Domov ReceptyČo na obed? Banánové lievance

Banánové lievance

Autor: Veronika Čopíková
Banánové lievance

Často premýšľam nad tým, ktorý deň z týždňa je môj najobľúbenejší. Či je to piatok, lebo symbolizuje koniec pracovného týždňa alebo nedeľa ako deň pokoja, oddychu a neskorých raňajok. Keďže sme na stránke zaoberajúcej sa jedlom, asi viete, ktorý deň u mňa zvíťazil. :D Tento výber som oslávila zaujímavou kombináciou ingrediencií, ktorých výsledkom sú tieto banánové lievance. Jednoduché, sýte a tak trochu oslavujúce deň. Pretože každý deň je krásny a plný prekvapení!

Ingrediencie (cca. 15 ks)

Cesto

  • 90 g hladkej pšeničnej múky
  • 90 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva (alebo jedlej sódy)
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL mletej vanilky
  • štipka soli
  • 2 PL trstinového cukru
  • 2 vajcia (žĺtka a bielka oddelene)
  • 375 ml acidofilného mlieka
  • 1 jablko
  • 1 banán

Poleva

  • čokoládová

Na vylepšenie chuti môžete pridať

  • maliny, jablká a banány
  • tvaroh
  • arašidové maslo
  • oriešky

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Banánové lievance

Ako si pripraviť banánové lievance

Vo veľkej mise zmiešame múky s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilku, škoricu a štipku soli. Do suchej zmesi prilejeme vlažné acidofilné mlieko a vymiešame na hladké cesto. Pridáme žĺtka, nastrúhané jablko a banán rozpučený na kašu. Premiešame a v prípade, že je cesto príliš husté, môžeme pridať trochu mlieka.

Tradičný jablkový koláč

Orechovo jablkový koláč pripravený zo šťavnatých domácich jabĺčok, trošku obúchaných vďaka gravitačnej sile Zeme, ale o to sladších a chutnejších, než si dokážete predstaviť.

Na záver do cesta zľahka  - po lyžiciach primiešame sneh vyšľahaný z dvoch bielkov. Hotové cesto necháme pár minút postáť a potom na kvapke oleja, ghee alebo kakaového masla opekáme lievance do zlatohneda.

Bohaté nedeľné raňajky, ktoré si treba dopriať už len preto, že zajtra je pondelok:)

Zlatohnedé a ešte teplé lievance navrstvíme na seba a polejeme čokoládovou polevou. Tú si pripravíme jednoducho - v hrnci si nad parou roztopíme pár kociek horkej čokolády, pridáme k nej za lyžicu kokosového oleja a vymiešame na hladkú, akurát tekutú konzistenciu. Navrch môžete pridať lyžicu mandľového alebo arašidového masla, medzi lievance zase tvarohovú plnku s ovocím. Závisí to od vašich chutí a obsahu chladničky.

Banánové lievance

Ja som natrela lievanec tvarohom, poliala čokoládou, naukladala som naň pár malín, zakryla lievancom a opäť zopakovala celý tvarohovo-čokoládovo-ovocný postup. Chutilo to úžasne! Hotové lievance sú jemne nadýchané a nastrúhané jabĺčka v ceste im dodávajú jemne ovocnú príchuť. Skrátka veľmi mi chutia a verím, že budú aj vám!

 

Vyskúšajte si ich pripraviť a podeľte sa o vašu výslednú famóznu kombináciu v komentári. Spoločne tak oslávime nedeľné bohaté raňajky do postele. 

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Janka 21.4.2022 - 16:18

Veronika,dom unesena z tvojich receptov,uz len pri ich citani sa mi zniehaju slinky…Dakujem za receptiky,moc sa tesim.Janka

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 21.4.2022 - 22:15

Ahoj Janka, ďakujem, to sa veľmi teším :) Budem rada, ak niektoré z nich vyskúšaš a dáš mi potom vedieť, ako sa ti podarili :) Krásny deň ti želám.

Reaguj
Top