíková

Dnes by som vám rada predstavila svoj obľúbený koláčik, ktorým je ovocný cheesecake. Je rýchly, jednoduchý a skladá sa z iba pár ingrediencií. Chutí výborne a dá sa jesť hádam donekonečna! Okrem toho je tento cheesecake s ovocím nadýchaný a voňavý a vy už pri miešaní máte chuť zahryznúť sa do tej peny.

 

Pri pečení si zaspomínam na knižku "O dievčatku, ktoré prehltlo oblak veľký ako Eiffelova veža". Čítali ste ju? Ak nie, rozhodne vám ju odporúčam. Necháte sa pri nej uniesť príbehom matky a jej adoptovanej dcéry z Maroka. Neobyčajný príbeh obyčajnej poštárky, ktorej láska hory prenáša, alebo v tomto prípade dáva krídla. :) Tak pečte, jedzte, čítajte a hlavne si užívajte život! Tento a ďalšie chutné recepty nájdete aj v mojej kuchárskej knižke.

Ingrediencie

okrúhla forma s Ø 22 - 24 cm

  • 240 g sušienok
  • 140 g  roztopeného masla
  • 500 g mascarpone (alebo jemného tvarohu)
  • 5 PL medu (môžete použiť aj iné sladidlo napr. trstinový či kokosový cukor)
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 vajcia (bielka a žĺtka oddelene)
  • 2 PL vanilkového pudingu (alebo kukuričného škrobu)
  • ovocie na ozdobu a chuť (ja som použila jahody, maliny a čučoriedky a pridala lístky medovky)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Najlepší recept na cheescake, vždy som sa trochu obávala toho pečenia či sa to podarí, ale podľa tohto návodu to išlo ľahko, bol vynikajúci navrch som ale nalialia omáčku z domácich mrazených malín s troškou želatíny, všetkým veľmi chutil :-)

Danka

Úžasný cheesecake. Dlho som hľadala dobrý recept ale ani jeden sa mi nepozdával ale tento teda prekonal všetky očakávania, recept je úplne jednoduchý a koláčik je chuťovo skvelý, na vrch sa dá dať čokoľvek, naposledy som dala karamel a zjedla som sama asi polku, takže odporúčam všetkými desiatimi.

Katka

Ďakujem za super recept, cheesecake milujem a toto bol vôbec prvý cheesecake, ktorý som robila. Chutil výborne, recept je jednoduchý a zdravší kedže je bez cukru.

Gabika

Ako upiecť ovocný cheesecake

V miske zmiešame rozdrvené sušienky s roztopeným maslom. Vysypeme do tortovej formy a odmerkou alebo lyžicou rovnomerne poutláčame na dno a boky formy. Vložíme do rúry a dáme piecť na 15 minút pri 170 °C. Medzitým si pripravíme obláčikový krém.

 

V miske rozmiešame mascarpone (alebo jemný tvaroh), pridáme med (alebo iné sladidlo) a premiešame. Pridáme ešte žĺtka, vanilkový extrakt a vanilkový puding (príp. kukuričný škrob) a miešame, kým sa nám ingrediencie neprepoja. Na záver jemne - po lyžiciach vmiešame sneh z bielkov. Vznikne nám z toho nadýchaný krém, ktorý vylejeme na vychladnutý sušienkový korpus.

Jednoduchý ovocný cheesecake

Tip na vláčny cheesecake bez prasklín

Cheesecake vložíme do rúry a pečieme 50 minút pri 150 °C.  Na dno rúry môžeme dať plech s vodou, cheesecake nám vďaka tomu na vrchu nepopraská a bude krásne vláčny. Cheesecake pečieme prvých 30 minút s vodou (teda s plechom naplneným do tretiny/polovice vodou položeným na dne rúry), následne plech s vodou vytiahneme a pečieme ďalších 20 minút. Koláčik počas pečenia krásne povyrastie a navrchu jemne zhnedne. Dopečený je vtedy, keď sa okraje jemne oddelia od formy, stred ale stále zostane roztrasený ako želatína. Hotový cheesecake vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.

Teraz už len ozdobíme - ja som použila jahôdky, maliny a čučoriedky, pridala pár lístkov medovky a cheesecake s ovocím bol hotový. Odložíme do chladničky a servírujeme najlepšie na druhý deň. Vtedy chutí najsamnajlepšie. Nech vám chutí!

Jednoduchý ovocný cheesecake

Trik na drvenie sušienok

P.S. 1 - Objavila som nový trik na drvenie sušienok, tak sa oň chcem s vami podeliť. Do uzatvárateľného sáčku (sáčok na zips) poukladáme sušienky, zatvoríme a valčekom po ňom najprv pobúchame a potom vaľkáme ako pri medovníkovom ceste, až kým zo sušienok nemáme prášok. Je to výborná pomôcka, nemusíte zašpiniť mixér alebo prácne drviť prstami jednu sušienku za druhou (áno, aj to som kedysi robila). :D

Nepečený čokoládový cheesecake

Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou pripraviť  niečo sladké a zároveň nepečené...

P.S. 2 - Vo videu som robila cheesecake vo forme s Ø 26 cm, koláčik je teda po rozrezaní nižší. Ozdobila som ho jahodami, černicami a lístkami mäty. Na fotkách je cheesecake vo forme s Ø 22 cm, po rozrezaní je teda vysoký a vďaka pečeniu vo vodnom kúpeli aj krásne vláčny.

Budem rada, ak ovocný cheesecake vyskúšate a podelíte sa so mnou o váš výsledok. Ak máte nejaký nápad na vylepšenie, prípadne robíte cheesecake iným spôsobom, napíšte mi to do komentárov. Inšpirácie totiž nie je nikdy dosť.

Ak chcete byť informovaní o nových videoreceptoch, prihláste sa na Youtube odber.

Jednoduchý ovocný cheesecake

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 439 Priemer: 3.5]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

66 komentárov

Romana 18.10.2019 - 13:37

Dobrý deň, tento recept sa nám osvedčil najviac :-) ďakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:45

Milá Romana, ďakujem pekne, veľmi sa teším, že recept na ovocný cheesecake sa osvedčil a dúfam, že aj ďalšie recepty budú chutiť rovnako dobre a vydarene :)

Reaguj
Sára 10.10.2019 - 18:22

Ďakujem veľmi pekne za recept. Bol to môj prvý cheesecake, síce sa trochu zle krájal, ale chutil výborne. Ja som ešte pod krém (na sušienkový základ) dala ovocie a do krému som vymačkala jednu limetku. Určite si pečenie niekedy zopakujem :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.10.2019 - 21:33

Ahoj Sára, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu na cheesecake :) Veľmi sa teším, že ti chutil a spravila si zaujímavú obmenu :) Treba ho nechať dobre vychladnúť a stuhnúť, potom sa krája lepšie. A závisí aj od sušienok, ktoré použiješ, niekedy to ide ľahko, niekedy ťažšie, ale ja mám radšej keď je sušienkový základ chrumkavý, len potom sa krája ťažšie :)

Reaguj
Lucia 1.10.2019 - 20:54

Zdravím, čítala som komentáre a kedže som úplny lajk tak by som sa chcela spýtať či formu pred pečením netreba potrieť, prípadne dať alobal aby sa tá plnka nevyliala, resp. zostala pekne otlačená keď sa forma oddelí ????? A sušienkový základ teda stačí dať na spodok a okraje tak 1-2 cm? Ďakujem krásne

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.10.2019 - 21:31

Ahoj Lucia, formu pred pečením nepotieram, dno a boky vyložím sušienkovým základom, ktorý sa vďaka roztopenému maslu pekne prilepí na dno aj boky a po zapečení drží :) Plnku lejem potom do sušienkového základu (stačí dať spodok a okraje 2-3 cm, ale závisí od veľkosti formy) a boky sa ti pri pečení od formy oddelia, takže nezostanú prilepené na forme. Stačí len cheesecake nechať dobre vychladnúť, až potom vyberať z formy :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Majka 6.8.2019 - 7:03

Ahojt Veronika. V prvom rade chcem pochváliť recept, je naozaj dobre napísaný a poľkých pozitívnych komentároch som sa včera do neho pustila aj ja, že vyskúšám. Všetko išlo super, krásne sa upiekol, ale keď som honteraz uvidela tak sa akoby stratil – úplne klesol (asi polovičku). Po dopečení vytŕčal nad formu a teraz je tak do polky, po sušienkový základ. Viete mi prosím niekto vysvetliť čo sa mohlo stať?

Reaguj
Zuzka 11.8.2019 - 9:08

aj mne sa to párkrát stalo – a to vtedy, keď som ten sušienkový základ po bokoch dala príliš vysoko :) pri pečení plnka rastie a prichytí sa o tie sušienky a po vychladnutí to klesne, ale ako sú sušienky, tam to ostane „pripečené“ a teda stred akoby prepadne :) teraz už nerobím tie boky kvázi vôbec, proste dno a mierne naboku, max. 1cm do vrchu, trošku… a ako sa to upečie a vyrastie, tak to po vychladnutí ostane rovno, celé :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:52

Zuzka ďakujem pekne za rady, súhlasím s nimi :) Ak pečiete vo väčšej forme, odporúčam sušienkový základ dávať po bokoch len 1-2 cm do vrchu, po vychladnutí vám to tak zostane celé a rovnomerné :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:50

Ahoj Majka, ďakujem pekne za pochvalu receptu :) Teším sa, že si sa ho rozhodla vyskúšať a na druhú stranu ma mrzí, že vzhľadom nedopadol presne podľa tvojich predstáv. Cheesecake pri pečení narastie, ale pri chladnutí poklesne. Na to, aby prudko nerástol a následne prudko nepoklesol, je dobré piecť ho s plechom s vodou umiestnenom na spodku rúry. A sušienkový základ nedávať príliš vysoko, ako hovorí Zuzka :)

Reaguj
Wierus 11.7.2019 - 17:10

Ahojky chcem sa spýtať v recepte je ze mascarpone alebo tvaroh? Môžem dať pol na pol? Alebo co je lepšie dat tvaroh alebo mascarpone?, chcela by som koláčik urobiť len sa neviem rozhodnúť či dat mascarpone alebo tvaroh? Je tam vidno nejaký rozdiel?

Reaguj
Zuzka 12.7.2019 - 10:52

podľa mňa buď – alebo… pol na pol isto nie, konzistenciou je mascarpone tuhšie, ako tvaroh… a rozdiel podľa mňa trošku bude, ale možno keď s tvarohom prisypete o lyžicu viac pudingu, bude to také “pevnejšie”… ja som robila len s mascarpone, prvýkrát a aj teraz sa práve pečie, s mascarpone je chutnejší, tvaroh je aj sám o sebe trošku kyselkavý :)

Reaguj
Ľubica 12.7.2019 - 15:50

Mascarpone je hustejšie a aj tukovo obsažnejšie – 78% ako tvaroh 3% (plnotučný tuším 6%), takže záleží nielen na chuti, ktorú máme radi, ale aj koľko kalórií chceme prijať. Ja napr. vždy miešam jemný tvaroh s mascarpone, pretože sa to podľa mňa veľmi dobre vyváži – nie je to až také kalorické a chuťovo jemne kyslé. Vačšinou v receptoch improvizujem, skúšam niečo nové a vylepšujem 😄 kombináciu mascarpone – tvaroh používam už dávno dokonca aj keď robím tiramisu a chuti fantasticky 😋 a príprava veľmi jednoduchá 😉

Reaguj
zuzka 13.7.2019 - 17:08

ale tiramisu je niečo iné podľa mňa, lebo sa nepečie, tiramisu semtam aj ja robievam s jemným tvarohom… určite sa dá aj tuto nahradiť mascarpone tvarohom, ale podľa mňa, keď už, tak celé, pol na pol to nebude ono… ja nerada “šidím” koláče, nepečiem každú chvíľu, ale keď už, tak poriadny, aj s tučnejším mascarpone, rôzne light náhražky, koláče bez cukru a pod. – to je oničom :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:17

Zuzka ale možno tento bez múky a cukru by ti chutil :) https://www.lenivakucharka.sk/kolac-bez-muky-a-cukru/ Skús niekedy, som zvedavá na tvoju spätnú väzbu :)

Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:15

Ľubica ďakujem za tvoje rady a skúsenosti :) Recept si treba prispôsobiť podľa vlastných preferencií a stále vylepšovať ak je chuť a čas :) A ak sa vydarí, tak kľudne sem pripojiť tip, všetci ho oceníme :)

Reaguj
ZUZKA 10.8.2019 - 9:03

ďaujem za tip, vyskúšam :)

Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:12

Ahoj Wierus, do receptu som dala obidve možnosti, verzia s tvarohom je ľahšia kvôli menšiemu obsahu tuku, mascarpone je naopak také bohatšie, chuťovo sa teda jemne odlišujú, ale zakaždým chutia veľmi dobre, takže závisí od toho, čo uprednostňuješ :) Pri príprave tohto receptu som ešte nemiešala napoly mascarpone a tvaroh, galibu by to však nemalo spraviť, za vyskúšanie by to stálo :) Každopádne dúfam, že sa vydarí a bude ti chutiť :)

Reaguj
Zuzka 10.7.2019 - 18:04

ja som ho včera večer prvýkrát piekla, vlastne je to môj úplne prvý cheesecake vôbec a vydaril sa dokonale :)) ja si ho druhé pečenie ešte asi trošku prispôsobím a na 240g sušienok dám o 10g viac masla, hotový sa mi vidí dosť sypký a trošku blbo sa krája :)) inak výborný!

Reaguj
Zuzka 10.7.2019 - 18:08

inak teda tých 30min s vodou a 20 zvyšných bez vody – urobilo asi svoje, jemný, vláčny, nepopraskaný, rovnomerne hotový a ani neprihorel :)) a to som piekla prvý cheesecake v živote :D

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:08

Ahoj Zuzka, ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Teším sa, že cheesecake sa vydaril :) Presne, ten čas pečenia a vybratie plechu s vodou robí svoje :) Sypkosť sušienkového základu závisí práve od zloženia použitých sušienok, ak sa ti po zmiešaní s maslom bude zdať sypký, pokojne pridaj trochu masla, aby si to vyvážila :) Budem sa tešiť, ak vyskúšaš ďalšie moje recepty.

Reaguj
Gabika 20.6.2019 - 13:31

Ahoj Veronika, dakujem za super recept, cheescake milujem a toto bol vobec prvy cheescake, ktory som robila. Chutil vyborne, recept je jednoduchy a zdravsi kedze je bez cukru. Ja som pouzila kakove susienky a na vrch som pridala zele z domacich pomarancov (aby mi to ovocie z kolacika nepopadalo) a vysledok bol uzasny. P.S. – tvoj tip na drvenie susienok – velmi zabavnz pre moje deti, ktore mi pri peceni pomahaju.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:06

Ahoj Gabika, ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že ti cheesecake chutil :) Pekne si to upravila a ten môj tip na drvenie sušienok, trvalo mi, kým som sa k nemu dopracovala :D Tak som rada, že deti baví, keď pomáhajú, je to radosť piecť :)

Reaguj
Lenka 18.6.2019 - 9:25

Je strašně dobrý, ale někde jsem asi udělala chybu. Když jsem pekla sušenkový základ, tak mi to přidané máslo vyteklo do trouby a pěkně čoudilo. Nevíte, co jsem udělala špatně?

Reaguj
Zuzka 10.7.2019 - 18:06

ako mohlo vytiecť maslo? veď to keď sa zmiešajú sušienky s roztopeným – vznikne niečo ako mrvenička a pekne sa to popritláča do formy, a po zapečení nasucho to pekne drží

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:04

Zuzka ďakujem pekne za rady :) Veľa závisí od sušienok a potom dobrý pomer masla a sušienok :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:03

Ahoj Lenka, teším sa, že cheesecake ti chutil :) Na druhú stranu ma mrzí, že sušienkový základ sa nepodaril podľa predstáv. Veľa závisí práve od použitých sušienok, čím viac masla alebo iného tuku obsahujú, tým menej roztopeného masla treba použiť. Ak použiješ sušienky s veľkým podielom tuku, je lepšie ubrať maslo, alebo najlepšie radšej skombinovať sušienky s detskými piškótami. To, či máš dobrý sušienkový základ, vidíš už pri zmiešaní ingrediencií, ak sú príliš mokré/mastné, po upečení sa roztečú. Základ by mal vyzerať ako mrvenička a po popritláčaní na dno formy pekne držať a byť suchý. Snáď moje rady pomôžu pri ďalšom pečení :))

Reaguj
Dominika 15.6.2019 - 0:08

Je proste božský! Ako obláčik…
Ďakujeme krásne ❤️

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 20:59

Ahoj Dominika, ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že sa vydaril a chutil :)

Reaguj
Jana 20.5.2019 - 15:58

Moj prvy cheesecake! :) spravila som prvy, mierne zhorel na vrchu, no chuti to neubralo. upiekla som ho o osmej vecer, dalsi den, o deviatej rano z neho bola uz len jedna tretina (ja a manzel doma…) no a tak som piekla hned dalsi, nakolko mal byt na rodinny obed. poucena, aby nezhorel a zaroven sa upiekol- 30 min. s vodou, zvysnych 20 min bez vody. vysiel fantasticky!!! dakujem za recept :) A nie len za tento :) super blog!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.5.2019 - 20:35

Ahoj Janka, ďakujem krásne za spätnú väzbu. Veľmi sa teším, že cheesecake sa vydaril a chutil :) Piekla som ho tento víkend aj ja opäť a skúsila som 30 minút s vodou a 20 minút bez vody. Dopadlo to výborne, zdá sa mi, že bol potom ešte vláčnejší a zároveň krásne upečený. Takže upravujem recept, ďakujem! :)

Reaguj
Maggie 27.4.2019 - 13:59

Ajoj Veronika, chcela by som skusit tento receptik na minicheesecakey v muffinovej (silikonovej) forme. Myslis, ze by to mohlo fungovat? Len neviem ako mam upravit cas pecenia v tomto pripade (bez vodneho kupela).
Dakujem:)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.4.2019 - 21:14

Ahoj Maggie, teším sa, že chceš vyskúšať recept na ovocný cheesecake :) Mini cheesecakey som ešte nerobila, podľa mňa by to mohlo fungovať v pohode aj bez vodného kúpeľa, ale upravila by som čas pečenia na 20-30 min, možno aj menej. Je to zaujímavý nápad, vyskúšam a ak sa vydarí, pridám čoskoro recept :) Držím palce, nech sa vydarí a budem rada, ak mi dáš potom vedieť :)

Reaguj
Mata 14.4.2019 - 13:05

Mne sa teda vobec nepodaril:-( Napriek dodrzaniu postupu po hodine pecenia cheesecake bol vo vnutrii surovy a z vrchu hnedy, co by nemal byt :-(

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 10:17

Ahoj Maťa, tak to ma veľmi mrzí :( Každá rúra pečie inak a to je väčšinou aj jadrom problému pri dopečení či neupečení koláčika. Skúsila by som radu od Mary (komentár nižšie), ak vyzerá aj po hodine cheesecake riedko, skús vybrať plech s vodou a piecť ešte 10 minút. Ja budem čoskoro piecť tento ovocný cheesecake opäť, tak prípadne upravím postup :) Dúfam, že ťa to neodradí od ďalšieho pečenia a prajem ti krásny deň.

Reaguj
Mary 31.1.2019 - 19:29

Ahojte, kolacik je super. Mozno by som chcela len dodat, ze ked po hodine nezhnedne po bokoch a vyzera prilis riedky, je treba vybrat plech z vodou a piect este 10 minut. Je to fakt topka.
Kologovia vraveli ze najlepsi cheesecake aky kedy jedli…takze bravo a dakujem za recept

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 20:56

Ahoj Mary, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu na ovocný cheesecake :) A taktiež za super tip, závisí od rúry, ale mám odskúšanú verziu bez plechu s vodou aj s, obidve super zafungovali, len s tou verziou bez plechu s vodou zvykne niekedy trochu popraskať. Ale veľmi sa teším, že kolegom chutilo! :)

Reaguj
Danka 27.11.2018 - 9:46

Najlepší recept na cheescake , vždy som sa trochu obávala toho pečenia či sa to podarí, ale podľa tohto návodu to išlo ľahko, bol vynikajúci navrch som ale nalialia omáčku z domácich mrazených malín s troškou želatíny, všetkým veľmi chutil :-)
ďakujem za recept
Danka

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 2.12.2018 - 18:25

Ahoj Danka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu, veľmi sa teším, že sa ti cheesecake vydaril! :) Aj za taký krásny kompliment, mám veľkú radosť z toho, že bol postup na prípravu zrozumiteľný a išlo ti to s ním jednoduchšie :) Pekne si to zakončila omáčkou z mrazených malín, hneď by som ochutnala! Prajem ti krásny deň.

Reaguj
Katka 16.11.2018 - 21:12

úžasný cheescake😋 dlho som hľadala dobrý recept ale ani jeden sa mi nepozdával ale tento teda prekonal všetky očakávania😊 recept je úplne jednoduchý a koláčik je chuťovo skvelý, na vrch sa dá dať čokoľvek, naposledy som dala karamel a zjedla som sama asi polku😁 takže odporúčam všetkými desiatimi😊

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.11.2018 - 17:43

Ahoj Katka, ďakujem ti za úžasnú spätnú väzbu! :) Veľmi sa teším, že ti cheesecake chutil a vyhrala si sa s jeho „zdobením“ :) Prajem ti krásny víkend a ešte raz ďakujem za feedback.

Reaguj
Naďa 22.10.2018 - 14:57

Ahoj Veronika, úplne super koláčik :) Ja som si ho trosku upravila , dala som pol na pol mascarpone a tvaroh , na vrch som dala mrazené čierne ovocie ..
Škoda ze nejde pridať foto , bol nádherný a este lepšie chutil..
Dakujem za inšpiráciu a pekný den
Naďa

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 22.10.2018 - 19:35

Ahoj Naďa ďakujem krásne za tvoju spätnú väzbu ku koláčiku :) Veľmi sa teším, že ti chutil a úpravy sú vítané, ak výsledok dopadne nielen nádherne ale aj chuťovo skvele :)) Krásny deň ti prajem a teším sa, že si mi dala vedieť.

Reaguj
Zuzana 15.9.2018 - 17:56

Dnes som ho skúšala a každému veľmi chutil:) Ďakujem za skvelý recept:)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 16.9.2018 - 20:28

Ahoj Zuzana, skvelé, teším sa, že všetkým chutil :) Dúfam, že i ostatné recepty budú mať u teba úspech :)

Reaguj
Zuzana 30.5.2019 - 17:20

Ahoj prosim ta, ake susienky si nan pouzila? myslela som si, ze dake maslove, ale vo videu su take akoby kakaove ☺ dakujeeem.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.5.2019 - 20:24

Ahoj Zuzana, používam rôzne sušienky, podľa toho, ktoré mám doma :) Na fotkách sú napríklad maslové bezlepkové sušienky, vo videu zase tuším bebe kakaové. Veľmi dobrý pomer, ktorý som sa naučila používať v cukrárni – je polovica piškót a polovica maslových venčekov :) Dá sa všelijak, len potom treba prispôsobiť množstvo pridávaného masla, ale sušienkový korpus držal ale zároveň nebol až príliš maslový, lebo to je opäť zle.

Reaguj
Zuzana 31.5.2019 - 14:50

ďakujem :) určite ho vyskúšam

Veronika 17.7.2019 - 19:52

Tento kolac je ohromny. Aj u mna to bol prvy cheescake v zivote a vysiel nenormalne dobre. Susienok som nemala az take mnozstvo, tak som pouzila aj detske piskoty.

Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 20:58

Veronika super, veľmi sa teším, že sa ti vydaril :) A ešte k tomu tvoj prvý cheesecake v živote! Perfektné :) Piškóty sú dobrá voľba, aj v cukrárňach sa zvyknú primiešavať do sušienkového základu, potom je stabilnejší :)

Laura 14.9.2018 - 16:32

Ja som ho práve dopiekla a urobil sa mi nádherný , skvelý recept , dakujem :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 16.9.2018 - 20:27

Ahoj Laura, veľmi sa teším, že sa ti cheesecake podaril a hlavne, že ti chutil :) Ďakujem, že si mi dala vedieť :)

Reaguj
Šarlota 26.8.2018 - 22:08

Dobrý deň, dnes som skúšala tento recept, nepodaril sa mi taký krásny ako na fotkách, začal mi príliš rásť, napriek vodnému kúpelu celý dopraskal, takmer sa vylial z formy. Po vypnutí klesol späť, ale ostal škaredý, neviem čo som urobila zle, postupovala som podľa receptu. Ani základ sa mi dobre nepodaril, ale možno preto že som maslo miešala s kokosovým olejom a sušienky som robila domáce. Dúfam na chuť bude dobrý, zajtra vyskúšam.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 1.9.2018 - 13:32

Ahoj Šarlota, veľmi ma mrzí, že sa ti koláčik nepodaril :( Sušienkový základ robím vždy s kupovanými sušienkami a miešam s maslom, s kokosovým olejom som to ešte neskúšala, ani s kombináciou masla a kokosového oleja. Tu sa základ môže podstatne odlišovať v závislosti od sušienok a podielu masla v nich a taktiež od toho, s akým tukom ich skombinuješ. Odrazí sa to potom na výsledku. Môžem sa spýtať, akú veľkosť formy si použila? Keď leješ krém do formy (na sušienkový základ), treba ho liať postupne a keďže treba rátať aj s tým, že potrebuje priestor na rast, ak vidíš, že je ho veľa, radšej nelej všetok. Zvyšok, ktorý ti zostane môžeš použiť na miničízkejky :) Chuťovo dopadol dobre, alebo aj tam sa to nepodarilo? :)

Reaguj
Jajka 7.8.2018 - 19:27

Prave sa na tomto kolaciku u nas doma pracuje takze som veeelmi zvedava aky bude a ci sa podari :) Vyzera naozaj skvele :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 8.8.2018 - 20:51

Ahoj Jajka, teším sa, že si sa rozhodla práve pre môj ovocný cheesecake :) Ako to nakoniec dopadlo? Budem rada, ak mi dáš vedieť. A ďakujem!

Reaguj
Jajka 12.8.2018 - 21:30

Ahoj Veronka :) dopadol úžasneee a dnes ho robím už druhý raz :) chutil všetkým naokolo a už som aj odporučila a posunula receptík ďalej :) Ja ďakujem za skvelý tip ;)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 20:56

Jajka ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že cheesecake sa vydaril a posunula si recept na ovocný cheesecake aj ďalej :)

Reaguj
Sandra 2.7.2018 - 21:02

Recept vyzera super, urcite ho skusim v blizkej dobe.
Skusala som uz viacero receptov podla Teba a su super, podarili sa mi zatial vsetky💪🏻
A este mam tip na drvenie susienok – namiesto valceka sa da pouzit aj flasa s vinom :) a za odmenu ju potom otvorit 😇
Pekny vecer!
S pozdravom Sandra

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 5.7.2018 - 21:36

Ahoj Sandra, v prvom rade ďakujem za skvelý tip na víno :D Určite ho vyskúšam! Teším sa, že recept vyskúšaš a ešte viac, že si ich už skúšala viac a všetky sa ti zatiaľ podarili :) Je to pre mňa úžasný feedback.

Reaguj
Slavo 2.7.2018 - 19:44

Ahoj Veronika,
Ake susienky pouzivas? ..najradsej by som si nieco upiekol alebo mi vies poradit nejake kvalitne susienky?
vdaka
Slavo

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 2.7.2018 - 20:43

Ahoj Slavo, najlepšie ak chceš kvalitné so stopro dobrý zložením, je upiecť si vlastné maslové. Len to potom treba odolať a nezjesť ich :D Hobbits sú dobré a potom ešte ak raz za čas na cheesecake, tak overená je kombinácia drvených piškót a maslových venčekov z Lidlu. Tak sme robievali v cukrárni cheesecaky a je to naozaj dobré (zloženie však nie je wau, ale raz za čas…).

Reaguj
Andrea 30.6.2018 - 18:19

Ahoj, k pudingu, ide o uvarený áno? ;)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 2.7.2018 - 20:40

Ahoj Andrea, ide tam prášok z vanilkového pudingu, ktorý obsahuje z veľkej časti kukuričný škrob, keď si pozrieš zloženie. Preto je v zátvorke kukuričný škrob ako náhrada, ak nemáš vanilkový puding prášok :) Takže nič netreba variť :)

Reaguj
Zuzana 13.5.2018 - 19:29

Ahoj Veronika , dnes sa synovi zapáčil v kalendári recept na cheesekace a keďže trochu cvičí chcel tvaroh využiť aj inak ako obvykle tak navrhol, že by skúsil upiecť , ale v kalendári sa mi recept nepozdával tak som mu ponúkla recept z tvojej stránky cheeskace s ovocím a mascarpone nahradil tvarohom. Je jednoduchý a upiekol ho sám s malou pomocou (má 17rokov). Recept si pochvaloval, že je super písaný a musím povedať aj že chuti naozaj skvele a to sme nečakali ani do druhého dňa😀. A keďže je dnes deň matiek tak mu to vyslo skvele. Ďakujemť skvelý receptik. Prajem ti veľa úspechov , nových receptov a videií, ktoré sú skvelou inšpiráciou . S pozdravom Zuzana

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 14.5.2018 - 19:00

Ahoj Zuzana, veľmi pekne ďakujem za tvoj milý komentár :) Strašne moc sa teším, že vám môj cheesecake chutil a ešte viac, že sa synovi pozdáva, aký spôsobom píšem postup receptu :) Ďakujem za priania, mám z nich veľkú radosť.

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box