Domov ReceptyBez lepku Chrumkavý tuniakový sendvič

Chrumkavý tuniakový sendvič

Autor: Veronika Čopíková

Nový školský rok začal naplno a s ním aj príprava raňajok, desiaty do školy či sladkých drobností pod zub. U nás doma už naplno rozvoniava chrumkavá domáca granola, pečený čaj, ktorý nám spríjemní skoré jesenné večery a rôzne druhy domácich nátierok, ktoré nás výborne nasýtia a pripravia na každodenné dochádzanie do práce. Jednou z týchto nátierok je aj dnešná tuniaková nátierka, ktorú som ti pre inšpiráciu pripravila rovno vo verzii tuniakového sendviča. Nátierka je jemná a pritom plná chutí vďaka použitiu medovej horčice a šťavy z limetky. Plátky avokáda, chrumkavé plátky uhorky, kučeravý šalát a hrsť krúžkov jarnej cibuľky sú príjemným vylepšením už beztak výborného základu, ktorý ti určite odporúčam vyskúšať. Verím, že si pochutíš. :-) Ja som tento tuniakový sendvič pripravovala aj v bezlepkovej verzii, použila som pritom bezgluténové žemle so semiačkami z Kauflandu. Žemle nájdeš pod označením K-free, pričom pod týmto označením nájdeš nielen bezlepkové, ale aj bezlaktózové potraviny.

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

na 4 sendviče

  • 1 balenie žemlí (pre verziu bez lepku vyskúšaj bezgluténové žemle so semiačkami K-free, ktoré nájdeš v Kauflande)
  • 240 g tuniaka v olivovom oleji
  • 50 g masla
  • 2 uvarené vajcia
  • ½ menšej červenej cibule
  • 1 ČL medovej horčice
  • šťava z limetky
  • soľ a čierne korenie
  • zrelé avokádo
  • šalátová uhorka
  • jarná cibuľka
  • kučeravý šalát

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Tuniakový sendvič

1Do misky dáme tuniaka, ktorého roztlačíme vidličkou na menšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekané vajcia a cibuľu, kocky masla izbovej teploty a medovú horčicu. Vložíme do mixéra alebo sekáčika a rozmixujeme. Ochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z limetky.

2 Ak použiješ bezlepkové žemle z Kauflandu, polož ich na plech vyložený papierom na pečenie a vlož do vyhriatej rúry. Následne ich pečieme na 200 °C asi 7 – 9 minút. Žemle vyberieme, necháme trochu vychladnúť a potom prekrojíme, natrieme hrubšou vrstvou tuniakovej nátierky a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Navrch položíme niekoľko plátkov avokáda, uhorky a kučeravý šalát a zakryjeme vrchnou časťou žemle. Ak použiješ klasické žemle, nemusíš ich predtým dopekať v rúre, pre získanie chrumkavosti ich však odporúčam krátko opiecť na panvici. Nech ti chutí!

Tuniakový sendvič

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top