Domov ReceptyČo na obed? Zapekané kuracie prsia s bulgurom

Zapekané kuracie prsia s bulgurom

Autor: Veronika Čopíková
Zapekané kuracie prsia

Trh už prekvitá zelenými farbami - od byliniek po zeleninu, skoré zemiaky, prvé sadeničky a usmiatych ľudí. Všetko kvitne a ja mám kopec inšpirácie, čo variť a piecť, takže sa to tu pomaly prebúdza a ja začínam prvým jarným receptom. Tentokrát to bude recept na hlavné jedlo - jednoduchý, rýchly a z jednej (v mojom prípade dvoch) panvičky. Určite ste už niekedy mali zapekané kuracie prsia a mnohí z vás si ich predstavia tak ako ja kedysi - kuracie mäso, na ňom broskyňa, plátok šunky a syr. :D Ja mám však pre vás pripravený recept na trochu inú verziu - zapekané kuracie prsia s bulgurom, feta syrom a čerstvou pažítkou.

Zjedli sme ich na posedenie a priateľ povedal, že už dlho nemal také dobré kuracie, ako to moje. Tak čo poviete, ochutnáte aj vy? :)

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 300 g kuracích pŕs
  • soľ a čierne korenie
  • olivový olej
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 110 g bulguru
  • hrsť čerstvého oregana (2 ČL)
  • 4 listy hlávkového kelu (ak použijete listový kel, môžete množstvo zvýšiť)
  • 1 menšia červená paprika
  • 250 ml kuracieho vývaru

Na dochutenie a ozdobu

  • 60 g feta syra
  • čerstvá pažítka

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Zapekané kuracie prsia

Zapekané kuracie prsia v jednoduchom prevedení

Kuracie prsia osolíme a okoreníme z každej strany (ak je to potrebné, kuracie prsia si predtým narežeme na menšie kúsky a zbavíme blán). V panvici s vyššími okrajmi zohrejeme olivový olej (cca 1-2 PL), pridáme kuracie prsia a 3 minúty opekáme z každej strany pri vyššej teplote. Opečené kuracie prsia odložíme bokom na tanier.

Pečené kuracie stehná s marinádou

Tentokrát som skúsila kombináciu limetiek, medu a zaujímavých korení a vznikli z toho najlepšie pečené kuracie stehná aké sme kedy jedli.

Do panvice pridáme opäť trochu olivového oleja (ak treba), cibuľu nasekanú nadrobno a prelisované strúčiky cesnaku. Opekáme do zlata pri nižšej teplote cca 3 až 5 minút. Pridáme bulgur (neuvarený) a čerstvé, nadrobno nasekané oregano (ak nemáte čerstvé, použite 1 ČL sušeného) a opekáme 2 minúty. Práve teraz rozvoniava celá kuchyňa vôňou chrumkavého bulguru, oregana a cibuľky a my pokračujeme ďalej v príprave. :)

Zapekané kuracie prsia

K bulguru pridáme na menšie časti nakrájaný kel a papriku, premiešame a opekáme ďalšie 2 minúty. Zalejeme vývarom a ochutíme soľou a čiernym korením. Privedieme do varu. Keď začne bulgur so zeleninou vrieť, preložíme ho do panvičky príp. panvičiek vhodnej na pečenie v rúre (ja som použila malé liatinové panvičky, ktoré som vložila do rúry, kým sa predhrievala) alebo do menšieho plechu či sklenenej misy na pečenie. Navrch položíme kúsky opečeného kuracieho mäsa a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 15 minút. Počas pečenia môžete mäso poliať lyžicou kuracieho vývaru (ak vám nejaký zostal). Po upečení zapekané kuracie prsia s bulgurom rovno servírujeme posypané kúskami feta syru a čerstvo nasekanou pažítkou. Nech vám chutí!

Zapekané kuracie prsia

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

22 komentárov

Petronela 13.4.2019 - 13:29

Bolo to výborné, nový level nebíčka v papulke 😊 trocha som si to upravila, nedala som papriku s kelom a na konci pečenia som to posypala strúhaným tvrdým syrom a bola to bomba až sme sa oblizovali 😜 bála som sa pečenia bulguru, ale nakoniec bol ešte lepší ako varený.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:59

Ahoj Petronela, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že vám chutilo – pečený bulgur je veru iný level chuti :) Pekne si to pomenila, môj recept je základ, potom už len prispôsobiť vlastným chutiam a ingredienciám :)

Reaguj
Judy 12.4.2019 - 22:02

Všetci sme si vychutnali vynikajúci, chutný a ľahký zdravý obed😋 Ďakujem za recept!
Akurát moji doma nemajú kel v obľube, tak som miesto toho dala čerstvý medvedí cesnak.. veľká mňamka😋!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:58

Ahoj Judy, ďakujem za krásny feedback k receptu :) Veľmi sa teším, že vám chutilo a nahradiť kel medvedím cesnakom v sezóne je skvelá voľba :) Krásny deň!

Reaguj
Kvetoslava 10.4.2019 - 20:47

Ďakujem za recept určite ho vyskúšam

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:56

Kvetoslava, teším sa, že ho vyskúšaš a budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Romana 9.4.2019 - 14:00

Receptík som skúšala spraviť a bolo to vynikajuce dokonca manželovi aj bulgur chutil tak to už je čo povedať :) Ďakujem za skvele recepty :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:56

Ahoj Romana, super, veľmi sa teším, že vám výsledok chutil :) Je mi potešením tvoriť ďalšie recepty, keď vidím, že tieto skúšate a chutia vám :)

Reaguj
Monika 5.4.2019 - 20:50

Vyzerá to veľmi dobre a celkom jednoducho, na zajtrajší sobotňajší obed sa už tešíme:)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:55

Jeeej super, teším sa! Ako to dopadlo nakoniec – chutilo? :)

Reaguj
Klári 4.4.2019 - 20:23

Jednoduchá, rýchla príprava…isto vyskúšam….:-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:54

Ahoj Klári, teším sa, že ťa recept zaujal a chystáš sa ho vyskúšať :) Budem rada, keď mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Monika 4.4.2019 - 14:23

Recept sa mi páči, žiaľ, nebudem ho skúšať, pretože dvaja v rodine sme celiatici. Prajem pekný deň.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:53

Ahoj Monika, ďakujem pekne, že si mi dala vedieť :) Mohlo by to byť dobré aj s obmenou bulguru za quinou, čo myslíš? :)

Reaguj
Terézia 4.4.2019 - 13:11

Recept sa mi páči, je rýchlo urobený tak ho vyskúšam a najbližšie dám správu ako nám chutil.
Prajem pekný deň. Bulgur som už robila a mne chutí.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:52

Ahoj Terézia, super, teším sa, že ťa zaujala príprava a vyskúšaš ho. Budem sa tešiť na tvoju správu o tom, ako chutí :)

Reaguj
Martina 4.4.2019 - 8:48

Určite vyskúšam, jednoduchá a rýchla príprava, nič zložité. Takúto kombináciu potravín som ešte neskúsila.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:51

Super Martina, veľmi sa teším, že ťa recept na kuracie prsia s bulgurom zaujal :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako ti chutilo :)

Reaguj
Eleonóra 4.4.2019 - 1:35

Veronika ,ďakujem za recept určite urobím .Je pravda ,že bulgur som ešte nerobila hoci už mám kúpený.Problém bol ako nato .Teraz sa to rozhodlo .Dúfam ,že to bude v poriadku. .Dám vedieť.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:50

Ahoj Eleonóra, super, tak to som rada, že som recept trafila akurát do kuchynských zásob :) Dúfam, že to dobre dopadlo, budem rada, ak dáš vedieť :)

Reaguj
Elena 3.4.2019 - 21:42

Recept zapekané kuracie prsia s bulgurom sa mi pozdava, dostupné suroviny a jednoducha priprava, urcite cez víkend vyskusam

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:48

Ahoj Elena, super, veľmi sa teším, že recept vyskúšaš :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box