Domov ReceptyČo na obed? Banánové lievance

Banánové lievance

Autor: Veronika Čopíková
Banánové lievance

Často premýšľam nad tým, ktorý deň z týždňa je môj najobľúbenejší. Či je to piatok, lebo symbolizuje koniec pracovného týždňa alebo nedeľa ako deň pokoja, oddychu a neskorých raňajok. Keďže sme na stránke zaoberajúcej sa jedlom, asi viete, ktorý deň u mňa zvíťazil. :D Tento výber som oslávila zaujímavou kombináciou ingrediencií, ktorých výsledkom sú tieto banánové lievance. Jednoduché, sýte a tak trochu oslavujúce deň. Pretože každý deň je krásny a plný prekvapení!

Ingrediencie (cca. 15 ks)

Cesto

  • 90 g hladkej pšeničnej múky
  • 90 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva (alebo jedlej sódy)
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL mletej vanilky
  • štipka soli
  • 2 PL trstinového cukru
  • 2 vajcia (žĺtka a bielka oddelene)
  • 375 ml acidofilného mlieka
  • 1 jablko
  • 1 banán

Poleva

  • čokoládová

Na vylepšenie chuti môžete pridať

  • maliny, jablká a banány
  • tvaroh
  • arašidové maslo
  • oriešky

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Banánové lievance

Ako si pripraviť banánové lievance

Vo veľkej mise zmiešame múky s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilku, škoricu a štipku soli. Do suchej zmesi prilejeme vlažné acidofilné mlieko a vymiešame na hladké cesto. Pridáme žĺtka, nastrúhané jablko a banán rozpučený na kašu. Premiešame a v prípade, že je cesto príliš husté, môžeme pridať trochu mlieka.

Tradičný jablkový koláč

Orechovo jablkový koláč pripravený zo šťavnatých domácich jabĺčok, trošku obúchaných vďaka gravitačnej sile Zeme, ale o to sladších a chutnejších, než si dokážete predstaviť.

Na záver do cesta zľahka  - po lyžiciach primiešame sneh vyšľahaný z dvoch bielkov. Hotové cesto necháme pár minút postáť a potom na kvapke oleja, ghee alebo kakaového masla opekáme lievance do zlatohneda.

Bohaté nedeľné raňajky, ktoré si treba dopriať už len preto, že zajtra je pondelok:)

Zlatohnedé a ešte teplé lievance navrstvíme na seba a polejeme čokoládovou polevou. Tú si pripravíme jednoducho - v hrnci si nad parou roztopíme pár kociek horkej čokolády, pridáme k nej za lyžicu kokosového oleja a vymiešame na hladkú, akurát tekutú konzistenciu. Navrch môžete pridať lyžicu mandľového alebo arašidového masla, medzi lievance zase tvarohovú plnku s ovocím. Závisí to od vašich chutí a obsahu chladničky.

Banánové lievance

Ja som natrela lievanec tvarohom, poliala čokoládou, naukladala som naň pár malín, zakryla lievancom a opäť zopakovala celý tvarohovo-čokoládovo-ovocný postup. Chutilo to úžasne! Hotové lievance sú jemne nadýchané a nastrúhané jabĺčka v ceste im dodávajú jemne ovocnú príchuť. Skrátka veľmi mi chutia a verím, že budú aj vám!

 

Vyskúšajte si ich pripraviť a podeľte sa o vašu výslednú famóznu kombináciu v komentári. Spoločne tak oslávime nedeľné bohaté raňajky do postele. 

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, Pridaj sa do klubu.

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 45 Priemer: 4.3]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box