Domov ReceptyKoláče a zákusky Raňajkový koláč s cmarom

Raňajkový koláč s cmarom

Autor: Veronika Čopíková
Koláč s cmarom

Ranné vstávanie v týchto teplých dňoch by som zaradila do kategórie menej náročné. Vonia slnkom a vytúženým vánkom a keď k nemu pridáte aj sýte raňajky, získate energiu na celé dopoludnie! Navyše koláčik obsahuje cmar, známy elixír krásy, či kalciová bomba. Cmar je zdrojom vysoko kvalitného proteínu, ktorý má pozitívny vplyv na rast svalov. Upečte si tento raňajkový koláč s cmarom a doprajte si zmenu v raňajkách a neskôr možno aj zmenu v živote. Choďte tam a robte to, po čom vaše srdce túži a nie to, čo by ste mali. Lebo len vy sami najlepšie viete, čo je pre vás to pravé orechové. Vitaj zmena!

 

Dnes mám myšlienkový deň, premýšľam nad tým, čo by som chcela robiť a čo si myslím, že sa odo mňa očakáva. Budovanie kariéry, dom, auto, či dovolenka alebo starší malý domček s veľkou záhradou a ovocným sadom, varenie marmelád, pestovanie byliniek a pečenie, fotenie a prevádzkovanie malej kaviarničky, ktorá by bola telom i dušou Lenivej kuchárky. Poctivé ingrediencie a príprava, jednoduché dobroty a priestor pre oddych a zahodenie starostí za hlavu. Je otvorené, vstúpte. :)

Ingrediencie

  • 2 vajíčka
  • 250 ml cmaru
  • 8 PL trstinového cukru (alebo kokosového cukru)
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 150 g jablkového pyré
  • 190 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 broskyne (môžete použiť aj domáci broskyňový kompót)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Raňajkový koláč s cmarom

Ako si upiecť raňajkový koláč s cmarom

V miske vymiešame vajíčka s cmarom (obidve by mali mať izbovú teplotu). Pridáme trstinový alebo kokosový cukor, mletú vanilku a jablkové pyré a opäť zamiešame. V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a postupne pridávame do tekutej zmesi. Plech si vyložíme papierom na pečenie a vylejeme doň pripravenú zmes na cesto.

 

Navrch poukladáme broskyne nakrájané na mesiačiky (alebo broskyňový kompót), ktoré jemne zatlačíme do cesta. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30 minút. Po vychladnutí koláč s cmarom  môžeme jemne posypať práškovým cukrom alebo si ho doprajeme s kopčekom gréckeho jogurtu. :) Nech vám chutí!

Koláč s cmarom

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 36 Priemer: 4.1]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Katarína 19.5.2020 - 18:25

Ahoj Veronika, chcem sa opýtať, ten koláčik má mať vo vnútri takú ubitejšiu konzistenciu? Mala som ho v rúre až 40 min. a má taký cheescakeové vnútro, neviem k čomu by som to lepšie prirovnala, bez bubliniek :) Tvar drží. Dávala som naň jahody. Ďakujem.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 13:08

Ahoj Katka, hmmm priznám sa, že si už nespomínam úplne na konzistenciu tohto koláčika, keďže je jeden z najstarších na blogu :) Ale nebude mať určite nadýchanú či bublaninovú konzistenciu, a to z dôvodu použitia cmaru a jablčného pyré, to spôsobuje, že je cesto ťažšie. Dalo by sa to vylepšiť tým, že si osobitne vyšľaháš bielka do snehu a na záver jemne po častiach vmiešaš do cesta. To by mohlo výrazne pomôcť zmeniť konzistenciu cesta na viac nadýchanú :)

Reaguj
Katarina 8.2.2018 - 20:43

Ahoj, chystam sa upiect tento kolacik. Na aky velky plech ho treba robit? Vidim ze ty ho mas v okruhlej forme a bez papiera na pecenie, ktory je v recepte spominany. Dakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 8.2.2018 - 21:21

Ahoj Katka, teším sa, že sa chystáš na pečenie koláčika :) Ospravedlňujem sa za chybu, koláč som piekla už v okrúhlej forme aj na plechu, preto je tam uvedený papier na pečenie. V prípade keramickej okrúhlej formy (priemer cca. 30 cm) som nepoužila papier na pečenie. Keď som piekla na plechu, vyložila som ho papierom na pečenie, plech bol menší veľkosti 24×34 cm. Prajem chutný výsledok! Veronika

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box