Domov ReceptyČo na obed? Zapekané kuracie prsia s bulgurom

Zapekané kuracie prsia s bulgurom

Autor: Veronika Čopíková
Zapekané kuracie prsia

Trh už prekvitá zelenými farbami - od byliniek po zeleninu, skoré zemiaky, prvé sadeničky a usmiatych ľudí. Všetko kvitne a ja mám kopec inšpirácie, čo variť a piecť, takže sa to tu pomaly prebúdza a ja začínam prvým jarným receptom. Tentokrát to bude recept na hlavné jedlo - jednoduchý, rýchly a z jednej (v mojom prípade dvoch) panvičky. Určite ste už niekedy mali zapekané kuracie prsia a mnohí z vás si ich predstavia tak ako ja kedysi - kuracie mäso, na ňom broskyňa, plátok šunky a syr. :D Ja mám však pre vás pripravený recept na trochu inú verziu - zapekané kuracie prsia s bulgurom, feta syrom a čerstvou pažítkou.

Zjedli sme ich na posedenie a priateľ povedal, že už dlho nemal také dobré kuracie, ako to moje. Tak čo poviete, ochutnáte aj vy? :)

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 300 g kuracích pŕs
  • soľ a čierne korenie
  • olivový olej
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 110 g bulguru
  • hrsť čerstvého oregana (2 ČL)
  • 4 listy hlávkového kelu (ak použijete listový kel, môžete množstvo zvýšiť)
  • 1 menšia červená paprika
  • 250 ml kuracieho vývaru

Na dochutenie a ozdobu

  • 60 g feta syra
  • čerstvá pažítka

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Zapekané kuracie prsia

Zapekané kuracie prsia v jednoduchom prevedení

Kuracie prsia osolíme a okoreníme z každej strany (ak je to potrebné, kuracie prsia si predtým narežeme na menšie kúsky a zbavíme blán). V panvici s vyššími okrajmi zohrejeme olivový olej (cca 1-2 PL), pridáme kuracie prsia a 3 minúty opekáme z každej strany pri vyššej teplote. Opečené kuracie prsia odložíme bokom na tanier.

Pečené kuracie stehná s marinádou

Tentokrát som skúsila kombináciu limetiek, medu a zaujímavých korení a vznikli z toho najlepšie pečené kuracie stehná aké sme kedy jedli.

Do panvice pridáme opäť trochu olivového oleja (ak treba), cibuľu nasekanú nadrobno a prelisované strúčiky cesnaku. Opekáme do zlata pri nižšej teplote cca 3 až 5 minút. Pridáme bulgur (neuvarený) a čerstvé, nadrobno nasekané oregano (ak nemáte čerstvé, použite 1 ČL sušeného) a opekáme 2 minúty. Práve teraz rozvoniava celá kuchyňa vôňou chrumkavého bulguru, oregana a cibuľky a my pokračujeme ďalej v príprave. :)

Zapekané kuracie prsia

K bulguru pridáme na menšie časti nakrájaný kel a papriku, premiešame a opekáme ďalšie 2 minúty. Zalejeme vývarom a ochutíme soľou a čiernym korením. Privedieme do varu. Keď začne bulgur so zeleninou vrieť, preložíme ho do panvičky príp. panvičiek vhodnej na pečenie v rúre (ja som použila malé liatinové panvičky, ktoré som vložila do rúry, kým sa predhrievala) alebo do menšieho plechu či sklenenej misy na pečenie. Navrch položíme kúsky opečeného kuracieho mäsa a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 15 minút. Počas pečenia môžete mäso poliať lyžicou kuracieho vývaru (ak vám nejaký zostal). Po upečení zapekané kuracie prsia s bulgurom rovno servírujeme posypané kúskami feta syru a čerstvo nasekanou pažítkou. Nech vám chutí!

Zapekané kuracie prsia

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, Pridaj sa do klubu.

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 46 Priemer: 4.1]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

22 komentárov

Petronela 13.4.2019 - 13:29

Bolo to výborné, nový level nebíčka v papulke 😊 trocha som si to upravila, nedala som papriku s kelom a na konci pečenia som to posypala strúhaným tvrdým syrom a bola to bomba až sme sa oblizovali 😜 bála som sa pečenia bulguru, ale nakoniec bol ešte lepší ako varený.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:59

Ahoj Petronela, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že vám chutilo – pečený bulgur je veru iný level chuti :) Pekne si to pomenila, môj recept je základ, potom už len prispôsobiť vlastným chutiam a ingredienciám :)

Reaguj
Judy 12.4.2019 - 22:02

Všetci sme si vychutnali vynikajúci, chutný a ľahký zdravý obed😋 Ďakujem za recept!
Akurát moji doma nemajú kel v obľube, tak som miesto toho dala čerstvý medvedí cesnak.. veľká mňamka😋!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:58

Ahoj Judy, ďakujem za krásny feedback k receptu :) Veľmi sa teším, že vám chutilo a nahradiť kel medvedím cesnakom v sezóne je skvelá voľba :) Krásny deň!

Reaguj
Kvetoslava 10.4.2019 - 20:47

Ďakujem za recept určite ho vyskúšam

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:56

Kvetoslava, teším sa, že ho vyskúšaš a budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Romana 9.4.2019 - 14:00

Receptík som skúšala spraviť a bolo to vynikajuce dokonca manželovi aj bulgur chutil tak to už je čo povedať :) Ďakujem za skvele recepty :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:56

Ahoj Romana, super, veľmi sa teším, že vám výsledok chutil :) Je mi potešením tvoriť ďalšie recepty, keď vidím, že tieto skúšate a chutia vám :)

Reaguj
Monika 5.4.2019 - 20:50

Vyzerá to veľmi dobre a celkom jednoducho, na zajtrajší sobotňajší obed sa už tešíme:)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:55

Jeeej super, teším sa! Ako to dopadlo nakoniec – chutilo? :)

Reaguj
Klári 4.4.2019 - 20:23

Jednoduchá, rýchla príprava…isto vyskúšam….:-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:54

Ahoj Klári, teším sa, že ťa recept zaujal a chystáš sa ho vyskúšať :) Budem rada, keď mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Monika 4.4.2019 - 14:23

Recept sa mi páči, žiaľ, nebudem ho skúšať, pretože dvaja v rodine sme celiatici. Prajem pekný deň.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:53

Ahoj Monika, ďakujem pekne, že si mi dala vedieť :) Mohlo by to byť dobré aj s obmenou bulguru za quinou, čo myslíš? :)

Reaguj
Terézia 4.4.2019 - 13:11

Recept sa mi páči, je rýchlo urobený tak ho vyskúšam a najbližšie dám správu ako nám chutil.
Prajem pekný deň. Bulgur som už robila a mne chutí.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:52

Ahoj Terézia, super, teším sa, že ťa zaujala príprava a vyskúšaš ho. Budem sa tešiť na tvoju správu o tom, ako chutí :)

Reaguj
Martina 4.4.2019 - 8:48

Určite vyskúšam, jednoduchá a rýchla príprava, nič zložité. Takúto kombináciu potravín som ešte neskúsila.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:51

Super Martina, veľmi sa teším, že ťa recept na kuracie prsia s bulgurom zaujal :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako ti chutilo :)

Reaguj
Eleonóra 4.4.2019 - 1:35

Veronika ,ďakujem za recept určite urobím .Je pravda ,že bulgur som ešte nerobila hoci už mám kúpený.Problém bol ako nato .Teraz sa to rozhodlo .Dúfam ,že to bude v poriadku. .Dám vedieť.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:50

Ahoj Eleonóra, super, tak to som rada, že som recept trafila akurát do kuchynských zásob :) Dúfam, že to dobre dopadlo, budem rada, ak dáš vedieť :)

Reaguj
Elena 3.4.2019 - 21:42

Recept zapekané kuracie prsia s bulgurom sa mi pozdava, dostupné suroviny a jednoducha priprava, urcite cez víkend vyskusam

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:48

Ahoj Elena, super, veľmi sa teším, že recept vyskúšaš :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box