Domov ReceptyBez lepku Banánové cookies

Banánové cookies

Autor: Veronika Čopíková
Banánové cookies

Náročné dni si zaslúžia rýchlu zdravú mlsku, ktorú si môžete zbaliť na cestu do práce, školy, či na výlet. Skvelé na týchto sušienkach je najmä to, že využijete zrelé banány, ktoré na vás toľkokrát vykúkajú z košíka s ovocím a vy neviete, čo si s nimi počať. Ja ich najradšej dávam do banánového chleba alebo do tortových krémov, tentokrát som ale zvolila kombináciu banány + sušienky a vznikli z toho tieto banánové cookies. Sú rýchle a jednoduché, tak ako (takmer) všetky moje recepty a navyše aj bezlepkové!

Ingrediencie

na cca. 20 ks cookies

  • 140 g ryžovej múky
  • 140 g pohánkovej múky
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 1 PL kukuričného škrobu (príp. zemiakového)
  • 1 ČL soli
  • 85 g zmäknutého masla
  • 2 zrelé banány
  • 50 g trstinového cukru
  • 2 ČL mletej vanilky
  • 80 g horkej čokolády

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Náplň

  • mandľové maslo (ja používam mandľové maslo od Powerlogy, ktoré nedávno získalo aj zlatú hviezdu GREAT TASTE, takže jeho kvalitu potvrdila aj nezávislá porota odborníkov v Londýne, má super zloženie - 99 % tvoria BIO mandle zo Sicílie a 1 % morská soľ, čiže neobsahuje žiaden palmový olej a cukor)

Na ozdobu

  • kocky horkej čokolády alebo čokoládové čipsy
Banánové cookies

Banánové cookies, ako na to?

V miske zmiešame múky, škrob, jedlú sódu a soľ. V druhej miske zmiešame zmäknuté, na kocky nakrájané maslo, na kašu rozpučené banány a cukor. Tieto ingrediencie pridáme do prvej misky, premiešame a pridáme k nim vanilku a na kocky nasekanú horkú čokoládu. Premiešame a odložíme do chladničky na 30 minút.

Banánové cookies

Ako formovať cookies

Cesto vytiahneme z chladničky a pomocou naberačky na zmrzlinu alebo rukou z neho tvarujeme guľky. Ja som použila naberačku na zmrzlinu, do ktorej som dala pomocou lyžičky trochu cesta, pridala som lyžičku mandľového masla a zakryla som to ďalšou lyžičkou cesta. Množstvo cesta, ktoré miniete na jednu sušienku závisí od toho, aké veľké sušienky chcete spraviť. Vyformované kôpky cesta (menšie placky) kladieme na plech vyložený papierom na pečenie v primeraných odstupoch, lebo sušienky trošku narastú.

Jednoduchý banánový chlieb

Ak máte doma zrelé banány a neviete čo s nimi, tento recept bude pre vás záchranou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C 8 až 10 minút v závislosti od toho, aké veľké sušienky máte. Sušienky sú hotové vtedy, ak majú zlatisté okraje. Vtedy sušienky vyberieme z rúry a ešte teplé ich posypeme kockami čokolády, lupienkami alebo čokoládovými čipsami. Nech vám chutí!

Banánové cookies

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 19 Priemer: 3.8]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Kaja 14.9.2019 - 20:11

Dobry den Veronika, zboznujem vase recepty no bohuzial tento sa mi velmi nevydaril. Pisete, ze ste z cesta formovali guličky. Tie gulicky treba na plechu aj trochu postlacat? Ja som ich dala piect ako gulky v domnení, ze ony sa trosku roztecu ako je zvykom pri beznych cestach na cookies ale tie moje nezmenili vobec tvar 😂🙈.
Jedinu zmenu som spravila, nemala som pohankovu muku, dala som namiesto nej raznu, ale neviem ci to moze byt tym.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 21:56

Milá Kaja, mrzí ma, že cookies sa nevydarili podľa predstáv :( Na začiatku som z neho formovala guličky, ktoré som potom spojila maslom a spravila z nich také kôpky cesta – teda akoby placky. Zložením cesta sa cookies neroztečú, skôr trochu narastú, ale „nepadnú“ ako bežné sušienky. Ražná múka to ovplyvnila skôr chuťovo, tu bol problém skôr v postupe. Prepáč, že som ťa zmiatla :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box