Domov ReceptyKoláče a zákusky Rýchly nepečený koláč

Rýchly nepečený koláč

Autor: Veronika Čopíková
Rýchly nepečený koláč

Priznám sa, že som plánovací typ. Mám asi tak 6 diárov, v každom niečo čo chcem v daný deň spraviť, milión úloh a večerné povzdychy, keď vidím, že som splnila tak dve. :D Keď už absolútne nestíham nájdete v mojom diári týždeň prázdne miesto, vtedy už ani nezaznamenávam, že som niečo chcela spraviť. A potom sú tu tie chvíle, keď si poviete, že kašlete na úlohy a idete si oddýchnuť. Najlepšie pri koláči. Takom jednoduchom, rýchlom a farebnom. Všetky tieto podmienky spĺňa tento rýchly nepečený koláč.

Ingrediencie

na formu veľkosti 25 x 15 cm 

  • dlhé piškóty (približne 300 g)
  • 4 ČL mletej kávy
  • 200 ml vody

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 3 - 4 PL trstinového cukru
  • 1 PL vanilkového sirupu
  • hrsť lesného ovocia (čučoriedky, černice, maliny) - čerstvého alebo mrazeného

Na posypanie

  • nastrúhaná čokoláda
  • hrsť kávových zŕn

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Rýchly nepečený koláč

Ako si pripraviť rýchly nepečený koláč

Do hlbšieho taniera nasypeme mletú kávu, zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku chladnúť. Následne do kávy namáčame dlhé piškóty, ktoré ukladáme do sklenenej misky (alebo pekáčika) natesno pekne vedľa seba.

 

V druhej miske vyšľaháme mascarpone, jogurt, trstinový cukor a vanilkový sirup. Polovicu bieleho krému natrieme na piškóty. Na biely krém položíme ďalšiu vrstvu kávových piškót, na ktoré rozprestrieme fialový krém (stačí, keď k zvyšnému bielemu krému pridáte rozmixované čučoriedky alebo zmes lesného ovocia a olalá máte krásny prírodne sfarbený krém na koláčik.

Nepečený čokoládový cheesecake

Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou pripraviť  niečo sladké, zároveň nepečené a rýchlo pripravené.

Krém posypeme kúskami čokolády prípadne môžeme pridať aj niekoľko kvalitných bio kávových zrniek na prebudenie... :D Odložíme do chladničky na 2 hodiny a potom už len vychutnávame farby, chute a prijímame ovácie!

Rýchly nepečený koláč

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 98 Priemer: 3.7]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

Marta 28.7.2019 - 12:04

Túto fobrotu robievam už veľmi dlho. Keď nie je doma mascarpone, používam tvaroh a ovocie v lete aké je práve na záhradke čerstvé a v zimnom období zavárané, alebo mrazené.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.8.2019 - 20:32

Jeej, teším sa Marta, že robievaš tento nepečený koláč :) Super náhrady, veru, treba podľa ročného obdobia a dostupných surovín dotvárať koláčové radosti :)

Reaguj
Lucia 27.7.2019 - 18:53

Krásne farebne oku a vôňou čuchu lahodiaca maškrta. Idem akurát pripraviť na zajtrajšiu záhradnú party
🥧☕

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.8.2019 - 20:31

Ďakujem krásne, teším sa, že recept i fotky zaujali :) A dúfam, že na záhradnej párty mal koláčik úspech :)

Reaguj
Janka 18.10.2017 - 18:13

Tak tento (och ako trefne!) napisany uvod k „rychlemu nepecenemu kolacu“ mi hovori z duse :) idem si jeden farebny spravit i ja, diar pockaaa ;)

Reaguj
Veronika Čopíková 21.10.2017 - 17:38

Ahoj Janka, juj ako sa ja teším, že moje krátke úvodníky aj niekto číta :D Spravila si si jeden farebný? :) a diár počká vždy, len zdravie to nie, takže ja sa už púšťam do vytrieďovania tých mojich 6 diárov :D

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box