Priznám sa, že som plánovací typ. Mám asi tak 6 diárov, v každom niečo čo chcem v daný deň spraviť, milión úloh a večerné povzdychy, keď vidím, že som splnila tak dve. :D Keď už absolútne nestíham nájdete v mojom diári týždeň prázdne miesto, vtedy už ani nezaznamenávam, že som niečo chcela spraviť. A potom sú tu tie chvíle, keď si poviete, že kašlete na úlohy a idete si oddýchnuť. Najlepšie pri koláči. Takom jednoduchom, rýchlom a farebnom. Všetky tieto podmienky spĺňa tento rýchly nepečený koláč.
Ingrediencie
na formu veľkosti 25 x 15 cm
- dlhé piškóty (približne 300 g)
- 4 ČL mletej kávy
- 200 ml vody
Krém
- 500 g mascarpone
- 200 g bieleho jogurtu
- 3 - 4 PL trstinového cukru
- 1 PL vanilkového sirupu
- hrsť lesného ovocia (čučoriedky, černice, maliny) - čerstvého alebo mrazeného
Na posypanie
- nastrúhaná čokoláda
- hrsť kávových zŕn

Ako si pripraviť rýchly nepečený koláč
1 Do hlbšieho taniera nasypeme mletú kávu, zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku chladnúť. Následne do kávy namáčame dlhé piškóty, ktoré ukladáme do sklenenej misky (alebo pekáčika) natesno pekne vedľa seba.
2 V druhej miske vyšľaháme mascarpone, jogurt, trstinový cukor a vanilkový sirup. Polovicu bieleho krému natrieme na piškóty. Na biely krém položíme ďalšiu vrstvu kávových piškót, na ktoré rozprestrieme fialový krém (stačí, keď k zvyšnému bielemu krému pridáte rozmixované čučoriedky alebo zmes lesného ovocia a olalá máte krásny prírodne sfarbený krém na koláčik.
Nepečený čokoládový cheesecake
Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou pripraviť niečo sladké, zároveň nepečené a rýchlo pripravené.
3 Krém posypeme kúskami čokolády prípadne môžeme pridať aj niekoľko kvalitných bio kávových zrniek na prebudenie... :D Odložíme do chladničky na 2 hodiny a potom už len vychutnávame farby, chute a prijímame ovácie!

Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
6 komentárov
Túto fobrotu robievam už veľmi dlho. Keď nie je doma mascarpone, používam tvaroh a ovocie v lete aké je práve na záhradke čerstvé a v zimnom období zavárané, alebo mrazené.
Jeej, teším sa Marta, že robievaš tento nepečený koláč :) Super náhrady, veru, treba podľa ročného obdobia a dostupných surovín dotvárať koláčové radosti :)
Krásne farebne oku a vôňou čuchu lahodiaca maškrta. Idem akurát pripraviť na zajtrajšiu záhradnú party
🥧☕
Ďakujem krásne, teším sa, že recept i fotky zaujali :) A dúfam, že na záhradnej párty mal koláčik úspech :)
Tak tento (och ako trefne!) napisany uvod k „rychlemu nepecenemu kolacu“ mi hovori z duse :) idem si jeden farebny spravit i ja, diar pockaaa ;)
Ahoj Janka, juj ako sa ja teším, že moje krátke úvodníky aj niekto číta :D Spravila si si jeden farebný? :) a diár počká vždy, len zdravie to nie, takže ja sa už púšťam do vytrieďovania tých mojich 6 diárov :D