Domov ReceptyBez laktózy Pečený losos na masle

Pečený losos na masle

Autor: Veronika Čopíková
Pečený losos na masle

Doma sme ryby nikdy nejedávali. Ak sa nerátajú rybie prsty a chýbajúci vianočný kapor, tak môžem povedať, že moje znalosti rýb sú nulové. :D V priateľovej rodine je však niekoľko rybárov a tak je témou číslo 2 hneď po športe rybolov, druhy rýb a ich občasné jedenie. Celkom mi to učarovalo, takže som sa aj vzhľadom na blížiaci sa vianočný čas rozhodla pripraviť niekoľko receptov z rýb, ktoré máme radi. Prvým receptom je pečený losos na masle s domácimi hranolkami. Jednoduchosť sama a pritom obedová dobrota.

Ingrediencie na 2 porcie

Pečený losos

  • 250 g filety z lososa
  • 2 PL plnotučnej horčice
  • 2 PL medu
  • olivový olej
  • 1 PL masla (alebo ghee - prepustené maslo)
  • soľ
  • citrón

Domáce hranolky

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • olivový olej
  • korenie (soľ, čierne korenie, mletá červená paprika, rasca)

Pre "klasikov" čosi navyše

  • čerstvý baby špenát
  • domáci kečup

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá Kuchárka

Recenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Pečený losos na masle

Domáce hranolky bez vyprážania

Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu. Zatiaľ si očistíme zemiaky (ak máte mladé zemiačiky, nemusíte ich šúpať, stačí len umyť), premyjeme v studenej vode a nakrájame na hranolčeky. Keď začne voda vrieť, vložíme do nej zemiaky, premiešame a necháme vo vriacej vode 2 - 3 minúty. Následne scedíme, presypeme na plech, polejeme olivovým olejom a dobre okoreníme mletou červenou paprikou, rascou a čiernym korením. Vložíme do rúry vyhriatej na 225 °C a pečieme 30 - 40 minút dochrumkava. Po upečení osolíme a podávame s domácim kečupom. :)

Batáty plnené quinoou

Vynikajúca sladko-slaná kombinácia, ktorú máte pripravenú do hodinky aj s umytím riadov. :)

Pečený losos pripravený na panvici v chrumkavej medovej kruste

V hlbokom tanieri zmiešame horčicu, med a polievkovú lyžicu oleja. Pridáme trochu soli, čierne korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Vymiešame do marinády, v ktorej obalíme naše filety z lososa. Na panvici roztopíme maslo alebo ghee, pridáme lososa a na miernom až strednom plameni opečieme z každej strany 3 - 4 minúty dozlatista. Pečeného lososa na masle servírujeme na baby špenáte s chrumkavými hranolkami a domácim kečupom. Podávame čerstvé, ešte teplé a s kúskom citróna na ochutenie. :) Nech vám chutí!

Pečený losos na masle

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 182 Priemer: 3.4]

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

bea 12.2.2020 - 12:55

skvelý receptík, u nás to bola chutná večera, ktorú isto niekedy zopakujem :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 15:38

Bea ďakujem za skvelú spätnú väzbu, som veľmi rada, že vám chutilo a zopakujete si ju opätovne :)

Reaguj
Rišo 21.1.2020 - 19:33

Výborné, manželka chcela hneď ešte 😂 mali sme dvaja 460g

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 13.4.2020 - 15:37

Ahoj Rišo, super, teším sa, že pečený losos chutil :)

Reaguj
Erika 5.12.2019 - 19:23

Veľké mňaaaam… Aj tie zemiačky…. Nikdy sa mi tak super neupiekli…😊. A lososa už ináč ani robiť nebudem… konečne výborný recept..

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:59

Ďakujem krásne Erika :) Teším sa, že pečený losos sa ti vydaril spoločne so zemiakmi :) Tak dobrú chuť a krásne sviatky!

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box