Domov ReceptyBez lepku Koláč bez múky a cukru

Koláč bez múky a cukru

Autor: Veronika Čopíková
Kolač bez múky a cukru

Pssst. Dnes vám prezradím tajomstvo na môj zatiaľ najobľúbenejší a najmilovanejší čokoládový krém bez cukru. Je jednoduchý, vyrobený len z troch ingrediencií a dokonale sa hodí ako náplň do torty, na koláčik či do cheesecakeu. Sladený banánmi, prevzdušnený mascarpone a hriešne čokoládový vďaka kvalitnej horkej čokoláde. Asi by som si tento zdravý koláč bez múky a cukru mala dať patentovať, ale keď ja sa tak rada delím :D


Takže ak robíte čokoľvek:

sedíte v električke a premýšľate čo dnes upiecť,

stojíte v supermarkete v uličke s cukrovinkami,

pozeráte do chladničky zívajúcej prázdnotou,

alebo chcete potešiť niekoho niečím výnimočným,

upečte tento koláčik bez múky a cukru a vychutnajte si pocit sladkej radosti.

Ingrediencie

okrúhla forma s Ø 26 cm

(ja používam formy z chefshop.sk)

  • 3 vajcia
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 50 g rozpusteného vlažného masla
  • 2 zrelé banány rozpučené na kašu
  • 170 g mletých ovsených vločiek (môžete použiť aj mandľovú múku pre bezlepkovú verziu)
  • 30 g kakaa
  • 1ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli

Na nadýchaný krém

  • 200 g horkej čokolády
  • 2 zrelé banány (čím zrelšie, tým lepšie. Niekedy ich nechávam dozrieť až kým nemajú čiernu šupku, aby boli čo najsladšie.)
  • 350 g tvarohu alebo mascarpone

Na ozdobu

  • kakao
  • čerstvé alebo mrazené maliny

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Je skutočne výborný. Priateľ zjedol skoro celý za dva dni :) Ostatne ako všetko čo som vyskúšala z tvojej stránky :)

Nikola

Ahoj Veroniko, tvůj dort jsem právě dnes upekla a je výborný. Místo vloček jsem si nasekala kokos. Do krému jsem namixovala banány a jahody. Fakt moc super recept!!! :-)

Peťula

Úžasný recept. Som začiatočníčka, a tak som mala obavy, no nedávno som ho urobila priateľovi k narodeninám, všetci boli z neho nadšení (aj som si urobila očko u svokry :D)!

Monika

Koláč bez múky a cukru

Ako si upiecť zdravý koláč bez múky a cukru

V miske rozmiešame vajíčka s banánmi rozpučenými na kašu. Pridáme jogurt, vlažné roztopené maslo a premiešame. V druhej miske zmiešame suché ingrediencie - mleté ovsené vločky, kakao, kypriaci prášok a štipku soli. Suché ingrediencie postupne prisypávame k mokrým a ručne metličkou vymiešame do hladkého cesta.

Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme piecť  na 180 °C  približne 35 až 40 minút (odporúčam test špajlou na otestovanie cesta). Po upečení vyberieme koláč z rúry a necháme vychladnúť.

Koláč bez múky a cukru

A teraz hor sa na krém!

V miske si nad parou necháme rozpustiť čokoládu. V tanieriku si vidličkou rozpučíme banány na kašu, pridáme ich k čokoláde (ktorú už máme mimo sporáka) a premiešame. Na záver pridáme tvaroh alebo mascarpone (malo by mať izbovú teplotu) a celú zmes poriadne premiešame. Ak chcete získať jemnú penovú konzistenciu premiešajte krém mixérom (ja používam tento mixér) pri nízkych otáčkach.

Zdravá domáca nutela

Obsah právej Nutelly ma priviedol k nápadu vytvoriť si vlastnú nátierku - zdravšiu verziu, ktorú si môžete dopriať bez výčitiek svedomia!

Krém má teraz takú akurátnu hustotu a my sa môžeme vyhrať pri jeho natieraní na cesto. Koláč bez múky a cukru (jupí!) odložíme na pár hodín do chladničky, aby sa všetko pekne prepojilo a stuhlo. Po vytiahnutí z chladničky koláčik posypeme kakaom a ozdobíme mrazenými alebo čerstvými malinami. Nech vám chutí!

Koláč bez múky a cukru

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 948 Priemer: 3.9]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

120 komentárov

Zuzana 16.11.2019 - 14:48

Uzasnyyyyyyy 😋😋😋😋 skoda ze sa sem neda pripojit fotka…

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.11.2019 - 21:27

Ďakujem krásne Zuzana, veľmi sa teším, že chutí :) Fotku mi môžeš poslať cez Facebook alebo Instagram, veľmi rada ju uvidím :)

Reaguj
Dasha 13.11.2019 - 17:39

Ahoj Veronika, ja som naozajstna lemiva kucharka, nerada sa krutim v kuchyni. No tento tvoj kolacik som robila uz dvakrat v priebehu dvoch tyzdnov – hadaj preco? … skratka ho je stale malo a chuti kazdemu, kto ho ochutna 😉 za mna top

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.11.2019 - 19:00

Ahoooj :) Veľmi pekne ďakujem, teším sa, že ťa tento koláčik podnietil k častejšiemu pečeniu, aj keď si ozajstná lenivá kuchárka :)) Som rada, že všetkým chutí a dúfam, že ťa podobne nadchne aj niektorý z mojich ďalších receptov :)

Reaguj
Daša 2.10.2019 - 10:54

Ahoj, koláč som vyskúšala. Ale cesto ostalo tvrdšie. Išla som presne podľa receptu. Takže neviem kde som mohla spraviť chybu. :(

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 21:06

Ahoj Dáška, to ma mrzí. Korpus je v tomto koláčiku hutnejší a ťažší, nie je to klasický nadýchaný korpus :) Trošku zmäkne vďaka krému a tiež treba dať pozor na to, aby sa nepiekol príliš dlho a tým pádom sa nevysušil. Dúfam, že ťa to neodradí od ďalšieho pečenia :)

Reaguj
Veronka 9.9.2019 - 17:39

Kolacik vyyyborny, jdnoducha a rychla priprava a chutil aj mojmu narocnemu muzovi aj svokrovi🙂 robila som s tvarohom a je to take prijemne svieze, nabuduce skusim s mascarpone

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 9.9.2019 - 17:51

Ahoj Veronka, teším sa, že koláč bez múky a cukru chutil aj mužovi a svokrovi :) S tvarohom je to naozaj výborný, mám odskúšané obidva verzie, tak uvidíš, čo viac zachutí vám :)

Reaguj
Dana Bartóková 5.9.2019 - 18:54

Prečo mi cesto po vybratí spľaslo. Ostalo ani nie vo výške 1 cm ?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 7.9.2019 - 11:38

Ahoj Dana, na akom plechu/forme si prosím ťa piekla korpus? :) Koláč na fotke som robila v okrúhlej forme s priemerom 26 cm. Cesto inak nemá byť vysoké, vyplýva to z povahy ingrediencií, takže nie je nadýchané, ale skôr také hutnejšie a placatejšie. Priznám sa, že som ho nemerala na výšku, ale malo by mať zhruba 1,5 cm :) Dúfam, že ťa to neodradí od ďalšieho pečenia :)

Reaguj
Michal 28.8.2019 - 17:27

Dobrý deň.
Ďakujem za recept.
Dnes 28.08.2019 som ho spravil pre návštevu. Uvidíme aký bude👍. Ale už teraz sa na neho teším.
Michal

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 7.9.2019 - 11:32

Zdravím Michal, teším sa, že si koláč bez múky a cukru vyskúšal a dúfam, že chutilo tebe aj návšteve :)

Reaguj
Magdaléna 24.8.2019 - 11:17

Nemohla by som použiť kokosovú múku?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 11:17

Ahoj Magdaléna, môžeš použiť aj kokosovú múku, ale odporúčam skombinovať ju s inou múkou (napr. mandľovou) prípadne s mletými vločkami :) Kokosová múka vsiakne cca 8x viac tekutín než bežná múka, preto sa väčšinou nepoužíva samostatne ale kombinuje. Ja používam pomer 80 g bežnej múky = 10 až 15 g kokosovej múky :) Takže napríklad môžeš použiť 10 g kokosovej múky a 100 g vločiek alebo mandľovej múky. Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Jozefína 8.8.2019 - 23:17

Koláčik bol výborný, na druhý deň už nebol :) Veľmi rada siaham, Veronika, po tvojich receptoch. Sú originálne, jednoduché a hlavne chutné. Tento chutil veľmi celej rodine. Mám rada zdravé suroviny a zdravé jedlá, ale aj to mascarpone raz za čas neublíži :) a inokedy skúsim zase s tvarohom. Zajtra sa ho zase chystám upiecť :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 11:14

Ahoj Jozefína, ďakujem krásne za spätnú väzbu. Veľmi sa teším, že ti chutil :) Pokojne aj s tvarohom, mám ho odskúšaný aj v tejto verzii a je veľmi dobrý aj takto :) Som rada, že siahaš po mojich receptoch a chutia ti :) Budem ja tvoriť naďalej, nech je stále čo piecť a variť jednoducho a chutne :)

Reaguj
Libuše 7.8.2019 - 11:52

Tento dort mně zaujal,že ho hned vyzkouším. Jsem diabetické a tak si taky mohu smlsnout. Dekuji.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 11:12

Ahoj Libuše, teším sa, že ho vyskúšaš :) Ako sa ti podaril? Budem rada, ak mi dáš vedieť :)

Reaguj
Adriena 25.7.2019 - 7:47

Milá Veronika,
recept je skvelý, koláč nemá chybu, vždy sa vydaril a chutil úžasne. V našej rodine sa stal jednoznačne topkou.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 20:39

Ďakujem krásne Adriena :) Veľmi sa teším, že koláčik vám chutí :)

Reaguj
Helena 19.7.2019 - 19:16

Môžem nahradiť mascarpone tvarohom? Alebo čím iným?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2019 - 21:22

Ahoj Helena, určite môžeš nahradiť mascarpone tvarohom, koláčik chutí s tvarohom veľmi dobre :)

Reaguj
Božena 26.6.2019 - 12:27

Ahoj Veronika,
nechcem ťa uraziť, ale naozaj je potrebné dať do krému toľko mascarpone, keď sa snažíme zdravšie piecť tak, nech to je aj zdravšie. Keď nedáš múku a cukor, tak tuk môže byť ? Možno na zamyslenie …

Reaguj
Jarmila Sebokova 11.7.2019 - 9:25

Super recept,chutil na 100%☆

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2019 - 21:18

Ahoj Jarmila, ďakujem krásne, teším sa veľmi, že ti koláč bez múky a cukru chutil :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2019 - 21:21

Ahoj Božena, ďakujem za spätnú väzbu, vyskúšala som spraviť koláč bez múky a cukru aj vo verzii s tvarohom a chutí tiež skvele :) Takže ak by si chcela koláč vo verzii s menším množstvom tuku, odporúčam nahradiť mascarpone jemným tvarohom :) Prajem ti pekný deň a ďakujem za komentár, ktorý ma podnietil k ďalšiemu skúšaniu.

Reaguj
Nikola 13.6.2019 - 9:34

Pripájam sa, mal úspech. Priateľ chcel koláč, kde nejde cukor a pochvaľoval si 😊

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2019 - 21:14

Ahoj Nikola, ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že koláčik priateľovi chutil :)

Reaguj
Silvia 26.5.2019 - 13:50

Bol super

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.5.2019 - 19:57

Ďakujem Silvia za spätnú väzbu, teším sa, že chutil :)

Reaguj
Jana 14.5.2019 - 13:10

Milá Veronika,

nedá mi nepriznať sa, že pri otváraní receptu koláča bez múky a cukru som čakala tradičný „podvodík“, keď sa múka veselo nahrádza rovnakým množstvom škrobu /brrr!/, alebo aspoň balíkmi pudingových práškov /čo je v podstate to isté/. Vločky ma milo prekvapili a aj keď práve nemilujem banány, v ceste ich veselo zvládnem /aj ako sladidlo/- takže veľká vďaka za skvelý nápad !!!!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.5.2019 - 21:32

Ahoj Janka, ďakujem za milé priznanie :) Tak som rada, že nakoniec ingrediencie receptu pozitívne prekvapili a možno si koláč bez múku a cukru niekedy aj upečieš :) Držím palce, nech to dobre dopadne a hlavne nech chutí! Škrob v niektorých receptoch používam, ale minimálne a už zvažujem alternatívu – tapiokový škrob prípadne úplne postupne vypustím :)

Reaguj
Lenka 10.8.2019 - 22:29

Koláčik vynikajúci dostala som pochvalu od manžela i od detí🙂 Ďakujem za receptik určite som nepiekla posledný krát

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 10:53

Ahoj Lenka, ďakujem krásne za spätnú väzbu ku koláču bez múky a cukru :) Teším sa, že chutil manželovi i deťom :)

Reaguj
Stela 9.5.2019 - 19:08

Kolač som piekla na sviatok 1. maja, recept je jednoduchy a kolačik vyborny, urcite som ho nerobila posledy krat.Pouzila som 150 g mandlovej muky (balicek bol len tolko). Ostatne som dodrzala a bol s malinami a čučoriedkami. Ako vravi moja dcerka (29 r.) mňamka.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 12.5.2019 - 12:24

Stela ďakujem krásne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že chutilo, tebe i dcére a že ho budeš robiť niekedy opäť :)

Reaguj
Andrea 3.5.2019 - 9:10

Super chutný a jednoduchý určite ešte napečiem 😊

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 4.5.2019 - 21:04

Ahoj Andrea, teším sa, že ti koláčik chutil a ďakujem za krásnu spätnú väzbu :)

Reaguj
Eva 30.4.2019 - 18:54

Tento kolacik som robila uz viackrat a mal úspech…manžel je celiatik,cize topka🙏👍

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 1.5.2019 - 8:11

Ahoj Eva, ďakujem krásne za spätnú väzbu ku koláčiku :) Veľmi sa teším, že manželovi chutilo a postupne pridám viac receptov bez lepku, rada pripravujem práve takéto recepty :)

Reaguj
Eva 25.4.2019 - 10:00

Úžasný recept! Piekla som manželovi na narodeniny do práce. Vyhýba sa múke a cukru, takže tento recept bol preňho ako stvorený. Nielen jemu a synovi (5r.-vyžiadal si aj 2.kúsok), ale všetkým, čo si dali, veľmi chutil! Zbierala som pochvaly na všetky strany a dvom kolegyniam aj “nazdieľala” stránky… ĎAKUJEM!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.4.2019 - 21:25

Ahoj Eva, ďakujem za krásnu spätnú väzbu ku koláčiku :) Veľmi sa teším, že chutil manželovi aj synovi, to je obrovská pocta pre mňa :) ďakujem aj za zdieľanie, dúfam, že aj ostatné koláčiky vám budú chutiť :)

Reaguj
Alena 15.4.2019 - 12:52

Kolaáčik vynikajúci, paráda.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:49

Ahoj Alenka, super, ďakujem za spätnú väzbu, teším sa, že ti chutil :)

Reaguj
Mirka 9.4.2019 - 14:46

Tento koláčik som robila už druhý krát a mal veľký úspech doma aj v práci. Keďže kolega nemôže lepok, použila som pohánkové vločky. Dovolila som si jeden malý vylepšovák a medzi korpus a krém som rozotrela lekvár. Viem, že som tým porušila absenciu cukru v koláčiku, ale domácim lekvárom od babky sa nedá nič pokaziť :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:48

Ahoj Mirka, ďakujem za krásnu spätnú väzbu ku koláčiku, veľmi sa teším, že mal úspech doma i v práci :) Pohánkové vločky sú super náhradou, prípadne mandľová múka :) Vylepšovák zaujímavý, lekvárom sa naozaj nedá nič pokaziť, najmä keď je domáci od babky :)

Reaguj
Veronika 30.3.2019 - 22:27

Ahoj koláč bol super ďakujem ale na budúce chcem skúsiť s mandľovú múkou

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 8:47

Ahoj Veronika, ďakujem za spätnú väzbu ku koláčiku, veľmi sa teším, že ti chutil :) S mandľovou múkou je jemnejší, aspoň si ho budeš môcť chuťovo porovnať :)

Reaguj
Peťula 9.3.2019 - 17:20

Ahoj Veroniko, tvůj dort jsem právě dnes upekla a je výborný. Místo vloček jsem si nasekala kokos.Do krému jsem namixovala banány a jahody. Fakt moc super recept!!! :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 17:18

Ahoj Peťula, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že ti koláč chutil :) Kokos je tiež super riešenie a jahody milujem, takže skvelé! Ďakujem ešte raz :)

Reaguj
Petra 2.3.2019 - 19:50

Dobrý den, zeptám se blbe, ale vločky v celku nebo rozmixovaného? 🤣😂

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 17:17

Ahoj Petra, žiadna otázka nie je mimo, kľudne sa pýtaj kedykoľvek, keď si niečím nebudeš istá :) Vločky treba rozmixovať, teda použiť mleté ovsené vločky :) Teším sa, že ideš koláč bez múky a cukru vyskúšať a dúfam, že ti bude chutiť. Krásny deň!

Reaguj
Evka 26.1.2019 - 16:35

je jednoduchý a neskutočne dobrý…v práci mi jedna forma bola málo :D

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.1.2019 - 9:47

Ahoj Evka, veľmi sa teším, že ti koláč bez múky a cukru chutil :) Do práce nabudúce minimálne s dvomi :D

Reaguj
Marcela 5.1.2019 - 11:14

Drahá Veronika,
tento koláč ma upútal hneď, ako som ho uvidela na obrázku 😋 a keď som prečítala aj recept, bola som ním nadšená. Milujem totiž kombináciu (horkej) čokolády, či kakaa a banánov. Maslo používam veľmi rada pri varení, alebo pečení, lebo dodáva jedlám lahodnosť, dobrú chuť a vonia krásne. Ovsené vločky sú tiež mojim každodenným „chlebom“. 😇 Snažím sa dbať o svoje zdravie pri varení a pečení ešte viac, keďže mám veľmi rada (sladké) koláče, a rada skúšam nové zdravé a (aj) chutné recepty. 😍 Moja vízia je piecť a variť bez prídavného cukru, alebo len minimálnym použitím cukru. Radšej ho nahrádzam ovocím, sušeným, alebo zrelým čerstvým ovocím. Koláč 🥧 bol vynikajúci, medzi cesto a krém som dala malinko jahodového džemu a nakoniec vrch koláča posypala mandľami. Spravím ho určite aj na budúce! Proste super! Prajem krásny deň a teším sa na ďalšie skúsenosti! 😘 Marcela

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2019 - 14:28

Milá Marcela, teším sa, že ťa koláč bez múky a pridaného cukru zaujal :) Ja tiež milujem túto kombináciu, preto veľa receptov na mojom blogu sú práve čokoládovo-banánové :D Super, že sa snažíš dbať o svoje zdravie pri pečení a varení, lebo to je spolu s pohybom, cvičením a oddychom to pravé orechové pre nás – nech sa nám dobre a dlho žije vo vlastnom tele :) Víziu máš skvelú, páči sa mi, ja sa snažím ukázať, že sladké sa dá piecť aj s čo najmenším množstvom cukru a celozrnnými múkami či vločkami – a pritom chutne, ako hovoríš :) Veľmi sa teším, že ti chutilo a spravíš si koláč znova. A super nápad s džemom a mandľami. Prajem ti krásny deň a budem sa tešiť na tvoju ďalšiu spätnú väzbu, ak vyskúšaš niektoré z ďalších receptov..

Reaguj
Jarka 29.12.2018 - 13:10

Keďže zbožňujem čokoládu aj banány a najmä, keď sú spolu, je tento koláč stvorený pre mňa. Ďakujem za recept :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 1.1.2019 - 12:40

Jarka teším sa, že sa ti recept na koláč bez múky a cukru zapáčil a držím palce, nech sa vydarí a chutí! :)

Reaguj
Olga 22.12.2018 - 20:39

Ahoj Veronika,
Tie Tvoje mandľové sušienky ma dostali. Milujem marcipán a v spojení a mandľami chutili božsky. Prajem Ti krásne Vianoce

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.12.2018 - 18:24

Ahoj Oľga, teším sa, že si vyskúšala mandľové sušienky a že ti chutili! :) Krásne sviatky ti prajem :)

Reaguj
Petra 20.12.2018 - 11:20

Ahoj, aku velku formu pri tomto mnozstve surovin odporucas???

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.12.2018 - 18:23

Ahoj Petra, veľkosť formy uvádzam vždy priamo v ingredienciách, v tomto prípade je to okrúhla forma s priemerom 26 cm :) Držím palce, nech sa koláčik vydarí a budem rada, ak mi dáš potom vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Nikola 7.12.2018 - 12:04

Je skutočne výborný. Priateľ zjedol skoro celý za dva dni :) Ostatne ako všetko čo som vyskúšala z tvojej stránky :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 8.12.2018 - 18:38

Nikola ďakujem krásne za feedback ku koláčiku :) Teším sa, že chutil a vyskúšala si už viacero mojich receptov :)

Reaguj
Baru 3.12.2018 - 11:33

Tato torta je uzasna, syn ani nepostrehol, ze je bez cukru :)) Na korpus som pouzila 100g mandlovej muky a 70g spaldovych otrub, do plnky som dala len jeden banan a namiesto mascarpone tvaroh z lidlu. Ak som spravne pocitala, torta ma takto 20 sacharidovych jednotiek, idealny olovrant pre syna :) dakujem😘

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 8.12.2018 - 18:36

Ahoj Baru, ďakujem za krásnu spätnú väzbu ku koláčiku :) Teším sa, že mala úspech a obmenila si ju podľa vlastných chutí :)) Prajem ti krásny deň a budem sa tešiť, ak vyskúšaš ďalšie z mojich receptov.

Reaguj
MariOn 24.11.2018 - 16:29

Najlepší koláč, aký som kedy ochutnala, naozaj. Prvý krát som ho dostala k narodeninám od kamarátky a odvtedy som si ho zamilovala ja aj celá moja rodina (aj priatelia a kolegovia v práci). Vždy ho urobím trošku inak, ale osvedčilo sa mi dať medzi cesto a krém domáci drienkový džem, ktorý je nakyslý a tým koláču dodá tú správnu chuť! ;) Veľmi zaň ďakujem <3

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 2.12.2018 - 17:44

Ahoj Marion, veľmi sa teším z tvojej spätnej väzby ku koláčiku :) Som rada, že ti chutí a s rôznymi obmenami sa u vás pripravuje pravidelne :) Domáci drienkový džem znie skvele, niekedy vyskúšam ďakujem za super tip na vylepšenie :) Dúfam, že vyskúšaš aj niektoré z ďalších mojich receptov a budú ti chutiť. Krásny večer ti prajem.

Reaguj
Julia 20.11.2018 - 20:25

No, musela som ho vyskusat, lebo vsak, ucime sa cely zivot, a ja teda mam uz odpecene dost vela. Vysledok ma vcelku milo prekvapil, nemam pocit, ze by to potrebovalo byt viac sladke, ale pridala som trosku medu, lebo banany neboli az tak uplne prezrete. Konzistencia korpusu je trochu hustejsia ako sme zvyknute pri ‚beznych‘ receptoch, a uplne staci zjest 1 kusok, lebo je to dost syte :) v kazdom pripade, urcite som ho nerobila posledny raz, a odporucam vyskusat kazdemu ;)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 24.11.2018 - 15:50

Ahoj Júlia, veľmi pekne ďakujem za spätnú väzbu ku koláčiku :) Teším sa, že si ho nerobila posledný raz a odporúčaš ho vyskúšať všetkým :) Je to pre mňa motivujúci feedback tvoriť ďalšie recepty a pokračovať v zdieľaní a víkendovom kuchtení :)) Sladenie závisí od zrelosti banánov a aj vďaka banánom je koláč dosť sýty, preto naozaj stačí jeden kúsok a nehrozí nám tu zjedenie polovice plechu ako pri iných sladkostiach :D Ďakujem ešte raz a dúfam, že vyskúšaš aj niektoré ďalšie recepty. Prajem ti pekný deň.

Reaguj
Radana 14.11.2018 - 16:41

Ahoj Veronika, práve som si vytlačila receptík. Manžel má oslavu 50 narodením a keďže veľmi nerád zdravé, tak som sa rozhodla, že práve preto dostane zdravu mlstnôtku. určite napíšem ako chutil, veď už podľa ingrediencií musí byť výborný.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.11.2018 - 20:33

Ahoj Radana, teším sa, že ťa receptík zaujal a dúfam, že manžela výsledok poteší aj napriek tomu, že nerád mlsá zdravé :) Budem sa tešiť na tvoju spätnú väzbu a ďakujem! :)

Reaguj
Barbara 14.11.2018 - 12:26

Ahoj, rada by som sa opytala, ci si myslis, ze na 28 cm formu mi staci pridat 1/3 ingrediencii? Dakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.11.2018 - 20:31

Ahoj Barbara, určite ti stačí pridať toľko, tvoja forma má len o 2 cm väčší priemer, takže buď môžeš postupovať presne podľa receptu a nezvyšovať objem ingrediencií, tým pádom budeš mať o trošku nižšie cesto a krém, alebo navýšiť objem, cesto bude ale o dosť hrubšie (budeš ho musieť piecť dlhšie) a krém bude takisto vyšší (bude dlhšie tuhnúť). Držím palce pri pečení a dúfam, že ti výsledný koláčik bude chutiť :)

Reaguj
Marcela 24.10.2018 - 12:47

Tento recept je úžasný ,dnes ju budem robiť opäť ,ale pridám viac cukru bo naposledy im vraj velmi sladko nechutila ,pre mna bola však vynikajúca.Vdaka za tie krásne inšpirácie

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 26.10.2018 - 14:24

Ahoj Marcela, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že ti koláč chutil :)) Nuž, každý má inú mieru sladenia, ja už napríklad nemôžem vôbec jesť polotovary ako keksíky, lebo je to na mňa strašne presladené :D Tak pre rodinku doslaď v takej miere, aby im chutilo a aj tebe ešte stále :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Nika 6.10.2018 - 17:36

Recept je parádny, doma veľmi chutil. Take čokoládové combo :-) čokoládu som použila iba 100g lebo 200g mi príde už celkom dosť, chuťovo sa ale nič nepokazilo 🙂 to cesto je tiež take výborne žeby som si vedela koláčik predstaviť aj úplne len na jeho báze.. ďakujem za inšpiráciu 😊

Reaguj
Nikola 7.10.2018 - 13:09

Bol úžasný manžel keď počul , že bez cukru a muky trosku sa zdráhal ale keď ho ochutnal povedal , že je úžasný ďakujem za recept ja nie som veľmi na pečenie ale tento je super a rýchly receptik a hlavne chutný takéto milujem 😉👌

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.10.2018 - 20:56

Ahoj Nikola, jeeej ďakujem krásne, z toho sa veľmi teším, pretože to zdráhanie a po ochutnaní keď to nakoniec chutí, je najsamlepší pocit na svete :)) Dúfam, že aj keď nie si na pečenie, niekedy vyskúšaš aj ďalší z mojich rýchlych receptov :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.10.2018 - 20:55

Ahoj Nika, ďakujem krásne za skvelú spätnú väzbu k receptu :)) Veľmi sa teším, že ti chutilo cesto i krém a lá čokoládové combo :) Pokojne, treba upravovať podľa vlastnej chuti, ja som taký čokoholik, takže niekedy si aj čokoládu namáčam do kávy :D Krásny deň ti prajem a dúfam, že vyskúšaš aj niektorý z ďalších receptov :)

Reaguj
Lydka 1.10.2018 - 23:58

Ahoj, chcela by som sa opytat, ci zvladnem ten krem vyslahat aj tycovym mixerom. Ja totiz nie som ziadna pekarka, tak sa mozno pytam uplne blbo:)
Dakujem pekne:)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 2.10.2018 - 16:19

Ahoj Lydka, žiadna otázka nie je blbá, takže pokojne sa pýtaj čokoľvek, čo ti je nejasné :) V postupe je uvedené, že môžeš krém len vymiešať ručne so stierkou, takže nepotrebuješ žiaden mixér. Prípadne, ak chceš dosiahnuť hladšiu konzistenciu, môžeš použiť stolný mixér, teda ten s 2 metličkami :)

Reaguj
Monika 29.9.2018 - 22:15

Úžasný recept. Som začiatočníčka, a tak som mala obavy, no nedávno som ho urobila priateľovi k narodeninám, všetci boli z neho nadšení (aj som si urobila očko u svokry :D)! Použila som síce viac mascarpone (nakupovala som v Lidli a tam majú iba balenia po 250g a 500g, a bolo mi ľúto vyhodiť zvyšok), a tiež som ho inak ozdobila (strúhaným kokosom do tvaru špirály – kombinácia čokolády, banánu a kokosu bola dokonalá – a ešte som ho pokvapkala roztopenou mliečnou čokoládou), takže nakoniec až taký zdravý nebol :D no aj tak bez múky a cukru poteší :) určite ho budem robiť často, ďakujem krásne!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 30.9.2018 - 21:14

Ahoj Monika, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :) Teším sa, že si prekonala obavy z pečenia a pustila sa do toho. Urobiť si očko u svokry nikdy nie je na zahodenie :D Super, že to tak dobre dopadlo, krásne si to skombinovala a hlavne, že chutilo :))

Reaguj
Agáta 24.9.2018 - 23:13

Recept má strašne zaujal. Mám 14 rokov ale veľmi by som chcela začať piecť. Moja spolužiačka vypeká všetko možné. Len tak čo som si preberala recepty, vyzerajú úžasné. Celiakiu mám od malička a som rada, že som našla aj recepty vhodné pre mňa. Určite vyskúšam ❤

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 27.9.2018 - 20:06

Ahoj Agátka, ďakujem krásne za tvoju spätnú väzbu k receptom :)) Teším sa, že ťa recepty zaujali a držím prsty pri pečení. Určite ti to pôjde, treba len začať a skúšať, niekedy vyjdú aj nepodarky ale aj tie sú väčšinou jedlé :D A potom dlho-predlho len samé dobroty. V tvojom prípade bezlepkové :) Drž sa a maj krásny deň!

Reaguj
AGÁTA 28.9.2018 - 19:55

Ďakujem veľmi pekne. Výsledok určite odfotím a dám vedieť ako sa podaril. Pekný deň :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 20.10.2018 - 15:00

Super, budem sa tešiť :)

Reaguj
Sarka 15.9.2018 - 18:12

Uzasne <3

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 16.9.2018 - 20:26

Ďakujem Šárka! :)

Reaguj
Ibojka 30.8.2018 - 15:27

Ahoj Veronika, práve čítam Tvoj recept, zaujal ma , určite ho vyskúšam díky

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 1.9.2018 - 11:50

Ahoj, teším sa, že ho vyskúšaš :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť ako to dopadlo :))

Reaguj
Martina 12.9.2018 - 13:41

Veľmi sa teším na jeho prípravu a mnaaaaamku. Mám doma bezlepkaca a bezlaktaca. Ideálny receptík pre nás. Dakujemeeeee

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 13.9.2018 - 20:26

Ahoj Martinka, veľmi sa teším, že ho vyskúšaš a držím palce, aby dopadol dobre a chutil bezlepkáčovi i bezlaktáčovi :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Maria 13.9.2018 - 20:17

urcite vyskusam vyzera super

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 13.9.2018 - 20:26

Ahoj Mária, super teším sa, že ho vyskúšaš :)

Reaguj
Ina 27.5.2018 - 10:23

Veronika, podaril sa mi velmi dobre, je fantasticky :) dakujem za recept :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 27.5.2018 - 20:59

jeej veľmi sa teším, že sa podaril a chutil :) Dúfam, že to tak bude aj pri ostatných receptoch :)

Reaguj
Gabika 26.5.2018 - 16:31

vybornyyyyyyy kolacik, mal velky uspech,urcite ho este budem robit :) naozaj odporucam
ja som inak nedala maslo – uplne som vynechala,dala som o 50g viac jogurtu, a zabudla som dat bielka – ostali na stole, ale cesto sa, aj tak krasne spravilo, a chutovo topka. Do kremu som dala 500g jemny tvaroh,nemala som mascarpone, chutilo to ako riadne cokoladovy termix

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 27.5.2018 - 20:58

Ahoj Gabika, veľmi sa teším, že koláčik mal u vás taký úspech :) Super, že vyšiel aj napriek zabudnutým bielkam a zámene masla väčším množstvom jogurtu. Niet nad domáci čokoládový termix :P

Reaguj
Katka 25.5.2018 - 22:33

Ahoj Veronika, chcela by som Tvoj recept vyskúšať s múkou z vlašských orechov namiesto vločiek, prosím, koľko by som jej mala dať? Rovnako ako vločiek? ďakujem pekne.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 27.5.2018 - 20:56

Ahoj Katka, ovsené vločky môžeš nahradiť orechovou múkou v tom istom pomere :) Držím palce, nech sa vydarí!

Reaguj
Martina 21.5.2018 - 16:48

Mňaaam.. Dokonalý je ten recept ;) Všetko dodržané podľa recentu a krásne a hlavne chutne vyšiel. Hneď si ho odkladám medzi moje najobľúbenejšie..

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 21.5.2018 - 20:48

Ahoj Martina, tak to sa strašne moc teším, že ti takto krásne vyšiel a aj chutil :) A som rada, že si našiel miesto medzi tvojimi najobľúbenejšími :) :)

Reaguj
Katarína Medvecová 23.3.2018 - 7:34

Recepty vyzerajú suprovo, určite vyskúšam väčšinu.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 26.3.2018 - 21:10

Ahoj Katka, ďakujem krásne, teším sa, že ich vyskúšaš :) Budem rada, ak mi potom napíšeš, ako sa ti podarili :)

Reaguj
Viktória 15.2.2018 - 10:55

Ahoj veronka :) kolacik sa chystam spravit tento vikend,vyzera naozaj uzasne, snazim sa ale minimalizovat mnozstvo tuku v mojom jedalnicku,tak som sa ta chcela spytat,ci nejak narusi hustotu atd, nahrada odtucneneho jemneho tvarohu za mascarpone :) dakujem velmi pekne

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 15.2.2018 - 18:30

Ahoj Viktória :) Ďakujem ti veľmi pekne za pochvalu, teším sa, že sa ti koláčik páči :) Čo sa týka zámeny mascarpone za jeho ľahšiu verziu – odtučnený jemný tvaroh, myslím si, že by to nemal byť problém. Samozrejme, konzistencia krému môže byť trochu iná, nakoľko množstvo tuku je rozdielne, ale myslím si, že chutiť to bude dobre :) každopádne nemám to žiaľ vyskúšané, aby som ti sľubovala 100 %-tný výsledok, ale určite by som to na tvojom mieste skúsila. Hlavne nech je tvaroh a roztopená čokoláda podobnej (izbovej)teploty. Spojiť by sa to malo a následnej aj stuhnúť :) Budem rada, v prípade, že sa to rozhodneš vyskúšať, ak mi dáš vedieť ako to dopadlo. Následne by som pridala aj túto ľahšiu verziu do receptu, aby sa mohli od teba inšpirovať aj ďalší :) Pekný deň ti prajem.

Reaguj
Iveta 3.2.2018 - 13:45

Tu tortičku som urobila a bola úžasná , chválili si aj moji hostia, ďakujem za recept

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 4.2.2018 - 11:08

jeeej Ivetka tak to sa veľmi teším, že vám všetkým chutila :) a ďakujem za spätnú väzbu :)

Reaguj
Slavomíra 1.2.2018 - 18:32

Ahoj, robila som koláč a po 30 min bol stále nedopeceny. Škoda. Dala som zas zapiest. Dúfam že sa bude dat jest… Chuť je fantastická.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 4.2.2018 - 11:16

Ahoj Slavomíra, tak to ma veľmi mrzí :( Korpus tohto koláča je mazľavejší nakoľko neobsahuje bežnú múku, ale kombináciu orechov a kakaa. Z toho dôvodu sa vo výsledku pečenia odrazí nielen veľkosť formy, ktorú si použila (čím menšia, tým dlhšie sa korpus musí piecť), ale aj množstvo tuku v múke, ktorú si použila. Lepšie je použiť orechovú múku, pretože je zbavená tuku, preto v prípade, že si použila pomleté orechy, tie pustili tuk a korpus sa musel piecť dlhšie. Je dobré vždy urobiť test špajlou, aby si zistila, či je korpus upečený v prípade, že si ho nechala vychladnúť a následne dala znova piecť, asi to už nedopadlo najlepšie :( Budúci víkend upečiem koláč znova, aby som otestovala dĺžku pečenia. Dúfam, že recepty budeš skúšať aj naďalej a neodradí ťa tento nepodarok :)

Reaguj
Natalia 11.5.2018 - 20:38

Precitala som si viac krat recept ale nevidim tam kombinaciu orechov a kakaa ako sa spomina v odpovedi. Kedze hladam recept bez cikru a orieskov, tento sa mi velmi pozdava len na zmiatla ta odpoved s orechmi ( v texte vidim ovsene vlocky alebo mandlovu muku)

Dakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 12.5.2018 - 8:53

Ahoj Natália, ospravedlňujem sa, že ťa zmiatol nesúlad receptu s odpoveďou v komentári. Recept pôvodne pozostával z mletých vlašských orechov, čo malo veľký úspech, ale po prečítaní viacerých článkov, ktoré hovoria o škodlivosti pečenia mletých orechov, kde dochádza pečením k vzniku škodlivín (podrobnejšie vysvetlenie nájdeš v tomto článku od S. Horeckej – http://horecka.sk/2018/04/preco-kolace-bez-muky-nemusia-byt-zdrave/), som sa rozhodla pristúpiť k úprave receptu. Recept som teda upiekla znova, pričom som nahradila mleté orechy ovsenými vločkami :) Takže ak hľadáš recept bez orieškov, tento je pre teba ako stvorený :) Samozrejme, dá sa tento recept použiť aj s orieškami, ale treba použiť orechovú múku, ktorá je čiastočne zbavená tuku. Teda napr. mandľovú múku a podobne. Ak máš ešte nejaké otázky, pýtaj sa, rada zodpoviem. Niektoré komentáre sú ešte k pôvodnej verzii receptu, preto to môže pôsobiť zmätočne, ale nechcela som ich vymazávať. Prajem ti pekný víkend. Veronika

Reaguj
Jarka 15.12.2017 - 14:40

Ahoj Verunko. Pekla jsem tvůj koláč. Krém je vynikající, ale těsto se mi zdálo i po 40 minutách pečení, že se stále chytá špejle. Ale i po vychladnutí byl takový mazlavý. Jinak vše výborné. Nevím co jsem udělala špatně.

Reaguj
Veronika Čopíková 30.12.2017 - 22:14

Ahoj Jarka, veľmi pekne ďakujem za tvoju spätnú väzbu ku koláčiku :) Krém je veľmi chutný, rada ho používam aj do tortičiek a ďalších koláčikov, pretože je jednoduchý a pritom tak dobrý :P Pri ceste som trochu experimentovala, výsledkom teda nie je tradičný suchý a nadýchaný korpus, vo veľkej miere to závisí aj od toho, aké orechy či múku si použila. Ak si použila len pomleté orechy, tie pri pečení pustili tuk, takže z toho dôvodu si mohla mať mazľavejší korpus. Ťažko povedať nakoľko výsledok pečenia odráža veľmi veľa faktorov, ale zatiaľ som mala na koláč len pozitívne odozvy :) Každopádne skúsim ho upiecť nabudúce opäť v rovnakom pomere a množstve ingrediencií. Piekla si inak v rovnako veľkej forme?

Reaguj
Paula 6.11.2017 - 21:24

Prosím dali by sa banány v kreme niečim nahradiť?

Reaguj
Veronika Čopíková 6.11.2017 - 21:56

Ahoj Paula, banány sa v kréme dajú nahradiť nejakým sladidlom, napr. medom, xylitolom, trstinovým či kokosovým cukrom :) banány sú tam najmä na dosladenie krému a zároveň ho aj trochu zahustia. ak použiješ menej vysokopercentnú čokoládu, cukor je už v nej, tak netreba ani sladiť :) treba si dochutiť podľa vlastných chuťových pohárikov :)

Reaguj
Veronika 11.8.2017 - 14:16

Dá sa miesto mandľovej múky použiť kokosová múka? ak hej…bude to rovnaké množstvo – 150g?
Veronika

Reaguj
Veronika Čopíková 12.8.2017 - 19:38

Ahoj Veronika, namiesto mandľovej múky alebo mletých orechov môžeš použiť aj kokosovú múku. Len nedávaj rovnaké množstvo, keďže kokosová múka veľmi saje tekutiny, asi 8-krát viac ako bežná múka. Pridala by som len 20-25 g kokosovej múky, prípadne to skombinovala s nejakými mletými orieškami. Závisí to od toho, čo môžeš jesť :) S kokosovou múkou ale tento koláčik nemám odskúšaný, takže ti neviem zaručiť 100 % úspech :) Držím palce nech sa vydarí! Veronika

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box