Domov ReceptyDomáce recepty Domáce Oreo – chutnejšie ako originál

Domáce Oreo – chutnejšie ako originál

Autor: Veronika Čopíková
Domáce Oreo

Oreo - dve kakaové sušienky spojené vanilkovým krémom. Neodolateľná kombinácia kakaa a vanilky, v spojení s pohárom mlieka navodzuje atmosféru domáckosti. Vyložené nohy, zvuk dažďa a povestné namáčanie Oreo v mlieku. Na chvíľku sa v nás opäť prebúdza to zvedavé dieťa, keď oddeľujeme sušienky od seba, zubami zbrúsime krém a následne schrúmeme sušienky namočené v mlieku. Je v tom postupnosť, objavovanie a radosť. :) Na prípravu domácich Oreo sušienok nepotrebujete veľa ingrediencií a väčšina z nich sa nájde v každej kuchynskej komôrke. Tento a ďalšie chutné recepty nájdete aj v mojej kuchárskej knižke.

Ingrediencie (na cca. 30 ks)

  • 190 g špaldovej celozrnnej múky hladkej
  • 55 g holandského kakaa (čím kvalitnejšie kakao, tým úžasnejšie Oreo)
  • 3/4 ČL jedlej sódy
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL instantnej kávy
  • 1/4 ČL soli
  • 115 g masla izbovej teploty
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 1ČL vanilkovej pasty (alebo vanilkového extraktu)

Na krém:

  • 50 g masla izbovej teploty
  • 150 g jemného tvarohu (alebo krémového syra)
  • 1 ČL vanilky (mletej vanilky, extraktu alebo pasty)
  • 3 ČL trstinového cukru (alebo medu)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Domáce Oreo

Postup na domáce oreo

V miske zmiešajte múku, soľ, jedlú sódu, prášok do pečiva, instantnú kávu a kakao. Vo veľkej miske vymiešajte maslo s cukrom dohladka. Pridajte vajce a vanilku a ešte chvíľku mixérom miešajte. K hladkej zmesi pridajte suché ingrediencie, ktoré máte v prvej miske.

 

Premiešajte vareškou a následne rukou, kým nevytvoríte malú placku. Následne túto placku zabaľte do fólie a vložte do chladničky minimálne na jednu hodinu. Cesto si môžete pripraviť aj deň či dva vopred, aby ste si mohli upiecť čerstvé keksíky keď sa vo vás prebudí maškrtnosť, alebo ak ste šikovnice stihnete všetko v jeden deň. :)

Domáce Oreo

Cesto po vybratí z chladničky položte na jemne pomúčenú dosku či silikónovú podložku. Predtým, než ho začnete vaľkať valčekom, trošku ho zohrejte v rukách, pretože po vybratí z chladničky bude tvrdé. Keď cítite, že cesto je mäkšie, pustite sa do radostného vaľkania. Od chrumkavých cookies vás totiž delí už len pár krokov.

 

Cesto vyvaľkajte od oka na asi 4 mm hrúbku a poldecákom vykrajujte kolieska. Uložte ich na papierom vyložený plech s asi 2 cm odstupom a pečte pri 180 °C približne 7 - 10 minút. Z tejto dávky cesta mi vyšlo 60 koliesok, teda 30 ks Oreo cookies.

Domáca Nutela

Čo presne obsahuje pravá Nutella? Táto domáca nutela je v porovnaní s ňou niekoľkokrát zdravšia!

Krém si pripravíme jednoducho. Najprv vymiešame dohladka maslo s cukrom, pridáme vanilkovú pastu (ak máte vanilkový lusk, pridajte zrniečka z lusku, dodajú náplni pravú vanilkovú chuť) a jemný tvaroh alebo krémový syr (Lučina, Philadelphia). Rozmiešame.

 

Krémom natrieme jednu časť sušienky a spojíme druhou. Vrchnú časť jemne pritlačíme, aby sa nám náplň rovnomerne rozložila po celej ploche sušienky. Uložíme do vzduchotesnej nádoby a skladujeme v chladničke. Takto vydržia pár dní, kým domáce oreo nespapáte.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 95 Priemer: 4]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

10 komentárov

Radka 8.12.2019 - 10:12

Ahoj Veronika,
tvoje Oreo mi padli do oka a chystám sa ich urobiť na Vianoce. Prosím ťa, ako dopredu ich môžem pripraviť, aby boli stále dobré a nevysušili sa.
Ďakujem 🤗

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 21:53

Ahoj Radka, teším sa, že ťa recept na domáce oreo zaujal a chystáš sa ich vyskúšať :) Sušienky si môžeš pripraviť dopredu, myslím, že 2 týždne by pri skladovaní na suchom mieste v krabici prikryté mali vydržať. Plniť krémom až tesne pred Vianocami, keďže tvaroh dlho nevydrží :)

Reaguj
Iveta 1.10.2019 - 14:50

Ahoj Veronika, dnes som skusala z tvojej knihy tieto oreo susienky a teda musim povedat,ze su priam bozske, neskutocna chut a urcite pribudnu na zoznam vianocnych kolacikov. :) Kniha je neskutocna cela, postupne prechadzam receptami :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 21:09

Ahoj Iveta, teším sa, že si oreo sušienky vyskúšala a ešte viac, že ti chutili :) Aj u nás sa pečú pravidelne na Vianoce, je to príjemná zmena a zároveň ju majú radi nielen deti, ale aj dospelí :) A ďakujem za spätnú väzbu ku knihe, som rada, že sa ti páči a si s ňou spokojná! :)

Reaguj
Lenka 4.6.2019 - 15:38

Ahoj Veronika,
vcera som premyslala co napiect kolegyniam do prace k meninam a vyskocil na mna na Facebooku tento recept. A kedze vsetci zboznujeme Oreo, bolo rozhodnute :) A teda poviem ti, ze sa podarili uzasne, v praci mizli raketovou rychlostou, nazvali sme ich vyparovacie :) Kolegyna ihned pytala recept a ja s radostou sirim dalej. Dakujem za skvely recept!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.6.2019 - 20:59

Ahoj Lenka, v prvom rade ti prajem všetko najlepšie k tvojim včerajším meninám :) Teším sa, že Facebook ešte funguje a inšpiruje k pečeniu či vareniu z môjho blogu :) A ešte viac, že domáce Oreo sušienky vám v práci chutili, dokonca až tak, že dostali prívlastok vyparovacie :D Teším sa, že šíriš recept aj môj blog ďalej, cením si to!

Reaguj
Dáša 3.5.2019 - 22:00

Milá Veroniko, aj keď som objavila váš blog len tento týždeň, už si pochutnávam na týchto skvelých sušienkách, dokonca aj moje vyberavé dieta ocenilo ich baječnú chuť, určite sa chystám otestovat vaše ďalšie recepty, keď vydáte knihu, hneď ju kupujem😉

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 4.5.2019 - 21:03

Ahoj Dáša, veľmi sa teším, že si objavila môj blog :) A ešte viac, že sa ti domáce oreo sušienky vydarili a chutia nielen tebe ale aj tvojmu dieťaťu :) A ďakujem za motivujúci záver, budem sa veľmi tešiť, keď si kúpiš moju knižku, veľa to pre mňa znamená :)) Krásny deň ti prajem a dúfam, že ti budú rovnako chutiť aj ďalšie moje recepty.

Reaguj
Lia 5.4.2019 - 18:27

Ahoj Veronika,
mozem namiesto spaldovej muky pouzit nejaku orechovu, bezlepkovu? Sledujem Tvoj blog, je super.
Dakujem moc,
Lia

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:06

Ahoj Lia, ďakujem krásne, teším sa, že sa ti môj blog páči :) Chceš spraviť bezlepkovú verziu Oreo? Skombinovala by som v tomto prípade mandľovú múku s napr. pohánkovou, bezlepkové múky pri sušienkach väčšinou spôsobujú to, že sú omnoho krehkejšie a lámu sa. Ale ak sa dobre skombinujú, tak to ide :) Vyskúšam spraviť aj bezlepkové oreo a ak sa podarí, pridám túto verziu na blog :) Budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako dopadlo pečenie.

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box